Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΜΠΥΚΝΩΕΝΟ ΓΑΛΑ 2ΗΣ ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Παρατήρησα ότι κυκλοφορεί στο εμπόριο συμπυκνωμένο γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας, μπορώ να έχω τη βοήθεια σας με τις απόψεις σας?

Έχω ένα αγοράκι 7 μηνών, ευχαριστώ για τις απόψεις σας.

Διαφημίσεις

εννοεις το εβαπορε??

Ναι εβαπορέ εννοώ, και συγκεκριμένα είδα ένα γάλα της ΝΟΥΝΟΥ και ένα της NUTRICIA.

Ναι εβαπορέ εννοώ, και συγκεκριμένα είδα ένα γάλα της ΝΟΥΝΟΥ και ένα της NUTRICIA.

γιατι να δωσεις σε εξι μηνων παιδακι γαλα κονσερβα που μονο γαλα δεν ειναι??υπαρχει σκονη δευτερης βρεφικης ηλικιας...η παιδιατρος στο προτεινε??

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Δεν μου το πρότεινε η παιδίατρος απλώς το είδα στα ράφια του σούπερ και δεν ξέρω αν είναι καλύτερο το γάλα σε σκόνη η το συμπυκνωμένο γάλα + ότι και μεις δεν μεγαλώσαμε με γάλατα σκόνης.

Διαφημίσεις

Δεν μου το πρότεινε η παιδίατρος απλώς το είδα στα ράφια του σούπερ και δεν ξέρω αν είναι καλύτερο το γάλα σε σκόνη η το συμπυκνωμένο γάλα + ότι και μεις δεν μεγαλώσαμε με γάλατα σκόνης.

δεν νομιζω οτι υφιστατε συγκριση το ενα γαλα με το αλλο,οχι οτι και η σκονη δεν ειναι καθαρα βιομηχανικο προιον...και το οτι μεγαλωσαμε και εμεις με κουτι εβαπορε,δεν λεει και κατι...επισης μεγαλωσαμε και χωρις καθισματακια αυτοκινητου,αλλα σημερα,δεν νοητε παιδι στο αυτοκινητο χωρις καθισμα! παραυτα, η καθε μανουλα κανει την επιλογη της,εγω ακομα δινω γαλα σκονη στον γιο μου και μετα θα δωσω φρεσκο...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

δεν λεει και κατι...επισης μεγαλωσαμε και χωρις καθισματακια αυτοκινητου,αλλα σημερα,δεν νοητε παιδι στο αυτοκινητο χωρις καθισμα

ξεχνάς όμως ότι αρκετοί από μας μεγαλώσαμε τη βρεφική μας ηλικία χωρίς αμάξι.

:lol:

Δεν ξέρω το τι πλέον είναι διατροφικά σωστό και όχι μόνο , γιατί σήμερα περάσαμε από το ένα άκρο στο άλλο άκρο σε όλους τους τομείς και έχω πάρα πολλά παραδείγματα να σου αναφέρω απλώς θα φύγουμε τελείως απο το θέμα.

γνωμη μου ειναι να μην μπλεξεις με εβαπορε, ρωτα βεβαια και την παιδιατρο σου. Οσο για το θεμα διατροφης σιγουρα θα φαει πολλες βλακειες και μη υγιεινα φαγητα αλλα οσο πιο πολυ καταφερουμε να το καθυστερησουμε αυτο πιστευω καλο θα ειναι

Δεν θα εμπλεκα με εβαπορε. Εχουν μεγαλη συγκεντρωση ζακχαρης μεσα. Θα προτιμουσα φρεσκο μετα τον χρονο οπως και κανω. Και εγω με εβαπορε μεγαλωσα και το σιχενομουν.....δεν μου αρεσε να το πιω στο ποτηρι. Ετσι εκοψα το γαλα. Τωρα παιρνω κατι φρεσκα για την μικρη μουρλια και σκεφτομαι οτι αν ειχα τετοια φρεσκα οταν μεγαλωνα δεν θα εκοβα ποτε το γαλα. Το ξαναρχισα μαζι της.....πινοντας φρεσκα.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Εμεις μετά τον 6ο συνεχίσαμε με σκόνη και από το έτος πήγαμε στο εβαπορέ (νεσκλακ). Είχαμε δοκιμάσει και φρέσκο αλλά δεν το έπινε με τίποτα. Μετά τους 18 μήνες ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ συνήθισε το φρέσκο γιατί είχα βαρεθεί να κρυώνω το καυτό νερό για το εβαπορέ!

