Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ακατάπαυστη ΠΑΡΛΑ!

pitsirdeli

Recommended Posts

Να τα πάρω απο την αρχή... λοιπόν έχω ένα αγοράκι 21 μηνών, η μαμά μου κρατάει το παιδί λόγω του ότι έχει βγει στη σύνταξη και δυστυχώς (ή ευτυχώς δεν ξέρω) δεν έχω πεθερά!!!!

το πρόβλημά μου είναι ότι με τρελαίνει στην πάρλα, με ξετινάζει όμως, ίσως επειδή εργάζεται και ο πατέρας μου και λείπει όλη μέρα, ίσως κάπου θέλει να τα πει, αλλα με πιάνει (είτε στο τηλέφωνο είτε απο κοντα) όπου με βρει γενικώς και με ξετινάζει στην λεπτομέρεια για πράγματα που ειλικρινά δεν με νοιάζουν καθόλου όπως πχ. για γείτονες, για μακρινούς φίλους ακομα μου αναλύει με εξαντλητικά μεγάλη λεπτομέρεια τι δουλειές έχει κάνει όλη μέρα. Την αγαπάω, τη λατρεύω αλλά με έχει τρελάνει στην κυριολεξία, δεν κλείνει το τηλέφωνο με τίποτα και δεν με αφήνει να φύγω αν δεν μου τα πεί όλα! Κορίτσια SOS !!!!!

Διαφημίσεις

χαχαχαχαχαχαχαχχαχαα

συγνωμη που γελάω αλλα η παρλα ως ψυχοπαθολογικο συμπτωμα ειναι σοβαρο ...το χει μια μεγαλη μεριδα ατομων και δυστηχως δεν γνωριζω πως σταματα...(με ωτοασπιδες ίσως? τι να πω κι εγω ...? ουφο ειμαι δεν ξερω και πολλα)

καλη δυναμη!

Λοιπόν και η δικιά μου ειναι πολυ ομιλιτική και συνέχεια τη μαλώνω γιατι εχει και την κακη συνήθεια να μου λεει τα ιδια και τα ιδια αλλα αποτελεσμα γιοκ! Εκει το χαβά της...το ίδιο και η γιαγια μου....λενε μια συμβουλή και θα μου την επαναλαμβάνουν όποτε με βλέπουν :( Μια μέρα έβαλα τα κλάματα απο τα νεύρα μου (καλά ορμονικο ξέσπασμα ήταν) και ψιλοχεστήκανε ευτυχώς....έκλαιγα ασταμάτητα χωρίς λόγο!!!!

Τι να σου πω...δεν νομίζω οτι κόβεται...απλα να μην κάθεσαι πολλές ώρες μαζί της

και το χειρότερο όλων είναι ότι εγω δεν είμαι και άνθρωπος που μιλάω συνέχεια, είμαι πιο χαλαρή σε όλο αυτό αλλά τι να κάνω κάθομαι και την ακούω αλλά κάποιες φορές με πιάνουν τα γέλια (απο τα νέυρα μου φυσικά!) δεν θέλω να αντιδράσω διαφορετικά για να μην την στεναχωρήσω, αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ!!!

πείτε καμιά ιδέα, πως να την κάνω να μην μου λέει οοοολαααα αυτα τα άσχετα πράγματα που δεν με νοιάζουν καθόλου???

Διαφημίσεις

λοιπον θα σας πω μια ιστορια ...

η μανα μου ειχε παει στον τοπο καταγωγης του πατερα μου και ο πεθερεος της την ειχε πιασει στην παρλα (να ναι καλα εκει που ειναι ο παππουλης αλλα αν το ανοιγε δεν το κλεινε με τιποτα)

ε το λοιπον η μανα μου του ελεγε συνεχεια ναι , ναι ναι ναι ναι οτι και να λεγε και χωρις φυσικα να τον ακουει ...

ε σε καποια φαση κατι ελεγε ο παπους μου και η μανα μου εκει ναι , ναι , ναι

σταματαει ο παππους και της λεει .....

