Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

σήμερα επισκέφτηκα το ΙΑΣΩ οπου έκανα και το 2ο καρδιοτοκογράφημα, οι συσπάσεις ήταν συχνές, δείγμα του ότι πλησιάζει ο καιρός....έτσι πίστευα μια και είχα τελική ημερομηνία στις 10/09...'ομως υπολόγιζα χωρίς τον ξενοδόχο, μια και η γυναικολόγος μου και η μαία μου έκριναν πως στην 38η εβδομάδα που βρίσκομαι να με εξετάσουν και κολπικά και εκεί....έζησα την πρώτη μου τραυματική εμπειρία, πετάχτηκα σφαλάζοντας απο τον πόνο...και δεν έφτανε η γυναικολόγος που με έκανε να χοροπηδάω σκαλίζοντας με, το επανέλαβε η μαία για να έρθουν σε απόλυτη συμφωνία. Όπως και να χει εαν δεν γεννήσω μέχρι την Τετάρτη το βραδυ θα μπώ την Πέμπτη το πρωι στης 7 προγραμματισμένα...ναι όπως είναι κατανοητό είχα διαστολάρα!!!

Η αλήθεια ειναι πως έχω αγχωθεί, έχω νεύρα και μου φταινε ολα...η αλήθεια επίσης είναι πως φοβάμαι κιολας, την διαδικασία των πόνων, την γέννα, το αν θα είναι καλα το μωρό, το πως θα αισθανθώ όταν το δώ, το αν μπορέσω να το θηλάσω, αν θα με πιάσει κατάθλιψη....τι να πω ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ...στριφογυρνάνε στο μυαλό μου....

Θέλω να πάνε όλα καλά και έπειτα να διαβάζω για τα άγχη μου εδώ και να γελάμε όλοι παρέα...έχω μεγάλη ανάγκη απο στήριξη!!!!!

NhLbp3.png

Διαφημίσεις

με το καλο κοπελα μου!μη φοβασαι καθολου το μωρο σου θα οδηγησει το σωμα σου και θα πραξεις ενστικτωδως και με τις οδηγιες του γιατρου.

ολες φοβομασταν τη γεννα και στον 1ο και στο 2ο και στο 3ο κλπ:P

να ξερεις μολις παρεις στα χερια σου το μωρο ολα θα περασουν.δε το πιστευα οταν το ακουγα στο πρωτο παιδι αλλα ετσι ειναι.καταρχην με το που γεννας περναει πραγματικα ο πονος.θα νιωσεις τοσο αναλαφρη τοσο ανακουφησμενη!

ολα θα τελειωσουν εφτασες στην τελικη ευθεια!και μετα αρχιζει κατι πρωτογνωρο και ξεχωριστο για σενα!!

ολα θα πανε καλα!

Myrto είναι λογικό να φοβάσαι. Σκέψου πως πολλές από εμάς γέννησαν με φυσιολογικο τοκετό και τώρα βρισκόμαστε με τα μωρούλια μας αγκαλιά! Να σκέφτεσαι τη ζωούλα που θα φέρεις στο κόσμο και τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου και σε στηρίζουν... Μέρα είναι και θα περάσει... Με το καλό κοπέλα μου! Όλα θα πάνε κατ' ευχήν!!!

Sk6Gp3.png

μυρτω γιατι να μπεις προγραμματισμενα εφοσον εχεις διαστολη? εχω το ιδιο ακριβως θεμα και ειναι να μπω κι εγω πεμπτη απογευμα για προκληση αλλα καθολου δεν θελω. πιστευα οτι θα με πιασουν οι πονοι και θα παω να γεννησω και οχι να παω και να φαω τον ορο.υποτιθεται οτι εχω διαστολη,συσπασεις και πονακια και οτι η διαδικασια του τοκετου εχει αρχισει εδω και καποιες μερες(εχω ανοιξει και σχτικο θεμα). κι ομως ο γιατρος μου ειπε να παω πεμπτη και να ''υποβοηθησουμε'' την κατασταση.

δεν ξερω για σενα αλλα εγω αγχωθηκα γι'αυτο και οχι για τον επικειμενο τοκετο. αν δεν θελει το παιδι να βγει ακομα γιατι να το βγαλουμε με το ζορι?

