Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΔΥΝΑΜΟ ΣΠΕΡΜΑ- ΑΠΟΒΟΛΕΣ

Recommended Posts

Καλημέρα,

Να κάνω μια ερώτηση- Επειδή διαβάζω διάφορα στο φόρουμ το τελευταίο καιρό και μου δημιουργήθηκε μια απορία γιατί και μένα ο σύζυγος έχει αδύναμο σπέρμα....αν μια κοπέλα καταφέρει να μείνει έγκυος από άντρα με αδύναμο σπέρμα έχει περισσότερες πιθανότητες να αποβάλλει λόγω αδύναμου σπέρματος?

ή για την αποβολή "ευθύνεται" πλέον η γυναίκα αφου το έμβρυο είναι πια στον οργανισμό της?

Γιατί παρατήρησα ότι πολλές κοπέλες με άντρες με αδύναμο σπέρμα είχαν αποβολές...

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

Να κάνω μια ερώτηση- Επειδή διαβάζω διάφορα στο φόρουμ το τελευταίο καιρό και μου δημιουργήθηκε μια απορία γιατί και μένα ο σύζυγος έχει αδύναμο σπέρμα....αν μια κοπέλα καταφέρει να μείνει έγκυος από άντρα με αδύναμο σπέρμα έχει περισσότερες πιθανότητες να αποβάλλει λόγω αδύναμου σπέρματος?

ή για την αποβολή "ευθύνεται" πλέον η γυναίκα αφου το έμβρυο είναι πια στον οργανισμό της?

Γιατί παρατήρησα ότι πολλές κοπέλες με άντρες με αδύναμο σπέρμα είχαν αποβολές...

Ευχαριστώ

Mελίνα μου, καλησπέρα. Εγώ είχα 2 αποβολές (ο σύντροφός μου έχει επίσης αδύναμο σπέρμα) και έχω την ίδια απορία. Νομίζω πάντως, πως μπορεί να παίζουν ρόλο και τα δύο. Πότε το ένα, πότε το άλλο, πότε και τα δύο μαζί! Βέβαια, θα σου απαντήσουν με πιο αξιόπιστες πληροφορίες απο ότι εγώ!!!:)

Αν δε μπορείς, πρέπει. Αν πρέπει, μπορείς..

Καλημέρα,

Ευχαριστώ

γεια σου και απο μενα! προφανως θα εχεις ρωτησει το γιατρο σου , αλλα μιας και το ξερω μπορει να βοηθησει και καποια αλλη κοπελα.

ειχα και εγω αποβολη, πριν ενα χρονο, και εδω και ενα χρονο δεν ξαναεμεινα εγκυος. οποτε μου λεει ο γιατρος '' πρεπει να κανει ο αντρας σου σπερμοδιαγραμμα'' μα του λεω ''με τον ιδιο αντρα εμεινα εγκυος την προηγουμενη φορα''. και μου απαντησε '' ισως γι αυτο να το εχασες,ισως υπηρχε προβλημα στο σπερμα''. και απο οτι καταλαβα μετα μου ειπε πως παιζει ρολο και η ποιοτητα του σπερματος, (κατι που γραφει με φυσιολογικη κεφαλι, αυχενα κλπ αν τα θυμαμαι καλα )

Σίγουρα παίζει ρόλο το σπέρμα αν μια εγκυμοσύνη δεν προχωρήσει.Μια αποβολή δεν είναι πάντα τυχαίο γεγονός και παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες.Ένας απο αυτούς είναι και πόσο δυνατό είναι το σπέρμα και φυσικά η ποιότητα του.Η μητέρα μου πριν 27 χρόνια,πριν μείνει έγκυος σε μένα είχε μια αποβολή αλλά προσπαθούσε 3 χρόνια να κάνει παιδί και δεν μπορούσε γιατί ο μπαμπάς μου είχε αδύναμο σπέρμα,έκανε μια θεραπεία με ενέσεις και δυνάμωσε έτσι έμεινε έγκυος η μαμά μου αλλά απέβαλε αμέσως μετά έμεινε σε μένα και πήγαν όλα καλά.Δυστυχώς δεν μπόρεσε να κάνει άλλο παιδί.Οι θεραπείες για το σπέρμα δεν εγγυώνται μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα και συνήθως μετά απο ένα 6μηνο το σπέρμα αδυνατίζει πάλι.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

ακριβως οσο πιο αδυναμο ειανι ενα σπερμα τοσο περισσοτερες παθολογικες μορφες και τοσο υψηλοτεροι οι κινδυνοι αποβολης

και εγω ειχα μια βιοχημικη πριν 6 μηνες με αδυναμο σπερμα και ακομα προσπαθουμε...:shock:

Διαφημίσεις

ακριβως οσο πιο αδυναμο ειανι ενα σπερμα τοσο περισσοτερες παθολογικες μορφες και τοσο υψηλοτεροι οι κινδυνοι αποβολης

και εγω ειχα μια βιοχημικη πριν 6 μηνες με αδυναμο σπερμα και ακομα προσπαθουμε...:shock:

τι σημαίνει βιοχημική κύηση ρε κορίτσια? Εχω μπερδευτεί..

Αν δε μπορείς, πρέπει. Αν πρέπει, μπορείς..

ρε κοριτσια γκαι γω δε ξερω τι ειναι η βιοχημικη κυηση.απ τη στιγμη που γονιμοποιειται ομωσ δεν ειναι καλο το εμβρυο?αν δεν ηταν καλο δεν θα γονιμοποιουνταν.

το παρακάτω βρήκα στο ίντερνετ

Βιοχημική εγκυμοσύνη

Κάποιες φορές η γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο επιτυγχάνεται, η ανάπτυξη όμως της κύησης διακόπτεται σε αρκετά πρώιμο στάδιο.Αν αυτό συμβεί μεταξύ της 4ης και 5ης εβδομάδος (απο την πρώτη μερα του κυκλου) , πριν δηλαδή από τη χρονική στιγμή που ο σάκκος κύησης είναι ανιχνεύσιμος με υπερηχογραφικό έλεγχο, αναφερόμαστε σε βιοχημική κύηση. Στην περίπτωση αυτή το τεστ εγκυμοσύνης θα βρεθεί θετικό, η κύηση όμως δεν θα προλάβει να προοδεύσει μέχρι την υπερηχογραφική επιβεβαίωση, κάτι που θα την χαρακτήριζε κλινική.

Η αιτία της αποτυχίας της προόδου μιας κύησης σε αυτό το στάδιο στατιστικά έχει σαν συχνότερο αίτιο ενδογενές πρόβλημα των συγκεκριμένων αρχέγονων κυττάρων της κύησης (του συγκεκριμένου δηλαδή ωαρίου και σπερματοζωαρίου που συνεισέφεραν για την κύηση), και σε καμμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνει κανενός είδους πρόβλημα που θα αφορούσε την γονιμότητα του ζεύγους. Αποκλείει αντίθετα πολλά από τα προβλήματα γονιμότητας, εφόσον το ζευγάρι κατόρθωσε να φτάσει σε αυτό το στάδιο, κι αν πρόκειται για κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης επιβεβαιώνει την επιτυχία όλων των προηγουμένων σταδίων.