¨ηντα λες ναι όι επρεπε να πεις τωρα¨

χαχαχαχαχχαχαχχα

τωρα λοιπον οταν την πιανει η παρλα της λεω το ιδιο και το πιανει το νοημα ..της λεω ...μανα ηντα λες ναι ? όι επρπεπε να πεις τωρα ¨και σταματα

!

κοριστια καλη δυναμη!

yogini μου δυστυχώς όχι μόνο μου λέει τα ίδια και τα ίδια, αλλά μου ανακατεύει και τα θέματα σε σημείο να μην ξέρω τι μου γίνεται, με κάνει κουδούνι όμως. Χτές φαντάσου ήθελα να κάτσω λίγο το βράδυ στην βεράντα να ηρεμήσω μιας κι επιτέλους κοίμησα το παιδί και μόλις κάθισα και λέω αααααααχχχχ τι ωραία!!! τσουπ πήρε τηλέφωνο κι άρχισε να μου λεει τι έκανε και τι δεν έκανε όοοοολη μέρα, μόνο τουαλέτα δεν μου είπε πότε πήγε όλα τα άλλα τα μαθα!!!!!!

Δυστυχώς aria146 δεν παίρνει χαμπάρι με τίποτα και δεν θέλω να την προσβάλω, αλλά δεν αντέχω, φανταστείτε τι θα λέει στο παιδί όλη μέρα!!! αχ ελπίζω να μην είναι κολλητικο!!!

Να χαίρεσαι.... μακάρι να μιλάει έτσι και στο παιδί σου! θα μιλήσει πολύ γρήγορα!

Κοίτα... αντιλαμβάνομαι το πως νιώθεις αλλά αν δεν της πεις ξεκάθαρα ότι είσαι κουρασμένη και έχεις και πολλές δουλειές και δεν έχεις χρόνο και δεν είναι δυνατόν να ακούς όλες αυτές τις λεπτομέρειες για πράγματα που δε σε αφορούν, δεν πρόκειται να σταματήσει....

Επίσης... σου ζητώ συγγνώμη για αυτό που θα σου πω τώρα...

όταν ζούσε η μαμά μου, της έκλεινα βιαστικά το τηλέφωνο και δεν την άφηνα να φλυαρήσει...

σήμερα λέω μακάρι να ζούσε να την άκουγα να με πρήζει :?

Μαμά του Ωρίων κι εγώ είμαι πολύ προσεκτική στο πως αντιδρώ σε όλο αυτό, αλλά φαντασου ότι δεν μπορουμε να κάτσουμε να φάμε όλοι μαζί γιατί μιλάει συνέχεια, της την λέει ο πατέρας μου κι ο αδελφός μου κι έτσι όπου με βρεί εμένα μετά μου αλλάζει τα φώτα!

ίσως σας φαίνεται ανούσιο αλλά εγώ είμαι σε απόγνωση γιατί δεν ήταν έτσι πιο παλιά τώρα έχει επιδεινωθεί δραματικά η κατάσταση.

Διαφημίσεις

λοιπον θα σας πω μια ιστορια ...

η μανα μου ειχε παει στον τοπο καταγωγης του πατερα μου και ο πεθερεος της την ειχε πιασει στην παρλα (να ναι καλα εκει που ειναι ο παππουλης αλλα αν το ανοιγε δεν το κλεινε με τιποτα)

ε το λοιπον η μανα μου του ελεγε συνεχεια ναι , ναι ναι ναι ναι οτι και να λεγε και χωρις φυσικα να τον ακουει ...

ε σε καποια φαση κατι ελεγε ο παπους μου και η μανα μου εκει ναι , ναι , ναι

σταματαει ο παππους και της λεει .....

¨ηντα λες ναι όι επρεπε να πεις τωρα¨

χαχαχαχαχχαχαχχα

τωρα λοιπον οταν την πιανει η παρλα της λεω το ιδιο και το πιανει το νοημα ..της λεω ...μανα ηντα λες ναι ? όι επρπεπε να πεις τωρα ¨και σταματα

!

κοριστια καλη δυναμη!

πολύ καλό aria και εγώ ίδίας καταγωγής είμαι, αλλά η μαμά μου -μια από τα ίδια-μιλάει ασταμάτητα

το μόνο κακό της είναι ότί είναι εκδικητική -λόγω χαρακτήρα- και αν δεν την ακούσεις θα πάει να μιλήσει εναντίον σου σε άλλους, άσχετους

υπάρχουν και χειρότερα κορίτσιαααα!!!

Αχ καλή μου! Τελικά όλες οι μανάδες ίδιες είναι (ας είναι καλά βέβαια). Και η δική μου που μου κρατάει το παιδί, από το πρωί που ξυπνάμε (γιατί μένουμε μαζί βεβαίως βεβαίως!) αρχίζει την γκρίνια. "Και δεν τρώει ο μικρός, μου έπεσε η μέση να τον σηκώνω αγκαλιά., και τι να κάνω τώρα; ωχ κάθε μέρα τα ίδια κλπ κλπ. Η τσίμπλα από το μάτι δεν έχει φύγει για να το ανοίξω, αλλά θέλω δεν θέλω τα αυτιά ανοίγουν αυτόματα... Θέλοντας και μη της απαντάω με όση ηρεμία διαθέτω (ένα από τα πράγματα για τα οποία ΔΕΝ φημίζομαι είναι ότι είμαι ήρεμος άνθρωπος-το τονίζω γιατί έχει σημασία) προσπαθώντας να κάνω εγώ ότι μπορώ με τον μικρό. Οπότε μόλις τον έχω αγκαλιά να του δώσω γάλα (07:30π.μ. όλα αυτά) και κάτι καταφέρνω αρχίζει "Καλά τι κάνεις τώρα; Άσε το παιδί και ετοιμάσου να φύγεις". Τραβάω τις κοτσίδες μου, μετράω μέχρι το 10 (πολλές φορές ούτε μέχρι το 1000000000 να μετρήσω δεν ηρεμώ) και της ξαναδίνω το παιδί. Φυσικά στα ενδιάμεσα τηλεφωνήματα για να μαθαίνω για το μωρό, μου λέει και τα υπόλοιπα που κάνει στο σπίτι.

Συμπέρασμα: δεν κόβεται η πάρλα καλή μου. Γιαυτό βαθιές ανάσες και κουράγιο :shock:

lenagr1:

το μόνο κακό της είναι ότί είναι εκδικητική -λόγω χαρακτήρα- και αν δεν την ακούσεις θα πάει να μιλήσει εναντίον σου σε άλλους, άσχετους

υπάρχουν και χειρότερα κορίτσιαααα!!!

δηλαδή επειδή δεν κάθεσαι να την ακούς σε "θάβει" σε άσχετους γύρω γύρω? αυτό κι αν είναι κουφό !

τι λέτε τώρα βρε κορίτσια!! Μου κράτησε την Εύα μέχρι 8μηνών με πολύ πολύ γκρινια ΄πως είπε και η ntora πριν και αναγκάστηκα να την πάω παιδικό νωρίς νωρίς όπου ειχαμε επιθέσεις από συνεχόμενες ιωσεις. Βέβαια την υπεραγαπάει αλλά φτάνει να μην χαλαει την βολή της!! Φέτος το Πάσχα της άφησα μόνο ότάν πήγαμε 4 μέρες με τον άντρα μου ένα ταξιδάκι, και γυρίσαμε με μουρμούρα.

Ευτυχώς έχω μια κυρία που κρατάει την μικρή και είμαι ήσυχη, γιατί το χειρότερο από όλα είναι να σε ψέλνει για κάτι που θα έπρεπε να είναι χαρούμενη που το κάνει!!!

κορίτσια δεν μπορώ να πω εγώ δεν έχω μουρμούρα απλά μου λέει που και που ότι την πονάει η μέση της ή το χέρι της όχι ότι το ρίχνει στο παιδί βέβαια.

Διαφημίσεις

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι κατά τη γνώμη μου να της μιλήσεις ξεκάθαρα. Πές της ότι είσαι πολύ κουρασμένη και δεν μπορείς να ακούς συνεχώς όλα τα θέματα με όλες τις λεπτομέρειες. Το να την αποφύγεις, δεν νομίζω ότι είναι λύση, αφού καίγεται να τα πεί και κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα σε πετύχει και θα το κάνει.

