Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χωρισμός με παιδί 2,5ετών.. πως τις το λέω?

Recommended Posts

Μετά από 10 σχεδόν χρόνια σχέσης και γάμου και με μια κορούλα στα 2,5 είμαι ένα βήμα πριν το χωρισμό. Το φέραμε από εδώ, το πήγαμε από εκεί, αλλά δεν βλέπω φως. Δεν θα μπω σε πολλές λεπτομέρειες.. επιγραμματικά θα σας πω ότι ο άντρας μου ήδη πατέρας μια κόρης 19ετών που χώρισε με τη μαμά της στα 2 της, και την εγκατέλειψε (οικονομικά τουλάχιστον). Η σχέση μας πάντα έντονη, πάθος και καυγάδες, αγάπη και μίσος. Φωνές και χωρισμοί. Τι το ήθελα το παιδί? Σε μια καλή περίοδο του γάμου μας, και μετά από μια παλ.κύηση έμεινα έγκυος και νόμιζα- η ηλίθια - ότι όλα θα αλλάξουν. Σιγά μην άλλαξαν, ίσα ίσα εκείνος αφού συστηματικά δεν εργάζεται (ζούμε με κάποια οικογενειακά του εισοδήματα) και αφού εγώ έχασα τη δουλειά μου, γκρινιάζει για όλα, φωνάζει για όλα, και στο σπίτι επικρατεί χαμός.

Εκανα πίσω πολλές φορές, ικανοποιούσα τα γούστα του για να είναι ήρεμος, και τότε είχα τον mister perfect για σύζυγο, όμως εγώ πνιγόμουν.. καταπιεζόμουν και μοιραία ερχόντουσαν οι εκρήξεις μου.. κ μαζί με αυτές εκείνος σήκωνε χέρι. Σε χτύπησα γιατί με προκάλεσες, γιατί μου πέταξες το βιβλίο, γιατί με έβρισες, γιατί τσίριζες... μα πως να μην τσιρίζω όταν με βρίζεις? όταν με προσβάλλεις? όταν σου ζητάω να μην φωνάζεις μπροστά στο παιδί και με γράφεις κανονικά:(

Εχω προσπαθήσει να χωρίσω αρκετές φορές, ιδίως μετά τη γέννηση της κόρης μου. Πάντα γυρνάω πίσω, είτε μόνη μου γιατί μου λείπει, γιατί νιώθω ανασφάλεια, είτε γιατί μου προσφέρει εκείνος κλάδο ελιάς.

Πάμε σε οικογενειακό σύμβουλο, και αυτό για λίγο έφερε ηρεμία, έδειξε φως στο τούνελ. Είναι καλός - σε γενικές γραμμές - πατέρας. Όμως ώρες ώρες πιστεύω ότι δεν είναι στα καλά του. Πως μπορείς να λες ότι αγαπάς το παιδί σου όταν, ενώ είσαι καλλιεργημένος και γνώστης, κάνεις ασχήμιες μπροστά της, την βλέπει να κλαίει, με βλέπει να πλαντάζω στο κλάμμα και σηκώνεται και φεύγει.

Για να μην σας κουράζω, και επειδή στο μυαλό μου επικρατεί χάος αυτή τη στιγμή, στο δια ταύτα θα πω ότι τις προάλλες για ασήμαντη αιτία μου έδωσε ένα χαστούκι και μετά ως συνήθως είπε ότι το προκάλεσα. Αυτό ήταν.

Νομίζω ότι δεν έχω άλλο πιο κάτω να φτάσω, ούτε αξιοπρέπεια ούτε εγωισμός δεν υπάρχουν μέσα μου?

Ενημέρωσα τη μητέρα μου, σε λίγο και τον πατέρα και τον αδελφό μου - που γενικά έχουν καταλάβει τι γίνεται και δεν τον πολυσυμπαθούν πια - και τουλάχιστον θα έχω την ηθική τους υποστήριξη αλλά και θα με βοηθήσουν με το παιδί και τις διαδικασίες.

