Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

σεξουαλική διάθεση και θηλασμός

Recommended Posts

Κάνα μήνα αφού γέννησα μου έφυγε εντελώς η σεξουαλική διάθεση. Ο γιατρός είπε πως είναι ορμονικό αυτή θα επιστρέψει μαζί με την περίοδο. Τώρα διαβάζω πως η περίοδος μπορεί να μην έρθει στους 6 μήνες που αρχίζει η στερεα τροφή. :shock: Το μωρούδι είναι 4 μηνών (αποκλειστικός θηλασμός) και το πλάνο είναι να μην του δώσω γάλα του κουτιού ούτε μετά τους 6 μήνες. Αλλά με το σεξ τι γίνεται; Είχε καμιά σας το ίδιο πρόβλημα, πως εξελήχθηκε; Μπορεί κανείς να κάνει κάτι να έρθει η περίοδος χωρίς να κάνει κακό στο θηλασμό;

Διαφημίσεις

εγω με τον αποκλειστικο θηλασμο και μεχρι να μου ερθει περιοδος, 18 μηνες μετα τη γεννα, δεν ειχα καμμια επιθυμια για σεξ,,ουτε το σωμα μου μου ουτε το μυαλο μου ουτε τιποτα,,,σκοτωνα ευχαριστως τον αντρα μου οταν υπαινισσοταν σεξ,,κι οσες φορες επιδιωξα ηταν μαρτυριο λογω ξηροτητας, ευτυχως εκανε υπομονη

οσο περνουσε ο καιρος ανοιγε η ορεξη προφανως επεφτε η προλακτινη ανεβαιναν οιστρογονα,,οταν εγκατασταθηκε η περιοδος λυσσαξα

μην ανησυχεις παροδικο ειναι σε πολλες κοπελες κραταει λιγοτερο,ειναι ορμονικο και μονον

Κι εγώ θηλάζω αποκλειστικά 4 μήνες και δεν έχω καθόλου μα καθόλου διάθεση για οτιδήποτε! Ευτυχώς όπως λες είναι παροδικό. Πάντως για μένα είναι και η κούραση και το ξενύχτι που με καταβάλλει και δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Βάλτε κ εμένα στο κλαμπ! Ο γυναικολόγος είπε ότι είναι παροδικό λόγω θηλασμού όπως λέτε κ εσείς. Ακόμα δεν έχω περίοδο αλλά από τον 6ο μήνα έχω παρατηρήσει μια μικρή βελτίωση στην σεξουαλική διάθεση. Δεν έχει επανέλθει ακριβώς όπως πριν όμως.

18 μηνες; :shock:Μπορεί να αργήσει τόσο πολύ να μας έρθει περίοδος; Νόμιζα ότι όπου να ναι θα ερχόταν.

Συμφωνώ πάντως ότι παίζει ρόλο κ η κούραση καθώς κ το ότι όποτε πάει να συμβεί κάτι λες κ το μυρίζεται ο άτιμος!:lol::lol:

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Και με μας το ιδιο είναι. Όταν ειναι να κανουμε κάτι ξυπνάει. Και να μην ξυπνήσει, φοβάσαι πως θα ξυπνήσει. Τώρα όμως μεγάλωσε και την πάμε για baby parking και έχουμε λίγο χρόνο οι δυο μας.

Ο άντρας μου με έκανε να αισθάνομαι πως είμαι σεξυ και έγκυος και μαμά. Είμαι εγώ που δεν αισθάνομαι πια σεξουαλικό ον. Μια φορά για εξάσκηση προσπάθησα μόνη μου, το μόνο που ένιωσα ήταν δυσφορία. Από τότε που γέννησα είχα μόνο μία φορά οργασμό, στην αρχή πριν μπορέσουμε να κάνουμε διησδηση που πονούσαν ακόμη πολύ τα ράμματα. Μετά μάλλον οι ορμόνες χάθηκαν τελείως και πάει. Αλλά μου λείπει πολύ ο σεξουαλικός εαυτός μου. (Βέβαια το να είμαι μαμά είναι πολύ καλύτερο!!) Ποτέ όμως δεν είπα όχι στον άντρα μου

Διαφημίσεις

Εμείς όρεξη για σεξ έχουμε (εγω πιο πολυ απο τον άντρα μου) αλλά όσες φορές προσπαθήσαμε (ελάχιστες μετα την γέννα) ήταν μαρτύριο. Ποναγα τόσο λόγω ξηροτητας που ήταν σαν να γινόταν πρώτη φορά. Οποτε το αφησαμε το αθλημα προς το παρον. Αυτο ποτέ φτιάχνει ρε κορίτσια;

Κορίτσια να είστε καλά!Είχα αρχίσει να ανησυχώ πολύ. Δεν έχω απολύτως καμία διάθεση - θυλάζω 5 μήνες το μωράκι μας - ούτε καν να δοκιμάσουμε.Ελπίζω να επανέλθουμε κάποια στιγμη...