Εγώ είχα τη συνήθεια (και ελάχιστα την έχω ακόμα, αλλά πλέον το έχω διορθώσει κατά πολύ και προσέχω σε ποιούς το κάνω), να θέλω να πώ ότι πήγα στον γιατρό, και να ξεκινάω από την αίθουσα αναμονής. Αυτό είναι παράδειγμα βέβαια, εννοώ ότι έβαζα περιγραφικές σάλτσες και μη αναγκαίους προλόγους.

Όποτε έλεγα κάτι στον άντρα μου, μου έλεγε "μπές στο θέμα βρε παιδί μου", έτσι σιγά σιγά κατάλαβα ότι αν θέλω την προσοχή του και το ενδιαφέρον του, για το κυρίως θέμα, πρέπει να αποφύγω τις σάλτσες.

Κάποια στιγμή το είπα και στην αδερφή μου, γιατί έβλεπα ότι το έκανε, και μια και το είχα καταλάβει εγώ στον εαυτό μου, το έβλεπα μετά στους άλλους.Κι εκείνη συμφώνησε ότι είναι λάθος και κουραστικό και το έκοψε κι αυτή. Όποτε ξεχνιόταν της το έλεγα και μάλιστα γελούσαμε! Όποτε το κάνει η μαμά μου, της το λέω και μαζί της λέω ότι είμαι κουρασμένη και δεν μπορώ τις λεπτομέρειες.Δεν μου λέει βέβαια για πολλά άσχετα, αλλά μπορεί για παράδειγμα να μου πεί "Θα κάνω αύριο γεμιστά, γιατί χθές είχαμε μελιτζάνες και ο μπαμπάς σου πήρε ένα κιλό και για να μην χαλάσουν και και και.......... :lol::lol::lol: Τη διακοπτω λέγοντας της ότι δεν χρειάζομαι όλες τις λεπτομέρειες και ότι είμαι κουρασμένη και το σταματάει!

Συνεπώς, θεραπευτήκαμε οικογενειακώς!!! :lol::lol:

Βέβαια ποτέ κανείς μας δεν έφτανε σε σημείο να υποφέρει, γιατί αυτό δεν γινόταν και πάντα και ούτε σε υπερβολικό βαθμό.

Από το να υποφέρεις ή να την αποφεύγεις, καλύτερα να της μιλήσεις!!!!!

Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση!!!!!!!!!!!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Μπορεί στην αρχή να αμυνθεί και να την πειράξει, αλλά πιστεύω ότι σιγά σιγά θα το καταλάβει. Πές της ότι το έκανες κι εσύ και μετά από παράπονα τρίτων το έκοψες, γιατί τους κούραζες!πχ τον άντρα σου, τις φίλες σου. :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι κατά τη γνώμη μου να της μιλήσεις ξεκάθαρα. Πές της ότι είσαι πολύ κουρασμένη και δεν μπορείς να ακούς συνεχώς όλα τα θέματα με όλες τις λεπτομέρειες. Το να την αποφύγεις, δεν νομίζω ότι είναι λύση, αφού καίγεται να τα πεί και κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα σε πετύχει και θα το κάνει.

Από το να υποφέρεις ή να την αποφεύγεις, καλύτερα να της μιλήσεις!!!!!

Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση!!!!!!!!!!!!!

Μπορεί στην αρχή να αμυνθεί και να την πειράξει, αλλά πιστεύω ότι σιγά σιγά θα το καταλάβει. Πές της ότι το έκανες κι εσύ και μετά από παράπονα τρίτων το έκοψες, γιατί τους κούραζες!πχ τον άντρα σου, τις φίλες σου. :wink:

Συμφωνώ! :D

.png.png

Δε νομιζω οτι θα καταλαβει απο λογια......της βγαινει η φλυαρια......

Εγω θα ελεγα να την διακοπτεις και να κλεινεις με διαφορες δικαιολογιες (πηρε φωτια το σπιτι, καηκε το φαγητο, επιτιθονται εξωγηινοι)......ετσι θα κανεις τη δουλεια σου χωρις να κακιωσει......

