Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ο γιος μου τρελαίνεται να ... τρώει χώμα!

Recommended Posts

Ο μικρός μου γιος 1,5 χρονών, έτσι και δει γλάστρα την βάψαμε! Τρελαίνεται να τρώει χώμα!!! Τον πρώτο καιρό δεν δώσαμε σημασία μιας και ο πρώτος μας γιος έκανε τα ίδια. Βέβαια, το έκανε αυτό στο στάδιο της αναγνώρισης πραγμάτων που φαντάζομαι περνάνε όλα τα παιδάκια. Έφαγε 1-2 φορές, κατάλαβε τι είναι και αυτό ήταν. Ούτε που το ακούμπησε ξανά. Ο μικρός όμως δεν λέει να το κόψει με τίποτα. Άκουσα σήμερα στο μετρο κάτι μαμάδες να λένε πως αν στο παιδί λείπει κάποια βιταμίνη (!!!!) τότε τρώει χώμα!

Μου μπήκαν ιδέες .... Ξέρετε κάτι?

Διαφημίσεις

επιτελους μια μαμα που ασχολειται με το χωμα...η μικρη μου 19 μηνων τρελενεται για χωμα...οποια γλαστρα βρει παει και της βγαζει το χωμα,το πεταει κατω και καθεται και παιζει,μια δυο φορες δοκιμασε και λιγακι αλλα την μαλωσαμε με ωραιο τροπο και δεν το ξαναεκανε....

Λοιπόν ακριβώς το ίδιο έκανα κι εγώ ως παιδί!Η μαμά μου λέει πως δεν τολμούσε να με αφήσει λεπτό κοντά σε χώμα..μπουκωνόμουν και έτρεχα (τόσο μεγάλη ήμουν).Κάποιες φορές δε το έπαιρνε χαμπάρι πως έφαγα χώμα από το ότι ήταν πασαλειμένο όλο μου το στόμα!!!:P Αυτό για την έλλειψη κάποιας βιταμίνης το έχω ακούσει κι εγώ αλλά δεν το έχω διασταυρώσει.Πάντως με τόσο χώμα που έχω φάει (έχω μεγαλώσει σε χωριό) δεν έπαθα τίποτα!!:lol:

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

Δεν παθαίνει τίποτα με το χώμα,κι εγώ έχω ακούσει ότι όταν λείπει το ασβέστιο αν δεν κάνω λάθος τότε τρώνε χώμα,πέτρες,τοίχους κτλ.Ο δικός μου 14 μηνών άρχισε να δείχνει μεγάλο ενθουσιασμό για το χώμα αλλά νομίζω είναι φυσιολογικό.Με ωραίο τρόπο να του εξηγείς ότι δεν κάνει να τρώει χώμα και να τον απομακρύνεις,κάποια στιγμή πιστεύω θα καταλάβει.!

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Ο μικρός μου γιος 1' date='5 χρονών, έτσι και δει γλάστρα την βάψαμε! Τρελαίνεται να τρώει χώμα!!! Τον πρώτο καιρό δεν δώσαμε σημασία μιας και ο πρώτος μας γιος έκανε τα ίδια. Βέβαια, το έκανε αυτό στο στάδιο της αναγνώρισης πραγμάτων που φαντάζομαι περνάνε όλα τα παιδάκια. Έφαγε 1-2 φορές, κατάλαβε τι είναι και αυτό ήταν. Ούτε που το ακούμπησε ξανά. Ο μικρός όμως δεν λέει να το κόψει με τίποτα. Άκουσα σήμερα στο μετρο κάτι μαμάδες να λένε πως αν στο παιδί λείπει κάποια βιταμίνη (!!!!) τότε τρώει χώμα!

