Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θα καταφέρουμε να θηλάσουμε; Θέλω τη βοήθειά σας!

Recommended Posts

Καλησπέρα. Η μικρή μου είναι 8 ημερών, γεννήθηκε 2670 γραμμ. στις 39w3d με καισαρική τομή και την πήραμε από το μαιευτήριο 2400.

Θέλω να τη θηλασω αποκλειστικά, όπως και το πρώτο μου παιδάκι, αλλά δυσκολεύεται πάρα πολύ στο θηλασμό. Τη βάζω στο στήθος σε κάθε γεύμα αλλά πολλές φορές απλώς πιπιλάει. Μετά δίνω συμπλήρωμα μητρικό γάλα που έχω αντλήσει. Πίνει γύρω στα 30-40 μλ. Ο παιδίατρος είπε να αντλώ μετά από κάθε θηλασμό και να συνεχίσω έτσι μέχρι να δυναμώσει και να μπορεί να πιάνει καλά το στήθος.

Έχω το mini electric medela, αλλά διάβασα πως δεν είναι κατάλληλο για συστηματική άντληση. Τις προηγούμενες μέρες σε 5 λεπτά έβγαζα περίπου 100μλ, ενω σήμερα γύρω στα 40. Σήμερα παρήγγειλα το symphony, αφού διάβασα εδώ πως είναι το πιο κατάλληλο για την περίπτωση. Πόση ώρα να αντλώ από το κάθε στήθος; Δε θέλω να προκαλέσω υπερπαραγωγή.

Επίσης, πόση ώρα να την αφήνω τη μικρή στο στήθος; Ως τώρα την έβαζα για μισή με μία ώρα περίπου, αλλά κουραζόταν εύκολα και την περισσότερη ώρα απλώς πιπιλούσε. Σε πόσο καιρό να περιμένω ότι θα μπορέσει να θηλάσει κανονικά; Ο παιδίατρος είπε όταν πιάσει τα 3 κιλά. Φυσικά θα συνεχίσω να τη βάζω στο στήθος για να μη χάσει την επαφή και δυσκολευτούμε μετά.

Περιμένω με αγωνία τις συμβουλές σας!!!

Διαφημίσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=103452 δες τι μου απάντησε εδω μια κοπέλα εμενα μπας και σε βοηθησει. εμενα ειναι 22 ημερων η μικρη. απο το λιγο της "εμπειριας" μου, το μόνο που θα σου πρότεινα είναι να την ξεκουράζεις όσο τρώει. να τρωει κανα 2λεπτο και να την βγαζεις. να επαγρυπνα επειδή θα ζητα το γάλα.. ώστε να είσαι σιγουρη ότι χόρτασε. επίσης εγω την ταίζω οποτε θελει εκείνη. οποτε ξυπνησει δηλαδη και ανοιγοκλείνει το στόμα της. :) άντε καλή μας επιτυχία.