Παντως αφου δε γκρινιαζει παλι καλα.......τι να πω εγω που παιρνω τηλ να δω τι κανει και με πρηζει στην γκρινια? Για οτι της κατεβει στο κεφαλι....... :? Εκοψα τα τηλεφωνα λοιπον και της κοβω την κουβεντα οποτε αρχιζει τη μουρμουρα.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

• 3 εβδομάδες μετά...

Κι εγώ κορίτσια έχω μια μαμά απίστευτα πολυλογού που ό,τι θυμάται χαίρεται και παίρνει τηλέφωνο και ξεχνάει να το κλείσει! Οπότε, κάποια στιγμή, μετά από 5-10 λεπτά (ανάλογα τις αντοχές μου) την κλείνω χωρίς περιστροφές:

- Mαμά εντάξει, φτάνει τώρα, είμαι κουρασμένη & έχω ξαπλώσει, τα λέμε αύριο, ok?

- Μανουλίτσα μαγειρεύω δύο φαγητά, πρέπει να πάω στην κουζίνα!

- Είχαμε μια συζήτηση με τον Δημήτρη (σύζυγος), να σε πάρω αύριο να τα πούμε?

- Απλώνω ρούχα, σε κλείνω,

κλπ, κλπ., δικαιολογίες που άλλοτε ισχύουν, άλλοτε όχι, δεν ακούγονται εξωγήινες & είναι σε θέση να τις καταλάβει...

it's never too late to start all over again

:lol::lol:

Ολες οι μαμαδες το εχουν τελικα

Και η δικια μου μια απο τα ιδια αλλα εγω ειμαι γαιδουρα οπως ειναι γνωστο και τελικα πλεον δεν μου λεει τιποτα.. μη σου πω ουτε αυτα που πρεπει να μου πει..

Πολλες φορες της λεω γιατι δεν μου το ειπες αυτο και μου απανταει "αφου αμα ξεκιναγα να στο πω θα φωναζες"

Εγω ακολουθησα το εξης συστημα..

Παρτε ενα δειγμα διαλογου

-Σημερα πηγα στη λαικη ..(τη διακοπτω)

-Αβγα πηρες?

-Ναι.. και..

-αφου πηρες αβγα μην μου πεις τιποτα αλλο για τη λαικη δεν με νοιαζει πες τιποτα αλλο

-Ειδα την Σουλα που εκανε ....

-Ωωωω ρε μαμα σκασιλα μου για τη Σουλα φιλη σου ειναι χεστηκα τι κανει πες τιποτ αλλο

(εεδω τσαντιζεται και δεν μιλαει.. μετα απο λιγο)

-Ο πατερας σου σημερα πηγε εκει..

-ναι? Γυρισε?

-Ε ναι παιδι μου εκει θα καθοτανε? Ηταν εκει ο ταδες

-Δε με νοιαζει πες κατι αλλο μη μου λες για αγνωστους

-Η θεια σου η ταδε..

-αμαν μεσημεριατικα με τη θεια αμα θελω να μαθω νεα της θα την παρω τηλεφωνο..

κλπ κλπ κλπ

Αμα το κανεις 5-6 φορες δεν θα σου ξαναπει τιποτα.. θα της σπασεις τα νευρα μια και καλη.. :lol::lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

dora ωραια ιδεα.

εμεις σαν οικογενεια ειμαστε μαλλον λιγομίλητοι. Η πεθερα μου είναι αυτη που με κουραζει πολλες φορες φλυαροντας ανόφελα και λέγοντας τα ιδια και τα ιδια. Το πιο ενοχλητικό είναι οταν λεει πες στον Πάνο(αντρα μου και γιο της) να κανει αυτό. Στην αρχη την λυπόμουνα και ελεγα δεν εχει καμια γυναικα να φλυαρει. Αλλα μετα τη γεννησηι της μικρη μου, μου φαίνεται χασιμο χρονου να καθομαι να την ακουω.

Πάντως τη λέξη παρλα και παρλαρω τη καταλαβα πολή κλά στην Κερκυρα. Είμαι 2 χρονια στο νησι και ενα βασικό χαρακτηριστικό των Κερκυραιων είναι αυτό. Μα σε μεγαλοοοοοοοοοοοοο βαθμό. (και οι αντρες)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...