δεν θελω να απογοητευσω τις θηλαζουσες,εμεις θηλασαμε αποκλειστικα 6 μηνες,μετα αφου σταματησε ο θηλασμος επανηλθαν τα υγρα του σωματος στις σωστες θεσεις...κ οι διαθεσεις επισης,οπως κ η περιοδος.ο θηλασμος προκαλει την ξηροτητα στον κολπο μειωνοντας ετσι την σεξουαλικη διαθεση κ λογω ορμονων βεβαια,αλλα κ κανοντας επιπονη την δυεισδυση.μπορειτε να χρησιμοποιησετε λιπαντικο...η απλα να κανετε υπομονη!ολα θα επανελθουν!

Εμείς όρεξη για σεξ έχουμε (εγω πιο πολυ απο τον άντρα μου) αλλά όσες φορές προσπαθήσαμε (ελάχιστες μετα την γέννα) ήταν μαρτύριο. Ποναγα τόσο λόγω ξηροτητας που ήταν σαν να γινόταν πρώτη φορά. Οποτε το αφησαμε το αθλημα προς το παρον. Αυτο ποτέ φτιάχνει ρε κορίτσια;

με την επιστροφη του κυκλου και λιγο πιο πριν,,,αλλα καλα λεει η φιλη μας λιπαντικο?

Διαφημίσεις

Λιπαντικό με τίποτα. Μια-δυο φορές που το δοκίμασα μου δημιουργούσε τρομερή φαγούρα. Ουφ!!! Υπομονή τι να κάνουμε...

δοκίμασε κάτι εναλακτικό. εμένα μου αρέσει το βούτυρο κακάο! Τα λιπαντικα που είναι υδατοδυαλυτα είναι απαίσια

Λιπαντικό με τίποτα. Μια-δυο φορές που το δοκίμασα μου δημιουργούσε τρομερή φαγούρα. Ουφ!!! Υπομονή τι να κάνουμε...

δοκίμασε κάτι εναλακτικό. εμένα μου αρέσει το βούτυρο κακάο! Τα λιπαντικα που είναι υδατοδυαλυτα είναι απαίσια

Βούτυρο κακαο, ε; Δεν το είχα σκεφτεί!! Γιατι όχι; Θα επανέλθω με νεότερα...

δεν θελω να απογοητευσω τις θηλαζουσες,εμεις θηλασαμε αποκλειστικα 6 μηνες,μετα αφου σταματησε ο θηλασμος επανηλθαν τα υγρα του σωματος στις σωστες θεσεις...κ οι διαθεσεις επισης,οπως κ η περιοδος.ο θηλασμος προκαλει την ξηροτητα στον κολπο μειωνοντας ετσι την σεξουαλικη διαθεση κ λογω ορμονων βεβαια,αλλα κ κανοντας επιπονη την δυεισδυση.μπορειτε να χρησιμοποιησετε λιπαντικο...η απλα να κανετε υπομονη!ολα θα επανελθουν!

Κ εμένα πάντως που δεν έχω σταματήσει ακόμα τον θηλασμό κ που δεν μου έχει έρθει περίοδος, στους 6 μήνες επανήλθε η υγρασία του κόλπου. Πριν τους 6 μήνες υπήρχε ξηρότητα αλλά όχι τόσο ώστε να με ενοχλεί. Η ελαττωμένη διάθεση ήταν το πρόβλημα...:oops::oops::wink::wink:

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

συμφωνωωωωωωωωωω....5 μηνες που θυλαζα καθολου διαθεση και οποτε υπηρχε ηταν λες και το κανα πρωτη φορα...γενικα και οποτε γινοταν δε συμμετειχε το στηθος,δεν ξερω εμενα πλην του μωρου ουτε η πετσετα δεν μπορουσε να με ακουμπησει,και εγω δεν ημουν και πολυ ενθουσιασμενη...και μετα δεν εφτιαξαν αμεσως τα πραγματα..κουραση,αυπνια,εγω αλλα και ο αντρας μου χασαμε καθε ιχνος λιμπιντο που υπηρχε,,,κοντευα να σκασω ...λεω τιποτα δεν θα ειναι οπως πριν??μου ελειπαν πολυ οι στιγμες μας..αλλα δεν αισθανομουν καθολου μα καθολου σεξουαλικη...και οσο εβλεπα πως δεν..τοσο αγχωνομουν...και απλα μια μερα απο μονα τους τα πραγματα αρχισαν να κινουνται...λιγο ο ενας λιγο ο αλλος....και ξαναενοιωσα μετα απο πολυ καιρο οπως παλια...ουφφφφφφ...χαλαρωσα...βεβαια ο μπεμπης τωρα ειναι 12 μηνων αλλα καλλιο αργα παρα ποτε....χχοχοχοχ...παντως για να επανελθω και γω οσο θηλαζα με τιποτα...το λιπαντικο εκανε δουλεια...αλλα δυστυχως δεν υπηρχε λιπαντικο για τις ορμονες..χχιιχιχ...διαθεση κατω του μηδενος...υπομονη κοριτσια και καθε ζευγαρι θελει το χρονο του.....:oops:

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Τελικά το βουτυροκακάο δεν χρειάστηκε!! Μετα την περίοδο έφτιαξε πολύ η κατάσταση και δεν πονάω!! Βέβαια απο συχνότητα άστα να πάνε με αυτή την κούραση αλλά τουλάχιστον όποτε γίνεται το απολαμβάνω!

Το πόσο γέλασα με το βούτηρο κακάο και το φυστικοβούτηρο δε λέγεται... Βλέπω πως η παρέα μεγαλώνει!!! Κι εγώ μια απ τα ίδια. Όταν σαραντήαμε και πήγα να με δει ο γιατρός μου, μου έδωσε ένα λιπαντικό που χρησιμοποιεί και εκείνος.. (για ιατρικούς λόγους) Της johnson's είναι. Το δοκιμάσαμε αλλά εγώ προσωπικά ένιωθα και χάλια ψυχολογικά, βάλαμε και το λιπαντικό.... Μπλιαχ!!!! Τώρα ο μικρός μου είναι 6,5 μηνών και τώρα αρχίσαμε σιγά σιγά τον αποθηλασμό αλλα και πάλι εγώ δε νιώθω και πολύ καλά. Πρέπει να ασχοληθεί λίγο παραπάνω ο άντρας μου με τα χάδια κτλ και πάλι κάποιες φορές πονάω και να πω και την αλήθεια σε σας, το κάνω και λίγο αγγαρεία... Εύχομαι όταν μου ξανάρθει η περίοδος να στρώσουν όλα γιατί κακά τα ψέματα η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο... Αυτό το καιρό δε νιώθω τίποτα. Ούτε γυναίκα νιώθω!! Άμα είσαι και πτωμα απ την κούραση... Πολύ θέλει????

Εμένα η μικρή μου είναι 4 μηνών, διάθεση δεν έχω καθόλου, σχεδόν το ξεχνάω! όποτε μου το ζητάει ο άντρας μου βέβαια δε λέω όχι αλλά δεν το επιδιώκω κιόλας! Εμείς θηλάζουμε ακόμη και ήθελα να σας ρωτήσω αν αφήνετε τον άντρα σας να ασχοληθεί με το στήθος σας! Εγώ φοβάμαι μην κατεβάσω γάλα και αηδιάσει και μετά το συνδυάσει έτσι και δεν θα του αρέσει ακόμη κι όταν σταματήσουμε το θηλασμό. Βλακεία αυτό που σκέφτομαι;

