Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τραπεζι βαπτισης στο σπιτι. Δωστε ιδέες!!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!!! Θέλω τη βοήθεια σας!! Βαφτίζω το μικρό μου αγοράκι στις 18 του Αυγούστου. Ξέρω οτι είναι νωρίς αλλα είμαι πολύ οργανωτική οπότε θέλω απο τώρα να έχω κάτι στο μυαλό μου.. Τα έχω φτιάξει όλα μόνη μου. Μπομπονιέρες, γλυκό του κουταλιού στο βαζάκι και όλα τα σχετικά. Έτσι, λόγω οικονομικών αποφασίσαμε με τον άντρα μου να κάνουμε και το τραπέζι στο σπίτι μας.. Να διευκρινήσω ότι μένουμε σε νησί και έχουμε αρκετό χώρο. Θα είμαστε στην αυλή. Σκεφτήκαμε λοιπόν αρχικά να έχουμε χοιρινό στη σούβλα το οποίο το συνοδεύουμε με διάφορες σαλάτες. Πείτε μου τη γνώμη σας, τι άλλο θα μπορούσα να μαγειρέψω??? Έχω στερέψει τελείως από ιδέες!!!!

Διαφημίσεις

Mια μεγάλη λαμαρίνα πατάτες φούρνου (μην τηγανίζεις εκείνη την ώρα), κοκορέτσι να γίνει νωρίτερα για να τσιμπάει ο κόσμος κι οι ψήστες, καμιά πίτα που θα την έχεις φτιάξει από το προηγούμενο βράδυ, θα την έχεις κόψει το πρωί και απλώς θα τη ζεστάνεις...

Καλοφώτιστο να είναι το παιδάκι σου!

it's never too late to start all over again

Καμία τοπική σπεσιαλιτέ του νησιού σας;

Οι πατάτες είναι ένα πάντα ένα ασφαλές συνοδευτικό και πλέον βρίσκεις τόσους καλούς συνδυασμούς για να εμπλουτίσεις τη γεύση τους ...μέλι, πορτοκάλι κτλ.

Επίσης οι πίτες είναι μια καλή ιδέα αλλά θα πρέπει θεωρώ να βάλεις άλλο ένα κρεατικό στο μενού σου σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι τόσο φίλος με το χοιρινό. Μοσχάρι ή κατσίκι ας πούμε.

8OgYp3.png

Ευχαριστώ βρε παιδιά!! Τις έχω σίγουρες και τισ πατάτες και τις πίτες.. Όσο για το κοκορέτσι..... Μάλλον δε θα προλάβω να τσιμπήσω... Χαχαχα!! Λέτε να κάνω και τίποτα με σάλτσες ή όχι??? Ας πουμε κόκορα κοκκινιστό, μοσχαράκι λεμονάτο???? Ούφ! Αμάν αυτή η μανία μας με τα κρέατα! Κανίβαλοι έχουμε γίνει. Σε ότι γιορτή και να πας κρέας!!

Βάλε παιδί μου και τη μάνα και την πεθερά στο παιχνίδι! Βάλτες να κάνουν κάνα τσουκάλι κόκκορα με χυλοπίτες!

[σε ποιο νησί είσαι? Σου έρχομαι ήδη!]:D

Διαφημίσεις

Χαχαχαχαχα...... Καλοοοο!!!! Και με κοκοράκι παραγωγής μας παρακαλώ!!! Όχι παίζουμε!!!

Απο Πάρο είμαι. Φυσικά και είσαι ευπρόσδεκτη.. Έλα το 15αύγουστο που ρίχνουμε και πυροτεχνήματα!!

:D

Με το καλό και μην αγχώνεσαι.

Αν είμαι στην "περιοχή" σου 18 αυγούστου θα ρωτήσω πού γίνεται βάφτιση και θα έρθω!:-D:grin:

Ρίξε μια ματιά και σ' αυτό το site

www.greekmasa.gr

για να πάρεις ιδέες.

