Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΤΟΚΕΤΟΥ! ΠΩΣ?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Μα δεν καταλαβαίνω γιατί προετοιμάζονται όλες για καισαρικές και πρόκληση τοκετού πριν την ώρα τους!!!!!!

Γεννάει καμία φυσιολογικά σ'αυτήν την χώρα, οέο;;;;;;;;;;;;;;;;;

Πηγα απο την νυχτα στο μαιευτηριο, συγκεκριμενα εκανα εισαγωγη στις 11.

Ανεβηκα στο δωματιο μου κ στις 12 κ κατι ηρθε η μαια κ μου εβαλε κολπικο υποθετο για να μαλακωσει ο τραχηλος. Μαζι της ανεβασε παλμογραφο για το μωρο. Μας αφησε (εμενα κ τον αντρα μου) να ακουμε την κορη μας κ μετα απο 1 ωρα ξαναηρθε να δει αν ειχα συσπασεις, ειχαν ξεκινησει πραγματι. Μετα απο 1 ακομη ωρα ηρθε κ εβαλε το χερι της για να δει αν εχω διαστολη... 0!!!

Αυτο συνεχιστηκε ως τις 6. Με κατεβασαν κατω μαζι με τον αντρα μου, στην αιθουσα οδινων κ μου εβαλαν ορο για να προχωρησουν οι πονοι, οι συσπασεις κ οι διαστολες. Εφτασα στις 12 το μεσημερι με συσπασεις ανα ενα λεπτο τριλεπτες κ διαστολη 0! Στην συνεχεια ενημερωθηκα για τον κινδυνο να σπασουν τα νερα μου, να πεταχτει εξω ο ομφαλιως κ να μπω εσπευσμενα για καισαρικη...βλεπεις επρεπε να κανω εξωθησεις εκεινη την ωρα με τις συσπασεις που ειχα. Το αποτελεσμα? Καισαρικη!

Στην οποια ταλαιπωρηθηκα αρκετα λογω των πονων (τοκετου)που περνουσα...

Φυσικα η ουσια ειναι μια... Η ΜΟΝΑΚΡΙΒΗ ΜΑΣ!!!!

Γιατι θα μπεις για προκληση?

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι φαρμακευτικές κυρίως και συνήθως κάθε γιατρός ακολουθεί μια συγκεκριμένη. 1) Ορός ο οποίος περιέχει οξυτοκίνη /oxytocin/ η οποια σταδιακά προκαλεί συσπάσεις. Χρησιμοποιήται και μετά τον τοκετό για να συσπαστεί η μήτρα και να αποφευχθούν τυχόν αιμορραγίες.2) Κολπικό υπόθετο prostin 3) Cytotec υπόθετο κολπικό και αυτό. Ολα αυτά χρεισιμοποιούνται και σε συνδιασμό δλδ 1&2 ή 1&3 ή πρώτα το υπόθετο και αργότερα ο ορός. Ολα εξαρτώνται απο την κατάσταση στην οποια βρίσκεται ο τράχηλος αν υπάρχει διαστολή εξάλειψη κτλ. Αυτά τα βλέπει ο γιατρός σου και πράττει ανάλογα. Σε κάθε περίπτωση αυτά γίνονται στήν αίθουσα τοκετών μετά απο την συνήθη προετοιμασία. Καποιοι γιατροί ξεκινούν την διαδικασία απο το βράδυ γιατι συνήθως είναι χρονοβόρα αν και εξαρτάται απο την ωριμότητα του τραχήλου. Κατα την διάρκεια της πρόκλησης γίνεται συνεχής καταγραφή των παλμών του μωρού. Υπομονή λοιπόν και με το καλό :)

μπηκα για προκληση την 37 εβδομαδα με ειχε φαει το αγχος πηγα το πρωι στης 8 εκανα υπερηχο να δουμε το μωρακι με ειδε ο γιατρος και μου λεει εχει ξεκινησει η διαστολη σου ειναι 3 :D μπηκα στον καρδιοτοκογραφο και ειχα συσπασεις

ετσι μετα απο ολα αυτα στης 12.30 με βαζουν μεσα

αποχερετω προς το παρον τον αντρουλη μου και την μητερα μου και παμε να με ετοιμασουν, βγαζω τα ρουχαλακια μου μου κανουν κλισματακι και περιμεναμε μετα με πηγαν στο δωματιο οδινων μου βαζουν τον ορο 13.00

