Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επιλογή Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου

Recommended Posts

Εχω ένα κοριτσάκι πεντέμισυ χρόνων που το επόμενο διδακτικό έτος θα πάει στην Πρώτη Δημοτικού.Το Δημόσιο Δημοτικό της Περιοχής μου αντιμετωπίζει πολλά και δυσκολα προβλήματα από κάθε άποψη και γι αυτό αποφάσισα να στείλω το παιδί σε Ιδιωτικό.Μετά από αρκετό ψάξιμο και προβληματισμό έφτασα στο δίλημμα του να επιλέξω ανάμεσα στη Λεόντιο της Νέας Σμύρνης και τα Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα στον Αλιμο. Παρακαλώ όποιον έχει μια συγκεκριμένη άποψη είτε ως απόφοιτος είτε ως γονέας ,να με ενημερώσει για την άποψη, τις εμπειρίες η την γνώμη του για κάποιο η και για τα δύο αυτά σχολεία ,ώστε να γίνει ευκολότερη για μένα η επιλογή λόγω του ότι ο χρόνος λήψης της απόφασης είναι πολύ περιορισμένος.

Σας ευχαριστώ πολύ

Διαφημίσεις

Ναι μου είπαν ότι υπάρχουν αλλά κάνουν και ένα απλό test δεξιοτήτων. Μέσα στις επόμενες μέρες θα καλέσουν τα υποψήφια παιδάκια .Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου.

Εμείς θα πάρουμε μέρος στην κλήρωση για τη Λεοντειο (κι εσείς υποθέτω), αν και θα πάρουν αρκετά παιδάκια κι εκτός κλήρωσης. Από όσο το έψαξα μου έκανε πολύ θετική εκτύπωση ως σχολείο. Είναι ένα σύγχρονο μαζεμένο σχολείο, έχει δραστηριότητες, έχει επιδόσεις, και γενικά οι γονείς που ρώτησα είναι ικανοποιημένοι. Κάποιοι γονείς συμμαθητών του γιου μου, που πήγαν νηπιαγωγείο στο Μαλλιάρα, είναι κι εκείνοι πολύ ευχαριστημένοι. Εγω προτίμησα τη Λεόντειο λόγω παράδοσης, χωρίς να έχω αποφασίσει ακόμα. Θα δω πώς θα πάει και στην κλήρωση και, να σου πω, θα βασιστώ και λίγο στην τύχη.

Διαφημίσεις

Αναφορικα με τα (γαλλικα) ιδιωτικα σχολεια ειναι αληθεια πως εκτός από το Franco-hellenique τα περισσοτερα παιδακια γραφονται στην Λεοντειο (Πατησιων+Ν.Σμυρνη) ή στο saint joseph (πευκη) ή στις Ουρσουλινες ( βορ.προαστια) ή στην Jeanne d'Arc ( Πειραιας ) ή στο St. Paul ( δεν θυμαμαι περιοχη) ή Αγιο Παυλο (Βαρθαλιτης-στα Πατησια).

Γενικα αυτα τα σχολεια εχουν καλη φημη, ειναι μαζεμενα και ειναι αποδεκτο οτι εχουν την φημη οτι ειναι και απο τα πλεον "φθηνα" της αγορας. Εγω εχω πολλη καλη εμπειρια μεχρι στιγμης απο τον Αγιο Παυλο ( εχω την κορη μου εκει) , αλλα και προσωπικη εμπειρια απο το Saint Joseph ( ημουν μαθητρια εκει). Την κορη μου δεν την πηγα στο SJ γιατι δεν με βολευαν τα δρομολογια του σχολικου (θεωρουσα πολυ βαρβαρο να ξυπναω τοσο νωρις το παιδι για να το παρει το σχολικο) και ετσι προτιμησα το συγκεκριμενο σχολειο γιατι ειναι κοντα στο σπιτι μου.

Παντως οποια αποφαση και να παρετε, καλη επιτυχια :P:p

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Αλλωστε και εγώ θα πάρω μέρος και στις δύο κληρώσεις η μια γίνεται σήμερα και η άλλη την Τετάρτη. Με προβληματίζει όμως ότι εχω διαβάσει εδώ κάποια

πράγματα αφ΄ ενός και το ότι θεωρώ ότι το τιμολόγιο είναι αρκετά υψηλό ως προς τις παροχές σε σχέση με το σχολείο του Μαλλιάρα. Δεν ξέρω πάλι θα δω τα αποτελέσματα των κληρώσεων ελπίζω να συγκεντρώσω και κάποια άλλα στοιχεία ωστε να αποφασίσω τελικά . Γενικά θεωρώ αρκετά δύσκολη την απόφαση. Επίσης κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τιμολόγιο των περισσοτέρων ιδιωτικών σχολείων. Αν υπάρχει κάτι νέο θα είναι σημαντικό βοήθημα.

Επίσης κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τιμολόγιο των περισσοτέρων ιδιωτικών σχολείων. Αν υπάρχει κάτι νέο θα είναι σημαντικό βοήθημα.

Οι επίσημες τιμές που δόθηκαν φέτος για τη Λεόντειο Νέας Σμύρνης είναι 5.600 + 1500 για το σχολικό. Αυτό καλύπτει κανονικό ωράριο μέχρι 14.15 περίπου και φύλαξη (μόνο) μέχρι 16.00.

Κάθε παρασκευή έχει απόγευμα με δραστηριότητες με συμβολικό αντίτιμο της τάξης των 200 ευρώ το χρόνο ανά δραστηριότητα.

Καλή σας επιτυχία!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Αν υπάρχει κάτι νέο θα είναι σημαντικό βοήθημα.

Προσπαθώ να σου απαντήσω με πμ αλλά δείχνει ότι δεν μπορείς να λαμβάνεις πμ. Αν θέλεις φτιάξε το, ή στείλε μου ένα άλλο mail. Εγώ μπορώ να διαβάζω τα μαιλ σου.

Διαφημίσεις

Είμαι απόφοιτή του Μαλλιάρα (αποφοίτησα από το Δημοτικό το 1993). Αυτό που μπορώ να πω είναι οτι οι εγκαταστάσεις είναι άψογες, το προσωπικό πολύ καλά και προσεγμενα επιλεγμένο, υπήρχαν πάρα πολλές δραστηριότητες και μαθήματα, κάναμε δηλαδή ηλ.υπολογιστές, μοντελισμό, διάφορα είδη ζωγραφικής, μπαλέτο, γθμναστική σε κλειστό οργανωμένο γυμναστήριο με παρκέ,εχει αίθουσα προβολών, θέατρο, εκμάθηση μουσικών οργανων από ολο τον κόσμο και ποικίλες εκπαιδευτικές εκδρομές και εκθέσεις. Με κάθε επιφύλαξη σου μεταφέρω την εικόνα εκείνων των ετών. Πάντως, η κολλητή μου που πήγε εκεί μεχρί και τρίτη Λυκείου, μου είπε οτι μονο προς το καλύτερο έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Καλημέρα

Τελικά είχα πρόβλημα με το e-mail είχα ξεχάσει ότι το άλλαξα αλλά και την επιλογή στο πμ. Σε ευχαριστώ που μου απάντησες έστω και έτσι .Δεν ξέρω στη σημερινή κλήρωση τι θα γίνει μου είπαν ότι θα κληρώθούν μόνο 25 παιδάκια τα άλλα 25 είναι παιδιά υμετέρων όπως και προχθές. Δεν ξέρω αν θα πάω και σήμερα στην κλήρωση. Οπως σου είπα μάλλον θα καταλήξω στου Μαλλάρα . Περιμένω νέα σου . Σε ευχαριστώ και πάλι

• 1 year later...

Καλησπέρα, έχω ανοίξει πρόσφατα λήμμα με την επιλογή ανάμεσα σε Μαλλιάρα και Λεόντειο. Όσοι από εσάς έχουν αποκρυσταλώσει την άποψή τους θα χαρώ να την διαβάσω

Διαφημίσεις