οπως και να 'χει,οτι κι αν γινει σου ευχομαι με το καλο να κρατησεις το παιδακι σου αγκαλια!

tt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

μυρτω γιατι να μπεις προγραμματισμενα εφοσον εχεις διαστολη? εχω το ιδιο ακριβως θεμα και ειναι να μπω κι εγω πεμπτη απογευμα για προκληση αλλα καθολου δεν θελω. πιστευα οτι θα με πιασουν οι πονοι και θα παω να γεννησω και οχι να παω και να φαω τον ορο.υποτιθεται οτι εχω διαστολη,συσπασεις και πονακια και οτι η διαδικασια του τοκετου εχει αρχισει εδω και καποιες μερες(εχω ανοιξει και σχτικο θεμα). κι ομως ο γιατρος μου ειπε να παω πεμπτη και να ''υποβοηθησουμε'' την κατασταση.

δεν ξερω για σενα αλλα εγω αγχωθηκα γι'αυτο και οχι για τον επικειμενο τοκετο. αν δεν θελει το παιδι να βγει ακομα γιατι να το βγαλουμε με το ζορι?

οπως και να 'χει,οτι κι αν γινει σου ευχομαι με το καλο να κρατησεις το παιδακι σου αγκαλια!

σήμερα επισκέφτηκα το ΙΑΣΩ οπου έκανα και το 2ο καρδιοτοκογράφημα, οι συσπάσεις ήταν συχνές, δείγμα του ότι πλησιάζει ο καιρός....έτσι πίστευα μια και είχα τελική ημερομηνία στις 10/09...'ομως υπολόγιζα χωρίς τον ξενοδόχο, μια και η γυναικολόγος μου και η μαία μου έκριναν πως στην 38η εβδομάδα που βρίσκομαι να με εξετάσουν και κολπικά και εκεί....έζησα την πρώτη μου τραυματική εμπειρία, πετάχτηκα σφαλάζοντας απο τον πόνο...και δεν έφτανε η γυναικολόγος που με έκανε να χοροπηδάω σκαλίζοντας με, το επανέλαβε η μαία για να έρθουν σε απόλυτη συμφωνία. Όπως και να χει εαν δεν γεννήσω μέχρι την Τετάρτη το βραδυ θα μπώ την Πέμπτη το πρωι στης 7 προγραμματισμένα...ναι όπως είναι κατανοητό είχα διαστολάρα!!!

Η αλήθεια ειναι πως έχω αγχωθεί, έχω νεύρα και μου φταινε ολα...η αλήθεια επίσης είναι πως φοβάμαι κιολας, την διαδικασία των πόνων, την γέννα, το αν θα είναι καλα το μωρό, το πως θα αισθανθώ όταν το δώ, το αν μπορέσω να το θηλάσω, αν θα με πιάσει κατάθλιψη....τι να πω ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ...στριφογυρνάνε στο μυαλό μου....

Θέλω να πάνε όλα καλά και έπειτα να διαβάζω για τα άγχη μου εδώ και να γελάμε όλοι παρέα...έχω μεγάλη ανάγκη απο στήριξη!!!!!

Κοριτσάκια, σας εύχομαι από καρδιάς να πάνε όλα καλά!!!Και να δείτε που όντως θα πάνε όλα καλά!!!Απλά προσπαθείστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να μην κάνετε αγχώδεις σκέψεις!Δείτε το από τη θετική του πλευρά το πράγμα...σε λίγες ώρες θα κρατάτε αγκαλιά τα μωράκια σας...τι πιο τέλειο από αυτό;;;Ανεκτίμητο...

Κι εγώ την Πέμπτη έχω ραντεβού με τη γιατρό κι ελπίζω σύντομα να τα λέμε κι επίσημα ως μανούλες!!!

Η θετική μου ενέργεια και η σκέψη μου θα είναι μαζί σας!Και φυσικά θα περιμένουμε τα νεάκια σας...

dev245pb___.png

ενα μωρό ρώτησε το Θεό:

-Μου λένε πως θα με στείλεις στη γη αύριο,αλλά πως υποτίθεται πως θα ζήσω εκεί που είμαι τόσο μικρό και αβοήθητο;

-Ο φύλακας άγγελός σου θα είναι εκεί να σε περιμένει και θα σε προσέχει....

Το παιδί ξαναρώτησε:

-Πες μου όμως,εδώ στον παράδεισο για να είμαι ευτυχισμένο δεν έχω παρά μόνο να τραγουδώ και να γελώ.

Ο Θεός είπε:

-Ο φύλακας άγγελός σου θα τραγουδά και θα γελά για σένα.Και θα νιώθεις την αγάπη του και θα είσαι πολύ χαρούμενο.

