Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επαφή με γάτες/ σκύλους

Recommended Posts

Κορίτσια κάνει να ερχόμαστε σε επαφή με ζώα τα οποία δεν ειναι εμβολιασμένα; Στο ίντερνετ έχω διαβάσει ότι δεν κάνει να ερχόμαστε σε επαφή με τα κόπρανα τους αλλά δεν ειμαι σίγουρη αν κάνει να τά χαιδεύουμε και να ερχόμαστε σε επαφή με τις τρίχες τους.

Θέλω να παω το ΣΚ σε ενα φιλικό σπίτι να κάνω και κανένα μπανάκι αλλά εχουν πάρει ενα μικρό γατάκι και φοβάμαι, μάλλον δεν ειναι εμβολιασμένο ακόμα.

Εάν έχει ρωτήσει κάποια το γιατρό της ας μου πει....

Διαφημίσεις

Ειδικά για τα γατιά το έχω ψάξει, μιάς κι είμαι "γατομαμά" :D

Ο γιατρός μου μού είπε ότι δεν πρέπει να έρθω σε επαφή με τα κακάκια του γάτου, να μην τον φέρνω κοντά στο πρόσωπό μου και να μην κοιμάται στο κρεβάτι μου.

Τωρα ο γάτος κυκλοφορεί στο σπίτι κανονικά, απλά δεν τον αφήνω ν' ανέβει στην αγκαλιά μου. Μόνο πάτωμα :wink:. Κομμένες οι αγκαλίτσες!

Δεν πιστεύω πως θα έχεις πρόβλημα με το γατάκι των φίλων σου, αλλά δεν χρειάζεται να το πάρεις αγκαλιά ή να το χαϊδέυεις όλη την ώρα. Από μακριά κι αγαπημένοι, ειδικά αν είναι ανεμβολίαστο!

Yogini, μη φρικάρεις! Μπορείς να πας στο φιλικό σπίτι, ακόμη και αν το γατάκι δεν είναι εμβολιασμένο. Απλά μην το χα'ι'δεύεις, αλλά και αν το πιάσεις να πλύνεις καλά τα χέρια σου. Να προσέχεις να μένει μακριά από τα φαγητά σας για τυχόν τρίχες και αυτό είναι όλο. Και γω έχω 3 γάτες και 2 σκύλους (εμβολιασμένα βεβαια) αλλά με προσοχή και όχι υστερία δεν παθαίνεις τίποτα!

Πιο πολύ κινδυνεύεις από στις κακοπλυμένες σαλάτες στα εστιατόρεια παρά από το γατάκι!

Καλά να περάσεις

Εγώ θα σου πρότεινα να μην έχεις πολλές επαφές με ζώα και πόσο μάλλον με γάτες. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος του τοξοπλάσματος. Εγώ που δνε το ε΄χω περάσει προσέχω.

Μπορεί να ακούγομαι υπερβολική, αλλά καλύτερα να προσέχεις. Αυτό για τις γάτες μου το έχει πει και ο γιατρός μου.

Πιο πολύ κινδυνεύεις από στις κακοπλυμένες σαλάτες στα εστιατόρεια παρά από το γατάκι!

Θα συμφωνησω απολυτα με αυτο

Οι κτηνιατροι λενε δεν κινδυνευεις

Εχω κι εγω μια γατουλα εδω και εφτα χρονια, απλα ανελαβε να καθαριζει την αμμο της ο αντρας μου.

]

Διαφημίσεις

εγω εχω 2 γατες και ενα σκυλο... κανενα προβλημα!!! βεβαια ειναι εμβολιασμενα, τρωνε μονο ξηρα τροφη, και την αμμο την αλλαζα παλια με γαντια και μασκα, τωρα το καλοκαιρι βγαινουν εξω και τα κανουν.. βεβαια κανω εξετασεις για τοξοπλασμα καθε μηνα, γιατι δεν εχω καθολου αντισωματα(εντελως περιεργο μιας και εχω γατες), αλλα και μενα μου ειπαν οι γιατροι οτι κινδυνευει περισσοτερο καποιος απο κακοψημενο κρεας και απλυτες σαλατες...

