Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εσεις τι θα κανατε αν κληρωνομουσατε μισο εκατομυριο ευρω???

mmdad

Recommended Posts

Μια φιλη μου, η Τοτα, κληρονομησε το 2008 ενα μεγαλο ποσο απο τον πατερα της. Δεν ξερω ακριβως ποσο αλλα αρκετο για να παρει ενα διαμερισμα 120τετραγωνικα σε καινουργια πολυκατοικια στα νοτια προαστια, να το επιπλωσει και να παρει καινουργιο αυτοκινητο. Μονο που απο το 2009 που το αγωρασε δεν εχει παει να μεινει ακομη εκει...

Η Τοτα, που εχει πλεον περασει τα 40, παντρευτικε στα 25. Απο την αρχη ειχε προβληματα. Χωρισε γυρω στα 30, αρρωστησε και επεστρεψε στην αγκαλια της γονικης οικογενειας. Καθως περνουσαν τα χρονια οι καταστασεις αλλαζαν και βρεθηκε αυτη να προστατευει τους γονεις της.. Οταν ο πατερας της πεθανε εμεινε στο σπιτι μαζι με την μητερα της. Η Τοτα δουλευει σε μια τραπεζα και οταν παντρευτηκε πειρε προικα ενα διαμερισμα στο οικογενιακο διοροφο σε μια υποβαθμισμενη γειτονια (ακομη και με βαση τις αντικιμενικες αξιες) της Αθηνας.

Το 2008 μια αλλη φιλη μου η Ξενια αποφασισε να φυγει απο το πατρικο της ελπιζοντας πως αυτη η αλλαγη θα την βοηθησει να αλλαξει την ζωη της και να βρει συντροφο.. Νοικιασε ειναι διαμερισμα στα βορια προστια (με το αναλογο ενοικιο) με 3 κρεβατοκαμαρες, δικια της, γραφειο και μια για τους γονεις της. Η Ξενια κανει ιδιετερα μαθηματα και εχει και αυτη ακινητη περιουσια στην ιδια περιοχη...Η Ξενια εξακολουθει να ειναι μονη της (γιατι βεβαια δεν εφτεγε το σπιτι αλλα τα μυαλα της).

Σημερα που κουτσομπολευαμε την Τοτα, ειπα οτι εκανε μια επενδυση αγοραζοντας το σπιτι. Η Ξενια ειχε διαφορετικη αποψη. Δεν ηξερε τι θα τα εκανε τα λεφτα αλλα δεν θα επερνε ενα σπιτι που δεν θα αξιοποιουσε...

(και εμεις στην ιδια περιπτωση με την Τοτα ειμαστε μονο που εμεις πειραμε και δανειο και πληρωνουμε για ενα σπιτι που δεν ξερουμε ποτε θα παμε αλλα για την Ξενια εμεις καναμε καλα γιατι ειμαστε οικογενεια)

Διαφημίσεις

Βασικά το διάβασα βιαστικά το κείμενο....αλλά νομίζω ότι με τις παρούσες συνθήκες στη χώρα μας αν έχεις μετρητά θα πρέπει να τα επενδύσεις τώρα που έχουν πέσει οι τιμές σε όλα!!!Δεν αξίζει να αποταμιευείς τεράστια ποσά μεγέθους 500.000 ευρώ σε χώρα με οικονομική κρίση....εγώ θα έπαιρνα οικόπεδα, ούτε χαράτσια ούτε τίποτα

Βασικά το διάβασα βιαστικά το κείμενο....αλλά νομίζω ότι με τις παρούσες συνθήκες στη χώρα μας αν έχεις μετρητά θα πρέπει να τα επενδύσεις τώρα που έχουν πέσει οι τιμές σε όλα!!!Δεν αξίζει να αποταμιευείς τεράστια ποσά μεγέθους 500.000 ευρώ σε χώρα με οικονομική κρίση....εγώ θα έπαιρνα οικόπεδα, ούτε χαράτσια ούτε τίποτα
εγω παλι με τοσα λεφτα θα εφευγα για μια καλυτερη ζωη αλλου αφου οπως βλεπουμε δεν αλλαζει τιποτα προς το καλυτερο αλλα γινομαστε Ουγκαντα.....δεν υπαρχει μελλον ουτε για μας ουτε τα παιδια μας......θα εφευγα σιγουρα.....

