Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρώτη φορά στο στήθος και χρόνος θηλασμου.

Recommended Posts

Γεια σας! Ετοιμαζομαι για το δεύτερο μωρακι μου. Στο πρώτο το είχα θηλασει για 11 μήνες αλλα ακόμα έχω απορίες!!!! το πρώτο μου το έκανα φυσιολογικά και γεννήθηκε 3 κιλά. Θυμάμαι που το έβαζα στην αρχή 10 λεπτά απο το ένα στήθος και 10 απο το άλλο. Μετά δεν ξέρω αν εγώ έκανα λάθος προσπαθούσα να το κάνω σε κάθε γεύμα το ένα στήθος. Δεν ξέρω αν αυτο έφταιγε αλλα την τελευταία νύχτα πριν βγω απο το μαιευτήριο είχαν πρηστει τ στήθη μου και τα ενοιωθα να πετρωνουν. Με την βοήθεια της μαιας μου και δίνοντας εντολές στις μαιες του μαιευτηριου μου εφερνα όσο πιο συχνά γινόταν το παιδι να το θηλασω και όταν αυτο δεν πιναγε μου εφαιρναν θηλαστρο που πραγματικά έβγαζα μονο κάτι σταγόνες!!! Εγώ όμως ενοιώθα ότι θα σκάσουν!!! Σας αναφέρω ότι μέχρι εκείνη την τελευταία μέρα το μωρό μερικές φορές που θηλαζε πνιγοταν ενω έπαιρνε γραμμάρια αντί να χάνει, δηλαδή βγήκαμε απο το μαιευτήριο παραπάνω απο τα 3 κιλά. Τώρα εγώ δεν θελω να ξαναπαθω αυτο το πετρωμα και νομίζω ότι στο πρώτο μου παιδι, πνιγοταν την ώρα που θηλαζε ίσως, απο την πιο μεγάλη ποσότητα που έβγαζε το στήθος μου απο ότι μπορούσε να πιει το παιδι. Μήπως έκανα κάτι λάθος; Μήπως έπρεπε να συνεχίσω να δίνω ανα δεκάλεπτο το καθε στήθος και όχι κάθε γεύμα και ένα στήθος; Επίσης υπερπαραγωγή την είχα αρκετ συχνά στην διάρκεια των 11 μηνών θηλασμου αλλα το διορθωνα. Απλά νοιώθω μήπως το ξεκίνησα λάθος; Ευχαριστώ πολυ και συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα.

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

23/3/2012 ήρθε και ο ανηψιός!!!

Διαφημίσεις

εδω υπαρχει ενα θεμα με ενα σωρο πληροφοριες για διαβασμα που αφορουν τον θηλασμο: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=87441

θα πρεπει να ξεχασεις οτιδηποτε θυμασαι και να ξεκινησεις απο την αρχη..

ο βασικοτερος νομος που υπαρχει στον θηλασμο ειναι να ξεχασεις το ρολοι!!!!

δεν υπαρχει 10λεπτο,δεν υπαρχει 3ωρο ταισμα...

μαθαινεις να διαβαζεις το παιδι σου και ανταποκρινεσαι στις αναγκες του..

οι σταγονες που αντλεις με το θηλστρο ειναι το αναμενομενο για τις πρωτες μερες..

το πρηξιμο του στηθους γινεται συνηθως γυρω στο 3ο 24ωρο μετα τον τοκετο οπου ''κατεβαινει το γαλα''..ειναι κατι φυσιολογικο..

το μονο που εχεις να κανεις και σε αυτην την περιπτωση ειναι να εχεις το μωρο στο στηθος..

οδηγιες θηλασμου για τις πρωτες 40 μερες:

http://ariadni144.wordpress.com/odigies_thilasmou_gia_tis_protes_40meres/

παραπανω θα διαβασεις τι ειναι το φυσιολογικο τις πρωτες μερες..

ολη η δυσκολια ειναι οι πρωτες μερες και στην συνεχεια οι πρωτες εβδομαδες..μολις εδραιωσεις την γαλουχια ολα πανε καλυτερα..

για οποια αλλη απορια εδω ειμαστε

83hKp3.png