Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

2η εγκυμοσύνη και ανησυχίες!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες και σε όλους!

Πριν λίγες μέρες έμαθα ότι είμαι έγκυος στο 2ο παιδάκι μου. Έχω έναν γιο 10,5 μηνών τώρα και αποφάσισα να μπω στην διαδικασία της δεύτερης εγκυμοσύνης αφενός για να έχουν μικρή διαφορά ηλικίας, και αφετέρου γιατί με την κρίση δεν ξέρω αν θα το έπαιρνα απόφαση αργότερα!

Εννοείται πως το γεγονός με χαροποιήσε ιδιαίτερα , αλλά έχω την ανησυχία πως θα καταφέρω να "επιβιώσω" 9 μήνες με ένα μωρό στο σπίτι που ξεκινάει να περπατάει, που έχει φοβερή κούραση και απαιτήσεις (αχ αυτά τα δόντια). Βοήθεια από μαμά (είναι στην επαρχία) και πεθερά δεν έχω που σημαίνει ότι δεν μπορώ να ξεκουραστώ καθόλου.

Ηδη το να τον αλλάζω στην αλλαξιέρα και να τον σηκώνω, μου δημιουργεί φοβία...όταν σκύβω στην κούνια του ή στο πάρκο για να τον σηκώσω , αγχώνομαι. Και εδώ προσθέτουμε και όλες τις δουλειές του σπιτιού...Ξέρω πως όλες οι μανούλες έχουν περάσει από αυτό το στάδιο, αλλά έχοντας μια αποβολή στο ενεργητικό μου, δεν θέλω να ξαναπεράσω τα ίδια! Επίσης ο γιατρός συνέστησε ξεκούραση!!!!(εδώ γελάμε)

Αααααααα, ο σύζυγος δουλεύει όλη μέρα...Οπότε κάθε συμβουλή ή μικρό tip για να περάσουν αυτοί οι μήνες χωρίς παρατράγουδα...είναι δεκτή!!

Διαφημίσεις

Με το καλό!! Κι εμάς η μικρή μας 11.5 μηνών ήταν όταν μάθαμε την εγκυμοσύνη μου, έχω σκεφτεί πολλές φορές να ξεκινήσω θέμα σχετικά με αυτό αλλά τελικά ποτέ δεν το έκανα και τώρα πέρασε ο καιρός!! Εγώ δεν είχα θέμα βέβαια με παλλίδρομη ή κάτι τέτοιο,η μικρή μου όμως είναι πολύ "απαιτητική", θηλάζει ακόμα και μέχρι και πριν από 2 μήνες ξυπνούσε κάθε 2 ώρες για στήθος τη νύχτα. Σου ξαναλέω εμένα ο γιατρός μου δε μου είχε πει τίποτα για ξεκούραση. Έτσι ενώ στην αρχή προσπαθούσα να μην τη σηκώνω και γενικά να μην κουράζομαι, στην πορεία είδα ότι δε γίνεται. Όσο την απέφευγα τόσο μου ζητούσε αγκαλιά, έτσι ακόμα και τώρα που η κοιλιά είναι τούρλα τη σηκώνω κανονικά, σκύβω κανονικά για να μαζέψω τα άπειρα παιχνίδια που μονίμως σκορπίζει στο σπίτι, δουλειές κάνω όσο μπορώ (έχουμε και γυναίκα κάθε 15) και εύχομαι όλα να πάνε καλά. Η μέση μου με έχει πεθάνει βέβαια και είναι φορές που αισθάνομαι ότι θα πέσω κάτω αλλά δεν μπορώ και να κάνω διαφορετικά. Συνέχεια σκέφτομαι ότι όσο δύσκολα και να είναι τώρα, τα πράγματα σε 2 μήνες θα είναι πολύ χειρότερα :)

Κουράγιο, μια χαρά θα τα καταφέρουμε, πού θα πάει, τόσες το έκαναν!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Καλησπέρα:D.

Και εγώ έχω ανησυχίες αλλα για το μετά και πως θα συνδιάσω τα θέλω και των 2 παιδιών χωρίς να τραλαθώ ή να ''ρίξω'' το ένα απο τα δύο. Τώρα κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

1. είναι ευκαιρία, αν δεν το κάνει ήδη, να μάθεις στον μικρό να ανεβαίνει και να κατεβαίνει απο κρεβάτια ή καναπέδες.
  2. αν η κουνια σου είναι χαμηλή θα μπορεί να κατεβαίνει απο εκεί μόνος άν όχι βάλτον αν υπάρχει η δυνατότητα σε κανονικό κρεβάτι με καγκελάκια
  3. αγκαλιά να το έχεις όταν κάθεσαι
  4. αν είσαι στην κουζίνα βαλτον στο καθησματακι να σε βλέπει ή πανω στον παγκο ενω μαγειρευεις (υπο την επίβλεψή σου πάντα)
  5. αστον να μπουσουλαει

Εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να αποφύγεις την αγκαλιά. Και ειδικά απο την στιγμή που είσαι όλη την μέρα μόνη σου. Βαζε περισσότερη δύναμη στα χέρια και όχι στην μέση ή την κοιλιά. Εγώ την δικιά μου ολόκληρη γαιδούρα και την σηκώνω κανονικότητα...δεν γίνεται (κ δεν θέλω κιόλας:mrgreen:) διαφορετικά.