εγω δεν πονουσα καθολου και η διαστολη μου ειχε κολλησει στο 3 εκλεγα γιατι νομιζα οτι δεν γεννησω ειχα φρικαρει :roll:

εμπενε μεσα ο αντρουλης μου και η μητερα μου εναλαξ στης 3.00 αρχησαν οι πονοι σιγα σιγα και στης 5.00 τους εδιωξαν ολους :cry::cry:

εμεινα μονη με διαστολη 7 ειχα λεει ακομα τουλαχιστον 2 ωριτσες ελεγαν οι μαιες που ηταν εκει σε περιπου 20 λεπτα με ξαναβλεπουν και λενε ακομα στο 7 εισαι και φευγουν. :evil:

νοιωθω μια πιεση και αρχιζω να φωναζω θα γεννησωωωωωωωωωωωω!!!

εκεινη την ωρα μπηκε ο γιατρος μου (παλι καλα) με βλεπει και λεει γρηγορα βγαινειιιιιιιιι!!!!!!

στης 5.40 ακουστηκε το κλαμα του πιο ομορφου μωρου!!!! :lol::lol:

:roll::roll:

ειμουν πολυ ευτηχισμενη και επιτελους χαρουμενη που ολα τελιωσαν τοσο γρηγορα !!!!! δεν το περιμενα σε 2 ωριτσες στην ουσια ειχα τελιωσει !!!!

ευχομαι να σου πανε ολα καλα και εσενα!!!!! :D

Διαφημίσεις

το θέμα είναι ρε κορίτσια, το οποίο αντιμετοπίζω και εγώ η οποία θα πάω για πρόκληση στς 24/06 ότι αν έχεις εστω μια κάποια διαστολή είναι ποιό φυσιολογικό απο το ν απάς και να είναι το τετοιο σου θεοκλειστο... και διαστολή 0. αν είναι ετσι γιατί όλες καταλήγουν σε καισαρική...

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΕ???????

και εγω εχω πανικοβληθει με την ολη ιδεα της προκλησης αφού πητ εχω στις 27 και μπάινω μεσα στις 24.....

:cry::cry:

Aphrodite_k

Είχα καταληκτική ημερομηνία στις 3/8 & την 1/8 ο γιατρός μ'έβαλε στο μαιευτήριο για πρόκληση. Μπήκα το βράδυ, μου έβαλαν υπόθετο (το prostin) & περίμενα ως τις 5 τα ξημερώματα. Τότε μου έβαλαν ορό & τεχνητούς πόνους. Ως τις 7 ήμουν κυριλέ. Τότε μου σπάσαν τα νερά (η μαία συγκεκριμένα), άρχισαν κάποιοι πόνοι, το μωρό όμως δεν έλεγε να κατέβει..Διαστολή 1εκ.. Να μη τα πολυλογώ, γέννησα φυσιολογικά (πόσο φυσιολογικά είναι έπειτα από τόσες επεμβάσεις του γιατρού???) στις 16:30'.

Η επίσημη διακιολογία του γιατρού είχε 2 σκέλη: όσο περνάνε οι μέρες οι μεμβράνες του αμνιακού σάκου σκληραίνουν & το μωρό δυσκολεύεται να τις διατρήσει (παπ@#$ μου ακούγεται αυτό, τέλος πάντων..) και πως μετά τη συμπλήρωση των 40 εβδομάδων είναι πιθανό το μωρό να κάνει κακάκια & να καταπιεί μηκώνιο, πράγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο. Τι να σας πω?? Δε με κάλυψε ιδιαίτερα..

