Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα.Διανυω την 9η εβδομαδα κυησης και ολα ειναι τελεια εκτος απο το αναθεματισμενο το εντερο!!!Προ εγκυμοσυνης με βασανιζε δυσκοιλιοτητα με ολα τα επακολουθα(πρηξιματα κ φουσκωματα) αλλα το παλευα.Τωρα υποφερω απο το εντερο ως εξης...Το πρωι ξυπναω μια χαρα,κοιλιτσα φλατ...απο το μεσημερι κ μετα αρχιζει να πριζεται η κοιλια απο το εντερο φυσικα π ειναι γεματο με αερια!!!! Φανταστειτε οτι ποναει τοσο πολυ που αν δεν τα αφησω(τα αερια)ελευθερα νιωθω οτι θα πεθανω απ'τους πονους.Δεν φανταζεστε ποσο ασχημα αισθανομαι ειδικα στην εργασια μου(κανω ιδιαιτερα σε παιδακια)κ καθομαι κ πιεζομαι ακομη περισσοτερο!!!Φυσικα ακομη κ αν τα αφησω ελευθερα ελαχιστα ανακουφιζομαι!!Μονο εαν ενεργηθω η περασω καποιες ωρες ξαπλωμενη.Βοηθεια ζηταω απο οποια εχει παρομοια εμπειρια!!! Ειμαι πραγματικα πολυ στενοχωρημενη και απελπισμενη!!!!:cry:

3YYfp2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια καλησπερα.Διανυω την 9η εβδομαδα κυησης και ολα ειναι τελεια εκτος απο το αναθεματισμενο το εντερο!!!Προ εγκυμοσυνης με βασανιζε δυσκοιλιοτητα με ολα τα επακολουθα(πρηξιματα κ φουσκωματα) αλλα το παλευα.Τωρα υποφερω απο το εντερο ως εξης...Το πρωι ξυπναω μια χαρα,κοιλιτσα φλατ...απο το μεσημερι κ μετα αρχιζει να πριζεται η κοιλια απο το εντερο φυσικα π ειναι γεματο με αερια!!!! Φανταστειτε οτι ποναει τοσο πολυ που αν δεν τα αφησω(τα αερια)ελευθερα νιωθω οτι θα πεθανω απ'τους πονους.Δεν φανταζεστε ποσο ασχημα αισθανομαι ειδικα στην εργασια μου(κανω ιδιαιτερα σε παιδακια)κ καθομαι κ πιεζομαι ακομη περισσοτερο!!!Φυσικα ακομη κ αν τα αφησω ελευθερα ελαχιστα ανακουφιζομαι!!Μονο εαν ενεργηθω η περασω καποιες ωρες ξαπλωμενη.Βοηθεια ζηταω απο οποια εχει παρομοια εμπειρια!!! Ειμαι πραγματικα πολυ στενοχωρημενη και απελπισμενη!!!!:cry:

Πολυ νερο , κινηση και πολλες φυτικες ινες !!Δυστυχως η εγκυμοσυνη δεν βοηθαει την κατασταση ισα ισα την επιδυνωνει!

σ'ευχαριστω μαρκελα μου....Νερακι πινω οσο μπορω...με τις φυτικες ινες(φρουτα κ λαχανικα)δεν τα παω καλα....προσπαθω αλλα με αηδιαζουν...Εχω απελπιστει με το θεμα...Καθομαι-ποναω,Περπαταω-παλι ποναω..Μονο ξαπλωμενη ηρεμω λιγακι αλλα ποσο να μεινω ξαπλα..ειμαι κ κινητικος ανθρωπος κ δεν μπορω πολυ το κρεβατι...!!

3YYfp2.png

Ασε εγω δεν ειχα προβλημα πριν την εγκυμοσυνη και στις 32 εβδομαδες εβγαλα και αιμοροιδες και ειχα και αυτο το προβλημα με το εντερο και αστα!6 μηνες μετα και ακομα ταλαιπωριεμαι!!Προσπαθησε να τρως οσο μπορεις φυτικες ινες γιατι βοηθανε πολυ!!Σε καταλαβαινω παντως γιατι και εγω δεν τα παω καλα με δαυτες!!Αλλα τι να κανουμε???

Σου ευχομαι μια καλη και τελειομηνη εγκυμοσυνη !!χχχ

Ειχα κι εγω μεχρι που πηγα σε ειδικο-απλα, θελει ειδικη διαιτα. Δηλ να μην τρως λιγο εως καθολου γαλακτοκομικα, κουνουπιδια και αλλα που θα σου πει ο γιατρος. Γιατι καθεσαι και υποφερεις; Πηγαινε σε γαστρεντερολογο και θα αλλαξει η ζωη σου-κανονικα!

Διαφημίσεις

Ειχα κι εγω μεχρι που πηγα σε ειδικο-απλα, θελει ειδικη διαιτα. Δηλ να μην τρως λιγο εως καθολου γαλακτοκομικα, κουνουπιδια και αλλα που θα σου πει ο γιατρος. Γιατι καθεσαι και υποφερεις; Πηγαινε σε γαστρεντερολογο και θα αλλαξει η ζωη σου-κανονικα!

Να σου πω ελισα μου..μιας και γυριζω τους γιατρους(σημερα πηγα σε νευρολογο για τις ημικρανιες) λεω η επομενη σταση μου να ειναι σε γαστρεντερολογο....δεν υπαρχει αλλη λυση!!Αν κ επειδη εχω εμπειρια απο την μαμα μου(εχει χρονια προβλημα με στομαχι-εντερο) προσπαθω να εντοπισω μονη μ ποιες τροφες με πειραζουν κ να τις αποφευγω.Υποπτευομαι οτι τα γλυκα που τρωω σε καθημερινη βαση ειναι η αιτια κυριως της δυσκοιλιοτητας αλλα ελα π δεν μπορω να ζησω χωρις αυτα???!!!!!!!!Γι'αυτο κ δεν με συγκινουν οι φυτικες ινες,, :lol:

3YYfp2.png

Φυτικες ινες γενικα δεν ισχυει-μερικα λαχανικα και φρουτα απαγορευονται απ ο,τι θυμαμαι. Το βασικο ειναι τα γαλακτοκομικα, ειναι θανατος. Κρεμες γαλακτος, λιπαρα, αυτα. Φαε γλυκο του κουταλιου, οχι κρεμα καραμελε πχ...

σε νιωθω γιατι εγω εχω παθος με τη σοκολατα αλλα ειχα βρει τη λυση με σοκολατα υγειας.

Για τη δυσκοιλιοτητα μπορεις να τρως δαμασκηνα, αν δεν πιασει γαλα μαγνησιας ολες οι εγκυοι αυτο παιρνουν οποτε χρειαστει αλλα οχι συχνα δεν κανει.

• 2 weeks later...
Φυτικες ινες γενικα δεν ισχυει-μερικα λαχανικα και φρουτα απαγορευονται απ ο,τι θυμαμαι. Το βασικο ειναι τα γαλακτοκομικα, ειναι θανατος. Κρεμες γαλακτος, λιπαρα, αυτα. Φαε γλυκο του κουταλιου, οχι κρεμα καραμελε πχ...

σε νιωθω γιατι εγω εχω παθος με τη σοκολατα αλλα ειχα βρει τη λυση με σοκολατα υγειας.

Για τη δυσκοιλιοτητα μπορεις να τρως δαμασκηνα, αν δεν πιασει γαλα μαγνησιας ολες οι εγκυοι αυτο παιρνουν οποτε χρειαστει αλλα οχι συχνα δεν κανει.

Εχω προβλημα χρονια με τ εντερο μου κ την δυσκοιλιοτητα ειδικα τωρα που ειμαι εγκυος...τα εχω ακουσει ολα κ εχω κανει τα παντα απο τα παραπανω που ξερεις! 2 μερες τωρα μια φιλη της μητερας μου με χρονια δυσκοιλιοτητα της ειπαν να πιει συναμικη ( δεν ξερω αν γραφεται ετσι )βοτανο φυσικοτητο, που βραζεις 1 κ.γ. το αφηνεις 5 λεπτα μετα στραγγιζεις κ πινεις. βαζω κ μια κουταλια ζαχαριτσα, εχει ευχαριστη γευση. με παει αβιαστα τουαλετα κ μαλιστα χωρις πονο, γιατι υπεφερα απο πονους κ σφιξιμο στν τουαλετα. δοκιμασε το κκ ευελπιστω να πιασει κ σε εσενα!

πω-πω πως σε καταλαβαίνω!!!εμένα με ενοχλούσε α-πί-στευ-τα το μαρούλι....μισή μπουκιά να έτρωγα και τουμπάνιαζα ολόκληρη....

όπως και οι υπόλοιπες κοπέλες,έτσι κι εγω είχα πρόβλημα δυσκοιλιότητας κι απο πριν...τί κι αν έτρωγα φρούτα τι κι αν έπινα νερά...το πρήξιμο εκεί!!!

απο όταν ξεκίνησα να τρώω το πρωι με το γαλα δημητριακά ολικής με φυτικές ηρέμησα και φυσικά απο όταν έκοψα το μαρούλι τελείως!!!

και το γέλιο είναι οτι τώρα που γέννησα το μαρούλι δε με πρήζει καθόλου!!!!!επίσης ο γιατρός μου,μου είχε πει να μην τρώω τα φρούτα με τη φλούδα οπότε τα καθάριζα όλα...

περαστικά και με το καλό!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

πω-πω πως σε καταλαβαίνω!!!εμένα με ενοχλούσε α-πί-στευ-τα το μαρούλι....μισή μπουκιά να έτρωγα και τουμπάνιαζα ολόκληρη....

όπως και οι υπόλοιπες κοπέλες,έτσι κι εγω είχα πρόβλημα δυσκοιλιότητας κι απο πριν...τί κι αν έτρωγα φρούτα τι κι αν έπινα νερά...το πρήξιμο εκεί!!!

απο όταν ξεκίνησα να τρώω το πρωι με το γαλα δημητριακά ολικής με φυτικές ηρέμησα και φυσικά απο όταν έκοψα το μαρούλι τελείως!!!

και το γέλιο είναι οτι τώρα που γέννησα το μαρούλι δε με πρήζει καθόλου!!!!!επίσης ο γιατρός μου,μου είχε πει να μην τρώω τα φρούτα με τη φλούδα οπότε τα καθάριζα όλα...

περαστικά και με το καλό!!

Σ'ευχαριστω ρινιω μου...τα τελευταια μου νεα ειναι καπως καλυτερα.Πλεον δεν τουμπανιαζω καθε μερα οπως πριν χαρη στο ακτινιδιο.Τρωω συνολικα περιπου 3 την ημερα κ καπως ηρεμω.Με λιγη βοηθεια απο τα υποθετα γλυκερινης κ κατι γινεται.Ανακουφιζομαι καπως π υπαρχουν κ αλλες μανουλες σαν κ εμενα γιατι με ειχε παρει πολυ απο κατω τελευταια.Ευχομαι οσες υποφερουν απο το εντερο καλη υπομονη κ με το καλο η εγκυμοσυνη τους!

3YYfp2.png

Διαφημίσεις

Εχω προβλημα χρονια με τ εντερο μου κ την δυσκοιλιοτητα ειδικα τωρα που ειμαι εγκυος...τα εχω ακουσει ολα κ εχω κανει τα παντα απο τα παραπανω που ξερεις! 2 μερες τωρα μια φιλη της μητερας μου με χρονια δυσκοιλιοτητα της ειπαν να πιει συναμικη ( δεν ξερω αν γραφεται ετσι )βοτανο φυσικοτητο, που βραζεις 1 κ.γ. το αφηνεις 5 λεπτα μετα στραγγιζεις κ πινεις. βαζω κ μια κουταλια ζαχαριτσα, εχει ευχαριστη γευση. με παει αβιαστα τουαλετα κ μαλιστα χωρις πονο, γιατι υπεφερα απο πονους κ σφιξιμο στν τουαλετα. δοκιμασε το κκ ευελπιστω να πιασει κ σε εσενα![/QUOτ

Το εψαξα λιγο κ εχεις δικιο.Αναφερεται ως φυσικο καθαρτικο.Θα ψαξω να δω απο που μπορω να το προμηθευτω κ οταν εχω νεα θα σας ενημερωσω.Σευχαριστω για την βοηθεια vero!