το παιδι παντως θελω να ειναι σε επαφη με ζωα, τη φυση, αλλους ανθρωπους γενικα να μη ζει σε αποστηρωμενο περιβαλλον... ειναι ο μονος τροπος να αναπτυξει αντισωματα και να ειναι υγιες.. εμενα οι δικοι μου με ειχαν σε γυαλα και αρρωσταινα συνεχεια οταν ημουν μικρη!!! ολο με οινοπνευματα και μπενταντιν με ειχε η μανα μου και οταν εβλεπε ζωο παθαινε αμοκ!!! δεν ειναι σωστο αυτο

Σχετικά με αυτό το θέμα αν και ακόμα δεν είμαι μαμά μπορώ να απαντήσω ως γατομαμά που το έχει ψάξει και επειδή φίλες μου μαμάδες έχουν και ζώα...

Ο γιατρός μου (και ο γυναικολόγος και ο κτηνίατρος) κατηγορηματικά μου είπαν οτι τοξόπλασμα από γάτα μπορείς να κολλήσεις αν τα κακά της περάσουν με κάποιο τρόπο στον οργανισμό της...Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ούτε για την έγγυο, ούτε για το μωρό και φυσικά δεν επηρεάζει την γονιμότητα..γιατί το έχω ακούσει και αυτό...

ίσα ίσα που οι ψυχολόγοι λένε ότι είναι πάρα πολύ καλό για την προσωπικότητα του παιδιού να συμβιώνει με ζώα...

Προσωπική εμπειρία....Φίλη μου έχει δύο υπέροχα αγοράκια και πριν τα αποκτήσει είχε και δύο γάτους....η συμβίωση γατιών μωρών δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα και τα γατιά δείχνουν πάρα πολυ μεγάλη αδυναμία στα μωρά...

Φυσικά πρέπει να τηρούμε τις οδηγίες του κτηνίατρου για να είναι το κατοικίδιο μας υγιές και φυσικά τους κανόνες υγιεινής.

εγω εχω 2 γατες και ενα σκυλο... κανενα προβλημα!!! βεβαια ειναι εμβολιασμενα, τρωνε μονο ξηρα τροφη, και την αμμο την αλλαζα παλια με γαντια και μασκα, τωρα το καλοκαιρι βγαινουν εξω και τα κανουν.. βεβαια κανω εξετασεις για τοξοπλασμα καθε μηνα, γιατι δεν εχω καθολου αντισωματα(εντελως περιεργο μιας και εχω γατες), αλλα και μενα μου ειπαν οι γιατροι οτι κινδυνευει περισσοτερο καποιος απο κακοψημενο κρεας και απλυτες σαλατες...

το παιδι παντως θελω να ειναι σε επαφη με ζωα, τη φυση, αλλους ανθρωπους γενικα να μη ζει σε αποστηρωμενο περιβαλλον... ειναι ο μονος τροπος να αναπτυξει αντισωματα και να ειναι υγιες.. εμενα οι δικοι μου με ειχαν σε γυαλα και αρρωσταινα συνεχεια οταν ημουν μικρη!!! ολο με οινοπνευματα και μπενταντιν με ειχε η μανα μου και οταν εβλεπε ζωο παθαινε αμοκ!!! δεν ειναι σωστο αυτο

Και εγω το ιδιο. Μεγαλωσα μεσα στις γατες, που τις περισσοτερες φορες ηταν και αδεσποτες. Καποια στιγμη μαλιστα ειχαμε 12 και εγω ως πιτσιρικι επαιζα μαζι τους χωρις να προσεχω. Αποτελεσμα ¨αντισωματα τοξοπλασματος μηδεν !! :shock: Τον τελευταιο χρονο εχω και ενα σκυλο μαλιστα που ενας θεος ξερει τι μαζεμα εκανα ( και κανω ακομα ) στις βολτες του και οταν ηταν μικρος στο σπιτι, γιατι ειμαι απο αυτες τις γραφικες που μαζευουν τα κακακια τους απο τα πεζοδρομια. Παντα βεβαια προσεχω αλλα οσο να' ναι περιβαλλομαι απο γατια και σκυλια.

Ενα ζευγαρι υποχονδριων "φiλων" μας σταματησαν να ερχονται σπιτι οταν εμεινε εγκυος η γυναικα ( και ακομα δεν ερχονται τωρα με το παιδι ) γιατι θεωρουν οτι τα ζωα εχουν ασθενειες και δεν ταιριαζουν στην αποστειρωμενη ζωη τους - Περιττο να σας πω ποιος ειχε τοξοπλασμα στα υψη :η γυναικα ηταν τιγκα στα αντισωματα τοξοπλασματος :roll:

Βεβαια κανω καθε μηνα εξετασεις αλλα δεν υπαρχει λογος ανησυχιας εφ'οσον τιρουνται οι απαραιτητοι κανονες υγιεινης. Πολυ προσοχη θελει στα κρεατα και στα λαχανικα γιατι εκει υπαρχει ο μεγαλυτερος κινδυνος.