το χοιρινο ισως πεσει λιγο βαρυ καλοκαιριατικα. κοκορακια, κοκορετσακια και ισως αρνακι γαλακτος σε φουρνο ή σε κληματοφυλλα πως θα σου φαινοταν; νομιζω οτι εσεις στα νησια φτιαχνετε και μια συνταγη με κοτοπουλο αν θυμαμαι που το σφραγιζετε σε τσουκαλι. επισης πολλα κρυα μεζεδακια οπως καναπεδακια, ψητα λαχανικα (αφου θα ψησετε), δροσερες σαλατες με ντοματουλα, ντακους, κλπ.

lRR9p3.png

Θα ειναι σε στυλ μπουφε η θα σερβιρεις πιατο;

αν σερβιρεις πιατο χρειαζεσαι λιγοτερα. αν προκειται για μπουφε χρειαζεσαι περισσοτερη ποικιλια.

συμφωνω απολυτα με τα κοριτσια που σου λενε για πιτες, αφθονες σαλατες και με λαχανικα και αλοιφες. επισης περα απο τις πατατες μπορεις να εχεις κα καποιο ρυζι, μελιτζανες γεμιστες με τυρια, σαν παπουτσακια ας πουμε αλλα με τυρια χωρις μπεσαμελ. και μπορεις να εχεις κολοκυθοκεφτεδες, ντοματοκεφτεδες, καποιο σουφλεοειδες. μπορεις να βγαλεις και "πλατο" με τυρια. επισης μπορεις να κανεις κλασικα μπιφτεκακια που εινια εγγυηση και σουβλακια αν σε παιρνει να τα βαλεις και αυθτα στη σουβλα και να ξεμπερδευεις. επισης θα σου ελεγα να εχεις και κατι πιο λαιτ, οπως κοτοπουλο φουρνου η σουβλας η κατι τετοιο. αφου θα βαλετε σουβλα μπορεις να κανεις ολα τα κρεατα σε σουβλα και να μην ταλαιπωρεισαι μεσα στο κατακαλοκαιρο με μαγειρευτα. εξαρταται και ποσα ατομα θα εχεις. αν εινια 20-30 ατομα παλευεται.

γενικα να σκεφτεσαι πώς θα διευκολυνθεις και τι αρεσει συνολικα στον περισσοτερο κοσμο και οχι σε σενα προσωπικα. καταλαβαινεις πώς το εννοω. καλυτερα να εχεις 2-3 κρεατικα που θα τα τρωνε ολοι και να μην ταλαιπωρεισαι με μαγειρεματα αμφιβολης απηχησης.

μπραβο σου που τα κανεις ολα ετσι μονη σου και ειναι και σεζον.

Διαφημίσεις

Θα ειναι σε στυλ μπουφε η θα σερβιρεις πιατο;

αν σερβιρεις πιατο χρειαζεσαι λιγοτερα. αν προκειται για μπουφε χρειαζεσαι περισσοτερη ποικιλια.

συμφωνω απολυτα με τα κοριτσια που σου λενε για πιτες, αφθονες σαλατες και με λαχανικα και αλοιφες. επισης περα απο τις πατατες μπορεις να εχεις κα καποιο ρυζι, μελιτζανες γεμιστες με τυρια, σαν παπουτσακια ας πουμε αλλα με τυρια χωρις μπεσαμελ. και μπορεις να εχεις κολοκυθοκεφτεδες, ντοματοκεφτεδες, καποιο σουφλεοειδες. μπορεις να βγαλεις και "πλατο" με τυρια. επισης μπορεις να κανεις κλασικα μπιφτεκακια που εινια εγγυηση και σουβλακια αν σε παιρνει να τα βαλεις και αυθτα στη σουβλα και να ξεμπερδευεις. επισης θα σου ελεγα να εχεις και κατι πιο λαιτ, οπως κοτοπουλο φουρνου η σουβλας η κατι τετοιο. αφου θα βαλετε σουβλα μπορεις να κανεις ολα τα κρεατα σε σουβλα και να μην ταλαιπωρεισαι μεσα στο κατακαλοκαιρο με μαγειρευτα. εξαρταται και ποσα ατομα θα εχεις. αν εινια 20-30 ατομα παλευεται.

