Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κέντρα λογοθεραπείας...βοήθεια

Recommended Posts

καλησπέρες. θα ήθελα τη βοήθεια σας για κάποιο λογοθεραπευτικό κέντρο που να θεωρείτε πραγματικά ότι είναι πολύ καλό. στον μεγάλο μου γιό (4 ετών παρά 3 μήνες) έχει διαγνωστεί συγκεκριμένη διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού. Έχουμε εδώ και 1 περίπου χρόνο ξεκινήσει συνεδρίες σε λογοθεραπευτή και παιδοψυχολόγο όπου είμαστε ευχαριστημένοι καθώς η βελτίωση είναι σημαντική, αλλά πλέον τα χρήματα είναι πολλά και ψάχνουμε μια οικονομικότερη λύση σε κέντρο όπου θα μπορεί να κάνει και εργοθεραπεία (πακέτο δηλαδή λογοθεραπείας, εργοθεραπείας , ψυχολόγου).

δυστυχώς η κρίση επηρεάζει πλέον και την εκπαίδευση μας και με λύπη είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε τις υπάρχουσες λύσεις.

ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

Διαφημίσεις

ξέχασα να αναφέρω ότι η περιοχή που μένουμε είναι κυψέλη κοντά στα δικαστήρια αλλά δεν αποτελεί ιδαίτερο πρόβλημα η μετακίνηση σε πιο μακρινές περιοχές.

αναμένω με ανυπομονησία !

• 9 months later...
καλησπέρες. θα ήθελα τη βοήθεια σας για κάποιο λογοθεραπευτικό κέντρο που να θεωρείτε πραγματικά ότι είναι πολύ καλό. στον μεγάλο μου γιό (4 ετών παρά 3 μήνες) έχει διαγνωστεί συγκεκριμένη διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού. Έχουμε εδώ και 1 περίπου χρόνο ξεκινήσει συνεδρίες σε λογοθεραπευτή και παιδοψυχολόγο όπου είμαστε ευχαριστημένοι καθώς η βελτίωση είναι σημαντική, αλλά πλέον τα χρήματα είναι πολλά και ψάχνουμε μια οικονομικότερη λύση σε κέντρο όπου θα μπορεί να κάνει και εργοθεραπεία (πακέτο δηλαδή λογοθεραπείας, εργοθεραπείας , ψυχολόγου).

δυστυχώς η κρίση επηρεάζει πλέον και την εκπαίδευση μας και με λύπη είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε τις υπάρχουσες λύσεις.

ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

Καλημέρα σε όλους!

Ειμαι νέα στην παρέα και εχω και εγω τον μικρό μου που είναι 3,5 χρονών σήμερα με διαγνωση ΔΑΔ. Περασαμε και εμείς απο την Οδύσσεια μέχρι να καταλήξουμε στο σωστό κέντρο που να ταιριάζει στον μικρούλη μας.

Δεν γνωριζω σε πια περιοχη ψαχνεις, αλλά να προσέχεις γιατι είχαμε πάει σε κεντρο της Αγ. Παρασκευής που αν και μας το συστήσανε ως πολύ καλό γιατι δεχεται και περιπτώσεις βαριές, δυστυχώς καταλήξαμε να φύγουμε και με σύμπτωματα καταθλιψης και αυτό γιατι προσπαθουσανε να περασουνε την γνωση μέσα απο το καθήκον λεγοντας του (αν είναι δυνατόν σε παιδακι ουτε 3 χρονών) "...ελα τώρα.. εχουμε δουλειά να κανουμε..." με αποτέλεσμα ο μικρος μας να αντιδρά ασχημα και να κλέει ασταμάτητα όταν εβλεπε τις δασκάλες του. Επίσης, ήταν και πολύ ακριβό και όταν συζητήσαμε το θέμα το οικονομικό λόγω των μειώσεων των αποζημιώσεων απο τον ΕΟΠΥΥ, εισπραξαμε πλήρη αδιαφορία! Ούτε μια απάντηση!

Σήμερα, πηγαίνουμε τον μικρό μας σε ενα κέντρο της ίδιας περιοχής που είναι πολύ καλό! Περνάνε την γνώση μέσα απο το παιχνίδι και το παιδί χαιρεται να βλέπει τις δασκάλες του και η προοδός του είναι ταχεία! Επιπλέον και οικονομικά είναι πολύ καλύτερα!

Συμβουλή: Μην δισταζετε να αμφιβάλετε και να τολμάτε την αλλαγή γιατι πολλοι γονεις αν και δυσαρεστημένοι απο καποιο Κέντρο συνεχίζουν και πηγαινουν το παιδί εκεί για να μην βγεί απο την "ρουτίνα" του και ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε αυτό πανω το επιχείρημα βασίζονται και εκεινοι που επαναλλαμβάνουν λάθη είτε επικοινωνιακά ως προς το παιδί είτε αρνούνται να προσαρμοστούν με τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις.

Καλή τύχη!