Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μηπως τρωει πολυ;

Recommended Posts

Παρατηρω οτι ο 25 ημερων μπεμπης παιρνει βαρος με γρηγορο ρυθμο... 900 γραμμαρια σε 20 μερες! Επισης το καθε ταισμα διαρκει πανω απο δυο ωρες αλλα νομιζα οτι δεν ρουφαγε καλα. Σημερα τον ζυγισα πριν κ μετα το φαι και ειχε πιει 200 γραμμαρια!!! Και μαλιστα αυτη τη φορα εφαγε μεσα σε μια ωρα αντι για δυο. Ειναι φυσιολογικο;; Φοβαμαι μην αποκτησει ταση για παχυσαρκια, υπαρχει τετοια πιθανοτητα; Χαλαει ο μεταβολισμος απο το πολυ φαι; Αλλα κ τι να κανω αφου πειναει;

SSdUp2.png

wviXp2.png

Διαφημίσεις

Παρατηρω οτι ο 25 ημερων μπεμπης παιρνει βαρος με γρηγορο ρυθμο... 900 γραμμαρια σε 20 μερες! Επισης το καθε ταισμα διαρκει πανω απο δυο ωρες αλλα νομιζα οτι δεν ρουφαγε καλα. Σημερα τον ζυγισα πριν κ μετα το φαι και ειχε πιει 200 γραμμαρια!!! Και μαλιστα αυτη τη φορα εφαγε μεσα σε μια ωρα αντι για δυο. Ειναι φυσιολογικο;; Φοβαμαι μην αποκτησει ταση για παχυσαρκια, υπαρχει τετοια πιθανοτητα; Χαλαει ο μεταβολισμος απο το πολυ φαι; Αλλα κ τι να κανω αφου πειναει;

Την παχυσαρκία την αποφεύγεις συνήθως αν το παιδί έχει θηλάσει στη ζωή του και με τις επιλογές του μετά.

Ο μεταβολισμός κανονίζει το πόσο πεινάει το μωρό κ όχι το αντίστροφο.

Εφόσον κλαίει το μωρό και πεινάει... το ταϊζεις! Πιθανό να βρίσκεται κ σε άλμα ανάπτυξης..

Με παιδίατρο μίλησες για να σου φύγει το άγχος?

NE1r.png

Η αληθεια ειναι οτι ντρεπομαι λιγο να παρω τηλεφωνο τον παιδιατρο να τον ρωτησω κατι τετοιο... Ακομα κι εδω που το ρωταω μου φαινομαι υπερβολικη, τη στιγμη που οι περισσοτερες γυναικες ανησυχουν μηπως τα μωρα τους τρωνε πολυ λιγο...

SSdUp2.png

wviXp2.png

Η αληθεια ειναι οτι ντρεπομαι λιγο να παρω τηλεφωνο τον παιδιατρο να τον ρωτησω κατι τετοιο... Ακομα κι εδω που το ρωταω μου φαινομαι υπερβολικη, τη στιγμη που οι περισσοτερες γυναικες ανησυχουν μηπως τα μωρα τους τρωνε πολυ λιγο...

Για αυτό είναι οι παιδίατροι στο speed dial!

NE1r.png

Διαφημίσεις

Θα ελεγα να μην ανησυχεις καθολου το μωρακι τρωει οσο θελει ,ετσι παιρνουν στην αρχη πολλα μωρακια πανω απο 1 κιλο κιολας.Το θεωρω απολυτα φυσιολογικο κ η δικια μου μπεμπα εως τωρα παιρνει απο 1κιλο εως 1.300 το μηνα.Φυσικα ζυγιζει παρα πολυ αυτη τη στιγμη για την ηλικια της αλλα δεν με ανησυχει καθολου καθως ξερω πως καποια στιγμη θα κοψει αυτον τον ρυθμο.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Εγώ λέω να μην ανησυχείς καθόλου! Για ρώτα και εμάς που μονίμως έχουμε το άγχος για τον αντίθετο λόγο....

Από αυτά που έχω διαβάσει εδώ, τα μωράκια που θηλάζουν αποκλειστικά τείνουν να παίρνουν πολύ βάρος στην αρχή και να φρενάρουν μετά. Για δες και αυτό:

http://thilasmos.com/2011/09/03/%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CF%81/

http://www.who.int/childgrowth/standards/cht_wfa_boys_z_0_2.pdf

οι καμπύλες ανάπτυξης των παιδιών που θηλάζουν είναι διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε και που έχουν τα παιδικά βιβλιάρια στο πίσω μέρος.