Ψάχνω για σπίτι, έχω κάποια χρήματα - τα οποία απειλεί να μου τα πάρει και τα έχω εξαφανίσει - ίσα για εγγυήσεις, ενοίκιο κ μεταφορική. Του το ανακοίνωσα και άρχισε πρώτα να με απειλεί και τώρα να με πλησιάζει... δεν ακούω όμως τίποτα.

Το θέμα μου είναι πως να το πω στη μικρή? Είναι δυομιση και τώρα άρχισε να μιλάει κανονικά, μόλις έκοψε τη πιπίλα και παλεύουμε το γιογιο. Μοναχοπαίδι που αγαπάει - φυσιολογικά - το μπαμπά της, τον έχει συνηθίσει στο σπίτι συνέχεια. Πως να το χειριστώ?

Σας ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Μόνο και μόνο επειδή έχει σηκώσει χέρι μπράβο σου που παίρνεις διαζύγιο!Δεν θα αργούσε η ώρα της μονάκριβης κορούλας σου να φάει κι αυτή το χαστούκι της γιατί δεν διάβασε ας πούμε...

Το καλύτερο θα ήταν να συμβουλευτείς έναν παιδοψυχολόγο για να σου πει ακριβώς τι θα πεις...Μέχρι τότε όμως θα σου πω ό,τι έχω διαβάσει εδώ μέσα ότι λένε οι παιδοψυχολόγοι σε αυτές τις περιπτώσεις: Η μαμά και ο μπαμπάς ενώ αγαπιούνται θα μένουν από δω και πέρα σε χωριστά σπίτια γιατί έτσι θα είναι πιο χαρούμενοι. Δεν φταις εσύ, απλώς καμιά φορά οι μεγάλοι δεν ταιριάζουν κι έτσι δεν μπορούν να μείνουν άλλο στο ίδιο σπίτι. Εσένα θα σε αγαπάμε πάντα γιατί είσαι το παιδί μας κι αυτό δεν αλλάζει. Θα συνεχίσεις να βλέπεις τον μπαμπά σου, απλώς δεν θα κοιμάται σπίτι μας.

Συγγνώμη αν δεν τα έχω μεταφέρει ακριβώς όπως πρέπει...

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Κάπως όπως τα λέει το Χριστινάκι...

Προσπαθείς

1) Να δώσεις στο παιδί να καταλάβει ότι δεν μπορείτε να ζήσετε μαζί (ίσως και με παράδειγμα , όπως μαλώνεις εσύ με το φίλο σου και δεν παίζετε μαζί, έτσι και η μαμά με τον μπαμπά μάλωσαν και δεν μπορεύν αν είναι μαζί)

2) Να δώσεις στο παιδί να καταλάβει ότι δεν είναι δική του ευθύνη

3) Να δώσεις στο παιδί να καταλάβει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα στερηθεί τον μπαμπά του, απλά ότι δεν θα μένε όλοι μαζί.

4) Να δώσεις στο παιδί να καταλάβει ότι έτσι θα είστε ολοι καλύτερα, η μαμά και ο μπαμπάς δεν θα μαλώνουν, εσύ θα έχεις 2 σπίτια και 2 δωμάτια!!!!!

Να τηλεφωνήσεις σε γραμμή στήριξης για τον γονιό και το παιδί και να μιλήσεις με μια παιδοψυχολόγο για το πως πρέπει να προσεγγίσεις το παιδί και τι πρέπει να του πεις....!! Καλό κουράγιο και μπράβο σου για το θάρρος που δείχνεις να κάνει ένα βήμα μπροστά!

