Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Ο μικρός μου είναι 22μηνών και έχει εμφανίσει τεριδόνα στα δοντάκια του:(.Τώρα τι κάνουμε σε ένα τόσο μικρό παιδάκι:roll:;

Το πας σίγουρα σε παιδοδοντίατρο και αν χρειαστεί του κάνεις σφράγισμα. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αν έχει το νεογιλό δοντάκι κάτι η φθορά περνάει στη συνέχεια και στο μόνιμα δόντι αν δεν αντιμετωπιστεί. Και αρχίζεις οπωσδήποτε να πλένεις τα δοντάκια του μικρού με κατάλληλη οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα για την ηλικία του.

Τον δικό μου γιο τον είχα πάει σε παιδοδοντίατρο για έλεγχο όταν ήταν πολύ μικρός (περίπου στην ηλικία του δικού σου) κι είχα δει κάτι φυλλάδια με παιδάκια που είχαν όλα τα δόντια κατεστραμμένα! Βέβαια, αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα των δοντιών στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά πρέπει να κάνεις τακτικό έλεγχο. Στα παιδάκια της φωτό έγινε ολική αποκατάσταση των δοντιών με διάφορες τεχνικές.

Δεν πίστευα ότι υπήρχαν τέτοια παιδάκια ώσπου είδα τυχαία δύο περιπτώσεις. Στο νηπιαγωγείο του γιου μου ήταν ένα κοριτσάκι που είχε όλα τα δόντια σάπια! Το παιδάκι ήταν αλλοδαπό και του είχε καταστρέψει τα δοντάκια η γιαγιά του που το τάιζε από νεογέννητο με μπιμπερό που είχε αλείψει μέλι ή βουτούσε την πιπίλα στο μέλι (λόγια της μαμάς του παιδιού). Το μέλι απαγορεύεται δια ροπάλου, άλλοι παιδίατροι λένε μετά τα τρία και η γιαγιά έβαζε μέλι και ζάχαρη στο μπιμπερό του νεογέννητου! Είδα και άλλη περίπτωση που έφταιγε αποκλειστικά η ποιότητα των δοντιών του παιδιού κι ας πρόσεχαν πολύ οι γονείς του με τη στοματική υγιεινή.

Όλα τα παραπάνω δεν τα έγραψα για να σε φοβίσω ούτε λέω ότι φταις εσύ για το δοντάκι, προς Θεού να μην παρεξηγηθώ, αλλά για να σου πω ότι υπάρχουν και χειρότερα που αντιμετωπίζονται. Επίσης σε φίλη μου ο γιος της είχε τερηδόνα σε ένα ή δύο δοντάκια μικρά μαύρα σημαδάκια, πήγε και έκανε σφραγισματάκια και όλα καλά! Τώρα το παιδάκι είναι συνομήλικο του γιου μου (10 ετών) και δεν ξαναεμφάνισε τερηδόνα ούτε στα παιδικά ούτε στα μόνιμα. Όπως και να έχει, πας οπωσδήποτε σε παιδοδοντίατρο και αυτός θα σου πει τι να κάνεις και θα δει και τα υπόλοιπα δοντάκια του μικρού αν έχει άλλες φθορές. Περαστικά σας!

να πας σε παιδοοδοντιατρο αλλα μπορει να μην ειναι τερηδονα αλλα χρωστικες εμενα η μικρη μου ειχε στα δοντιακια μαυρα στιγματα και ηταν χρωστικη τελικα στα 4 εκανε ενα καθαρισμο σαν κυρια και ολα καλα.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Έχω αγχωθεί πολύ.Θηλαζει ο μικρός και από μπουκάλι πίνει μόνο αν λειψω εγώ για λίγο ,κατσικίσιο γάλα.Αχ όταν ήμουν έγκυος δεν έλεγα να πάρει τα δόντια του μπαμπά του;Εγώ δεν έχω καλό σμάλτο...Σαν μωράκι βέβαια τα δόντια μου ήταν μία χαρά.Ήθελα να τον πάω στον οδοντίατρο αυτή τη βδομάδα αλλά έχει πυρετο ο καυμένος...

