Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

6ΜΗΝΟ - ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ... (ΤΣΜΕΔΕ)


patousaki

Recommended Posts

... Εχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου!

 

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζομαι τα φώτα σας.

 

Η Νικολέττα γεννήθηκε αρχές Φεβρουαρίου και όταν ήρθαν τα καλά νέα, βρισκόμουν σε άδεια ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο. Είχα τηλεφωνήσει στον ΟΑΕΔ και τουλάχιστον η τότε ενημέρωσή τους ήταν ότι δικαιούμαι μια χαρά το 6μηνο και ότι λίγο πριν τη λήξη της ισόχρονης προς το μειωμένο μπορώ να καταθέσω την πολυπόθητη αίτηση . Ο εργοδότης μου (Νοσοκομείο), μέσω του γραφείου προσωπικού «δεν είχε εικόνα» τότε, αλλά εφόσον από τον ΟΑΕΔ μου είχαν πει ότι όλα ήταν εντάξει και ίσχυε και για ʽμένα ότι έτσι θα είναι τα πράγματα.

Επαναπαυμένη δεδομένου ότι είχα μιλήσει με υπεύθυνο (?) φορέα, περίμενα να έρθει ο χρόνος για την υποβολή της αίτησης και απολάμβανα κάθε μέρα της ζωής της κορούλας μου.

Όμως η τύχη μου επεφύλασσε άλλη έκπληξη. Πριν λίγο (σ.σ. ημέρα Σάββατο), πληροφορήθηκα κάτι για το 6μηνο της προστασίας μητρότητας που έκανε το στομάχι μου να δεθεί κόμπος. Ότι για κάποιο λόγο αδιευκρίνιστο το Νοσοκομείο είναι νομικό πρόσωπο (?) και ότι δεν δικαιούμαι το 6μηνο, τόσο εγώ (βλ. γιατροί) όσο και κάποιες άλλες μανούλες ασφαλισμένες στο ΤΣΜΕΔΕ. (προφανώς τα δικά μας παιδιά φυτρώνουν στα λάχανα, τα άλλα τα γεννούν μανάδες...). Ψάχνω στην ιστοσελίδα του υπουργείου απασχόλησης, σε αυτή του ΟΑΕΔ, ...κάπου, οπουδήποτε, προκειμένου να πάρω μια έγκυρη απάντηση. Έχω διαβάσει χιλιάδες φορές το ποιές γυναίκες δικαιούνται, ουδέποτε το ποιές εξαιρούνται.

Εκλιπαρώ για τη βοήθειά σας, αν έχετε ακούσει ή διαβάσει κάτι...

 

Γιατί τα μαθαίνουμε Σάββατα και Κυριακές τα κακά νέα, που δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη???

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Πατουσακι ελπιζω να βρεις μια ακρη και να μην ειναι ετσι τραγικα τα πραγματα... Κοιτα απολαυσε το σκ με το μωρο και απο δευτερα τρεξε να μαθεις.. Τωρα και να εισαι χαλια δεν ωφελει σε κανεναν αυτο και δεν μπορεις και να κανεις και τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

εγω ξερω οτι οι ειδικευομενοι το δικαιουνται.μονο που πρεπει να συμπληρωσουν το εξαμηνο της ειδικοτητας μετα .εξαλλου γιατι οχι αφου ανηκουν στο ικα κ εχουν συμβαση ορισμενου χρονου.πηρες 119 ημερες κ ισοχρονη αδεια του μειωμενου?αν ναι το δικαιουσαι.αυτοι που δεν το παιρνουν πχ τραπεζουπαλληλοι εχουν αλλη συμβαση με περισσοτερα προνομια πχ 2 βδομαδες επιπλεον αδεια λοχειας κ 4 χρονια μειωμενου.δεν ανηκεις σε αυτους ετσι δεν ειναι?

Link to comment
Share on other sites

Βασούλα μου, αν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα λες... ΛΑΜΠΑΔΑ στο όνομά σου... Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν έχω κανονίσει τί θα απογίνει το παιδάκι μου, μόλις επιστρέψω στη δουλειά! Καταλαβαίνεις πώς μπορεί να είμαι... Να με κλαις...

