Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μπορει και ναναι χαζη η ερωτηση, γιατι ψαχνοντας δε βρηκα κατι π ν μ'ελυσε την απορια

Recommended Posts

γεια σας. σημερα πρωτη φορα μπηκα σαυτη την ενοτητα μιας και εχω 3 μηνες ακομα για να τη χρειαστω! αλλα συζητωντας με τη μητερα μου για το τι καλα θαταν να με θηλαζε ( απαγορευση ιατρων ) και οτι ειμαι τυχερη που θα θηλασω εγω αν ολα πανε καλα, μου γεννηθηκε μια απλη απορια που ειναι τοσο δεδομενη που δε βρηκα απαντηση πουθενα! :( .

απο ποτε το στηθος μου θα εχει γαλα και ποτε θα τελειωσει αυτο το γαλα? επισης διαβασα κατα το ψαξιμο οτι 3 χρονια η γυναικα μπορει να θηλασει! δηλαδη αν απογαλακτιστει το παιδι πανω στον 1 χρονο, εγω θα πρεπει για αλλα ποσα χρονια να το μαζευω 2-3 φορες τη μερα με τον ειδικο γαλατοσυλλεκτη (δε ξερω πως λεγεται το μηχανημα)?

επισης να προσθεσω κατι που μου ειπε η γιαγια μου παλια! ο θειος μου θηλασε μεχρι 2-3 χρ και λεει οτι ητανλαθος γιατι ενηλικας της εξομολογηθηκε πως ντρεπεται που ειχε μνημη του στηθους της. καλο ή κακο τελικα? μπορουμε να το πουμε παιδικο τραυμα κατα ενα τροπο?

Διαφημίσεις

ν απεσω τα ανασκελα τωρα ή μετα ??????????????:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

οχι οκ ακου να δεις πως παει,,,,θα στο πω οσο γινεται πιο απλα,,,,οσο θηλαζεις τοσο βγαζει γαλα,,,,αμα σταματησει το παιδι να θηλαζει δε συνεχιζει μονο του να βγαζει γαλα χιχιχιι

αμα ομως θες να ενημερωθεις σωστα κατσε και διαβασε εδω τα παντα περι θηλασμου και θα καταλαβεις πως λειτουργει,,,,,και ασε τις γιαγιαδες θειαδες ,,,,θα ακουσεις πολλα!!

και οχι τραυμα παιδικο δε γινεται,,,,,απο αλλα πραγματα μπορει οχι απο αυτο

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Δεν υπαρχει τιποτα πιο ομορφο,αγνο και ωφελιμο για το παιδι απο τον μητρικο θηλασμο. Δεν ειναι μονο τροφη που θωρακιζει το μωρο και του προσφερει οτι καλυτερο,ειναι και χαδι,αγκαλια,σιγουρια,στοργη,παρηγορια και πολλα αλλα.Με λιγα λογια ειναι μια μοναδικη σχεση μανας-παιδιου που μονο οταν τη ζησεις θα καταλαβεις το μεγαλειο της.

Οταν με το καλο γεννησεις στα πρωτα 2-3 24ωρα θα σου "κατεβει" το γαλα.Μεχρι τοτε θα εχεις πρωτογαλα το οποιο ειναι πολυ λιγο σε ποσοτητα,αλλα τοσο πλουσιο σε θρεπτικη αξια που θα καλυψει απολυτα το μωρο σου.Απο ΄κει και περα μπορεις να θηλασεις για οσο διαστημα θες.Και ενα και δυο και τρια και τεσσερα χρονια...δεν υπαρχει οριο στο θηλασμο.Θηλαζεις για οσο θελετε εσυ και το μωρο σου.

Τα μωρα σπανια απογαλακτιζονται πριν τα 2 χρονια απο μονα τους.Αν θελησεις ομως μπορεις να αποθηλασεις σταδιακα και το γαλα να σταματησει μονο του.

Οσον αφορα στην τελευταια ερωτηση σου,κατα τη γνωμη μου ο θηλασμος μονο ομορφα συναισθηματα εχει να προσφερει και στη μητερα και στο μωρο.

Στα ειπα λιγο επιγραμματικα...αν θελεις πραγματικα να θηλασεις μπες στην ενοτητα του θηλασμου και ενημερωσου.

Με το καλο το μωρακι σου!

xceZp3.png

ΑΝ Κ ΠΡΩΤΑΡΑ ΜΑΜΑ Κ ΕΓΩ ΜΟΛΙΣ 2,5 ΜΗΝΩΝ...ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ Κ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3,4 ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΕΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΑΛΑ..

