Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σιδηρος πάνω απο απο τα φυσιολογικά επίπεδα!

Recommended Posts

Έκανα πριν μια εβδομάδα εξετάσεις αίματος γενικές,ορμονικές,και βιοχημικες.Με πήρε την άλλη μέρα ο γιατρός μας τηλ και με ρώτησε αν παίρνω συμπλήρωμα σιδήρου και αφου του απάντησα πως όχι μου είπε οτι έχω τιμές σιδήρου πάνω απο το φυσιολογικό.Οταν τον ρώτησα που μπορει να οφείλεται μου είπε Οτι θέλει να το ψάξει παραπάνω,αλλα να μην ανησυχώ!Εγω όμως ανησυχώ,γιατι μου φάνηκε πως μου τα μασαγε λίγο.Ξερετε τι μπορει να σημαίνει?Ψαχνωντας στο νετ,διάβασα κάτι για αρτηριοσκληρηνση και έχω φρικαρει.Ο γιατρός απο την άλλη με διαβεβαιώνει οτι δεν ειναι λόγος ανησυχίας,αλλα όπως και να το κάνουμε......

adEup3.png

Διαφημίσεις

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να σταματησεις να ψαχνεις σκορπιες πληροφοριες δεξια και αριστερα στο διαδικτυο (θα τρελαθεις) και να περιμενεις με το καλο να δεις απο κοντα τον γιατρο σου για να σε ενημερωσει σωστα για το τι σου συμβαινει και τι πρεπει να κανεις!

Mην κάνεις το λάθος και διαβάζεις στο ιντερνετ γιατί θα τρελαθείς, είναι σίγουρο γιατί την έχω πατήσει και εγώ. Πιστεύω ότι σίγουρα δεν είναι κάτι ανησυχητικό αν οι υπόλοιπες εξετάσεις σου είναι οκ. Εγώ πάλι τί να πώ με αιματοκρίτη 32, σίδηρο 15 και φερριτίνη 1? Ολοι αναρωτιούνται πώς στέκομαι στα πόδια μου και μια ζωή είμαι με συμπληρώματα σιδήρου, δεν έχω κάτι παθολογικό, προφανώς είναι θέμα οργανισμού, έτσι ήταν και η μαμά μου. Δεν μου δίνεις λίγο απόθεμα από το δικό σου?

Mην κάνεις το λάθος και διαβάζεις στο ιντερνετ γιατί θα τρελαθείς, είναι σίγουρο γιατί την έχω πατήσει και εγώ. Πιστεύω ότι σίγουρα δεν είναι κάτι ανησυχητικό αν οι υπόλοιπες εξετάσεις σου είναι οκ. Εγώ πάλι τί να πώ με αιματοκρίτη 32, σίδηρο 15 και φερριτίνη 1? Ολοι αναρωτιούνται πώς στέκομαι στα πόδια μου και μια ζωή είμαι με συμπληρώματα σιδήρου, δεν έχω κάτι παθολογικό, προφανώς είναι θέμα οργανισμού, έτσι ήταν και η μαμά μου. Δεν μου δίνεις λίγο απόθεμα από το δικό σου?

Τσα!Σε περασα!!Αιματοκριτη 32,4 και φερριτινη 3!!!!!

Απο νυστα και απο κουραση,αστα να πανε....Σουρσιμο κανονικο!!!

Διαφημίσεις

Να σε ρωτησω κατι κουλο?Οταν πχ κοβεις το χερι σου και τρεχει αιμα,εχεις παρατηρησει το αιμα σου να "μυριζει?"

Και καλα ο κουνιαδος μου,που ειναι τουμπανο απο σιδηρο μας τσαμπουναει οτι το αιμα του εχει μια βαρια μυρωδια.Μυρωδια σιδηρου!!

Να σε ρωτησω κατι κουλο?Οταν πχ κοβεις το χερι σου και τρεχει αιμα,εχεις παρατηρησει το αιμα σου να "μυριζει?"

Και καλα ο κουνιαδος μου,που ειναι τουμπανο απο σιδηρο μας τσαμπουναει οτι το αιμα του εχει μια βαρια μυρωδια.Μυρωδια σιδηρου!!

Να σου πω δεν το έχω παρατηρήσει.Μ΄εχει αγχωσει μωρε ο παλιογιατρος.:-DΒασικά ο παιδιατρος της κόρης μου ειναι αλλα με τον καιρο εχει γίνει και δικός μου γιατρος(τον εκμεταλλευομαι) για το παραμικρό αυτόν παίρνω τηλ.Τυχαινει η γυναίκα του να ειναι γιατρος και αυτη αιματολογος και σε μια συζητήσει που είχαμε όλοι μαζι μου είχε πει να πάω να μου κάνει εξετάσεις γιατι απο τότε που γεννησα τρώω πολυ αστατα η και καθόλου.Επισης καπνιζω πολυ:oops:Όπως καταλαβαίνετε οι εξετάσεις μου έπρεπε να ειναι χάλια μαύρα.Παρ΄ολα αυτα οι εξετάσεις βγήκαν εξερετικες!Οσο για τον σίδηρο που φοβόταν ο ντοκ,ειναι στα ύψη.Παρεπιπτωντως την μέρα που έκανα την εξέταση ήμουν και δεύτερη μέρα αδιαθετη.Φαντασου δηλαδη να μην ήμουνα.Διαβαζοντας λοιπόν στο νετ,αφου δεν έχουν ακόμη βγει και οι υπόλοιπες εξετάσεις για να μου δώσει μια σαφή απάντηση,κάτι διάβασα για αρτηριοσκληρηνση που οφείλεται και στο τσιγάρο.Περιμενω λοιπόν να μου πει γιατι θέλει λέει να δει που οφείλεται,γιατι δεν δικαιολογείται τόσο ανεβασμένος σιδηρος για μένα.

adEup3.png

Λες αυτο να με βγάλει απο το οικονομικό τέλμα?αχαχαχαχαχαχχα

Μοιραζω σίδηρο κορίτσια!!!!!

Οι αποθήκες μου ειναι φουυυυυυλ.:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

adEup3.png

Μπορει ο οργανισμος σου να "απορροφα" πολυ ευκολα το σιδηρο και γιαυτο να εχεις πληθωρα στις αποθηκες!

Μην τρελενεσαι.

Η αδερφη μου,νοσοκομα σε Κεντρο Υγειας, εχει δει ατομα με πολυ υψηλο σιδηρο και φερριτινη και ενα μαγουλακι ροδαλο ροδαλο.

Πηγαινε την δευτερα στον γιατρο σου και μην ψαχνεσαι δεξια και αριστερα.Ο καθενας θα σου πει την "δικη του τρελα"

Λες αυτο να με βγάλει απο το οικονομικό τέλμα?αχαχαχαχαχαχχα

Μοιραζω σίδηρο κορίτσια!!!!!

Οι αποθήκες μου ειναι φουυυυυυλ.:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Δωσε καμια μεριδα και απο δω,για μενα.Και επισης δωσε μου και για την αδερφη μου,την μαμα μου,τις ανοιψιες μου,την κολλητη και την κουμπαρα μου!!

Διαφημίσεις

xero periptoseis pou me polu psiles times sidirou k aimatokriti tou sustinoun na dinoun aima kathe mina i dimino (de thumamai akrivos)

pantos an fovasai gia artiiosklirunsi k skeftesai na kopseis to kapnisma einai mia polu kali eukairia giati an den exeis tora einai polu pithano na apoktiseis me to kapnisma!opote kopsto to rimadi na mi ginesai kako paradeigma k sta paidia sou kai na min ta upovaleis sto pathitiko kapnisma.

sou to leei mia gunaika pou kapnize peri ta 2 paketa imerisios mexri prin merika xronia opote k to ekopsa. ase pou tha kaneis k pokonomia!

o6oy.png

Λοιπόν,έτσι για την ιστορία για κάποια κοπέλα που θα ψάχνει αντίστοιχη απάντηση για τιμές σιδήρου πάνω απο το φυσιολογικό ειναι στην δική μου περίπτωση τουλάχιστον,Οτι βγήκαν επιτέλους όλες μου οι εξετάσεις οι οποίες ειναι άριστες!Οσο αφορά τον αυξημένο σίδηρο εχει σχέση με τον μεταβολισμό του ερυθροκυτταρου και τα ενζύμα που υπάρχουν σε αυτο.Αυτη ήταν η διάγνωση,Οτι και να συμαινει,δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.Απλα θα δίνω αίμα παραπάνω απο τον μέσο αιμοδοτη!Ευχαριστω όλα τα κορίτσια που απάντησαν!

adEup3.png