 

Η πληροφόρηση που έχεις υπάρχει κάπου γραμμένη να ανατρέξω μέσω internet μήπως και ησυχάσω ως τη Δευτέρα?

Πάντως, όπως και να έχει, το είσαι κομιστής καλών νέων, είναι για ΄μένα παράδεισος!

 

Νάντια μου, (για να ελαφρύνω το κλίμα τώρα που αναθάρρησα με τα νέα...), ξέρεις τί σημαίνει επίσης το ότι γυρνάω στη δουλειά?

ΜΕ ΧΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ CHAT ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΟΥ!!! :)

Link to comment
Share on other sites

ναι ειχα πεσει σε μια συζητηση καπου τωρα δεν θυμαμαι ακριβως που (ισως στους λογιστες) ομως θα προσπαθησω να το ξαναβρω κ θα σου πω.επισης ο αντρας μου κανει κ αυτος ειδικοτητα κ μου ειπε οτι γνωστη του το πηρε

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Από το στόμα σου και Στου Θεού το αυτί!

 

Να είσαι καλά κοριτσάκι μου. Με γλίτωσες από ένα εγκεφαλικό και τον καλό μου από μια διαρκή μουρμούρα "...είναι δυνατόν? πολίτες β' κατηγορίας σε όλα???''

 

Χίλια ευχαριστώ! :D

Link to comment
Share on other sites

λοιπον βρηκα κατι αλλα δεν ξερω πως να το μεταφερω εδω ψαξτο ετσι sto google :γιατροι αδεια μητροτητας

θα σου βγαλει :επισκοπηση θ.ενοτητας-αδεια λοχειας κ γον.αδεια

εκει δες την απαντηση clemence

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόλαβα να σου απαντήσω ξανά εχθές κοριτσάκι... Βρήκα αυτό που μου είπες σε forum γιατρών, αλλά ενώ διαβάζω ότι το δικαιούμαστε, καμμία, αλλά ΚΑΜΜΙΑ, συνάδελφος δεν το έχει πάρει, με τη δικαιολογία αυτή που ανέφερα (το κάθε Νοσοκομείο είναι νομικό πρόσωπο... κ.ο.κ.).

Τέλοσπάντων, αύριο θα επικοινωνήσω με τον ΟΑΕΔ και φαντάζομαι να ακούσω με τα αυτιά μου πια τί ισχύει. Το πολύ-πολύ, να ζαλωθώ τη Νικολέττα στην πλάτη σαν Ινδιάνα και να γυρίσω σε εφημερίες και ξενύχτια!

Νιώθω περήφανη για το σύλλογό μας, που οι δραστηριότητές του περιορίζονται στην είσπραξη της ετήσιας συνδρομής και μόνο...

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσάκι, οι διευκρινίσεις του ΟΑΕΔ είναι μάλλον απογοητευτικές...

Λέει- αν καταλαβαίνω καλά αυτά τα νομικίστικα- ότι δεν ισχύει για αυτούς που έχουν το ΙΚΑ σαν επικουρικό ταμείο (μη ξεχνάς εμείς είμαστε του ΤΣΑΥ) και για άλλους με ευνοϊκούς όρους ασφάλισης...

Δηλαδή... ΚΛΑΨΕ ΜΕ ΜΑΝΑ, ΚΛΑΨΕ ΜΕ!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

αν ειναι ετσι τελικα υπαρχει μεγαλη παραπληροφορηση οπως κ σε πολλες αλλες περιπτωσεις .τοσο καιρο ακουμε οτι θα το παρετε και αυτο κ αν ειναι αδικια γιατι ουτε το εννιαμηνο παιρνεται ουτε εξαμηνο.εδω θα πρεπει να κανετε καταγγελια .μπορεις να παρεις ανευ αποδοχων(αν βεβαια στην εγκρινουν) μεχρι να δεις τι θα κανεις το μωρο.ευχομαι να εχεις καλα νεα αυριο :P

Link to comment
Share on other sites

Aπό αυτά που θα ξέρεις Βασούλα μου και από τον άντρα σου, δεν είναι η μοναδική αδικία εις βάρος μας... Εδώ σε όλη την ΕΕ εφαρμόζεται η απόφαση για συγκεκριμένο ωράριο την εβδομάδα μετά από προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και η χώρα μας, επειδή το να προσλάβει επιπλέον γιατρούς δεν τη συμφέρει προτιμάει να πληρώνει πρόστιμο!

Μετά από την βραδυνή βάρδια των νοσηλευτών (8ωρο) χορηγείται από την υπηρεσία ρεπό μιας ημέρας, ενώ μετά την 24ωρη εφημερία των γιατρών ακολουθεί μια ακόμη κανονικότατη ημέρα εργασίας που δεν ολοκληρώνεται ποτέ μέσα σε 8 μόνο ώρες.

Εφημερίες δεν θεωρούν σκόπιμο να μας πληρώσουν για μήνες, αλλά απαιτούν να εργαζόμαστε κανονικά σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Και άλλα, και άλλα, και άλλα... τα οποία ανέχεσαι, μη μπορώντας να κάνεις κάτι διαφορετικό γιατί και η επίσχεση εργασίας δεν αποδίδει.

Απεργία δεν γίνεται ποτέ και αν γινόταν θα έβρισκες απέναντί σου μία ολόκληρη χώρα...

 

Τί να λέμε?

Εγώ για να πω την αλήθεια με την ανακοίνωση του νομοσχεδίου για το 6μηνο, ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι για κάποιο λόγο δε θα ίσχυε για εμάς. Να που βγήκα αληθινή...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιατρική.

Αν δεν είχα αποκτήσει αυτό το υπέροχο δώρο της ζωής μου -τη Νικολέττα μας- θα είχα τελειώσει.

Αλλά, όσο και αν αγαπώ τη δουλειά μου, ποιός ασχολείται με την καριέρα όταν έχει αυτά τα δύο ματάκια να τον κοιτούν με τόση αγάπη?

 

Ο άντρας σου?

Link to comment
Share on other sites

δυσκολη διαλεξες απο την αποψη οτι δεν μπορουν να εκφραστουν αν κ ο αντρας μου ισχυριζεται οτι το προβλημα δεν ειναι τα παιδια αλλα οι γονεις..γενικη κανει ετσι περασε κ απο παιδιατρικη παρολα αυτα την βρηκε αρκετα ενδιαφερουσα.εμενα παλι δεν με καθυστερησε στο πτυχιο μου το αντιθετο με βλεπαν με την κοιλια τουρλα κ με βοηθουσαν( το εκμεταλευτηκα λιγακι :wink: )μονο που τα εφτυσα γιατι δουλευα παραλληλα μεχρι τον 9 μηνα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δυστυχώς πατουσάκι την εξάμηνη άδεια δεν την δικαιούνται οι ειδικευόμενοι ιατροί. Είμαι και εγώ παθούσα... Περιχαρής πήγα να την ζητήσω και μου έδειξαν στο γραφείο προσωπικού χαρτί από το υπουργείο που λέει πως δεν την δικαιούμαστε, γιατί όπως λες είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου... εκείνη την στιγμή όντως έχασα τον κόσμο για λίγο... Δικαιούμαστε πάντως πέρα από το μειωμένο ωράριο ως ισόχρονη άδεια και τρεισίμιση μήνες άνευ αποδοχών, φυσικά για το διάστημα αυτό πρέπει να πληρωθεί το ΤΣΑΥ.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα στα αλήθεια να ξέρω που στην ευχή βρίσκεται ο σύλλογος, τα συνδικαλιστικά μας όργανα, και όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες που σε θυμούνται ξαφνικά παραμονές εκλογών... (Χριστίνα, σου ήρθε και εσένα sms στο κινητό σου από συνάδελφο ζητώντας να τον ψηφίσεις στις εκλογές του ΙΣΑ? Στο κινητό, που διαπράττωντας αδίκημα ο ΙΣΑ, έδωσε εν αγνοία σου το νούμερό σου???)