Το παιδί όμως ξαναρώτησε:

-Και πως θα καταλαβαίνω τι μου λένε οι άνθρωποι όταν μου μιλούν αν δεν ξέρω την γλώσσα;

Ο Θεός είπε:

-Ο φύλακας άγγελός σου θα σου πει τις πιο όμορφες και γλυκιές λέξεις που θα ακούσεις ποτέ και με πολύ υπομονή και φροντίδα,ο άγγελός σου θα σου διδάξει πως να μιλάς.

-Και ποιός θα με προστατεύει;

Ο Θεός είπε:

-Ο φύλακας άγγελός σου θα σε προστατέψει ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να δώσει την ίδια του τη ζωή.

Όταν ήρθε η στιγμή ν' αφήσει τον παράδεισο,

το παιδί ρώτησε με βιασύνη:

-Θεέ μου,εφ' όσων είναι να φύγω τώρα,πες μου σε παρακαλώ το όνομα του αγγέλου μου.-

Απλά θα τη φωνάζεις ΜΑΜΑ.......

.....

ενα μωρό ρώτησε το Θεό:

-Μου λένε πως θα με στείλεις στη γη αύριο,αλλά πως υποτίθεται πως θα ζήσω εκεί που είμαι τόσο μικρό και αβοήθητο;

Το παιδί ξαναρώτησε:

-Πες μου όμως,εδώ στον παράδεισο για να είμαι ευτυχισμένο δεν έχω παρά μόνο να τραγουδώ και να γελώ.

Ο Θεός είπε:

-Ο φύλακας άγγελός σου θα τραγουδά και θα γελά για σένα.Και θα νιώθεις την αγάπη του και θα είσαι πολύ χαρούμενο.

-Και πως θα καταλαβαίνω τι μου λένε οι άνθρωποι όταν μου μιλούν αν δεν ξέρω την γλώσσα;

Ο Θεός είπε:

-Ο φύλακας άγγελός σου θα σου πει τις πιο όμορφες και γλυκιές λέξεις που θα ακούσεις ποτέ και με πολύ υπομονή και φροντίδα,ο άγγελός σου θα σου διδάξει πως να μιλάς.

Ο Θεός είπε:

-Ο φύλακας άγγελός σου θα σε προστατέψει ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να δώσει την ίδια του τη ζωή.

-Θεέ μου,εφ' όσων είναι να φύγω τώρα,πες μου σε παρακαλώ το όνομα του αγγέλου μου.-

Ανατρίχιασα...Σ'ευχαριστώ!!!

Υ.Γ. Εννοείται πως το κλέβω!

dev245pb___.png

Διαφημίσεις

Victwria να σαι καλα για τις ομορφες ευχες σου και με το καλο να κρατησεις κι εσυ το παιδακι σου αγκαλιτσα!

μαμαλευτερακι μας σηκωσες την τριχα καγκελο κι η μασκαρα δεν ειναι αδιαβροχη! σ'ευχαριστουμε!

το'χω ξαναδιαβασει αλλα καθε φορα η συγκινηση ειναι εξισου εντονη!

tt1108c2.aspx

έζησα την πρώτη μου τραυματική εμπειρία, πετάχτηκα σφαλάζοντας απο τον πόνο...και δεν έφτανε η γυναικολόγος που με έκανε να χοροπηδάω σκαλίζοντας με, το επανέλαβε η μαία για να έρθουν σε απόλυτη συμφωνία. Όπως και να χει εαν δεν γεννήσω μέχρι την Τετάρτη το βραδυ θα μπώ την Πέμπτη το πρωι στης 7 προγραμματισμένα...ναι όπως είναι κατανοητό είχα διαστολάρα!!!

Αυτό το πράγμα, το "χειροκίνητο" ψάξιμο είναι πολύ σπαστικό. Εκεί που είσαι χαλαρά και έχεις και την αγωνία σου να πάνε όλα καλά, έρχονται και σε σκαλίζουν. Δεν υπάρχει άραγε άλλος τρόπος;;;

Φυσικά και θα πάνε όλα καλά! Είναι λογικό να έχεις τις φοβίες σου και τα άγχη σου. Θυμήσου όμως με τι τρυφερότητα άγγιζες την κοιλίτσα σου όλους αυτούς τους μήνες και πόση λαχτάρα είχες να δεις το προσωπάκι του. Αυτή η αγάπη που νοιώθεις θα σε κάνει να ξεπεράσεις και τους πόνους και τις αμφιβολίες. Θα είσαι μια ακόμη τρισευτυχισμένη μανούλα!