ΟΣΟ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΣΟ ΓΑΛΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ,ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥ...ΝΑ ΤΡΩΣ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΑΛΑ..ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΘΑ ΑΡΑΙΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΗΛΑΖΕΙΣ Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ Κ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ..ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΔΕΝ 8Α ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΘΗΛΑΣΕΙΣ..

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ Κ ΑΝ Κ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ,ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΤΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΤΕ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΔΕΣΙΜΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Κ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!!

ΘΑ ΣΤΑ ΠΟΥΝ Κ ΑΛΛΕΣ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ,ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ..

ν απεσω τα ανασκελα τωρα ή μετα ??????????????:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

οχι οκ ακου να δεις πως παει,,,,θα στο πω οσο γινεται πιο απλα,,,,οσο θηλαζεις τοσο βγαζει γαλα,,,,αμα σταματησει το παιδι να θηλαζει δε συνεχιζει μονο του να βγαζει γαλα χιχιχιι

αμα ομως θες να ενημερωθεις σωστα κατσε και διαβασε εδω τα παντα περι θηλασμου και θα καταλαβεις πως λειτουργει,,,,,

:lol::lol:

α! τοσο απλο! χαχαχα :P:p:p:p !!!!! ελεος! τωρα ντρεπομαι ρε συ .. χαχαχαχα! αν ειναι δυνατον! αρχισα απο σημερα να διαβαζω την ενοτητα θηλασμος γιατι εχει τοσα πολλα και ενδιαφεροντα που ολα μου ειναι αγνωστα! αρχιζω βεβαια να μπαινω και σε αλλες ενοτητες οσο παει ο καιρος..

κοιτα να δεις...! ακομα γελαω... :lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

ΑΝ Κ ΠΡΩΤΑΡΑ ΜΑΜΑ Κ ΕΓΩ ΜΟΛΙΣ 2,5 ΜΗΝΩΝ...ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ Κ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3,4 ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΕΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΑΛΑ..

ΟΣΟ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΣΟ ΓΑΛΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ,ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥ...ΝΑ ΤΡΩΣ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΑΛΑ..ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΘΑ ΑΡΑΙΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΗΛΑΖΕΙΣ Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ Κ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ..ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΔΕΝ 8Α ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΘΗΛΑΣΕΙΣ..

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ Κ ΑΝ Κ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ,ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΤΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΤΕ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΔΕΣΙΜΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Κ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!!

ΘΑ ΣΤΑ ΠΟΥΝ Κ ΑΛΛΕΣ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ,ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ..

αυτο καλυτερα να μη το λες,,,,τα χαπια ανατρεξτε λιγο εδω στις ενοτητες θα δειτε οτι δεν ειναι και οτι καλυτερο!!:wink:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

α! τοσο απλο! χαχαχα :P:p:p:p !!!!! ελεος! τωρα ντρεπομαι ρε συ .. χαχαχαχα! αν ειναι δυνατον! αρχισα απο σημερα να διαβαζω την ενοτητα θηλασμος γιατι εχει τοσα πολλα και ενδιαφεροντα που ολα μου ειναι αγνωστα! αρχιζω βεβαια να μπαινω και σε αλλες ενοτητες οσο παει ο καιρος..

κοιτα να δεις...! ακομα γελαω... :lol::lol::lol::lol:

κοιτα καταλαβαινω απλα εισαι μια μελουσα μανουλα που ειναι ολα πρωτογνωρα,,,,εχουμε ολες περασει αυτη τη φαση ,,,,,εγω ειχα διαφορα κολα,,,,τι να θυμηθω,,,,α,,,γιαγιαααααααα τωρα ο αφαλος μου (καπου στον 8ο ) εχει πεταχτει θα ανοιξει???? ,,,ή γιαγιαααααααααααα και πως το κανουμε να ρευτει????????και πολλα αλλαααααααα κουλαααααααααααα

:lol::lol::lol::lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

κοιτα καταλαβαινω απλα εισαι μια μελουσα μανουλα που ειναι ολα πρωτογνωρα,,,,εχουμε ολες περασει αυτη τη φαση ,,,,,εγω ειχα διαφορα κολα,,,,τι να θυμηθω,,,,α,,,γιαγιαααααααα τωρα ο αφαλος μου (καπου στον 8ο ) εχει πεταχτει θα ανοιξει???? ,,,ή γιαγιαααααααααααα και πως το κανουμε να ρευτει????????και πολλα αλλαααααααα κουλαααααααααααα