Τόσες πολλές είμαστε οι μανάδες - γιατροί - χρήζουσες άδειας προστασίας μητρότητας που θα μπει μέσα ο (ήδη χρεωμένος) κρατικός προϋπολογισμός?

Και από την άλλη, βλέπω να μην ισχύει για τις "προνομιούχες" ασφαλισμένες και αναρωτιέμαι μπας και είμαι και εγώ προνομιούχα και δεν το ξέρω?

 

:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

 

Ντροπή, ντροπή και ξανά ντροπή.

 

Και μέσα σε όλα, να σκέφτομαι την ανυπαρξία δημοτικών βρεφονηπιακών στο δήμο μου ή το μέσο που θα έπρεπε να βάλω για να γίνει η δικιά μας αίτηση δεκτή, την ανυπαρξία σταθμού στο χώρο εργασίας μου... και την ειρωνεία εκ μέρους της πολιτείας που στηρίζει τη μητρότητα, και θέλει να πατάξει την υπογεννητικότητα στη χώρα μας!

 

Θλίβομαι και κυρίως ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα κάτι τέτοιες ώρες.

 

Υ.Γ.: εσύ τί έκανες τελικά? πήρες και την άνευ αποδοχών?

Link to comment
Share on other sites

Είναι πια επίσημο...

 

Δεν δικαιούμαι το εξάμηνο, βάσει της νέας εγκυκλίου που έστειλε το υπουργείο απασχόλησης στον ΟΑΕΔ (ημερομηνία 8 Ιουλίου 2008).

Περιλαμβάνονται σε αυτή οι γιατροί, οι ωρομίσθιες αναπληρώτριες καθηγήτριες και οι τραπεζοϋπάλληλοι! Για εμάς, που είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου υπάρχει η δικαιολογία ότι τα Νοσοσκομεία είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (?), δηλαδή όταν τους συμφέρει είμαι ιδιωτικός και όταν δεν τους συμφέρει είμαι δημόσιος υπάλληλος ? Δεν καταλαβαίνω...

Τουλάχιστον ο ευγενέστατος και κατατοπιστικότατος υπάλληλος του ΟΑΕΔ παραδέχθηκε ότι οι άλλες 2 κατηγορίες εργαζομένων που περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο, είναι με καλύτερο καθεστώς ασφάλισης... Όχι ότι άλλαξε και κάτι που το είπε, απλά για να μου φύγει ο καημός ότι ίσως και να κλαίγομαι αδίκως...

Και μέσα στην απελπισία μου λέω πάλι καλά που το έμαθα, έστω και τελευταία στιγμή και μου μένει κάτι λιγότερο από μήνας να κοιτάξω το θέμα του παιδιού και που θα το αφήσω...

Κάποιες άλλες μανούλες που μπορεί να λείπουν διακοπές, που ίσως να έπρεπε να γυρίσουν στη δουλειά τους και θα βρεθούν αδικαιολογήτως απούσες?

 

Γιατί στη χώρα μας δεν ισχύει η επίσημη πληροφόρηση?

Τη μία έτσι, την άλλη αλλιώς...

Τί κι αν σε πληροφορεί επίσημος φορέας... μπορεί να το πάρει και πίσω!

Ελλαδάρα μου!

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια ξερετε που μπορουμε να βρουμε ποιοι το δικαιουνται και ποιοι οχι? γιατι λεμε να βαλουμε μπρος για το δευτερο και θα με βοηθουσε να κατσω παραπανω στο σπιτι .....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και απο εμενα

Με απασχολει και εμενα αυτο το θεμα και εχω σπασει τα τηλ μεταξυ Οαεδ και Υπουργειου και ακρη δεν Βγαζω. Την συγκεκριμενη εγκυκλιο που καθορίζει ποιά επαγγελματα μενουν εκτος που μπορω να την βρώ;;

εργαζομαι σε μη κυβερνητικη/μη κερδοσκοπική οργάνωση, είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αλλα η αίτηση μου είναι ακόμα σε εκκρεμότητα και δεν μου εξηγουν το γιατι..

qLVMp3.png

 

 

jWhHp2.png

Link to comment
Share on other sites

Είναι πια επίσημο...