Απλά να διευκρυνίσω ότι η σωστή ερώτηση δεν είναι αν το ζώο είναι εμβολιασμένο, αλλά αν το ζώο είναι αποπαρασιτωμένο.Με drontal, milbemax, frontline κτλ.Τα εμβόλια είναι για προστασία του ζώου, εμείς προστατευόμαστε από τις αποπαρασιτώσεις. Οπότε το γατάκι μπορεί να μην είναι ακόμα εμβολιασμένο αλλά αν του έχουν δώσει το χαπάκι για τα ενδοπαράσιτα και το έχουν ψεκάσει για τα εξωπαράσιτα, είσαι απόλυτα οκ. Εγώ πάντως όπως έχω αναφέρει και σε άλλο παρόμοιο θέμα, την εγκυμοσύνη μου την πέρασα με 2 γάτες και 1 σκύλο αγκαλιά και δεν έπαθα τίποτα. Για τοξόπλασμα θα έλεγα περοσσότερο να μην τρως σαλάτες και κρέας στα εστιατόρια, παρά να μην έρχεσαι σε επαφή με ζώα. Και θα συμφωνήσω με τα υπόλοιπα κορίτσια όσον αφορά την αλλαγή της άμμου κτλ.

Απλά να διευκρυνίσω ότι η σωστή ερώτηση δεν είναι αν το ζώο είναι εμβολιασμένο, αλλά αν το ζώο είναι αποπαρασιτωμένο.Με drontal, milbemax, frontline κτλ.Τα εμβόλια είναι για προστασία του ζώου, εμείς προστατευόμαστε από τις αποπαρασιτώσεις. ..

σωστο, σωστο.......... ακριβως ετσι ειναι. σημερα το απογευμα πρεπει να βαλω και γω τον αντρα μου να πλακωσει τα γατια στα φροντ λαιν παλι... καθοτι εξοχη, και εχουν αρχισει και.... γκομενιζουν κι ολας!!!

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με όσα είπαν τα υπόλοιπα κορίτσια! Εγώ μεγάλωσα πιάνοντας αδέσποτες γάτες, τοξόπλασμα ποτέ δεν κόλλησα...Στην 1η εγκυμοσύνη εντωμεταξύ, νόμιζα οτι ΕΙΧΑ αντισώματα (ετσι ειχα καταλάβει) και μαλαζα όποια γατούλα έβρισκα εύκαιρη, μιας και δεν φοβόμουν! Αλλά και τώρα στη 2η που έμαθα πως δεν έχω τελικά αντισώματα, είχα τον γάτο μου ολημερίς αγκαλιά, μόνο με την άμμο του δεν ασχολήθηκα καθόλου!

Αλλά μαρούλια και λοιπά σαλατικά (ειδικά πράσινα που πλένονται δύσκολα) ούτε απο μακριά δεν τα έβλεπα!!! Είναι πολύ πιο επικίνδυνα!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

δε σας φαινετε παραξενο που οι περισσοτερες απο μας που εχουμε γατια δεν εχουμε καθολου αντισωματα για τοξοπλασμα?

και γω περιμενα οτι θα ειχα αντισωματα και δε θα κινδυνευα καθολου

Πήρα και το γιατρό τηλέφωνο και μου είπε αν το πιάσω να πλύνω μετά τα χέρια μου και εννοείται το ζώο να μην ανεβαίνει στο κρεβάτι, τραπέζι κτλ.

Εντάξει λογικά μου φαίνονται μιας και σιχαίνομαι τις τρίχες αφάνταστα...οχι μονο των ζώων αλλά και τις δικές μου :)

Όταν ήμουν μικρή είχα πάθει και τριχοφυτία ζώων απο τρίχα οπότε τις φοβάμαι έτσι κι αλλιώς :)

και ο πατερας μου το εχει αυτο με τις τριχες... δε μπορεις να φανταστεις τι παθαινει οταν δει τριχα... ειδικα σε φαγητο.... μπορει να σκοτωσει ανθρωπο!!!! τον επιανε τρελα οταν ημουν μικρη να μου μαζευει τα μαλλια απο τη μουρη!!! εγω παλι... καμια σχεση!!! αλλα μπορω να καταλαβω τους ανθρωπους που εχουν προβλημα με τριχες και ζωα!!! ειναι στον ανθρωπο... εγω ας πουμε ειμαι εντελως γυφτακι... τα αγκαλιαζω, τα φιλαω, τρελαινομαι για ζωακια!!!!!