Εγω έχω ΠΗΤ 2/12 εαν μου πει το οτιδήποτε (εννοείται χωρίς να υπάρχει φόβος για τη ζωή του παιδιού) για να μπω νωρίτερα απο τις 22/12 θα πάρει τα 3 γιατί δεν το βγάζω Σκορπιό για κανένα λογο!!!! Να περιμένει ο γιατρούλης τη μητέρα φύση! Στην παραμικρή υποψία παίρνω και 2η γνώμη γιατί με όλα αυτά που έχω μάθει απο δω δεν εμπιστεύομαι απολύτως ΚΑΝΕΝΑΝ!

yogini αν γεννήσεις πριν τις 22/12 θα το βγάλεις Τοξότη, όχι Σκορπιό :D

Εγώ πάλι πρέπει να "κρατηθώ" μέχρι τις 21/1 για να το κάνω Υδροχόο. Δεν θ' αντέξω να βγει το παιδί μου Αιγόκερως :P

Διαφημίσεις

Εγω έχω ΠΗΤ 2/12 εαν μου πει το οτιδήποτε (εννοείται χωρίς να υπάρχει φόβος για τη ζωή του παιδιού) για να μπω νωρίτερα απο τις 22/12 θα πάρει τα 3 γιατί δεν το βγάζω Σκορπιό για κανένα λογο!!!! Να περιμένει ο γιατρούλης τη μητέρα φύση! Στην παραμικρή υποψία παίρνω και 2η γνώμη γιατί με όλα αυτά που έχω μάθει απο δω δεν εμπιστεύομαι απολύτως ΚΑΝΕΝΑΝ!

yogini, έχουμε ακριβώς την ίδια ΠΗΤ 2/12, που γεννάς εσύ?

uAq4.jpgMqhPp2.png

Εγώ πάλι πρέπει να "κρατηθώ" μέχρι τις 21/1 για να το κάνω Υδροχόο. Δεν θ' αντέξω να βγει το παιδί μου Αιγόκερως :P

Το θέμα δεν είναι αν θα αντεξεις εσύ.... το θέμα είναι αν θα αντέξει το παιδί εσένα..... :lol::lol::lol:

αααχχχχ θα πρέπει να του μιλήσω πολύ μετά τη γέννα....!!!! Άστο πάνω μου! :wink:

Το θέμα δεν είναι αν θα αντεξεις εσύ.... το θέμα είναι αν θα αντέξει το παιδί εσένα..... :lol::lol::lol:

αααχχχχ θα πρέπει να του μιλήσω πολύ μετά τη γέννα....!!!! Άστο πάνω μου! :wink:

Έτσι είσαι ε; Φτού σου!

Κι εγώ εύχομαι να σου βγει σκορπίνα ξανθιά και γαλανομάτα :P:P:P

Για να μάθεις να παίζεις με τον πόνο μου...

Στο Αρεταείο και νομίζω ότι ειμαι η μοναδική απο δω προς το παρόν για εκεί! Εσύ ΙΑΣΩ;

Στο Αρεταείο και νομίζω ότι ειμαι η μοναδική απο δω προς το παρόν για εκεί! Εσύ ΙΑΣΩ;

Εγώ μάλλον ΛΗΤΩ.

Και λέω μάλλον γιατί ο γιατρός μου είναι και στο ΜΗΤΕΡΑ και στο ΛΗΤΩ αλλά εγώ κλείνω προς το παρόν στο ΛΗΤΩ. :wink:

uAq4.jpgMqhPp2.png

Διαφημίσεις

Εγώ μπήκα 2 μέρες νωρίτερα από την τελική ημερομηνία. Με έβαλαν στις 8 το πρωι και αφού έγιναν όλα τα προκαταρκτικά (κλίσμα, ξύρισμα) μου έβαλαν ορό. Διαστολή 0. Μετά από 1 ώρα τίποτα αλλά δεν πόναγα και ιδιαίτερα. Μου σπάσανε τα νερά αλλά δεν είχα πολλά. Μετά αυξήσαν την δόση στον ορό και άρχισαν οι συσπάσεις και ο πόνος. Πάλι όμως δεν είχα διαστολή. Κατά τις 12.10 μου κάναν την επισκληρίδιο. Βγαίνει η γιατρός μου να ενημερώσει τον άντρα μου ότι έχουμε τουλάχιστον 2 ώρες γιατί δεν είχα διαστολή. Την ίδια ώρα εγώ γεννούσα. Με το που μπήκε μέσα στο χειρουργείο η γιατρός μου έδωσα 2 σπρωξιές και το Μελινάκι έκανε την εμφάνισή του. Θεωρώ ότι γέννησα σχετικά εύκολα και γρήγορα αλλά έκανα αρκετή υπομονή πριν ζητήσω επισκληρίδιο. Πάντως με το που βγήκα είπα ότι το ξανακάνω οπότε μια χαρά όλα με την πρόκληση. Νομίζω ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή οπότε μην αγχώνεσαι...Όλα θα πάνε καλά

το θέμα είναι ρε κορίτσια, το οποίο αντιμετοπίζω και εγώ η οποία θα πάω για πρόκληση στς 24/06 ότι αν έχεις εστω μια κάποια διαστολή είναι ποιό φυσιολογικό απο το ν απάς και να είναι το τετοιο σου θεοκλειστο... και διαστολή 0. αν είναι ετσι γιατί όλες καταλήγουν σε καισαρική...