3YYfp2.png

Το έντερο χρειάζεται ηρεμία και καθόλου άγχος. Όσο πιο πολύ αγχώνεσαι ότι θα φουσκώσεις και θα έχεις αέρια τόσο πιο έντονα θα είναι αυτά. Οπότε καταρχήν όχι άγχος, προσπάθησε να ηρεμήσεις και να μην το σκέφτεσαι όλη την ώρα. Πίνε πολύ πολύ νερό (1/2 λίτρο απαραίτητα και αν μπορείς και 2 λίτρα ακόμη καλύτερα). Καλό κάνει και το χαμομήλι. Όσον αφορά τις τροφές εσύ μόνο ξέρεις τι βοηθάει και τι όχι (πολλές φορές οι τροφές με πολλές φυτικές ίνες μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα παρά τα όσα λένε για το αντίθετο). Τρώγε μικρά και συχνά γεύματα, αργά και μόνο όταν είσαι ήρεμη και χαλαρή. Όλα αυτά τα βοηθήματα (φυτικά ροφήματα, υπόθετα κτλ.) προσπάθησε να τα χρησιμοποιείς για λίγο καιρό έτσι ώστε το έντερο να μην συνηθίζει σε αυτά. Πάνω από όλα όμως επαναλαμβάνω ηρεμία και όχι άγχος. Αυτά στα γράφει κάποια που πάσχει από αυτοάνοσο του εντέρου εδώ και χρόνια.

Συμφωνώ σπόλυτα με τη Μαρία2927... Εϊναι κατάρχάς θέμα ανχους και ολα τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα!

¨Αλλο το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και άλλο η δυσκοιλιότητα, ειναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το σύνδρομο οφείλεται και προκαλέιται κατα κύριο λογω απο συναισθηματικούς παράγοντες και όχι απο διατροφικους..

Εμένα έτσι μου ξεκίνησε πριν περίπου τρία χρόνια... Ακανόνιστες εκκενώσεις, τυμπανισμοι και όχι απαράιτητα δυσκιλιότητα.

Υπάρχουν μέρες που μπορεί να καταναλώσω συνεχόμενα οσπρια και λαχανικά όπως και άφθονα φρούτα και να μην επιρρεαστει το έντερό μου καθώς η ψυχολογία μου είναι μια χαρα. Δηλαδή δεν έχω άνχος ή κάποια στεναχώρια.

Σε αντιθετη περίπτωση δηλαδη άν έχει προκύψει κάτι το οποίο με έχει ανχώσει ή στεναχωρήσει, ακόμα και χωρίς να καταναλώσω οτιδήποτε "επικίνδυνο" αρχίζει αμέσως να με ενοχλεί....

Το θέμα που έχω τώρα με την εγκυμοσύνη είναι οτι πλέον μου είναι δύσκολο να ξεχωρήσω αν κάποια απο τα ποναλάκια που νιώθω ανα διαστήματα είναι απο το έντερο (το οποίο εννοείται οτι συνεχίζει τους ρυθμούς του και πόσο μάλλον τώρα που με την εγκυμοσύνη όλο και κάπως παραπάνω αγωνιώ να πάνε όλα καλα...) ή άν είναι απο την εγκυμοσύνη καθεαυτη....

Ουφ.... αυτά!!! Τα είπα και...... ξαλαφρωσα!!!!!!!!!!!!:lol::lol::lol:

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

Μαργαριτα μου και Μαρια σας ευχαριστω για τις απαντησεις.Το ξερω οτι εχει να κανει με το αγχος..το εντερο λειτουργει σαν ενας μικρος εγκεφαλος ειπε καποτε ο γιατρος της μανας μου.Το θεμα μου ειναι οτι δεν αγχωνομαι κ τοσο πολυ.Ισα ισα π η εγκυμοσυνη με γεμισε τρελη χαρα!!!

