Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ιωση γαστρεντεριτιδας με φοβερη εξαντληση

Recommended Posts

Εχω σκασει..και ανησυχω..Ο μικρος μου (σχεδον 4 ετων) πριν απο 15 ημερες περασε μια ιωση δυο ημερων με πυρετο μεχρι 39.Οταν σταματησε ο πυρετος,αρχισε να παραπονιεται για κανα δυο ημερες οτι τον ενοχλει ο λαιμος του και εβγαλε μια βραχναδα.Τη βραχναδα αυτη την εχει ακομη, και απο την Παρασκευη ξεκινησε διαρροια και εμετους (οχι με μεγαλη συχνοτητα).Διαρροια τις πρωτες δυο ημερες 3-4 φορες ημερησιως και 1 εμετο.Αυτο που με στενοχωρησε και προβληματιζε ειναι το εξης:Ενω οι διαρροιες και οι εμετοι εχουν σταματησει απο την Δευτερα (αντε να λερωθει λιγο εαν εχει αερια),εχει τρομερη εξαντληση..Ουτε να σηκωθει απο τον καναπε για τουαλετα,ουτε να παιξει...Μιλαμε για ενα παιδι θηριο εν τω μεταξυ.Εχει γλαρα ματακια και καθολου ορεξη.Τον πηγα στη παιδιατρο,τον εξετασε καλα και μου ειπε οτι δεν προλαβε να συνελθει απο την προηγουμε ιωση τον επιασε και αυτη με το γαστρεντερικο και τον εκοψε.Παιρνουμε ηλεκτρολυτες (πααααρα πολυ δυσκολα να τους πιει) και η κατασταση απο την Δευτερα παραμενει ιδια.Λεει οτι τον ποναει η κοιλιτσα του και οταν αφηνει αερια δεν μπορεις να σταθεις απο την οσμη..Πηρα ξανα την παιδιατρο,μου ειπε οτι τον ειδε,εχει εικονα του και δεν ανησυχει..Να του δωσουμε χρονο διοτι οι διαρροιες μπορουν να κρατησουν καμποσες ημερες λόγω της ιωσης.Κανουμε διατροφη για να μην ερεθιζουμε το εντερο...Εχω λιωσει ομως απο την ατονια που δειχνει..Εχετε περασει κατι αναλογο;

(να πώ επισης οτι καναμε εξετασεις αιματος το Πασχα οπου ολα ηταν καλα και επιβεβαιωσαμε οτι ο μικρος εχει στιγμα.Σιδηρο,φεριτινη ειμαστε φουλ αλλα οριακα σε αιμοσφαιρινη και αιματοκριτη.Παιρνουμε felicin καθημερινα).

Η παιδιατρος μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να κανουμε κατι αλλο.

Τα φωτα σας...;

FWusp3.png

Διαφημίσεις

η νωθροτητα θα με ανησυχουσε να σου πω την αληθεια,η διαρροια οχι τοσο γιατι μπορει οντως να κρατησει και αρκετες ημερες...θα σου προτεινα να συνεχισει το παιδι να ειναι ετσι,να το ξαναπας στον παιδιατρο.

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Ρώτα το γιατρό σου αν μπορείς να δώσεις προβιοτικά (ultra levure π.χ. σε μια κουταλίτσα γιαούρτι) για τις διάροιες. Βοηθούν πάααρα πολύ. Επίσης εναλλακτικό για τους ηλεκτρολύτες μπορείς να δώσεις και το νερό της καρύδας (το χυμό που έχει η καρύδα μέσα). Εννοείται ότι και πάλι ρωτάς το γιατρό σου.

Περαστικά σας......

FLcUp3.png0BQfp3.png