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

γεια σας!! δουλευω σε γαλακτοβιομηχανια κ με αυτα που διαβαζω εδω πρεπει να σας πω οτι υπαρχει τεραστια παραπληροφορηση σχετικα με τα γαλατα, τυρια κτλ. αυτα που λετε τα λενε οι παιδιατροι?? τελος παντων αυτα που γνωριζω εγω ειναι τα εξης: μεχρι να γινει ενος ετους το παιδι καλυτερα ειναι να πινει σκονη. μετα ειναι καλο να πινει φρεσκο (παιδικο) αλλα χλιαρο!!! οχι ζεστο!!! οσο ανεβαινει η θερμοκρασια τοσο "φευγουν" ολες οι καλες ουσιες του γαλακτος. σχεδον στην ιδια κατηγορια ομως βρισκονται ολα τα υπολοιπα γαλατα ειτε ειναι μακρας διαρκειας οπως το αβγ ειτε ειναι εβαπορε οπως το νουλακ. δεν εχει σημασια που ειναι κονσερβα. ολα ειναι καλα, κυριως τα παιδικα και δεν παιζει ρολο η συσκευασια ή οι μερες που αντεχει. ειναι διαφορετικη επεξεργασια στο καθενα ας μην μπω ομως σε λεπτομερειες. αυτο που προσεχουμε παντα ειναι η θερμοκρασια! ποτε ζεστο. κ αν εχετε θερμομετρο που μπορειτε να μετρατε να θυμαστε ποτε πανω απο 70βαθμους. κ εσεις που ζειτε σε καποιο χωριο να ξερετε δεν πινουμε ποτε γαλα απευθειας απο αγελαδα που το εχουμε βρασει. με το βρασιμο εχουν φυγει τα παντα. . .

Στην αρχή δεν δώσαμε σημασία αλλά μέρα με την μέρα έχει κόψει το φαγητό τελείως. Διαβάσαμε και αυτό το άρθρο και μας έπιασε πανικός:

edit admin

Γνωρίζει κανείς τρόπο με τον οποίο μπορούμε να σταματήσουμε το γάλα; Είναι τόση η φασαρία που κάνει αν δεν το πάρει που είναι αδύνατον να κάνουμε πίσω. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα είμαστε υπόχρεοι.

Μηπως βαριεται και να μασησει?δοκιμασε σουπες.Η μεγαλη μου βαριοταν να μασησει και οταν της εφτιαχνα σουπα την ετρωγε με μεγαλη ορεξη!Μικρα κομματακια κρεας και λαχανικα στην αρχη..τα μεγαλωνα και τρωει τωρα κανονικα πια

Edited by Συντονιστής Χ

Στην αρχή δεν δώσαμε σημασία αλλά μέρα με την μέρα έχει κόψει το φαγητό τελείως. Διαβάσαμε και αυτό το άρθρο και μας έπιασε πανικός:

edit admin

Γνωρίζει κανείς τρόπο με τον οποίο μπορούμε να σταματήσουμε το γάλα; Είναι τόση η φασαρία που κάνει αν δεν το πάρει που είναι αδύνατον να κάνουμε πίσω. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα είμαστε υπόχρεοι.

Τι να σου πω βρε κουκλα μου!

Η δικια μου 3μιση σχεδον σημερα, πινει με μεγαλη ευκολια το ΕΒΟΛ καθε πρωι.

Το βραδυ της εδινα παλι γαλα, αλλα επειδη κοψαμε τη βραδυνη πανα και με το γαλα την επιανε ανησυχια πως θα της φυγουνε, το αντικατεστησα με γιαουρτακι.

Μηπως να ξαναξεκινουσες το αλεσμα;

Εσυ πως τη βλεπεις: Βαριεται να μασησει ή δεν θελει αλλες γευσεις περαν του γαλακτος;

Γιατι αν συμβαινει το πρωτο, καλα ειπε και η gavramid με σουπες και αλεσμενα την παλευεις. Για το 2ο δεν εχεις και πολλες επιλογες.

Ο παιδιατρος τι λεει;

Edited by Συντονιστής Χ

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png