γενικα να σκεφτεσαι πώς θα διευκολυνθεις και τι αρεσει συνολικα στον περισσοτερο κοσμο και οχι σε σενα προσωπικα. καταλαβαινεις πώς το εννοω. καλυτερα να εχεις 2-3 κρεατικα που θα τα τρωνε ολοι και να μην ταλαιπωρεισαι με μαγειρεματα αμφιβολης απηχησης.

μπραβο σου που τα κανεις ολα ετσι μονη σου και ειναι και σεζον.

σε ευχασριστω! Αν δεν τα κανω ολα μονη μου..... Παει το κομποδεμα!! Εύχομαι σήμερα να τελειώσω τις μπομπονιέρες και αύριο να αρχίσω να γεμίζω τα βαζάκια με το γλυκό του κουταλιου. Πολύ καλές οι ιδέες σας νομίζω οτι θα βάλω και τα μπιφτεκάκια στο μενού. Θα τα κάνω και μικρά για να φαίνονται μπόλικα γιατί θα είμαστε πολλά άτομα πάνω από 40 και καταλαβαίνετε........ Όλα για τα παιδάκια μας... Τι να κάνουμε!!!

γενικα η γνωμη μου ειναι να σκεφτεις πολυ πρακτικα. να σκεφτεις τι θα σε διευκολυνει και ταυτοχρονα θα ευχαριστησει και τους καλεσμενους. επισης να σκεφτεις αν θα κανεις μπουφε η αν θα δωσεις μεριδες και τι απο τα δυο βελευει, ποιος θα κανει το σερβεις κτλ. επισης να σκεφτεις αν θα εχεις και μικρα παιδακια πανω απο ενος ετους να υπαρχει και κατι που να μπορουν και αυτα να φανε, οπως τα μπιφτεκια, οι πατατες κτλ.

και να σκεφτεις τι θα σου βγει πο οικονομικο και πιο βολικο ωστε ουτε φαγητο πολυ ναπεταξεις ουτε να σου μεινουν μηστικοι και να τα ακους ενω θα εχεις κουραστει απιστευτα.

αν κανεις μπουφε 2-3 κρεατα ειναι καλα και υπεραρκετα, δηλαδη ενα χοιρινο σε καποια μορφη (πχ σουβλας), κοτοπουλο και κατι ακομα, μαλλον το μπιφτεκι. θα χρειαστεις 2-3 σαλατες, και συνοδευτικα πατατες, ισως ρυζι. επισης χρειαζεσαι κατι και σαν πρωτο πιατο που θα εινια πιτες, τυρια (φετα και καποια γραβιερα), κατι σαν σουφλε η ταρτα, ειδη απο κεφτεδακια κτλ, ειδη απο καναπεδακια. αυτο εχει το πλονεκτημα οτι ο καθενα ς παιρνει ο,τι θελει αλλα πρπει να τα ανανεωνεις και νομιζω οτι αν δεν εισαι επαγγελματιας κετεριγκ εινια ανεξελεγκτη η ποσοτητα κα στο τελος θα πεταξεις πολλα.

αν κανεις μεριδα θα εχεις ετοιμα 2 η 3 πιατα με κρεατα διαφορετικα, χοιρινο, μπιφτεκι κανονικου μεγεθους και κοτοπουλο, συνοδυτικα πατατες στο πιατο. και σε καθε τραπεζι για 8 ατομα θα εχεις 2 σαλατες, 2 πιατα με τυρια, 2 πιατα με συνοδευτικα που θα εινια πιτες η κατι αλλο και το διαλεγεις εσυ. ετσι η ποσοτητα θα εινια πι ελεγξιμη για σενα και νομιζω οτι θα γλιτωσεις και ετοιμασια..

ομως δεν το εχω κανει εγω προσωπικα. ετσι το σκεφτηκα οπως το εθεσες και το ρωτας. καλυτερα να πουν και γνωμες και αλλες κοπελες.