:lol::lol::lol::lol:

χεχεχε..

yasemin ΜΠΟΡΕΙ Κ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ..ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΣΥΣΤΗΣΕ ΣΕ ΦΙΛΗ ΜΟΥ!!!!

giwta-la ΜΕ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ ΛΙΓΑΚΙ;;;;;!!!!!!!!!!!!:-D

Διαφημίσεις

yasemin ΜΠΟΡΕΙ Κ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ..ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΣΥΣΤΗΣΕ ΣΕ ΦΙΛΗ ΜΟΥ!!!!

giwta-la ΜΕ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ ΛΙΓΑΚΙ;;;;;!!!!!!!!!!!!:-D

οχι ! μαρεσαν καποιες λεξεις οταν περιεγραφες. απλες, περιεκτικες.

δηλαδη αν απογαλακτιστει το παιδι πανω στον 1 χρονο, εγω θα πρεπει για αλλα ποσα χρονια να το μαζευω 2-3 φορες τη μερα με τον ειδικο γαλατοσυλλεκτη (δε ξερω πως λεγεται το μηχανημα)?

Εισαι απλα Θεα!!!! Μου εφτιαξες τη μερα!

:lol::lol::lol::lol::lol:

Που να δεις τι κουλα εχαχνα εγω στο google στην αρχη!

Με το καλο να γινεις μανουλα!

Γιώτα, το πράγμα είναι πολύ απλό, αλλά μπορεί να γίνει και πολύπλοκο κατά περίπτωση. Πραγματικά, το γάλα ακολουθεί το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Όμως μπορεί να προκύψουν κάποιες μικρές ή μεγαλύτερες δυσκολίες. Προσπάθησε να έχεις υπομονή και επιμονή.

Κυρίως κλείσε τα αυτιά σου σε διάφορες τυχόν σειρήνες... Ενδέχεται πχ. το μωρό να θηλάζει και να εξακολουθεί τη γκρίνια. Κάποιοι θα σπεύσουν να σου πουν ότι δε χορταίνει, ότι δεν έχεις αρκετό γάλα και να δώσεις συμπλήρωμα. Θα μπεις σε πειρασμό να υποκύψεις, λόγω απειρίας, λόγω άγχους, κούρασης κι εκνευρισμού. Μην υποκύψεις τόσο εύκολα όμως! Τσεκάρισε πρώτα την ανάπτυξή του και ζήτα βοήθεια από κάποια ειδική σύμβουλο θηλασμού. Οι παιδίατροι δεν ξέρουν τα πάντα.

Εγώ θήλασα ένα χρόνο και 12 ημέρες και μου λείπει πολύ (σνιφ), παρότι τους πρώτους μήνες ειδικά ήταν μεγάλη ταλαιπωρία (βάλε και την απειρία μαζί) γιατί το μωρό μπορεί να ήθελε να θηλάζει και κάθε μία ώρα κι εγώ δεν ήξερα ότι αυτό μπορεί να είναι φυσιολογικό και είχα αγανακτήσει. Επίσης μου έκανε πολλές αναγωγές (γουλίτσες) και είχα πανικοβληθεί, αλλά κι αυτό πέρασε κάνοντας απλώς υπομονή.

Το ίδιο το μωρό μου έδωσε σήμα ότι δεν το χρειαζόταν πια το γάλα μου και το κόψαμε πολύ ομαλά. Εγώ το πήρα πιο πολύ κατάκαρδα να σου πω...

Α, και μην αγχωθείς, μόλις γεννήσεις θα βγάζεις μάλλον σταγόνες, το πολύ γάλα θα κατέβει σε λίγες ημέρες.

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Εισαι απλα Θεα!!!! Μου εφτιαξες τη μερα!

:lol::lol::lol::lol::lol:

Που να δεις τι κουλα εχαχνα εγω στο google στην αρχη!

Με το καλο να γινεις μανουλα!

:-D

Το ίδιο το μωρό μου έδωσε σήμα ότι δεν το χρειαζόταν πια το γάλα μου και το κόψαμε πολύ ομαλά.

απ'οσες ιστοριουλες μαμαδων διαβασα γιατον αποθηλασμο, εσυ πρεπει να'σαι απο τις τυχερες!

Διαφημίσεις