Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

πειτε ου βρε κοριτσια αν σας εχει συμβει=εχω ενα αγορακι 2 1/2 ετων και 3 μηνων.η ομιλια του εξελισεται αργα αλλα σταθερα.εγω τον καταλαβαινω απολυτα και τριτοι επισης συνεννοουνται καλα μαζι του.το θεμα ειναι οτι οταν αναφερεται στον εαυτο του λεει Ο Γιωργος,δεν λεει εγω,ή ο γιωργος θελει νερο κτλ.οταν τον διορθωνω λεει θελω τσισα για παραδειγμα αλλα μιλαει στο τριτο ενικο για τον εαυτο του.τι να κανω,ειναι φυσιολογικο?ειναι το πρωτο μου παιδακι και δεν εχω μετρο συγκρισης.

κατα τ αλλα φυσιολογικο παιδακι ειναι αλλα θα ηθελα τη βοηθεια σας για το θεμα

ευχαριστω που με διαβασατε:D

Διαφημίσεις

ειναι γιατι ακομη δεν μιμηται αυτα που ακουει. Και μενα ο μικρος λεει "αυτο ειναι του Μιμητη" και οχι "αυτο ειναι δικο μου". 'Η πχ μεχρι προτινως οταν ηθελε κατι ελεγε "και εσυ, και εσυ" αφου τον ρωταγαμε "θελεις και εσυ?". Εσυ θα συνεχισεις να του λες πως ειναι σωστο να το λεει και καποια στιγμη θα το πιασει..

• Επιστημονική συνεργ.

Καλησπέρα Αντριάννα,

Σε αυτή την ηλικία υπάρχει ένα διάστημα που τα παιδιά μπορεί να μπερδεύονται και να μιλάνε σε τρίτο πρόσωπο αναφερόμενοι στον εαυτό τους αλλά δεν κρατάει πολύ. Λογικά είναι κάτι παροδικό αφου΄δεν έχεις δει κάτι άλλο που να σε ανησυχεί στο λόγο του και τη συμπεριφορά του. π.χ. να του λές " που είναι η μπάλα;" και να σου απαντάει και πάλι 'που είναι η μπάλα;'.

Προσπάθησε να του δίνεις το σωστό λεκτικό πρότυπο κατα τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να του ζητάς παντα να στο ξαναπεί π΄χ. οταν λέει " Ο Γιώργος θέλει νερό" ξαναλές την φράση σαν να ήσουν εσύ ο γιός σου λέγοντας Ναι, νερό, μαμά θέλω νερό!!! δίνοντας έμφαση και χρώμα στη φωνή σου στο Θέλωωωωωω νερο, θέλωωωω!!!

Αν αυτό συνεχιστεί και δεις οτι δεν αλλάζει κατι στους επόμενους μήνες τότε θα μπορούσες να απευθυνθείς για μια αξιολογηση σε λογοθεραπευτή για να σου δώσει βλέποντας ολικά το παιδί περισσότερες πληροφορίες

Λογοθεραπεύτρια

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη