Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αδεια ανατροφης τεκνου σε πατερα δημοτικο υπαλληλο

Recommended Posts

γεια σε ολους.... δουλευω μονιμος σε δημο και εμαθα οτι δικαιουμαι αδεια ανατροφης τεκνου.εχω ενα παιδακι 20 μηνων και η γυναικα μου ξεκινησε δουλεια σε ιδιωτικο τομεα με κανονικη συμβαση. θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος, αν τη δικαιουμε τελικα την αδεια, και αν ναι, ποση δικαιουμε,γιατι λενε οτι ειναι και αναλογικη.δεν εχω παρει ουτε μειωμενο ωραριο που διαβασα οτι υπαρχει. επισης μπορει να παρθει και διακεκομενη?[δηλαδη αν δουλεψει 4 μηνες φετος και 4 του χρονου τι γινεται..].την κανονικη αδεια θα την χασω? σας ζαλισα αλλα δεν γνωριζω τιποτα....ευχαριστω!

Διαφημίσεις

γεια σε ολους.... δουλευω μονιμος σε δημο και εμαθα οτι δικαιουμαι αδεια ανατροφης τεκνου.εχω ενα παιδακι 20 μηνων και η γυναικα μου ξεκινησε δουλεια σε ιδιωτικο τομεα με κανονικη συμβαση. θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος, αν τη δικαιουμε τελικα την αδεια, και αν ναι, ποση δικαιουμε,γιατι λενε οτι ειναι και αναλογικη.δεν εχω παρει ουτε μειωμενο ωραριο που διαβασα οτι υπαρχει. επισης μπορει να παρθει και διακεκομενη?[δηλαδη αν δουλεψει 4 μηνες φετος και 4 του χρονου τι γινεται..].την κανονικη αδεια θα την χασω? σας ζαλισα αλλα δεν γνωριζω τιποτα....ευχαριστω!

Με επιφύλαξη αυτά που σου λέω.

Ισχύουν για τον ιδιωτικό τομέα. Δεν ξέρω αν ισχύουν και για το δημόσιο.

Αν θυμάμαι καλά δικαιούσαι 3,5 μήνες το χρόνο αν δεν απατώμαι, αλλά σε συννενόηση με τον εργοδότη, και απο ότι θυμάμαι άνευ αποδοχών.

γεια σου ειμαι και εγω δημοτικη υπολληλος

Θα σου πω τι εγινε με δικους μου συναδελφους -αντρες που πηραν αδεια ανατροφης ,

και οι δυο πηραν την αδεια επειδη η συζυγοι τους ηταν αναπληρωτριες εκπαιδευτικοι και δεν ηθελαν αυτες να σπασουν τη συμβαση τους για να μην χασουν μορια . Η διαρκεια της ειναι 9 μηνες , ενα παρεις το μεωμενο ειναι τα δυο πρωτα χρονια ειναι δυο ωρες και τα αλλα δυο μια ωρα. Απαραιτητη προυποθεση ειναι η συζυγος να κανει υπευθυνη δηλωση οτι δεν θα κανει χρηση της αδειας ανατροφης . Η κανονικη αδεια δεν εχει καμια σχεση με την ανατροφης , φυσικα και δεν την χανεις και επισης μπορεισ την αδεια ανατροφης να την παρεις τμηματικα οπως εκανε και ενας απο τους συναδελφους μου που γυρισε στις 30 Ιουνιου και το Σπτεμβριο με το καλο αν ξανα παρουν τη συζυγο ως αναπληρωτρια θα παρει και το υπολοιπο, ευχομαι να σε βοηθησα

YVnYp3.png

IcqGp3.png

ευχαριστω πολυ συναδελφισα,καπως ετσι το καταλαβα και εγω απο τον αρμοδιο μου.απλα καποιοι προσπαθουν να μου την κοψουν δηθεν οτι δεν δικαιουμε,μαλλον για να κανουν τη δουλεια τους..! δεν εχω παρει καθολου μειωμενο ωραριο.δεν γνωριζα τιποτα ουτε ενημερωθηκα απο καποιον οτι υπαρχουν τετοια βοηθηματα! πηγε ο μικρος 20 μηνων και πληρωνα ατομο για να τον κραταει..