Διαφημίσεις

Μπράβο βρε lovely! Το είχα ξεχάσει, το πρώτο που κάναμε κι εμείς ήταν να βγάλουμε τα κάγκελα της κούνιας και να βάλουμε προστατευτικό. Μας έσωσε. Η μικρή την καταβρίσκει να ανεβοκατεβαίνει μόνη της στο κρεβάτι. Και τις νύχτες όταν ξυπνάει ξαπλώνω δίπλα της ανετότατα, αντί να χρειάζεται να τη σηκώνω αγκαλιά.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Μπράβο βρε lovely! Το είχα ξεχάσει, το πρώτο που κάναμε κι εμείς ήταν να βγάλουμε τα κάγκελα της κούνιας και να βάλουμε προστατευτικό. Μας έσωσε. Η μικρή την καταβρίσκει να ανεβοκατεβαίνει μόνη της στο κρεβάτι. Και τις νύχτες όταν ξυπνάει ξαπλώνω δίπλα της ανετότατα, αντί να χρειάζεται να τη σηκώνω αγκαλιά.

:D:D:D

Να δούμε εμας ποιος θα μας συμβουλέψει για τους πρώτους μήνες με τα 2... ωχ μάνα μου τι έχουμε να περάσουμε...!!! Απο τώρα μου λείπει ο ύπνος:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Αυτό με το κάγκελο είναι μια καλή λύση...ούτω σι άλλως μόλις μάθουμε το φύλο, θα διαμορφώσω και το δωμάτιο του με κανονικά έπιπλα πλεον...σε κουκέτα αν είναι το ίδιο φύλο και σε ξεχωριστά δωμάτια αν είναι κοριτσάκι.

Πάντως οι πόνοι στην μέση είναι το κάτι άλλο.

Αυτό με το κάγκελο είναι μια καλή λύση...ούτω σι άλλως μόλις μάθουμε το φύλο, θα διαμορφώσω και το δωμάτιο του με κανονικά έπιπλα πλεον...σε κουκέτα αν είναι το ίδιο φύλο και σε ξεχωριστά δωμάτια αν είναι κοριτσάκι.

Πάντως οι πόνοι στην μέση είναι το κάτι άλλο.

Σε πονάει από τώρα η μέση σου? Ωχ...μάλλον πρέπει να προσέξεις λίγο περισσότερο γιατί όσο προχωράει η εγκυμοσύνη θα χειροτερεύει η κατάσταση. εγώ ποτέ δεν είχα πόνους στη μέση γενικά, ξεκίνησαν πριν από κανένα 2μηνο.

Πάντως σε βρίσκω τολμηρή, εγώ φοβάμαι να τις βάλω στο ίδιο δωμάτιο από τώρα, κι ας είναι το ίδιο φύλο. Φοβάμαι ότι θα ξυπνάει η μία και θα ξυπνάει μαζί και η άλλη. Μελλοντικά μόνο το σκεφτόμαστε να τις βάλουμε στο ίδιο.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

κι εγω μια απο τα ιδια, μονο που ο μικρος μου ειναι μικροτερος!!!δε γινεται να μην περνουμε αγκαλια τα μικρα μας ...δυστυχως....ενταξει, θελει λιγο προσοχη αλλα ας μην πηγαινουμε στο αλλο ακρο....τωρα οσο αγορα τα υπολοιπα, κανε εκπτωσεις....λιγοτερα συχνα σκουπισμα, ξεσκονισμα κτλ....θα γεννησουμε με το καλο και μετα θα καμαρωνουμε τα παιδακια μας που μεγαλωνουν μαζι!!!!

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Διαφημίσεις

Σε πονάει από τώρα η μέση σου? Ωχ...μάλλον πρέπει να προσέξεις λίγο περισσότερο γιατί όσο προχωράει η εγκυμοσύνη θα χειροτερεύει η κατάσταση. εγώ ποτέ δεν είχα πόνους στη μέση γενικά, ξεκίνησαν πριν από κανένα 2μηνο.

Πάντως σε βρίσκω τολμηρή, εγώ φοβάμαι να τις βάλω στο ίδιο δωμάτιο από τώρα, κι ας είναι το ίδιο φύλο. Φοβάμαι ότι θα ξυπνάει η μία και θα ξυπνάει μαζί και η άλλη. Μελλοντικά μόνο το σκεφτόμαστε να τις βάλουμε στο ίδιο.