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΕ???????

εγω έκανα προκληση γιατι τα αμνιακα ειχαν μειωθει παρα πολυ......εκανα στην 38εβδομαδα....ο τραχηλος εντελως κλειστος και το μωρο ψηλα και σε λαθος θεση.......

μου εβαλαν τον ορο.....επισκληριδιο(που οπως εχω ξαναπει δεν με επιασε).....κι εκει που μαια και γιατρος ελεγαν οτι θα ξημερωσουμε μεσα σε 1 ωρα ειχα γεννησει....ανοιξε ο τραχηλος,κατεβηκε το μωρο και τσουπ στην αγκαλιτσα μου......το μονο που εκανα λιγα παραπανω ραμματακια λογω της λαθος θεσης του μωρου

δηλαδή και θεόκλειστο :shock: να είναι ανάλογα την χορήγηση φαρμάκων και υποθετων και τελος πάντως όλα αυτά τα ματζούνια που χρησιμοποιούνται υπάρχει σοβαρή περίπτωση να γεννηθεί φυσιολογικά ετσι??? εστω και 3 ημερες πριν την ΠΗΤ??

:?:

αυτό με ανακουφίζει κάπς γιατί στο μυαλό μου ειναι εντελώς διαφορετικά... ότι αν δεν ανοίγει... ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΛΕΜΕ!!!!!!!

:?:?:? οπότε χραπ... καισαρική...:evil::evil::evil:

σε 8 ώρες είναι αρκετό διάστημα να ανοιξει ο τραχηλος ???

η γιατρός μου είπε ότι θα μπώ 8 το πρωί και θα με αφήσει με τα ματζούνια κανενα 8ωρο να δεί για φυσιολογικό αφού εχω λυσσαξει τόσο...

τι λέτε???

Aphrodite_k

ΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!! και 2 άλλες ερωτήσεις έχω:

ΠΡΩΤΗ: τι σου κάνουν πρώτα την ωκκυτοκύνη ( την σκότωσα τη λέξη...) για να ξεκινήσουν οι πόνοι και οι διαστολές ή το υπόθετο να ανοίγει σιγά σιγά ο τράχηλος και μετά την άλλη???

απο το ζορι μου την δευτερη ερωτηση την ξεχασα...... :roll::roll::shock::shock:

Aphrodite_k

Αν πάντως τα χρειαστείς & τα 2, πρώτα το υπόθετο. Δεν το καταλαβαίνεις καν. Αφού χαλαρώσει ( αν χαλαρώσει) ο τράχηλος, σου βαράν & την ωκυτοκύνη, έτσι για να'χεις να πορεύεσαι..

Αφού χαλαρώσει ( αν χαλαρώσει) ο τράχηλος, σου βαράν & την ωκυτοκύνη, έτσι για να'χεις να πορεύεσαι..

ωραιος..........

αντε να δούμε γιατί με εχει αγχωσει αυτό το θεμα τρομερα.......

Aphrodite_k

κσι γέννησα.....

εγω έκανα προκληση γιατι τα αμνιακα ειχαν μειωθει παρα πολυ......εκανα στην 38εβδομαδα....ο τραχηλος εντελως κλειστος και το μωρο ψηλα και σε λαθος θεση.......

μου εβαλαν τον ορο.....επισκληριδιο(που οπως εχω ξαναπει δεν με επιασε).....κι εκει που μαια και γιατρος ελεγαν οτι θα ξημερωσουμε μεσα σε 1 ωρα ειχα γεννησει....ανοιξε ο τραχηλος,κατεβηκε το μωρο και τσουπ στην αγκαλιτσα μου......το μονο που εκανα λιγα παραπανω ραμματακια λογω της λαθος θεσης του μωρου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...