που εμφανιζει σημαδακια αν ειναι κοντα στα ουλα και στα μπροστα δοντια ειμαι σχεδον σιγουρη οτι ειναι χρωστικες και εφοσον θηλαζει κυριως δεν νομιζω οτι θα εχει προβλημα

l86Tp3.png d6AUp3.png

Διαφημίσεις

Στα πάνω 4 μπροστινά είναι.Αχ μακάρι Maria μουνα μην είναι τίποτα.Πως θα κάτσει στον οδοντίατρο τόσο μικρο παιδάκι:(.Εδώ σε εμάς που προσπαθούμε να του βουρτσ΄ισουμε τα δόντια και δεν κάθεται:(...

επειδη και εγω ειχα τρελαθει απο το αγχος τοτε σου λεω μην ανησυχεις ειμαι σιγουρη οτι ειναι χρωστικές, ενας τροπος να το δεις ειναι να προσμαθησεις ισως λιγο να το ξυσεις να δεις αν φευγει, δεν σου λεω με οδοντογλυφιδα η τιποτα τετοια γιατι δεν ξερω αν κατσει ισως με το κουταλι ή με το νυχι σου λιγο, η οδοντοβουρτσα δεν μπορει να το απομακρυνει, επισης να ξερεις οτι δεν καταστρεφει τα δοντια απλα αισθητικο ειναι το προβλημα.

l86Tp3.png d6AUp3.png

επειδη και εγω ειχα τρελαθει απο το αγχος τοτε σου λεω μην ανησυχεις ειμαι σιγουρη οτι ειναι χρωστικές, ενας τροπος να το δεις ειναι να προσμαθησεις ισως λιγο να το ξυσεις να δεις αν φευγει, δεν σου λεω με οδοντογλυφιδα η τιποτα τετοια γιατι δεν ξερω αν κατσει ισως με το κουταλι ή με το νυχι σου λιγο, η οδοντοβουρτσα δεν μπορει να το απομακρυνει, επισης να ξερεις οτι δεν καταστρεφει τα δοντια απλα αισθητικο ειναι το προβλημα.

Ο άντρας μου μου είπε πως το έξυσε με το νύχι του και ότι έφυγε.Όταν θα συνέλθει ο μικρός θα τον πάω στον γιατρό να τον δει.Σε ευχαριστώ πολύ Maria μου:)!

Μπράβο, μακάρι να είναι χρωστικές απλά και να μην έχει τίποτε ο μικρός. Μην αγχώνεσαι όμως, ακόμη και σφράγισμα να ήθελε την κάνουν οι παιδοδοντίατροι με λέηζερ. Όλα αντιμετωπίζονται στις μέρες μας ακόμη και πολύ βαριά περιστατικά!

Διαφημίσεις

Αχ μακάρι γιατί αν δεν του κάνουν ολική αναισθησία δεν τον βλέπω να κάθετες αλλιώς:(...

Όχι βρε, έχουν τον τρόπο τους οι παιδοδοντίατροι, ξέρουν από παιδάκια, έχουν λούτρινα, παιχνιδάκια, τα γαργαλάνε, κάνουν αστειάκια κλπ. Και το λέιζερ δεν πονάει καθόλου!

• 8 months later...

έχετε ακούσει για σφραγίσματα με laser χωρίς τροχό και αναισθησία;

η οδοντίατρος που πηγαίνω είδε τον μικρούλη μου και μου είπε επειγόντως να τον πάω γιατί έχει τερηδόνα σε αρκετά δοντάκια, να του δώσω αταράξ και να του κάνει και φθορίωση. :(

Αταράξ αποκλείεται... φθορίωση επίσης. Τώρα εγώ δεν την βλέπω τη Δόνα τερηδόνα αλλά για να το λέει;;;

Έψαξα στο ιντερνετ και είδα για laser σφραγίσματα. έχει κάνει κανένα παιδάκι; είναι επικίνδυνο; τι θα γίνει αν το "αμελήσουμε" λιγάκι;

Επειδή μόλις την αρασκευή πήγα και εγώ τη μικρή μου- 19 μηνών- σε παιδοοδοντίατρο, να σου πω ότι η φθορίωση διαρκεί ελάχιστα και δεν πονάει καθόλου. Σαφώς και έκλαιγε η μικρή αλλά την είχαμε ακινητοποιήσει (μαμά και γιατρός) και σε λίγα λεπτά ήταν όλα ok.

Επειδή μπορεί να γίνουν χειρότερα τα δοντάκια μην το σκέφτεσαι...και εμένα θηλάζει χωρίς πρόγραμμα ακόμα και είναι θέμα αυτό, γι' αυτό πήραμε την απόφαση να πάμε να σώσουμε ότι μπορούμε...από πρόγραμμα στο θηλασμό δεν βλέπω φως!