Όχι βρε ...δεν θα τα βάλω στο ίδιο δωμάτιο..απλά σκέφτομαι ότι αν τώρα που δεν ξέρω το φύλο, του αγοράσω κανονικό κρεβατάκι για να μην σκύβω , ίσως αργότερα να χρειαστεί να το αλλάξω αν είναι το ίδιο φύλο...Δλδ. αν είναι αγορι και το 2ο θα έχουν το ίδιο δωμάτιο, οπότε κουκέτες. Αν κοριτσάκι , αλλο δωμάτιο..Το 1ο διάστημα όπως και να χει θα κοιμούνται χώρια, αλλιως δεν θα την παλέψω!!Όσο για την μέση, άστα!!!

Όχι βρε ...δεν θα τα βάλω στο ίδιο δωμάτιο..απλά σκέφτομαι ότι αν τώρα που δεν ξέρω το φύλο, του αγοράσω κανονικό κρεβατάκι για να μην σκύβω , ίσως αργότερα να χρειαστεί να το αλλάξω αν είναι το ίδιο φύλο...Δλδ. αν είναι αγορι και το 2ο θα έχουν το ίδιο δωμάτιο, οπότε κουκέτες. Αν κοριτσάκι , αλλο δωμάτιο..Το 1ο διάστημα όπως και να χει θα κοιμούνται χώρια, αλλιως δεν θα την παλέψω!!Όσο για την μέση, άστα!!!

Η κούνια του δε μετατρέπεται σε κρεβάτι? Εγώ το θεωρούσα χαζό που πήγαμε και πήραμε κούνια που μετατρέπεται αλλά τελικά μας έκατσε μια χαρά, αλλιώς τώρα θα έπρεπε να αγοράζουμε και κρεβάτι μέσα σε όλα τα έξοδα. Πάντως στο ΙΚΕΑ έχω δει κάτι πολύ χαριτωμένα και οικονομικά, δεν ξέρω τι θα έκανα αν έπρεπε ακόμα να τη σηκώνω απ τα κάγκελα...και για το παιδί νομίζω ότι ήταν πολύ καλό , ένιωσε πολύ ανεξάρτητη που μπορούσε να ανεβοκατεβαίνει μόνη της. γενικά με τον ύπνο είσαστε καλά ή σου ξυπνάει?

tMJnp2.png

W2cQp3.png

H κούνια μετατρέπεται σε κρεβατάκι..βγαίνουν και τα 2 πλαινα κάγκελα αν θέλω...αλλά όταν μάθω το φύλο, θα του πάρω κατευθείαν κρεβάτι να ξεμπερδεύω...άλλωστε η κούνια θα είναι για το 2 μωράκι...έμαθα επίσης ότι δεν πρέπει να του κάνω την αλλαγή από την κούνια στο κρεβάτι, μόλις γεννηθέι το μωρό γιατί το 1ο αισθάνεται ότι το 2ο μέλος του πήρε κάτι δικό του..πρέπει αρκετά νωρίτερα να τον προσαρμόσουμε στο νέο δωμάτιο...θα δούμε ...ευχαριστώ πάντως

H κούνια μετατρέπεται σε κρεβατάκι..βγαίνουν και τα 2 πλαινα κάγκελα αν θέλω...αλλά όταν μάθω το φύλο, θα του πάρω κατευθείαν κρεβάτι να ξεμπερδεύω...άλλωστε η κούνια θα είναι για το 2 μωράκι...έμαθα επίσης ότι δεν πρέπει να του κάνω την αλλαγή από την κούνια στο κρεβάτι, μόλις γεννηθέι το μωρό γιατί το 1ο αισθάνεται ότι το 2ο μέλος του πήρε κάτι δικό του..πρέπει αρκετά νωρίτερα να τον προσαρμόσουμε στο νέο δωμάτιο...θα δούμε ...ευχαριστώ πάντως

Σωστά τα λές...εμάς ευτυχώς μας δάνεισε η κουνιάδα μου την κούνια για το δεύτερο μωρό κι έτσι θα αναβάλλουμε την αλλαγή κρεβατιού της "μεγάλης". Κι εμείς αυτό σκεφτόμασταν και αποφασίσαμε να μην της κάνουμε τώρα την αλλαγή, για να μην αισθανθεί ότι της παίρνει το μωρό το κρεβάτι.. Μην ανησυχείς πάντως, στο πρώτο τρίμηνο ανησυχούσα πάρα μα πάρα πολύ και για τα πάντα, όσο περνάει ο καιρός νομίζω ότι χαλαρώνω, πιστεύω ότι για όλα βρίσκονται λύσεις σιγά σιγά..θα δεις στην πορεία πώς θα βολευτείς με τα διάφορα θέματα, θα βρείτε τις ισορροπίες σας.

tMJnp2.png

W2cQp3.png