Μου μπήκαν ιδέες .... Ξέρετε κάτι?[/quote']

Νομίζω πως αυτή η φήμη είναι μούφα.Δεν θυμάμαι όμως να σου πω που το είχα διαβάσει.Πάντως καλά είναι να μην τρώει χώμα,ιδίως από γλάστρες.Συνήθως ενοχοποιείται για τοξοπλάσμωση(όχι πως είναι και κάτι σοβαρό αυτό)αλλά και ένα κάρο μικρόβια μωρέ...ξέρω γω.Ψάξε για αλλοτριοφαγία να δεις τι παίζει..

NVVvp2.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν, εγώ έχω έλλειψη σιδήρου και αρκετά χαμηλό αιματοκρίτη, κάποιες φορές τα ρυθμίζω παίρνοντας χάπια αλλά δεν μπορώ και μια ζωή να χαπακώνομαι. Το καλοκαίρι λοιπόν μια μέρα πότιζε η μαμά μου τον κήπο και ένιωσα μια τρομερή επιθυμία να φάω χώμα! Τρελάθηκα! Εψαξα στο ίντερνετ και βρήκα ότι όντως η έλλειψη σιδήρου και βιταμινών προκαλεί κάποιες φορές τέτοια συμπτώματα. Μάλλον δεν είναι κάτι ανησυχητικό.

Κοριτσια, ετρωγα χωμα οταν ημουν μικρη-ουτε καν το θυμαμαι, πρεπει να ημουν αρκετα μικρη- και ο πατερας μου που ειναι γιατρος ηξερε και με εκανε σε μικροβιολογο, εξεταση ΣΙΔΗΡΟΥ η οποια εδειξε τελικα εξαιρετικο χαμηλο σιδηρο.

Αποδειχτηκε οτι ειχα το στιγμα της Μεσογειακης Αναιμιας και ετσι ξεκινησα θεραπεια.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Ευχαριστώ πολύ βρε κορίτσια! Νόμιζα πως ήμουν η μοναδική μαμά με τέτοιο πρόβλημα! Η αλήθεια είναι πως επειδή δεν είχαμε δώσει και τόσο μεγάλη σημασία, δεν έχω αναφέρει κάτι στην παιδίατρό του. Λέω όμως μετά το Πάσχα να του κάνω μερικές εξετάσεις να δούμε τι παίζει.

Όλες οι προσπάθειες που έχουμε κάνει για να τον απομακρύνουμε από τα χώματα δεν έφεραν αποτέλεσμα! Τι με το καλό, τι με το καλύτερο, τι μέσω παιχνιδιού, με τραγουδάκια .... Ότι μπορείτε να φανταστείτε το έχουμε δοκιμάσει μέχρι που αποφασίσαμε να τον αφήσουμε (ελεγχόμενα πάντα) μήπως και βαρεθεί από μόνος του. Και καλά όταν είμαστε στο χωριό δεν με πειράζει και τόσο. Εκεί τα χώματα είναι πιο ... καθαρά! Αλλά στην Αθήνα που μένουμε δεν είναι να εμπιστεύεσαι ούτε τις γλάστρες με τα λιπάσματα - φάρμακα που έχουν, ούτε το γκαζόν στο πάρκα.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Μπορεί να πρόκειται για απλή περιέργεια του παιδιού, να το έχει βρει σαν παιχνίδι, να έχει παρατηρήσει οτι έτσι τραβάει την προσοχή σας κλπ.

Μπορεί όμως να πρόκειται για γεωφαγία που είναι μια μορφή αλλοτριοφαγίας (ή αλλιώς pica). Γκούγκλαρέ το.

Μια θεωρία λέει οτι η έλλειψη σιδήρου είναι η αιτία της γεωφαγίας ενώ άλλη θεωρία υποστηρίζει οτι η έλλειψη σιδήρου είναι το αποτέλεσμα και οτι τα αίτια είναι πχ ψυχολογικά.

Μην ανησυχείς πάντως, απλά πρέπει να το αναφέρεις στον παιδίατρο και να το ψάξετε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...