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. Ηδη κινουμε προς την κατευθυνση του παιδο υχολογου ή μεσω των υποστηρικτικων φορεων. Αυτο το διαστημα κ μετα απο τη συμβουλη της οικ.συμβουλου που εξακολουθουμε κ πηγαινουμε, βρισκομαστε σε καποιου ειδους μεταβατικού σταδιου μεταξυ μας. Διασταση το λενε..! Μαζευω τα κομματια μου κ προχωραω. Εκεινος κοιματε στους δικους του κ εξακολουθει να προσπαθει να τα ξαναβρουμε. Η μικρη δεν εχει ακομα καταλαβει μιας κ λιγα πραγματα αλλαξαν στην καθημερινοτητα της. Μεχρι να βρω ομως δουλεια δεν μπορω να φυγω, δεν εχω χρηματα.. Ψαχνω συνεχως κ ταυτοχρονα προσπαθω να μην πληγωθει το παιδι με καυγαδες γι'αυτο κ μενουμε - προσωρινα - χωριστα αλλα εγω κ η μικρη σπιυι του.

Ευελπιστω σε λιγο καιρο να ειμαι σε θεση, οικονομικα κυριως, να μετακομισω.

Ελπιζω να τα καταφερω γιατι εχω κουραστει κ εχω "αδειασει" πια..

Κ πάλι σας ευχαριστω:)

Διαφημίσεις

Ξεχασα να πω πως τα χρηματα που εχω, δυστυχως δεν φτανουν για ολα οσα απαιτουντε. Για σπιτι μονο θελω 2 εγγυησεις κ ενα ενοικιο, συν οτι μολις ακουνε οι ιδιοκτητες χωρισμενη με μικρο παιδι μου λενε οτι το νοικιασαν... Τι να πω; Ελλας το μεγαλειο σου.. Αλλα δεν θα το βαλω κατω..

• 2 weeks later...
Ξεχασα να πω πως τα χρηματα που εχω, δυστυχως δεν φτανουν για ολα οσα απαιτουντε. Για σπιτι μονο θελω 2 εγγυησεις κ ενα ενοικιο, συν οτι μολις ακουνε οι ιδιοκτητες χωρισμενη με μικρο παιδι μου λενε οτι το νοικιασαν... Τι να πω; Ελλας το μεγαλειο σου.. Αλλα δεν θα το βαλω κατω..

Βλέπω μένεις Αθήνα. Με τόσα σπίτια ξενοίκιαστα για χρόνια, με την οικονομική κρίση κ ζητάνει εγγύηση 2 μηνών??? Να τους πεις δεν έχεις, με τσαμπουκά, άντε το πολύ να τους δώσεις 1 μήνα εγγύηση. Κρα κάνουν για να βρουν νοικάρη!

Μην πηγαίνεις φοβισμένη, ενδιαφέρεσαι να νοικιάσεις σπίτι, εσύ έχεις το πάνω χέρι, αυτοί σε έχουν ανάγκη, θα τους δώσεις επιπλέον εισόδημα!

Και μην τους ξαναπείς ότι είσαι χωρισμένη με παιδί! Γιατί να τους το πεις δεν κατάλαβα? Θα τους λες "έχω παιδί", ο σύζυγος υποννοείται! Άμα μετά σε ρωτήσουν πού είναι ο σύζυγος θα λες ότι είναι ναυτικός (πλακίτσα κάνω). Δεν έχουν δικαίωμα να σε ρωτάνε τι κάνεις. Δλδ άμα ήσουν ανύπαντρη, χωρίς παιδί, θα έπρεπε να τους ενημερώσεις ότι έχεις γκόμενο κ ότι θα έρχεται σαβ/κα?

Μην μπαίνεις σε αυτό το τρυπάκι!

Μην το βάλεις κάτω! Φεύγεις από μία άσχημη κατάσταση, το έκανες για το παιδί σου, είσαι άξια μανούλα!

Καλή επιτυχία κ είπαμε: με τσαμπουκά! Ήρθα να δω το σπίτι, έχω δει κ άλλα κ μετά θα δω άλλα 2 σπίτια.

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Επίσης, τι τιμές σου ζητάνε οι μεταφορικές? Όταν ο πολυαγαπημένος μου πρώην έφυγε από το σπίτι, πήρε μεταφορική βεβαίως διότι μου άφησε ένα σπίτι γιαπί! Του ζήτησαν 160 ευρά τον Μάρτη. Πες μου αν ενδιαφέρεσαι να πάρω το τηλ από τον ανεπρόκοπο

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!