Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΛΙΓΕΣ ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ ΠΑΝΕΣ

Recommended Posts

Τις τελευτάιες ημέρες που έχει και την πολύ ζέστη ο μικρός δεν βρέχει σχεδόν καθόλου τις πάνες του. Λέτε να οφείλεται στην πολύ ζέστη; Έχει καμιά σας παρόμοια εμπειρία; Γενικώς από εχθές αύξησα τους θηλασμούς και σήμερα του έδωσα για πρώτη φορά νερό και ήπιε ελάχιστο βέβαια.

.png.png

Διαφημίσεις

Τι εννοεις?Καθολου?Τιποτα,ολη μερα?Μπορει βεβαια να κραταει υγρα ο οργανισμος αλλα και το καθολου περιεργο μου φαινεται...Πηρες τον παιδιατρο σου?

bxBwp2.png EgDTp2.png

Η διαφορά με το πριν είναι πολύ μεγάλη. Κακά του όμως κάνει κανονικά. Ενώ γενικώς οι πάνες του είχαν ένα σχετικό βάρος τώρα είναι πανάλαφρες. Αύριο έχω ραντεβού με τον παιδίατρο, οπότε θα τον ρωτήσω.

.png.png

Ενταξει,νομιζα καθολου δεν κανει!!Πιστευω οτι το να κανει λιγοτερο δεν ειναι πολυ περιεργο!Θα σου πει και ο παιδιατρος ομως

bxBwp2.png EgDTp2.png

StellaK κι εμένα το ίδιο κάνει. Ενώ πχ το πρωί που ξυπνούσε η πάνα του ήταν βαριά τις τελευταίες μέρες είανι πιο ελαφριά. Αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας είναι λιγότερα τα ούρα του. Ιδρώνει όμως πολύ, οπότε χάνει πολλά υγρά από εκεί. Προσπαθώ κι εγώ να τον θηλάζω πιο συχνά.

Για τον παιδίατρο που έχουμε εδώ (ζω στην επαρχία και μάλιστα σε νησί) ούτε κουβέντα! Δεν μπορούμε να συννενοηθούμε! Πάντως και γενική ούρων που κάναμε βγήκε φυσιολογική, είχε μόνο λίγο μεγαλύτερη πυκνότητα.

Θα σου πει και ο γιατρός σου, αλλά φαντάζομαι ότι θέλουν πιο πολλά υγρά, γάλα αν θηλάζει, νερό αν τρώει και στερεές τροφές.

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Διαφημίσεις

Ο γιατρός όντως μου είπε ότι είναι λόγω ζέστης. Αυτό που είπες κι εσύ ssidi. Φεύγουν πολλά υγρά με τον ιδρώτα οπότε μοιραία μειώνονται τα ούρα του. Ησύχασα, γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ. Θα αυξήσω κι εγώ τους θηλασμούς...θα τον θηλάζω και το βράδυ, όποτε ξυπνάει. Ευχαριστώ πάντως κορίτσια.

.png.png

Πρόσεξε μόνο το βράδυ μην αποκτήσει κακή συνήθεια! Κι εγώ, παρόλο που είχε κόψει το βραδινό φαγητό, από φόβο μήπως διψάει όταν ξυπνάει τον θηλάζω (μόνο όταν κλαίει πολύ και δεν ξανακοιμάται) αλλά φοβάμαι και μην ξαναγυρίσει στα παλιά! Ας ελπίσουμε ότι θα περάσουν οι πολλές οι ζέστες και θα ηρεμήσουν λίγο και τα αγγελούδια μας!

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Λέτε να αλλάξει συνήθειες και να μου ξυπνάει και τα βράδια; Έχω την πιπίλα (σωτήριο πράγμα), οπότε θα του τη βάζω και ελπίζω να ησυχάζει. Πάντως ταλαιπωρήθηκε πολύ με τις ζέστες ο καημένος...ξύπναγε το βράδυ και έσταζε από τον ιδρώτα. Σήμερα ευτυχώς δρόσισε.

.png.png

• 9 months later...