Με το καλό να έρθει το μπεμπάκι σου. Θα περιμένουμε νέα σου.

ειναι να μπω κι εγω πεμπτη απογευμα για προκληση αλλα καθολου δεν θελω. πιστευα οτι θα με πιασουν οι πονοι και θα παω να γεννησω και οχι να παω και να φαω τον ορο.υποτιθεται οτι εχω διαστολη,συσπασεις και πονακια και οτι η διαδικασια του τοκετου εχει αρχισει εδω και καποιες μερες(εχω ανοιξει και σχτικο θεμα). κι ομως ο γιατρος μου ειπε να παω πεμπτη και να ''υποβοηθησουμε'' την κατασταση.

Γλυκιά μου νεραϊδούλα, εύχομαι να πάνε όλα καλά και για σε σένα και για το μωρουλίνι σας. Ίσως υπάρχει κάποιος λόγος που ο γιατρός σου επέλεξε την πρόκληση...δεν τον ρώτησες; Έχε του εμπιστοσύνη και μεθαύριο τέτοια ώρα θα κρατάς αγκαλίτσα το μεγαλύτερο θαύμα του κόσμου. Με το καλό!!!

Μαμαλευτεράκι με κομματιασες με το πεζό ποιηματάκι, ξεκίνησα να κλαίω απο την πρώτη σειρά και μετά δεν σταμάταγα.....ΥΠΕΡΟΧΟ

Tingerbell δεν έχω ιδεά γιατι οι γιατροί μας πάνε αύριο για γέννα...αλλά ας είναι τι αύριο, τι μεθαύριο, τι σε 10 μέρες....

Κορίτσια μου σας ευχαριστώ όλες που μοιράζεστε τις ευτυχείς σας εμπειρίες και μας δίνετε κουράγιο,βάζω στοίχημα πως είστε υπέροχες μανούλες κι εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να σας μοιάσω και γω!!!

Αύριο το απόγευμα λογικά θα είμαι και γω πλέον μια νέα μαμά....εύχομαι να πάνε όλα κατ'ευχήν και πρώτα ο Θεός θα σας γράψω απο το μαιευτήριο να σας καταθέσω και την δική μου εμπείρία (έχω συννενοηθεί με τον άντρα μου να μου φερει το notebook)...εως τότε φιλάκια...

υγ:tingerbell....αν είσαι ΙΑΣΩ θα σε ενημερώσω για το που θα με βρεις-βρω....καλή λευτεριά και καλά ναναι τα μωρά μας...όσο για το άγχος...μάλλον κομμάτι αναπόφευκτο θαναι μέχρι να φτάσουμε στην διαδικασία!!!:wink:

NhLbp3.png

ενα μωρό ρώτησε το Θεό:

Το παιδί ξαναρώτησε:

Ο Θεός είπε:

Ο Θεός είπε:

Ο Θεός είπε:

ενταξει αυτη την στιγμη κλαιω μρ ληγμους!! με συγκινησες απιστευτα!!

as1cJTh0g410000MTA3MzUzZHwwMDczMDVkfHRvIG5lcmFpZGFraSBtb3UgZWluYWk.gif

κουκλεσ μου με το καλο σε ολλεσ σασ ειναι υπεροχο πραγμα να εισαι μανα μητερα μαμα.......... μεσα απο την ψηχη μου ολλεσ οι γηνεκεσ του πλανη μασ να γινουν μανουλεσ

.....

Διαφημίσεις

κοπηκα !! και οχι τιποτα μου ανεβηκε και η πιεση απο την συγκινηση. αχ κοριτσια τελειωνω και γω. αυριο το πρωι εχω το τελευταιο nst και την Δευτερα το πρωι......χτυπατε καμπανες. Ανυπομονωωωωω!!

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

κοριτσια να 'στε καλα ολες και να χαιρεστε τα παιδακια σας!κι οσες ειστε στην αναμονη με το καλο να τα παρετε αγκαλια!

Μυρτω καλη μου ειμαι επαρχια οποτε δυσκολο να ειμαστε παρεα αν και θα ηταν ωραια!συμπαρασταση!

σου ευχομαι να εχεις ενα πολυ καλο και ευκολο τοκετο και με το καλο να κρατησεις το πλασματακι σου αγκαλιτσα!

tt1108c2.aspx

κοριτσια καλησπερα και απο εμενα...βρισκομαι στην 37 εβδομαδα.. μεχρι στιγμης ολα πολυ καλα και αγια! αυριο εχω και παλι ραντεβου με τον γιατρο. μαλλον παω για καισαρικη γιατι το κοριτσακι μου δεν εχει την τελεια θεση.. θα δουμε! φοβαμαι λιγο..οχι την καισαρικη γενικως φοβαμαι. αν και στις δυσκολες στιγμες παντα βρισκω τροπο να ειμαι ψυχραιμη φοβαμαι γιατι ειναι κατι πρωτογνωρο για μενα... ευχομαι σε ολες σας που περιμενετε τα αγγελουδια σας καλη λευτερια και σε οσες ηδη τα εχετε στην αγκαλια σας να τα χαιρεστε!

Καλημερα σε ολες σας, ο φοβος και το αγχος ειναι αναποφευκτα, απλως οταν ερθει με το καλο η ωρα της γεννας προσπαθηστε να ειστε ψυχραιμες και συνεργασιμες ωστε να τελειωσει γρηγορα και να πανε ολα καλα!

Θα τα καταφερετε οπως τα καταφεραν εκατομμυρια γυναικες, ειμαστε πλασμενες για αυτο, συντομα θα ειστε επισημα μανουλες και η γεννα θα ειναι μια γλυκια αναμνηση.

Καλη λευτερια κοριτσια!

Με το καλο το μωρακι σου , ειναι λογικο να φοβασαι μωρε , ειναι κατι πρωτογνωρο και οσες φορες και να το κανεις θα το φοβασαι , ειναι ομως ενας διαφορετικος φοβος και οπως ειπε και η Δημητρα ενας πονος περιεργος οπου εξαφανιζεται με το που θα βγει το μωρο , θα δεις και θα το νοιωσεις και θα ειναι απο τις πιο ομορφες μερες της ζωης σου και σενα και του αντρα σου .

Βρε κοριτσια το εχω ξανακουσει οτι πονεσανε στην κολπικη ε3εταση για τη διαστολη τραχηλου και αρχιζω να πιστευω οτι ειμαι αναισθητη , γιατι δεν ενοιωσα απολυτα τιποτα , να φαντστειτε οτι στο γιο μου ο γιατρος εκανε διαρηξη εμβρυακων υμενων χειροκινητα και επισης δεν πονεσα ουτε κατα διανοια . Και δεν νομιζω οτι υπαρχει τροπος αλλος για να δει ενας γιατρος τη διαστολη , ειναι ο πιο σιγουρος .

Ομορφο το στιχακι ομως πιστευω οτι εκτος απο τη μητερα ειναι και ο πατερας φυλλακας αγγελος γιατι και οι 2 μαζι ειναι γονεις .

κοριτσια μου ήρθε και η σειρα μου!!! αποψε στις 12:00 θα κάνουμε εισαγωγη. Θα κανουμε τις τελευταιες εξετάσεις, και στις 06:00 το πρωί θα ξεκινησει η διαδικασία της καισαρικης. να παμε ολα καλά κατα τις 8:00 το πρωί θα το χουμε αγκαλίτσα. Η πιεση μου εχει ανέβει 22, τα νευραακια μου κορδόνια, η ψυχολογία μου ελέφαντα, το μωράκι νομιζω οτι δεν το ακουω στην κοιλιά.και επιπλέον δεν περναν οι ωρες. Κατα τα άλλα... μια χαρά. ο αντρας μου πρεπει να παρει βραβειο-παράσημο υπομονής. φιλια θα σας γραψω μεσα απο το ΙΑΣΩ .θα παρω το σαραβαλάκι mini ntell μαζί μου.

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

κοριτσια μου ήρθε και η σειρα μου!!! αποψε στις 12:00 θα κάνουμε εισαγωγη. Θα κανουμε τις τελευταιες εξετάσεις, και στις 06:00 το πρωί θα ξεκινησει η διαδικασία της καισαρικης. να παμε ολα καλά κατα τις 8:00 το πρωί θα το χουμε αγκαλίτσα. Η πιεση μου εχει ανέβει 22, τα νευραακια μου κορδόνια, η ψυχολογία μου ελέφαντα, το μωράκι νομιζω οτι δεν το ακουω στην κοιλιά.και επιπλέον δεν περναν οι ωρες. Κατα τα άλλα... μια χαρά. ο αντρας μου πρεπει να παρει βραβειο-παράσημο υπομονής. φιλια θα σας γραψω μεσα απο το ΙΑΣΩ .θα παρω το σαραβαλάκι mini ntell μαζί μου.

Με το καλό!!!!Θα περιμένουμε τα ευχάριστα νέα σου!

dev245pb___.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...