Βεβαια παντα υπαρχουν πραγματα που με στονοχωρουν(ανεργια-εξοδα-οικογενεια κ.α.)οπως ολους μας αλλα δεν μπορω να πω οτι πεφτω στα πατωματα!

Ειμαι απο την φυση μου αισιοδοξος ανθρωπος κ οσο μπορω λιγοτερο αγχωδης.Δεν ξερω τι να σκεφτω με το βασανο-εντερο!!Ισως να φταει το νερακι.Η αληθεια ειναι οτι δεν πινω πολυ.

Την Παρασκευη θα κοιταξω κ το βοτανο κ βλεπουμε.

3YYfp2.png

¨Αλλο το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και άλλο η δυσκοιλιότητα, ειναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Ακριβώς. Επίσης, άγχος δεν σημαίνει απαραίτητα μόνο πέφτω στα πατώματα. Αγχος μπορεί να έχω και να μην το καταλαβαίνω. Η σκέψη και μόνο ότι θα πας για μάθημα και μπορεί να σε πιάσει το έντερο και να έχεις αέρια εκείνη τη στιγμή, μπορεί να μην σου προκαλεί πανικό, είναι όμως αρκετή, ακόμη και αν δεν το πιστεύεις, να προκαλέσει αυτό ακριβώς που δεν θέλεις. Επαναλαμβάνω ότι άγχος δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε σε ταινίες (κρίσεις πανικού, να μην μπορείς να αναπνεύσεις, να μην μπορείς να κοιμηθείς κτλ) Υπάρχουν διαφορετικές μορφές και εντάσεις άγχους. Πολλοί από εμάς έχουν άγχος και μπορεί καν να μην θέλουν να το παραδεχθούν ή να μην μπορούν να το αναγνωρίσουν, όσο και αν αυτό ακούγεται υπερβολικό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε ο,τι αφορά το έντερο αν έχεις την προδιάθεση ακόμη και μια απλή ανησυχία είναι αρκετή να πυροδοτήσει ένα πρόβλημα. Αλλωστε ακόμη και το γεγονός ότι έχεις ανοίξει ένα τέτοιο θέμα, θα πρέπει να σε κάνει να παραδεχθείς ότι σε αγχώνει λίγο το όλο θέμα ή μήπως όχι; Και πίστεψέ με ακόμη και αυτή η μικρή ανησυχία είναι ικανή να σου δημιουργήσει τα προβλήματα που αναφέρεις Μην υποτιμάς λοιπόν τη δύναμη της σκέψης και πόσο αυτή μπορεί να σε βοηθήσει ή όχι, ακόμη και τη στιγμή που έχεις τα συμπτώματα.

Διαφημίσεις

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε ο,τι αφορά το έντερο αν έχεις την προδιάθεση ακόμη και μια απλή ανησυχία είναι αρκετή να πυροδοτήσει ένα πρόβλημα. Αλλωστε ακόμη και το γεγονός ότι έχεις ανοίξει ένα τέτοιο θέμα, θα πρέπει να σε κάνει να παραδεχθείς ότι σε αγχώνει λίγο το όλο θέμα ή μήπως όχι;

Σιγουρα με ανησυχει και με προβληματιζει εντονα γιατι επηρεαζει παρα πολυ την καθημερινοτητα μου...ακομη κ την σχεση με τον συζηγο μου.

Απα θεωρουσα οτι μονο τα σοβαρα προβηματα μπορουν να επηρεασουν σε τετοιο βαθμο το εντερο.

Μαλλον πρεπει απλα να το αποδεχτω κ να μαθω να ζω μαζι του..

Ισως ετσι ηρεμησω κ εγω κ αυτο :-)

3YYfp2.png

• 2 weeks later...
Αν καταλαβα καλα εχεις μονο αερια?

Ελενα μου πριζεται πολυ η κοιλια μου κ ναι εχω κ αερια που αν δεν τα απελευθερωσω ποναει το εντερο κ ολοκληρη η κοιλιακη χωρα! Τωρα που ειμαι στο τελος της 12της εβδομαδας μπορω να πω οτι εχει ελαττωθει το προβλημα.

3YYfp2.png