η μπεμπα μου τρωει κανονικα δλδ γυρω στα 15 λεπτα τη φορα ,μεχρι την τελευταια φορα τουλαχιστον που πηγαμε στο γιατρο το βαρος της ηταν πολυ παραπανω απο το κανονικο.τα τελευταια δυο βραδυα ομως δε κανει καθολου τσισακια ολο το βραδυ,κοιμαται οπως παντα γυρω στις 8 ωρες κ οπως της βαλω την πανα το βραδυ ετσι την βρισκω το πρωι :( ,τι μπορει να σημαινει?την ημερα αλλαζουμε περιπου 5 βρεγμενες πανες

Διαφημίσεις

Μάλλον δεν θα σε βοηθήσει αυτό που θα σου πώ πολύ διότι εμένα ο μπέμπης μου είναι σχεδόν 2, πίνει πολύ νερό και γάλα (όχι δικό μου) και την τελευταία εβδομάδα δεν κάνει πολλά τσίσα, ενώ γενικά οι πάνες του ζυγίζουν κιλά....Εγώ το αποδίδω στη ζεστη. Έχει ξανασυμβεί και με το που επανήλθε η θερμοκρασία επανήλθε και αυτός. Δεν σου το λέω για να επαναπαυτείς, μιλάμε για παιδιά διαφορετικής ηλικίας, απλά μια ιδέα σου δίνω

φιλιά

Και η μικρή μου σήμερα το πρωί που ξύπνησε δεν είχε βρέξει

καθόλου τη πάνα της και ανησύχησα, αλλά και τα κακά της

δεν τα κάνει κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα :roll:

δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί

.png

• 1 month later...

Κοριτσια μια απο τα ιδια. Μονο το βραδυ βρεχει την πανα της. Ολη την υπολοιπη μερα σχεδον στεγνη.

Και να φανταστειτε αυξησε και τους θηλασμους με το να ξυπναει ξανα την νυχτα. Μαλλον η ζεστη θα φταιει :)

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Κοριτσια μια απο τα ιδια. Μονο το βραδυ βρεχει την πανα της. Ολη την υπολοιπη μερα σχεδον στεγνη.

Και να φανταστειτε αυξησε και τους θηλασμους με το να ξυπναει ξανα την νυχτα. Μαλλον η ζεστη θα φταιει :)

ta idia kai emeis..........ekei pou ksupnouse mia fora th nyxta twra mporei duo kai treis fores

mallon einai h zesth :?

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ 10 ΗΜΕΡΩΝ ΕΧΕΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΕΙΩΣΕ ΤΙΣ ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ ΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΑΡΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 9800.ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΕΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΝΑ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΟΥΡΑ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΡΟΖ ΣΑΝ ΑΙΜΑΤΑΚΙ. ΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ ΒΓΑΖΩ 4 ΠΑΝΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΟΥΡΑ. ΑΠΟ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ. ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΩΡΟ; ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ; ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΕΝ ΕΧΩ. ΕΠΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΝΩ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΣΥΧΝΑ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΛΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΝΑ ΤΟ ΒΛΑΨΩ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΑΝΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ 90 ΓΡ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΜΟΝΟ ΤΑ 60ΓΡ ( ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΒΕΒΑΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΠΕΙΝΟΥΣΕ; ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΑΓΛΑΙΑ ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ.

οι λιγες πανες ειναι ενδειξη οτι μαλλον κατι δεν παει καλα.Απ'οτι θυμαμαι οταν θηλαζα τα παιδια μου,ο παιδιατρος μας ειχε πει οτι πρεπει να εχουν τουλαχιστον 5-6 βρεγμενες πανες τη μερα.Το βαρος του μωρου που αναφερεις βεβαια ειναι αρκετο,δειχνει οτι ως τωρα τρεφεται σωστα.Μηπως τωρα με τη ζεστη δεν τρωει τοσο πολυ (δηλ γενικα δεν θελει γαλα,ειτε δικο σου ειτε ξενο)γι'αυτο και δεν κανει πολλα τσισα;

kaith η μπεμπα μου ειναι στην ιδια ηλικια κ την τελεφταια βδομαδα εχουμε το ιδιο ακριβως "προβλημα" με τις πανες.(μονο που εγω δεν ειδα τιποτα ροζ)...θεωρω οτι επειδη τα παιδακια μας εχουν φαει πολυ περισσοτερο απ'οτι "επρεπε" τους προηγουμενους μηνες τωρα κανουν μια παυση.δεν αγχωνομαι γιατι ανα πασα στιγμη θελουμε μπορουμε να αυξησουμε το γαλα μας.

Εξαλλου ενα παιδακι που πειναει..κλαιει!απο την αλλη, η γκρινια δεν ειναι παντα πεινα..μπορει να τα παιδακια μας να ειναι επηρεασμενα απο 1002 παραγοντες κ να μη τρωνε οσο πριν,λιγο η ζεστη,λιγο κανενα δοντακι που θα τα φαγουριζει..

θελω να πιστευω οτι οι λιγες πανες δεν ειναι ενδειξη οτι μαλλον κατι δε παει καλα... :roll::roll:

ελπιζω κοριτσια να ειναι απο την ζεστη και να ειναι ολα καλα. οτι εχουμε φαγουρα απο τα δοντακια εχουμε αρκετη οπως και παρα πολλα σαλακια.

eleni μου και εγω θελω να πιστευω οτι ειναι φυσιολογικο ολο αυτο. αντε να αντεξουμε λιγο ακομα μεχρι να αρχισουμε κανενα φρουτακι οχι οτι θα σταματησουμε τον θηλασμο αλλα θα τρωει τουλαχιστον και κατι αλλο.

σας ευχαριστω και παλι :D:D

εμεις αρχιζουμε με αχλαδι μολις μπει στον εκτο αλλα με θηλασμο ταυτοχρονα..τι να της κανει ενα αχλαδι?κ μενα θα φαει καποια στιγμη αυτο το μωρο..οσο για τις πανες μας..με το ζορι βρεχουμε 3 κ μια απο το βραδυ μεχρι το πρωι :roll:

Μήπως βγάζετε δοντάκια?

Πολύ συχνά η ενόχληση από τα δόντια κόβει την όρεξη :wink:

Οπότε αν τρώνε λίγο, θα βρέχουν και λίγες πάνες. Βάλε και τη ζέστη και την απώλεια υγρών με τον ιδρώτα...

Δεν ξέρω αν για τα τόσο καλοθρεμμένα παιδάκια είναι πρόβλημα λίγη 'δίαιτα' αφού την κάνουν από μόνα τους :roll:

Αν κρατήσε καιρό πάλι.....μάλλον είναι πρόβλημα :?

KbCJp2.pngEYukp3.png

πάντως εμείς ένα πρόβλημα το έχουμε ή με τη ζέστη ή με τα δόντια,τις τελευταιες 3-4 μέρες δεν τρώει το ίδιο καλά,ενώ τα αδειάζαμε τα πιάτα μας και κρεατόσουπα και φρουτόκρεμα.

το γιαούρτι όμως το κατσικίσιο που έχω δώσει 2-3 φορές το τσακίζει-επειδή είναι δροσερό? (και η φρουτόκρεμα τί είναι??)

τελοσπάντων θα δείξει.

μειωμένη όρεξη, λίγες βρεγμένες πάνες, ροζ στα ούρα.... θα έπαιρνα τηλ. τον γιατρό σίγουρα, μήπως χρειάζεται καλλιέργεια ούρων.

πάντως εμείς ένα πρόβλημα το έχουμε ή με τη ζέστη ή με τα δόντια,τις τελευταιες 3-4 μέρες δεν τρώει το ίδιο καλά,ενώ τα αδειάζαμε τα πιάτα μας και κρεατόσουπα και φρουτόκρεμα.

το γιαούρτι όμως το κατσικίσιο που έχω δώσει 2-3 φορές το τσακίζει-επειδή είναι δροσερό? (και η φρουτόκρεμα τί είναι??)

τελοσπάντων θα δείξει.

Η φρουτόκρεμα είναι και όξινη :wink: Μπορεί να το ενοχλεί.

KbCJp2.pngEYukp3.png

τελοσπάντων θα δείξει.

Η φρουτόκρεμα είναι και όξινη :wink: Μπορεί να το ενοχλεί.

πράγματι :cool: