Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μη αναμενόμενη αντίδραση, πως εξηγείται?

Recommended Posts

ο κανακάρης μου σήμερα κλείνει τους 9 μήνες.

Χτες έγινε ένα περιστατικό στον παιδικό σταθμό που είναι που δεν ξέρω να το ερμηνεύσω και θα ήθελα τις γνώμες σας.

Βρίσκεται στο βρεφικό τμήμα μαζί με παιδάκια έως και 2,5 ετών το πολύ.

Είναι πολύ κοινωνικό παιδί και παίζει πολύ καλά με όλα τα παιδάκια και προσαρμόστηκε αμέσως.

Εχει ήδη κάνει "Φίλους" και παίζουν όμορφα μαζί απ ότι μου λένε οι δασκάλες τις οποιες πιστεύω καθότι είναι και γνωστές

Επίσης ο κανακάρης μου είναι από φύση του πολύ δυνατό παιδί. Αν πιάσει κάτι στο χέρι του και το θέλει, δεν του το παίρνεις

Το σκηνικό τώρα

Επαιζε με ένα φίλο του όμορφα και καλά ο οποίος κατά τα φαινόμενα (θα εξηγήσω μετά τα φαινόμενα) πρεπει να είναι κοντά στα 2

Ο δικός μου κρατούσε στο χέρι ένα παιχνίδι κι ο άλλος αποφάσισε ότι το θέλει

Ο δικός μου φυσικά δεν το άφησε με αποτέλεσμα ο άλλος να τον δαγκώσει στο χέρι ΠΟΛΥ και ΔΥΝΑΤΑ

Αφησε στο χέρι του αποτύπωμα "ρολόι" από πλήρη οδοντοστοιχία (έτσι κρίνω ότι είναι κοντά στα 2), και μελάνιασε το χέρι

Ακόμα και σήμερα έχει σημάδι

Η μη αναμενόμενη αντίδραση όμως είναι ότι ο δικός μου δεν έκλαψε!

Δεν έκανε κιχ! Αν και ΣΙΓΟΥΡΑ πόνεσε και μάλιστα πολύ

Κατά τα λεγόμενα της δασκάλας (την οποία όπως είπα πιστεύω γιατί την γνωρίζω κι όλας) τον κοίταξε με ένα ενδιάμεσο ύφος απορίας και θυμού, του γύρισε την πλάτη... κι έφυγε να παίξει με τα άλλα παιδιά! :shock:

Πως μεταφράζεται τώρα αυτό?

Στην οικογένεια το "Διασκεδάζουμε" λέγοντας ότι τώρα θα του την έχει φυλαγμένη καθότι και "Σκορπιός" και επειδή ξέρουμε ότι το παιδί είναι δυνατό

Υπάρχει όμως στα σοβαρά τέτοια πιθανότητα?

Υπάρχει περίπτωση να ήταν απλά εγωισμός?

Τι μπορεί να συμβαίνει, τι μπορεί να σκέφτηκε?

Εχει δυνατότητα αυτοσυγκράτησης λόγω "περηφάνιας" 9 μηνών παιδί?

Θέλω πάρα πολύ τις απόψεις σας για την συμπεριφορά του δικού μου παιδιού κι όχι για το άλλο που το δάγκωσε :lol:

Διαφημίσεις

να σου την αληθεια δεν ξερω . Αλλα απο οτι καταλαβαινω εισαι τυχερη γιατι εχεις ενα παιδακι που δεν κλαιει με το παραμικρο και απο οτι καταλαβα θα γινει πολυ ανεξαρτητος και θα μπορει να επιβιωση χωρις να τρεχει συνεχεια σε εσενα και να λεει μαμα δεν με παιζουν κλπ. μπραβο σαςς :D

μαμα του Ωριωνα νομιζω οτι εσυ επιβεβαιωνεις τον κανονα οτι το παιδι γεννιεται δεν γινεται,σιγουρα ηταν καλη η αντιμετωπιση του κ πολυ εγωιστικη κ αξιοπρεπεις γιατι προφανως καταλαβε οτι δεν μπορει να τα βαλει με ενα τοσο μεγαλο παιδακι κ παρατησε την μαχη με το κεφαλι ψηλα :lol::lol:

οπως κ να χει ηταν πολυ καλη η αντιδραση του γιατι σκεψου την περιπτωση να τσιριζε η να πρασπαθουσε να ανταποδωσει κ ο μικρος?

εδωσε την καλυτερη λυση απο μονος του!!!!! :wink:

Και γω δεν ξέρω να απαντήσω... Μάλλον θα συμφωνήσω με τα κορίτσια....