Το πόσο γέλασα με το βούτηρο κακάο και το φυστικοβούτηρο δε λέγεται... Βλέπω πως η παρέα μεγαλώνει!!! Κι εγώ μια απ τα ίδια. Όταν σαραντήαμε και πήγα να με δει ο γιατρός μου, μου έδωσε ένα λιπαντικό που χρησιμοποιεί και εκείνος.. (για ιατρικούς λόγους) Της johnson's είναι. Το δοκιμάσαμε αλλά εγώ προσωπικά ένιωθα και χάλια ψυχολογικά, βάλαμε και το λιπαντικό.... Μπλιαχ!!!! Τώρα ο μικρός μου είναι 6,5 μηνών και τώρα αρχίσαμε σιγά σιγά τον αποθηλασμό αλλα και πάλι εγώ δε νιώθω και πολύ καλά. Πρέπει να ασχοληθεί λίγο παραπάνω ο άντρας μου με τα χάδια κτλ και πάλι κάποιες φορές πονάω και να πω και την αλήθεια σε σας, το κάνω και λίγο αγγαρεία... Εύχομαι όταν μου ξανάρθει η περίοδος να στρώσουν όλα γιατί κακά τα ψέματα η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο... Αυτό το καιρό δε νιώθω τίποτα. Ούτε γυναίκα νιώθω!! Άμα είσαι και πτωμα απ την κούραση... Πολύ θέλει????

δεν σας κρυβω οτι νιωθω ανακουφιση διαβαζοντας οτι και αλλες κοπελες εχουν την ιδια κατασταση με μενα!!!ειχα να κανω σεξ απο 4,5 μηνων εγκυος ..δεν ειχα καθολου ορεξη!!!!!αφου γεννησα ,εκανα καισαρικη,δεν μπορουσα γιατι με ποναγανε ολα μεσα μου..θηλαζω τον μπεμπη μου 3 μηνες αποκλειστικα και βλεπουμε...σεξ καναμε 2 μηνων οταν εγινε ο μπεμπησ..τα πηγαμε αρκετα καλα μετα απο τοσο καιρο αλλα ημουν σαν παρθενα!!!ποναγα ημουν ξεερη αλλα με αρκετη φροντιδα(ξερετε ;) )και λιπαντικο τα καταφεραμε ....:-P:lol::lol: αλλα οταν ξαναπροσπαθησαμε δεν τα καταφερα ποναγα πολυ και σταματησαμε!!!!νιωθω πολυ διαφορετικη αλλος ανθρωπος!!!!δεν νιωθω ακομα καλα με το σωμα μου και μου βγαινει...ειναι και τα ορμονικα-θηλασμος .εχεις το νου σου και στο παιδι...ασε!!!ευχαριστω τον αντρα μου που με καταλαβαινει!!!!κριμα και γιαυτον!!!παντως για οσες κοπελες εχουν παιδακι που περπαταει να ειστε σιγουρες οτι κοιματε το παιδακι σας πριν ξεκινησετε τα παιχνιδακια γιατι εχω ακουσει πολυ αστειες ιστοριες!!!!!

Εμένα η μικρή μου είναι 4 μηνών, διάθεση δεν έχω καθόλου, σχεδόν το ξεχνάω! όποτε μου το ζητάει ο άντρας μου βέβαια δε λέω όχι αλλά δεν το επιδιώκω κιόλας! Εμείς θηλάζουμε ακόμη και ήθελα να σας ρωτήσω αν αφήνετε τον άντρα σας να ασχοληθεί με το στήθος σας! Εγώ φοβάμαι μην κατεβάσω γάλα και αηδιάσει και μετά το συνδυάσει έτσι και δεν θα του αρέσει ακόμη κι όταν σταματήσουμε το θηλασμό. Βλακεία αυτό που σκέφτομαι;

βικυ καλησπερα...εμενα ο αντρας μου δεν παει στο στηθος μου...2 φορες που εχουμε κανει φοραω μπλουζα!!!τον ειχα ρωτησει γιατι δεν θελει να την βγαλω...και μου χε πει οτι ειναι το φαη του γιου μας και δεν τον ερεθιζουν γιαυτο το λογο κ το σεβομαι γιατι κ εγω ετσι τα νωιθω

Τέσσερις μήνες αποκλειστικού θηλασμού και σεξουαλικές επαφές μετρημένες στα δάχτυλα... των δυο χεριών (πάλι καλά!). Ισχύει ό,τι περιγράψατε πιο πάνω.

Πρώτον, ο γιος μας είναι η καλύτερη αντισύλληψη. Σκεφτόμαστε σοβαρά να τον βαφτίσουμε Durex.

Δεύτερον, ξηρασία. Όχι ξηρότητα, ΞΗΡΑΣΙΑ. Την πρώτη φορά έπαθα σοκ. Με είχαν προειδοποιήσει, αλλά δεν το περίμενα κι έτσι. Ευτυχώς μετά τη διείσδυση βελτιώνεται η κατάσταση, αλλά κάθε φορά η αρχή είναι πολύ δύσκολη.

Τρίτον, ο αποκλεισμός του στήθους μου σπάει τα νεύρα. Φοράω πάντα σουτιέν (άσχετο: πότε επιτέλους μπορούμε να το βγάζουμε στον ύπνο;) και τις τελευταίες φορές απλά αφαίρεσα τα επιθέματα για να έχω καλύτερη αίσθηση.

Τέλος, διάθεση έχω ελάχιστη και μάλιστα δεν είμαι καν σίγουρη γι' αυτό. Μπορεί απλά να αναπολώ τις παλιές καλές μέρες και να το μπερδεύω με όρεξη για σεξ.

Ευτυχώς ο άντρας μου με έκανε να νιώθω επιθυμητή τόσο στην περίοδο της εγκυμοσύνης όσο και τώρα και όσες φορές έχουμε κάνει σεξ ήταν κυρίως από δική του πρωτοβουλία. Περιμένω λοιπόν κι εγώ να μεγαλώσει λίγο ακόμα το θηρίο, για να μπορώ πιο άνετα να τον παρκάρω για λίγες ώρες στις γιαγιάδες, ώστε να βρεθούμε με τον άντρα μου επιτέλους σαν άνθρωποι κι όχι σαν κυνηγημένοι. Μέχρι ξενοδοχείο ΧΧΧ φαντασιώνομαι! Χοχοχο... Ως τότε...υπομονή και θετική σκέψη. :)

tt13013a.aspx

κατα καιρους ακουω διαφορα σχολια απο αντρες...

... οτι κατα το θηλασμο θα πηγαινουν και αυτοι εκει να βυζαινουν οπως το παιδι. συγνωμη για το ασχετο που πεταω αλλα μονο αυτα τα λογια ακουω συχνα-πυκνα! οτι θα "πινουν" και αυτοι. ειναι απλα λογια φαντασιωμενοι το μεγαλο στηθος? λογια εργενιδων αναμμενων? φαντασιωσεις του καθε αντρα μεχρι να γινει γονιος???? γιατι πραγματικα το βρισκω εντελως χαζο να αρεσει σε καποιον να πινει,εστω να δοκιμαζει το γαλα του βρεφους!

να είμαι και εγώ,ένα θα σας πω έχω καταριψει το ρεκόρ,λοιπόν οταν ήμουν 3 μηνων επαθα αποκολληση πλακουντα,οπότε no sex,δεν με πολυ ένοιζε κίολας,και όλα πηγαν καλά, γέννησα με καισαρική τον μαρτιο του 2011,κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης δεν ειχαμε καμια επαφή με το ¨γατούλι μου¨χαχαχα...όλα καλα με τον μπεμπη αλλα μας βγήκε λίγο ξενύχτης....εγώ σερνόμουν από την κούραση και εννοείται οτι δεν είχα καθόλου μα καθόλου διαθεση για sex,αδειαθέτησα για πρώτη φορά το μαρτιο του 2012.και έχουμε κανα 2μηνο που έχουμε ξεκινήσει το σπόρ ξανά....μώρέ κόντεψα να το ξεχάσω,πως περνάει έτσι ο καιρός;

α και ακόμα θηλάζω εεε.όπότε την αποκλειστηκότητα του στήθους την έχει ο μπέμπης,ο μπαμπάς ούτε που το αγγίζει......

καλημερα κοριτσια!!!!

βλεπω με το σεξ ολες το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζουμε.

εγω γεννησα τον Απριλιο αλλα σε ολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης τιποτα.μονο για τσισακια το ειχα.

τωρα που περασαν 2 μηνες προσπαθησαμε αλλα ποναγα και στο εσωτερικο ξηρασια.μετα απο 2-3 προσπαθειες σαν να επανηλθε οπως επανηλθε και η ορεξη μου.τον εβαλα κατω μια μερα που κοιμοταν η μπουμπου και του πεταξα τα ματια εξω.:shock::shock::shock::shock::shock:

σχεδον 1 χρονος ειναι αυτος.το στηθακι δεν το αγγιζουμε βεβαια λογω θηλασμου αλλα δεν μας νοιαζει και ιδιαιτερα.

GLAEp3.png