Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΣΠΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν για παιδιά 3 χρόνων τον ερχόμενο Σεπτέμβρη που μας έρχεται υπάρχουνε παιδικοί σταθμοί εγκεκριμένοι από το ΕΣΠΑ ώστε να μην υπάρχει οικονομική επιβάρυνση και ποιον θα μου συστήνατε που να είναι σχετικά κοντά σην περιοχή Δειλινά Θέρισσο Μασταμπάς κλπ που να υπάρχει μεταφορά στο σπίτι των παιδιών με λεωφορειάκι......επίσης ήθελα να ρωτήσω εάν η γυναίκα μου που είναι άνεργη δεν έχει κάρτα του ΟΑΕΔ μπορεί να εγγράψει τα παιδιά?γενικά είναι εύκολη η διαδικασία ή πρέπει να έχεις το μέσο του μέσου για να κάνεις κάτι?μπορεί κάποιος να μου δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι δικαιολογητικά χρειάζονται κλπ ή θα κάνουμε άδικα τον κόπο να τα υποβάλλουμε?ευχαριστώ πολύ........

Διαφημίσεις

καλισπερα και εγω απο ηρακλειο ειμαι μπορω να σου στειλω τι χρειαζεται αναλυτικα αλλα μπορεις και εσυ να μαθεις απο τα κεπ και να παρεις και τις λιστες με τους παιδικους σταθμους

οσον αφορα τη διαλογη παιδιων γινετε μεσω αθηνων και δε παιζει μεσον...μην ανησυχεις

αρκει να υπαρχουν θεσεις γιατι παει αναλογα με τη ζητηση και τις αναγκες καθε οικογενειας...αν μπορω να σε βοηθησω σε κατι ευχαριστως

Για να θες λεοφορειακι για μετακινηση σημαινει πως ψαχνεις απαραιτητα ιδιωτικο. Στο εσπα αν η γυναικα ειναι ανεργη Χωρις καρτα οαεδ παιρνει παρα πολυ λιγα μορια και ειναι απιθανο να μπει το παιδι σε ιδιωτικους καθως ειναι πρωτη επιλογη ολων. Δε ξερω μηπωσ δε δεχονται κ καθολου αιτησεισ απο ανεργεσ χωρισ καρτα;;;; Ασ μασ διαφωτισει καποιοσ!

Και σε δημοσιο ειναι πολυ απιθανο να μπεις με λιγα μορια τωρα πια! Εκτος πια κ αν εχεις πολυ μικρο εκκαθαριστικο.

Εγω για να καταλαβεις σαν εργαζομενη μπηκα στην τριτη απο τις τεσσερις επιλογες μου που ηταν δημοσιος και ημουν στο οριο να μη μπω καθολου.

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Gianis σου απανταω εδω για να μη μπερδεψουμε στο αλλο θεμα τους υπολοιπους!!!!

Λοιπον κοιτα, σε εναν καλο παιδικο ιδιωτικο εκτος εσπα θα θελησεις στην καλυτερη περιπτωση 600 ευρω. Δεν ξερω αν μπορεις να κανεις στο εσπα καν αιτηση μιας και λες πως η συζυγος ειναι ανεργη χωρις καρτα ανεργιας.....

Βρηκα στο σαιτ τους ποιες μητερες εχουν δικαιωμα να κανουν αιτηση ...(εαν δεν σας πιανει καμια απο τις παρακατω κατηγοριες καλυτερα να το γνωριζετε απο τωρα να μη τρεφεις ελπιδες!!!!)

Μαλλον εσενα σε νοιαζει το γ και το δ)

Οι μητέρες που θα ενταχθούν στη εν λόγω πράξη, θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή

β) να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης),ή

γ) να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ., ή

δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά το διάστημα .......(εδω οι ημερομηνιες ειναι των 2 τελευταιων ετων συνηθως).

οποτε αρχικα δειτε αυτο και εαν θελετε καποια διευκρινηση παρτε ενα τηλ ( θα τα βρεις στο eetaa.gr) να σας ενημερωσουν για το αν μπορειτε να κανετε αιτηση.

Απο κει και περα τωρα εκτος εσπα, οπως σου ειπα εγω πηγα να κανω αιτηση σε δημοσιο σταθμο και μου ειπαν πως αν ειναι ενας απο τους 2 ανεργος δεν δεχονται καν αιτησεις...και επισης θα πρεπει οπωςσδηποτε το παιδι να μη φοραει παμπερς και να πηγαινει μονο του στη τουαλετα....

Οποτε αν δεν ισχυει τελικα για σας το εσπα μαλλον η λυση ειναι ιδιωτικος. Οτι κι αν σημαινει αυτο, παιδ. σταθμος, δημ απασχοληση... οτιδηποτε!

Εγω ξερω σιγουρα για τη Δημιουργια που λενε πως ειναι καλος σταθμος και εχει ονομα, και πανε εκει παιδια απο οικογενειες καλοστεκουμενες του ηρακλειου. Περισυ βεβαια μπηκε και αυτος στο εσπα και πηρε καμια 20 αρια παιδακια που σημαινει πως δε γεμισαν οι θεσεις τους κανονικα. Οι συγκεκριμενοι ζητανε να κανεις προεγγραφη γυρω στο μαιο για σεπτεμβρη οποτε να γνωριζουν ποσα παιδακια θα εχουν.( Αυτο ειπαν κ σε ενα γνωστο μου που παει ηδη εκει 2 χρονια.). Αν δε κανω λαθος οταν συζητησα τελευταια φορα για διδακτρα ηταν ο πιο ακριβος απο ολους, και δε λενε και απο το τηλεφωνο τιμες θελουν να σε κανουν να πας οπωςσδηποτε απο εκει. ρωτησα γνωστο μου και εμαθα τη τιμη.

Επισης εχω ακουσει καλα λογια για τη Ροδομηλια που ειναι στον αγ. γιαννη χωστο, αν εχεις ακουσει για το παιδοτοπο Σβουρα, ειναι ακριβως απεναντι.

Τελος ενα απο τα εργαστηρια απασχολησης που σου λεω αν δε κανω λαθος εχουν σχεση με το μαριλου.

Σιγουρα ειναι καλυτερα τα παιδια να συναναστραφουν με αλλα παιδακια, να παιξουν , να μπουν και να λειτουργησουν σε ομαδα και κοινωνικοποιηθουν. εμενα η μικρη μου παει λιγες φορες τη βδομαδα σε απασχοληση, τη πρωτοπηγαμε 21 μηνων και τωρα ειναι 2μισι και απο τα χριστουγεννα και μετα εχει αλλαξει παρα πολυ, δε μιλουσε σχεδον καθολου οταν πηγε και σιγα σιγα ξεκινησε να συνενοειται μαζι μας και τωρα μας μιλαει.

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

Γεια σου έχω απαντήσει και στο άλλο που έγραψες δες και εκεί. Η γυνάικα σου μπορεί να βγάλει ανά πάσα στιγμή κάρτα ανεργίας και καλό είναι να το κάνει γιατί αν κάποια στιγμή θελήσει να εργαστεί, πάντα προτιμούνται οι έχοντες κάρτα γιατί μπορούν να επιδοτηθούν. Αν δεν τα κόψουν και αυτά.

Επίσης ΠΟΥΘΕΝΑ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ και σε καμία ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ δεν νοειται άνεργος χωρίς κάρτα ανεργίας. Και επειδή μπορεί να είναι πλαστή ζητάνε και το σχετικό εγγραφο, τη "βεβαίωση εξατομικευμένης προσέγγισης" από τον ΟΑΕΔ, την οποία την βγάζεις όταν κάνεις τα χαρτιά σου, πρέπει να είναι ...φρέσκια!

Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, μπες στη σελίδα του ΟΑΕΔ, δες τι δικαιολογητικά ζητάει και βγάλτε μία. Μετά θα την ανανεώνει κάθε τρίμηνο. Ομως να προσέχει να μην το ξεχνάει, γιατί αν δεν την ανανεώσει τότε που της λένε χάνεται η προϋπάρχουσα ανεργία και ξεκινάει από την αρχή. Και αυτό είναι πολύ καλό σε περιπτώσεις ζήτησης εργασίας, ή επιδότησης νέων επαγγελματιών.(Καλό είναι να μαζεύεις έτη ανεργίας, αφού είσαι ούτως ή άλλως!) Μπορεί η γυναίκα σου να μη έχει τετοιες βλέψεις, αλλά ποτε δεν ξέρεις τι γίνεται και, στο κάτω κάτω, αν τα παιδιά πάνε παιδικό, δεν θα ήταν κακο να ψαχτεί για δουλειά, αν βρει τι λέμε τώρα, όμως ποτέ δεν ξέρεις το τυχερό του κάθε ένα. Εγώ πχ, έχω χάσει καμιά 10αριά ετήσιες συμβάσεις φέτος!!!!Που θα με παίρνανε σίγουρα λόγω βαθμολογίας! Και αυτό γιατί το παιδί μου δεν το πήρανε στο ΕΣΠΑ, πήγε δημόσιο προνήπιο, δεν τον βάλαν στο ολοήμερο, οπότε κάθομαι να τον περιμένω να σχολάσει. Ε, είμαι και έγκυος στο τρίτο, οπότε αντίο δουλεια!!!!

Καλή τύχη σας εύχομαι

• 1 year later...

γεια σας ειμαι καινουρια στην παρεα κ δεν ξερω πολλα για το συστημα....ελπιζω να τα καταφερα να μιλησουμε....

ξερει κανενας να μ πει για καποιο καλο παιδικο σταθμο κοντα στο μασταμπα θερισσο....που να μπαινει και στο εσπα?

• 1 month later...

Μου λένε για τη Λιλιπούπολη.........και Ροδομηλιά ακούω αλλά εκεί μου λένε ότι είναι ιδιαίτερα αυστηροί,εφαρμόζουνε γενικά ένα γερμανικό μοντέλο και μπορεί το παιδί να μη θέλει να πάει κάποια στιγμή έτσι μου μετέφερε μια γνωστή μου.......