Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γάμος...κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης!

Recommended Posts

Ίσως να είναι λιγάκι άσχετο το θέμα μου εδώ που το γράφω αλλά δεν έβρισκα που αλλού να το ρωτήσω..

Γειά σας λοιπόν!

Η απορία μου είναι η εξής: εάν γίνει γάμος μετα την εγκυμόσυνη, το μωρό χρειάζεται κάποιες διαδικασίες για να πάρει το επίθετο του πατέρα; (Κάτι τέτοιο έμαθα μόλις σήμερα και μου έκανε εντύπωση).

Αν και γενικά έχω τις αμφιβολίες μου για το πότε θα ήταν καλύτερα να γίνει.. Κατά την διάρκεια η μετα την εγκυμοσύνη!

Θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας..και αν γνωρίζετε θα χαρώ να πάρω και κάποια πιθανή απάντηση στην απορία μου! :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Διαφημίσεις

Ίσως να είναι λιγάκι άσχετο το θέμα μου εδώ που το γράφω αλλά δεν έβρισκα που αλλού να το ρωτήσω..

Γειά σας λοιπόν!

Η απορία μου είναι η εξής: εάν γίνει γάμος μετα την εγκυμόσυνη, το μωρό χρειάζεται κάποιες διαδικασίες για να πάρει το επίθετο του πατέρα; (Κάτι τέτοιο έμαθα μόλις σήμερα και μου έκανε εντύπωση).

Αν και γενικά έχω τις αμφιβολίες μου για το πότε θα ήταν καλύτερα να γίνει.. Κατά την διάρκεια η μετα την εγκυμοσύνη!

Θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας..και αν γνωρίζετε θα χαρώ να πάρω και κάποια πιθανή απάντηση στην απορία μου! :)

γεια σου καταρχην με τ καλο τ νινι σου......

Εμεις καναμε γαμο μια βδομαδα εχει πολιτικο οχι τιποτα αλλο αλλα μας ειπαν τρελα ποσα και πως αν δεν ειμασταν παντρεμενοι θα επρεπε να τρεχουμε για αναγνωρισεις κτλ....ενω ετσι περναει κατευθειαν στο ονομα τ αντρα τ παιδι....γλιτωνεις κοπο και χρηματα !!!

Αν ειναι να παντρευτειτε εγω θα σου ελεγα καλυτερα τωρα να μην τρεχετε μετα.....με τ καλο...

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Καλησπέρα κοπέλα μου και να μην θέλεται να παντρευτείτε πρην την γέννηση δεν υπάρχει θέμα απλά κάνετε μια αναγνώρηση:P και μετά με το καλό κάνετε το γάμο!

RUx9p2.png

Γειά σας λοιπόν!

καλημερα και με το καλο το μωρακι σου.... εμεις θα κανουμε τον γαμο μας μαζι με την βαπτιση του μωρου...τωρα ειμαι στην 33 βδομαδα και ενω ειχαμε πει αρχικα να κανουμε πολιτικο γαμο πριν την γεννηση (θρησκευτικο δεν ηθελα με τπτ ενω ημουν εγκυος γτ δεν μπορεις ουτε μαλλι να βαψεις ουτε νυχι ουτε να χορεψεις ουτε τπτ απο ολα οσα θελω να κανω στον γαμο μου... ) αλλα τελικα δεν καναμε ουτε πολιτικο για να μην χασω μια συνταξη που παιρνω .....:) αυτο που θα κανουμε ειναι μια αναγνωριση κυοφορουμενου τεκνου ωστε να παρει το μωρο το ονομα του πατερα μολις γεννηθει(προσοχη ομως δεν το δεχονται ολα τα ληξιαρχια)θα μπορουσατε κ εσεις να κανετε αυτο αλλα στην περιπτωση που δεν το δεχονται στο ληξιαρχιο οπου θα γεννηθει το παιδι σου τοτε πρεπει να γινει μετα η αναγνωριση αλλα δεν ειναι πολλα τα λεφτα απο οτι μας ειπαν ειναι οσο και να κανεις την αναγνωριση τωρα δλδ 50-80 ευρω.....ψαξτο λιγο.....

Μάλιστα! Καλως λοιπόν, σας ευχαριστώ πολύ και θα το κοιτάξω ναι απλά ήθελα να δω κατά πόσο αλήθευαν όσα άκουσα..

Ότι καλύτερο σε όλες σας!

Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

Καλή σου μέρα! Επειδή κι εγώ έμεινα έγκυος πολύ μικρή και δεν έχουμε παντρευτεί με τον σύντροφό μου, απλά κάναμε μια αναγνώρηση πριν την γέννηση (αναγνώρηση κυοφορούμενου, γίνεται σε συμβολαιογράφο, πας μία μέρα πριν με τις ταυτότητες για να γράψουν τα στοιχεία στο συμβόλαιο, υπογράφεις, πριν 2 χρόνια περίπου έκανε 75 ευρώ). Παντρευτείτε μόνο αν είστε έτοιμοι, όχι λόγω του παιδιού! Το παιδί θα έχει τα ίδια δικαιώματα όπως αν είσασταν παντρεμένοι.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Πω πω κοριτσια ειναι λιγα λεφτα απο οτι βλεπω για την αναγνωριση εμεις ακουγαμε κατι 700αρια συμβολαιογραφους κτλ....και ειχαμε φρικαρει....γι αυτο καναμε και τον πολιτικο θελαμε θρησκευτικο αλλα δεν ηθελα με την κοιλια τουρλα....:rolleyes::rolleyes:

Μαλλον παραπληροφορηση.....:rolleyes::rolleyes:

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Κι εμείς είχαμε ακούσει διάφορα, γι' αυτό και ρωτήσαμε κατ'ευθείαν συμβολαιογράφο που συνεγάζεται με κάποιον γνωστό μας δικηγόρο.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Η διαδικασια της αναγνωρισης ειναι συντομη και εμενα πριν 2 χρονια μου στοιχισε 40 και κατι ευρω

Αν εχεις λογους να αμφιβαλλεις για τον πατερα (βια, συμπεριφορα που ισως θετει σε κινδυνο το μωρο) μην προχωρας σε γαμο

Οταν γεννηθει με το καλο κανετε την αναγνωριση

p7z6p3.pngsQqep3.png

Καλημερα κοπελα μου,εμεις αναγνωρισαμε το μωρο μας,ο πατερας δηλαδη μεσα στο μαιευτηριο με συμβολαιογραφο που ειχε το ιασω,την δευτερη μερα που ειχα γεννησει,πολυ ευκολα και σε μιση ωρα με 100 ευρω.

Διαφημίσεις

Mάλιστα.. Χρήσιμες οι απαντήσεις σας.. Θα το κοιτάξω το θέμα αν και δεν υπαάρχουν ιδιαίτερες αμφιβολίες για τον σύντροφο αλλά λόγο εργασίας που αυτή την στιγμή δεν έχει κανένας από τους 2, οπότε αυτό είναι και που θα καθυστερήσει τα πράγματα.. Ευχαριστώ! :)

Κοριτσακια μου καλησπερα,

και εγω μολις μπηκα στον 6ο μηνα, δεν ειμαι ακομα παντρεμενη, αλλα αυτες τις μερες ετοιμαζουμε τα χαρτια μας για το γαμο μας. αποφασισαμε να παντρευτουμε με θρησκευτικο για διαφορους λογους, ομως αυτο που χρειαζομαστε σε αυτη τη φαση ειναι ενας γαμος πολυ πολυ κλειστος (εκτως των αλλων διανυω και μια εγκυμοσυνη με προβληματακια, αφηστε που και τα οικονομικα μας ειναι σε πολυ κακη κατασταση!), δηλαδη εγω, ο "γαμπρος", ο κουμπαρος και η πολυυυυ στενη οικογενεια (α βαθμου, δηλαδη οι γονεις μας μονο).

Η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν φανταζομασταν χορους και πανηγυρια, το εχω στο μυαλο μου τελειως απομυθοποιημενο, το βλεπω σαν μια διαδικασια που πρεπει να γινει για να ειμαστε "νομιμοι". Το θεμα ομως ειναι οτι ζουμε στη κρητη...εχουμε μεγαλο σοι και φανταζομαι καταλαβαινετε οι συγγενεις μας, τι καημό εχουν με τους γαμους:confused:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν νοειται εδω που ζουμε να κανει κανεις γαμο με λιγοτερα απο 500 ατομα, δεν θεωρειται γαμος διαφορετικα!!!! Φοβαμαι λιγακι πως θα το παρουν, αν θα παρεξηγηθουν οι υπολλοιποι συγγενεις (θειοι κλπ). Δεν θα ηθελα να μπω σε αυτη τη διαδικασια, ειμαι και ανθρωπος που με επιρρεαζει πολυ η γνωμη των αλλων και δεν θελω να τους στεναχωρω......

Πιστευετε οτι ειναι πολυ extreme να παντρευτουμε ετσι?Το ξερω οτι δεν συνηθιζεται οι καλεσμενοι να μετρούνται στα δαχτυλα του ενος χεριου, αλλα ετσι ειχα φανταστει παντα το γαμο μου, ειδικα τωρα που ειμαι και με τη κοιλια στο "στομα".Εχω μεγαλη δυσκολια στο να τους το ανακοινωσω...Θίγω το θεμα για να ακουσω και τη δικη σας γνωμη, γιατι μερικες φορες μπαινω στη διαδικασια και σκεφτομαι μηπως κανω λαθος και πρπει να σεβαστω την αναγκη τους να παραστουν στο γαμο και να με καμαρωσουν νυφουλα!!!