 

λυπαμαι :cry::cry::cry::cry:

αν εχεις το κουραγιο κ την διαθεση μην το αφησεις ετσι κανε μια ενσταση για ανισοτητα του νομου.εγω πριν ψηφιστει το εξαμηνο πριν ακομα ακουσουμε κατι για αυτο ειχα σκοπο να το κανω.συμβουλεψου καποιον ειδικο για το πως θα το κανεις.που ξερεις

Link to comment
Share on other sites

Την συγκεκριμενη εγκυκλιο που καθορίζει ποιά επαγγελματα μενουν εκτος που μπορω να την βρώ;;

 

Μαρία, εμένα μου τη διάβασε ο υπάλληλος του ΟΑΕΔ και από εκεί έμαθα και την ημερομηνία αποστολής. Φαντάζομαι ότι στον ΟΑΕΔ της περιοχής σου θα την έχουν.

Link to comment
Share on other sites

αν εχεις το κουραγιο κ την διαθεση μην το αφησεις ετσι κανε μια ενσταση για ανισοτητα του νομου.εγω πριν ψηφιστει το εξαμηνο πριν ακομα ακουσουμε κατι για αυτο ειχα σκοπο να το κανω.συμβουλεψου καποιον ειδικο για το πως θα το κανεις.που ξερεις

 

Έχεις απόλυτο δίκιο Βασούλα μου, και αυτό πρόκειται να κάνω... Μου είναι αδιανόητο το ότι στη δική μας δουλειά θεωρούν ότι είμαστε ΤΟΣΟ προνομιούχες που δεν χρειαζόμαστε το 6μηνο.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και με θυμούνται πάντα στις εκλογές! Δέχτηκα συνολικά 16 μηνύματα spam πριν τις εκλογές.

Εγώ πιο πολύ στεναχωρήθηκα με τη συμπεριφορά των υπαλλήλων στο νοσοκομείο που εργάζομαι, καταχαρούμενες μου έδειξαν το χαρτί που δεν εγκρίνει το εξάμηνο για μένα και στη συνέχεια αρνήθηκαν να μου δώσουν και την άνευ αποδοχών άδεια. Έπρεπε να τσακωθώ και να κάνω αίτηση εγγράφως για να μου απαντήσουν πως τουλάχιστον αυτή την δικαιούμαι.

Χρειάζομαι οπωσδήποτε τον ένα μήνα άνευ αποδοχών, ώστε να έχουν γυρίσει οι παππούδες από τις διακοπές, να δροσίσει και λιγάκι, για να αρχίσουμε με τον άντρα μου τις πρωινές και απογευματινές διαδρομές στην Αθήνα... οι παππούδες μένουν και στην άλλη άκρη του λεκανοπεδίου, μεγάλο λούκι...

Επίσης προσπάθησα να βρω άκρη αν υπάρχει στην περίπτωση μου κάποια μείωση ασφαλίστρων για το ΤΣΑΥ με το νέο νομοσχέδιο, και εκεί τζίφος... κανείς δεν ξέρει τίποτα, ούτε στο νοσοκομείο, ούτε στο ίδιο το ταμείο σε όσα τηλέφωνα δοκίμασα...

Link to comment
Share on other sites

κρίμα :(

πράγματι όλες οι μανούλες θα 'πρεπε να έχουν τη δυνατότητα να είναι κοντά στα μωρά τους ένα χρόνο τουλάχιστον. Μη στεναχωριέσαι όμως, τα παιδιά έχουν αντίληψη της αγάπης που νιώθεις ακόμα και όταν λείπεις.

g4BDp3.pngyCdLp3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...