Τα χρηματα τα κληρονομισε το 2008 πριν ακομη γινει τοσο ορατη η κριση. Ασε που νομιζω οτι οικοπεδα ηταν και τα μοιρασανε..

Ας τα ειχαμε τα λεφτα και μια χαρα θα βρισκαμε τι να τα κανουμε:-P:razz::-P.

περα απο την πλακα, αμα ειχα τοσα λεφτα και εγω θα επαιρνα σιγουρα ενα καλο σπιτι και μεγαλο για να μεινουμε και μαλλον και ενα εξοχικο. και οσα περισσευαν δεν ξερω τι θα τα εκανα. μαλλον γη θα αγοραζαμε και θα κρατουσαμε και καποια μετρητα για ωρα αναγκης

Διαφημίσεις

Ας τα ειχαμε τα λεφτα και μια χαρα θα βρισκαμε τι να τα κανουμε:-P:razz::-P.

περα απο την πλακα, αμα ειχα τοσα λεφτα και εγω θα επαιρνα σιγουρα ενα καλο σπιτι και μεγαλο για να μεινουμε και μαλλον και ενα εξοχικο. και οσα περισσευαν δεν ξερω τι θα τα εκανα. μαλλον γη θα αγοραζαμε και θα κρατουσαμε και καποια μετρητα για ωρα αναγκης

Προσδιορίζω το εξοχικό σε παραθαλάσσιο και κατά τ'άλλα συμφωνώ!!! :rolleyes:

Εμενα το ονειρο μου ηταν να μπορουσα να αγορασω ενα μεγαλυτερο σπιτι για να χωραμε ανετα ολοι, ομως με την κατασταση στην Ελλαδα μαλλον θα ετοιμαζα βαλιτσες και βουρ για εξωτερικο....γιατι καλο το σπιτι ομως μεγαλωνοντας τα παιδια μου τι προοπτικες θα ειχαν ????? Δεν νομιζω πως εξασφαλιζεται το μελλον τους με το να τους προσφερω απο ενα τοιχο ή δωματιο αλλα απο ευκαιριες που δυστυχως εδω δεν υπαρχουν πλεον για τα παιδια μας...το ακουγα και παλια αλλα τωρα το συνειδητοποιω ...η Ελλαδα τρωει τα παιδια της.... λυπηρο αλλα αληθινο:(

Χμμμμ...:rolleyes:Τι θα έκανα:rolleyes:;Εύκολο!Πρώτον θα ξεχρέωνα ,δεύτερον θα έπειθα τον άντρα μου να βρει δουλειά στην Πάτρα και θα αγόραζα ένα παλιό αρχοντικό στα Βραχνέικα που είναι στην θάλασσα ,θα το έκανα κουκλί και θα μετακομίζαμε!Θα έκανα και μια καλή ασφάλεια στο αστεράκι μας!Επίσης θα υιοθετούσα κάνα παιδάκι από Αφρική...Αυτά μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό μου:rolleyes:...

χμ...Θα ξεχρεωνα το δανειο μας...επισης θα βοηθουσα και τους δικους μυ να ξεχρεωσουν το δικο του...ετσι για να φυγουν τα παλιοχρεη που μας πνιγουν.Σπιτι δε νομιζω να αγοραζα γιατι εκει που εχει παει η φορολογια για τα ακινητα δεν ειναι να αγοραζεις.Υπο αλλες συνθηκες ομως θα αγραζα κι εγω σπιτι ή οικοπεδο...κατ για τα παιδια μου.Θα τελειωνα το σπιτι που χτιουμε σιγουρα...θα αγοραζα ενα καινουριο μεγαλο αυτοκινητο.

Διαφημίσεις

με τις σημερινές συνθήκες μάλλον θα έφευγα μετανάστης! Θα είχα την άνεση να κάτσω κάπου ένα χρόνο και μετά να βρώ δουλειά αφού μάθω καλά τη γλώσσα και τη νοοτροπία της χώρας.

ssttaa

1oν: θα ξεχρέωνα ένα μικρό υπόλοιπο σε δάνειο που μας έμεινε για το φορτηγό που είχαμε αγοράσει.

2ον: θα ξεχρέωνα τα δάνεια γονιών,αδερφών.

3ον: θα έδινα ένα ποσό σε κοντινά μου πρόσωπα που έχουν ανάγκη.

4ον: θα έκανα πολλά δώρα σε παιδιά που έχουν ανάγκη

5ον: θα έκανα κάποιες αλλαγές στο σπίτι μου που έχω κατά νου

6ον: ανακαίνηση και πρόεκταση στο εξοχικό

7ον: θα αγόραζα ένα οικόπεδο κοντά στο σπίτι μου, όπου θα έκανα ένα μινι γηπεδάκι, με διάφορα παιχνίδια ( αναρίχηση, τραμπολινα,paintball κτλ ) για να πηγαίνει ο μικρός με τους φίλους του να παίζουν.

rQGhp3.png

Εγω θα ξεπληρωνα το επαγγελματικο μας δανειο και το δανειο των γονιων μου θα τελειωνα το σπιτι μας που ειναι ακομα στα τουβλα (και εκει θα μεινει) και μετα δεν θα εκανα τιποτα αλλο.....βλεποντας με τα χρονια που θα ερχονταν

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Το πρωτο που θα εκανα ..θα εβαζα τον καλο μου κατω να κανουμε κι αλλο παιδιο!!

Θα τρωγα τα 100 χιλιαρικα για να μεγαλωσω το σπιτι μας και να παρουμε ενα ασφαλες οχι ακριβο αυτοκινητο

Τα υπολοιπα 400 θα τα εβαζα σε 2 τραπεζες (αυτες που προτιμα ο "καλος" ο κοσμος χε χε) και θα τα αφηνα για σπουδες παιδιων και για να ζησουμε μετα τα 65 (αν δεν παρουμε συνταξη)

p7z6p3.pngsQqep3.png

Διαφημίσεις

Θα ξεχρέωνα κάτι μικροδάνεια των γονιών μου, θα πρόσθετα μια μηνιαία βοήθεια στις συντάξεις του μπαμπά μου και του πεθερού μου και πιθανόν να μετανάστευα σε κάποια χώρα με καλύτερες προοπτικές για τα παιδιά μου...

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

θα ξεχρέωνα το σπίτι μας, θα αγόραζα ένα σπίτι στο εξωτερικό και θα έφευγα με την οικογένεια μου, για να έχει το παιδάκι μου ένα καλύτερο και πιο εξασφαλισμένο μέλλον, αφού θα είχα την ευχέρεια να περάσω ένα διάστημα χωρίς να δουλεύω, μαθαίνοντας τη γλώσσα, και όταν θα τη μάθαινα της προκοπής θα έψαχνα για δουλίτσα..ουφ τι ερώτημα έθεσες τώρα...κάθε φορά που παίζω τζόκερ πάντα αυτό ονειρεύομαι..

παλιά όταν το σκεφτόμουν έλεγα και με τόσα λεφτά δεν θα άλλαζα η ζωή μου (την περιοχή μου μένω, το σπίτι μου, τη δουλειά μου,το μηχανάκι μου).

Τώρα θα τα άλλαζα ΟΛΑ.

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Καλα ποσο εχουν τα σπιτια των 120 τετραγωνικων και θα εμεναν και για επενδυση???

Βασικα το ερωτημα το εβαλα γιατι διαφωνω με την Ξενια που αποφασισε να νοικιασει χωρις να χρειαζεται.. (Για την ιστορια και ο αδελφος της Τοτας αλλα και τα ξαδελφια της κληρονομησαν αναλογα ποσα)

Για 70 τετραγωνικα πληρωσαμε 300 ευρω χαρατσι...απο φετος θα ειναι μονιμο...

Οταν εχεις δικο σου σπιτι πρεπει και να το συντηρεις και να πληρωνεις αυτα τα ''ραβασακια'' που σου στελνουν.....οταν νοικιαζεις δεν σε νοιαζει τιποτα απο αυτα...

ετσι μαλλον σκεφτεται η Ξενια.

Αρκει να εχεις χρηματα για τα ενοικια και να μην σε προβληματιζει ο οικονομικο.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Καλα ποσο εχουν τα σπιτια των 120 τετραγωνικων και θα εμεναν και για επενδυση???

Βασικα το ερωτημα το εβαλα γιατι διαφωνω με την Ξενια που αποφασισε να νοικιασει χωρις να χρειαζεται.. (Για την ιστορια και ο αδελφος της Τοτας αλλα και τα ξαδελφια της κληρονομησαν αναλογα ποσα)

εεμ ,πάνω από 300,000 αποκλείεται να κοστίζει πάντως. ε για μισό εκατομμύριο μιλάμε,200,000 μια χαρά επένδυση γίνονται.