Ifk7p3.png

Κοριτσακια μου καλησπερα,

και εγω μολις μπηκα στον 6ο μηνα, δεν ειμαι ακομα παντρεμενη, αλλα αυτες τις μερες ετοιμαζουμε τα χαρτια μας για το γαμο μας. αποφασισαμε να παντρευτουμε με θρησκευτικο για διαφορους λογους, ομως αυτο που χρειαζομαστε σε αυτη τη φαση ειναι ενας γαμος πολυ πολυ κλειστος (εκτως των αλλων διανυω και μια εγκυμοσυνη με προβληματακια, αφηστε που και τα οικονομικα μας ειναι σε πολυ κακη κατασταση!), δηλαδη εγω, ο "γαμπρος", ο κουμπαρος και η πολυυυυ στενη οικογενεια (α βαθμου, δηλαδη οι γονεις μας μονο).

Η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν φανταζομασταν χορους και πανηγυρια, το εχω στο μυαλο μου τελειως απομυθοποιημενο, το βλεπω σαν μια διαδικασια που πρεπει να γινει για να ειμαστε "νομιμοι". Το θεμα ομως ειναι οτι ζουμε στη κρητη...εχουμε μεγαλο σοι και φανταζομαι καταλαβαινετε οι συγγενεις μας, τι καημό εχουν με τους γαμους:confused:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν νοειται εδω που ζουμε να κανει κανεις γαμο με λιγοτερα απο 500 ατομα, δεν θεωρειται γαμος διαφορετικα!!!! Φοβαμαι λιγακι πως θα το παρουν, αν θα παρεξηγηθουν οι υπολλοιποι συγγενεις (θειοι κλπ). Δεν θα ηθελα να μπω σε αυτη τη διαδικασια, ειμαι και ανθρωπος που με επιρρεαζει πολυ η γνωμη των αλλων και δεν θελω να τους στεναχωρω......

Πιστευετε οτι ειναι πολυ extreme να παντρευτουμε ετσι?Το ξερω οτι δεν συνηθιζεται οι καλεσμενοι να μετρούνται στα δαχτυλα του ενος χεριου, αλλα ετσι ειχα φανταστει παντα το γαμο μου, ειδικα τωρα που ειμαι και με τη κοιλια στο "στομα".Εχω μεγαλη δυσκολια στο να τους το ανακοινωσω...Θίγω το θεμα για να ακουσω και τη δικη σας γνωμη, γιατι μερικες φορες μπαινω στη διαδικασια και σκεφτομαι μηπως κανω λαθος και πρπει να σεβαστω την αναγκη τους να παραστουν στο γαμο και να με καμαρωσουν νυφουλα!!!

καλημερα κοπελα μου με το καλο το μωρακι σου....αποψη μου ειναι πως δεν εχεις να δωσεις λογαριασμο σε κανενα απο τη στιγμη που αυτο αποφασισατε εσευ και ο συντοφος σου αυτο και θα κανετε....οι συγγενεις θα καταλαβουν....περασανε πια τα χρονια που τα ειχαμε ολα μπολικα...αν τους εξηγησετε δεν θα εχουν να σας πουν τπτ....αν και παλι το σκεφτεσαι τοσο πολυ τοτε μπορειτε καλλιστα να κανετε ενα πολιτικο και αργοοοοοοοτερα με το καλο που θα εχετε χρηματα κανετε και ενα θρησκευτικο με ολους τους συγγενεις...απλα εσυ δεν χρειαζετε να αγχωνεσαι και να στεναχωριεσαι για τπτ αλλο....να σκεφτεσαι μονο το μωρακι σου....μονο αυτο να ειναι καλα και ολοι αλλοι δεν θα παθουν και τπτ αν σε δουν νυφουλα απο τις φωτο....φιλακια κοριτσαρα.

Να το κανετε οπως το φανταζοσασταν εσεις για τους εαυτους σας. Κλειστο, ανοιχτο, θρησκευτικο, πολιτικο, εσεις διαλεγετε.

Για τους συγγενεις βρες μια δικαιολογια ¨δεν το επετρεπε ο γιατρος, αλλα εμεις θελαμε την ευλογια ττου παπα¨ κτλ. Επειδη εμαθα κι εγω απο Κρητη (πλακα που εχουμε...) σιγουρα καποιοι θα παρεξηγηθουν αλλα δεν πειραζει θα τους περασει... Σε λιγους μηνες θα ερθει και το μωρο οποτε θα ασχολουνται μαζι του κι ολα μια χαρα.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...