Εμένα πάντως η Μαρία τσιρίζει όσο μπορεί (ακόμα και χωρίς λόγο) αν την πειράξει κάποιος που δεν θέλει, πόσο μάλλον να τη δαγκώσει κιόλας.... Θα είχε ξεσηκώσει όλο το οικοδομικό τετράγωνο... :lol::lol:

Μπράβο στον Ωρίωνα....!!!! :)

sL7ap2.png

Χαρούμενα μηνογενέθλια!! :D

Καταρχήν θεωρώ την αντίδραση του Ωρίωνα ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ!! :shock::shock:

Όχι μόνο που δεν έκλαψε αφού πόνεσε, αλλά και που δεν έβαλε τις φωνές που του πήραν το παιχνίδι που κρατούσε! Και μάλιστα πήγε παραπέρα και συνέχισε το παιχνίδι του.

Πολύ κύριος ο δικός σου :cool::cool:

Ό,τι και να σημαίνει αυτή η αντίδραση, μόνο καλό μου φαίνεται :wink:

Βέβαια μπορεί και να του τη φυλάει του άλλου πιτσιρικά :lol::lol: ή απλά να τον φοβάται :?

Δεν ξεχνάνε τα άτιμα :lol:

Για την ηλικία του άλλου πάντως, μην κρίνεις από τον αριθμό των δοντιών. Ο Κωστής 15 μηνών είχε 16 δόντια :shock::cool:

Όχι πως έχει και τεράστια σημασία βέβαια.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Εγω πιστευω οτι δεν καταλαβε τι εγινε! δεν ειχε δεχθει ξανα τετοια επιθεση και δεν ηξερε πως να την αντιμετωπισει..ηταν κατι πρωτογνωρο γι αυτον.

τωρα οσο αφορα στο πονο δε ξερω τι να πω! ισως του ειναι πιο ανεκτος :shock::shock::shock:

παντως μπραβο του!!!

Πως μεταφράζεται τώρα αυτό?

Στην οικογένεια το "Διασκεδάζουμε" λέγοντας ότι τώρα θα του την έχει φυλαγμένη καθότι και "Σκορπιός" και επειδή ξέρουμε ότι το παιδί είναι δυνατό

και ο δικος μου σκορπιος ειναι.Ναι ειναι απιστευτο το ποσο αντοχη εχει στον πονο,τοσο που πολλες φορες με αγχωνει γιατι λεω θα παθει και κατι σοβαρο και χαμπαρι δεν θα παρουμε.Οταν ο Θεοφιλος ηταν στην ηλικα του Ωριονα καπως ετσι αντιδρουσε.Μετα τους 10 μηνες που αρχισε να περπαταει και να αισθανεται τις δυναμεις του δυστυχως αντιδραει πολυ οταν κατι δεν του αρεσει ή οταν κατι το θελει πολυ.Το αξιοσημειωτο ειναι οτι παντα βρισκει τον τροπο αναλογα με την περιπτωση.Οταν λεω αντιδραει πολυ δεν εννοω με κλαμματα και γκρινια.

μαμα του Ωριωνα νομιζω οτι εσυ επιβεβαιωνεις τον κανονα οτι το παιδι γεννιεται δεν γινεται,σιγουρα ηταν καλη η αντιμετωπιση του κ πολυ εγωιστικη .......................:wink:

συμφωνώ και εγώ απόλυτα με την Vann σίγουρα πια θα έχει μπει στο κλίμα του παιδικού σταθμού και ίσως καμια φορά καταλαβαίνουν περισσότερα από αυτά που νομίζουμε εμείς ότι καταλαβαίνουν, αυτό είναι η αρχή, μπορεί αργότερα να δείξει τι σήμαινε για αυτόν αυτή του η σταση, μπορεί βέβαια και απλά να έτυχε και να εξεπλαγει και ο ίδιος και να μην αντέδρασε από το σοκ. :lol::lol: θα το δεις εν καιρώ, και δως του ένα φιλάκι και από μας στο χεράκι του για ....να γιάνει γρήγορα που λεει και η ζουζουνα μου!!

Παιδιά δεν θα το πιστέψετε..κι εμένα Σκόρπιός και ατρόμητη!!! Ποτέ δεν έχει κλάψει επειδή την χτηπήσε παιδάκι.Γυρλιζει και κοιτάζει με ένα απαξιωτικό ύφος..του στυλ..ΧΤΥΠΑ..ΔΕ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ!

Απίστευτη είναι.Ακόμα κια όταν κάποια στιγμή τη είχα δώσει μια ξυλια στο πωπω..πάνω απο το παμπερ :D με κοίταξε θυμωμένα και συνέχισε τις δραστηριότητες της ατάραχη!! :?

Τι παιδια κάναμε!!! Δε το ξερα ΄τι είναι έτσι τα Σκορπιουδακια! :)

Καλυτερα όμως...απο κλαψιαρικα! :D

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν θα οφελήσει την συζητηση και την Μαμά του "Ω" αν το πάμε ζωδιακά το θέμα ...εσεις έχετε Σκορπιους παιδιά και ειστε τυχερές.Εγω όμως είμαι Σκορπιος με ωροσκόπο Σκορπιο και αυτη του η συμπεριφορά μου είναι γνωριμη.Η αντοχή στον πόνο [λέει η μητέρα μου] ξεπερνούσε κάθε φαντασία.Μην σας πω τι έκανα για να τεστάρω τις αντοχές μου...........!!!!!!!!!!!!

Πάντως δεν ειναι απόλυτο οτι θα του την κάνει του άλλου του "παιδακίου".Να ξερετε οτι μεγαλώνετε ιδιαιτερα παιδιά με απίστευτη ψυχική δυναμη και πολλά ταλέντα.

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Τι παιδια κάναμε!!! Δε το ξερα ΄τι είναι έτσι τα Σκορπιουδακια! :)

Καλυτερα όμως...απο κλαψιαρικα! :D

Αχ αληθεια? και εμενα σκορπιος ειναι και οποτε χτυπαει απο μονος του κλαιει. Οταν ομως καποιο αλλο παιδι του παρει καποιο παιχνιδι δεν αντιδραει.

Συγγνωμη στην Μαμα του Ωριωνα που αλλαξα το θεμα συζητησης! :)

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Δεν ξέρω αν θα οφελήσει την συζητηση και την Μαμά του "Ω" αν το πάμε ζωδιακά το θέμα ...εσεις έχετε Σκορπιους παιδιά και ειστε τυχερές.Εγω όμως είμαι Σκορπιος με ωροσκόπο Σκορπιο και αυτη του η συμπεριφορά μου είναι γνωριμη.Η αντοχή στον πόνο [λέει η μητέρα μου] ξεπερνούσε κάθε φαντασία.Μην σας πω τι έκανα για να τεστάρω τις αντοχές μου...........!!!!!!!!!!!!

Πάντως δεν ειναι απόλυτο οτι θα του την κάνει του άλλου του "παιδακίου".Να ξερετε οτι μεγαλώνετε ιδιαιτερα παιδιά με απίστευτη ψυχική δυναμη και πολλά ταλέντα.

Κι εμένα η μικρή ΣΚΟΡΠΙΟΣ με ΣΚΟΡΠΙΟ ωροσκόπο είναι! :)

Πολύ πείσμα..άσε που ότι κι αν τις λέμε μας γράφει και κάνει τα δικά της!

Σόρυ κι εγώ που άλλαξα το θέμα :?

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Κατ εμενα πιστευω οτι του τι φυλαει. Ο μεγαλος μου οταν ηταν 7-8 μηνων επαιζε με συνομηλικο παιδακι, που συνεχεια ( το αλλο παιδακι) τον δαγκωνε στα χερια,του επερνε τα παιχνιδια... αντεδρασε εδειχνε θυμο, μανουριαζε :shock::evil: .Λιγο πριν φυγουν ομως τον δαγκωσε για τα καλα που ρε παιδια λετε? στην μυτη του και ηταν και καμια μεγαλη :lol::cool: ? μην νομιζεται... :lol: Του την φυλαγε. Μαλλον αυτο κανει και ο Ωριωνακος..περιμενει.... :cool:

κορίτσια δε με πειράζει που γύρισε και στα ζώδια το θέμα, έχει το χαβαλέ του :lol:

το θέμα είναι απ ότι βλέπω πάντως, ότι κατά γενική ομολογία τα σκορπάκια έχουν αντοχές στον πόνο

κι αυτό είναι μάλλον ελαφρώς επικίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα και θέλει την ανάλογη προσοχή!

Διαφημίσεις

μια απο τα ιδια.

οταν ημουν μικρη εκανα κατι σιχαμενο.οταν χτυπαγα και ετρεχε αιμα δεν εκλαιγα ποτε, απλα βυζαινα το αιμα!η μαμα μου με ελεγε δρακουλακι.κατα την αποψη μου,ο πονος ειναι κατι σχετικο.ακομα και τα μωρα τελικα τον αντιμετωπιζουν διαφορετικα.

δεν ειμαι σιγουρη ομως οτι ειναι πολυ καλο να εχει καποιος μεγαλη ανοχη στον πονο, ειδικα στη περιπτωση των παιδιων.συνηθως τα δικα μου χτυπηματα εξελισσοντουσαν ασχημα, επειδη δεν το καταλαβαιναν οι γονεις μου.δεν με εβλεπαν να κλαιω η να παραπονιεμαι για κατι!!

συν του οτι, οποιος αψηφαει το πονο, ειναι ικανος να κανει και τις περισσοτερες παλαβαμαρες,δηλαδη να τεσταρει τις αντοχες του,οπως αναφερει και η Aggeloudia.

οποτε...χαιρομαι που το παιδι μου ΔΕΝ θα γεννηθει σκορπιος!δε νομιζω να μπορουσα να αντιμετωπισω τον εαυτο μου σε μικρογραφια!(γιατι εμεις οι σκορπιοι, μπορει να ειμαστε αναισθητοι οσο αναφορα τη δικη μας ταλαιπωρια, αλλα τρελαινομαστε με το πονο και την αγωνια των δικων μας ανθρωπων...τσεκαρετε αυτο που σας λεω με καποιον δικο σας που να ειναι σκορπιος... πειτε του οτι δεν ειστε καλα!οι επομενες 500 κλησεις στο κινητο σας, θα ειναι απο εκεινον!! νιωθετε καλυτερα?πηρατε παυσιπονο?μηπως να πατε σε καποιο νοσοκομειο?μηπως να σας φτιαξει μια κοτοσουπα?(ακομα και αν προκειται για πονοδοντο!!!)

Το fistikaki πεφτει μέσα!!!!!!Ομοιοπαθούσα ....Να σας πώ μόνο το πρωτο απο μια λίστα απίθμενη που μου ερχεται στο μυαλό, σχετικά με τον πόνο, πως όταν ζούσαμε στην Κύπρο 15αυγουστο [καλή ώρα] είχα κοινωνησει και λένε πως δεν πρέπει να χτυπήσεις.Η μητέρα μου με προειδοποιούσε πολλές φόρές να κάτσω καλά γιατι θα χτυπήσω[ήμουνα και μια γαιδούρα.Δεν ήμουνα και πιτσιδέλι...]...Τελικά ...χτύπησα με το ποδήλατο...Κουτρουβαλιάστηκα με το ποδήλατο απο εναν χαλαρό γκρεμό[!] και έγινα...σκ@#$%τα...Σκιστηκα και μάτωσα...ΠΑΝΤΟΥ.Πετραδάκια μπήκαν ..ΠΑΝΤΟΥ...τα ρούχα μου κομμάτια.Μικροπληγές...ΠΑΝΤΟΥ...Πονούσα αλλά εσφιγγα τα δόντια για να μην φάω και ξυλο απο πάνω...Τελικά το κορυφαίο είναι πως επιστρέφω στο σπίτι.Οι πλήγές άρχισαν πλέον να πονουν πολύ και να τσούζουν αφόρητα.Τυλίχτηκα με ενα σεντόνι [40 βαθμοί καλσίου, να βράζει ο τόπος...] και έπεσα για ύπνο να μην με δει και ακούσει κανείς.Εκατσα έτσι μεχρι να κοιμηθούν όλοι και μετά εγιανα τις πληγές μου...

Το θέμα δεν είναι πως δεν πονούν πολύ.Πονούν και παραπονούν αλλά δεν το δειχνουν...πιστεύω.Δεν γκρινιάζουν.Εναι πιο σκληροτράχηλα...πιο ιδιαίτερα όπως είπα και πριν.

Μανούλες με Σκορπιουδάκια μπρ'αβο απο τωρα για την υπομονή που θα δειξετε με τα παιδιά σας.Μεγαλώνετε...ξεχωριστά παιδιά. :!::!::!::!::!::!:

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Τετοια να μου λετε να χαιρομαι!!!

Η μικρη μου ειναι Σκορπιος και τωρα που διαβαζω αυτα μου λυνονται καποιες αποριες!

Εχει "φαει" ποσα παιχνιδια στο κεφαλι απο την μεγαλη και δεν κανει ουτε "αχ"! Εχει τυχει πολλες φορες να βλεπω την μεγαλη, να την χτυπαει στο κεφαλι και να μην προλαβω αμεσως να την σταματησω και να δινει οχι μια ...10...στο κεφαλι του μωρου και να μην αντιδραει αυτο καθολου. Και απορω δεν ποναει???

Τι να πω!!!!! :?

το θέμα είναι απ ότι βλέπω πάντως, ότι κατά γενική ομολογία τα σκορπάκια έχουν αντοχές στον πόνο

κι αυτό είναι μάλλον ελαφρώς επικίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα και θέλει την ανάλογη προσοχή!

αστα να πανε ειναι.ετυχε 2 φορες να γινει η κατασταση ακρως επικυνδυνη

( καψιμο απο ματι κουζινας,πεσιμο απο 1,5 μετρο,βγαλσιμο δαχτυλο ) και αυτος να κοιταει αταραχος και ισα ισα να περνει μονο τις φατσες του πονεμενου.Αφου με περασε απο το μυαλο " μηπως δεν λειτουργει το νευρο του πονου" :shock:.

Αλλα παντως αν καποιο παιδακι πειραξει το ιδιο ή τον συνομιληκο ξαδερφο του,το κραταει μανιατρικο οσος καιρος και να περασει.