Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εγκυμοσύνη και πόνοι στην κοιλιά...

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες!! Σας γράφω για πρώτη φορά αν και σας διαβάζω πολύ καιρό τώρα! Είμαι στην 6η εβδομάδα κύησης και ευτυχώς συνέλαβα με την πρώτη προσπάθεια! Το θέμα μου είναι το εξής : Την προηγούμενη Δευτέρα πήγα στο γιατρό, μου έκανε υπέρηχο και όπως μου είπε, ήταν όλα καλα και το μωρο σε καλη θέση. Μου είπε να παω σε 10 μερες για να ακουσουμε την καρδούλα του. Την επόμενη μέρα (Τριτη) είχα κάτι καφε ανοιχτα υγρα- κιτρινα σκουρα, και πηρα το γιατρο και μου ειπε να μην ανησυχω κι οτι ισως προηλθαν κι απο την εξέταση.Οντως με το που ξεκουραστηκα εφυγαν. Την Τεταρτη το βραδυ ομως με επιασαν πολύ εντονοι πόνοι περιόδου και το επόμενο πρωι πήρα το γιατρό μου μου ειπε να παιρνω 3 utrogestan τη μερα, να ξεκουραζομαι κτλ. Τον ρωτησα αν υπαρχει πιθανοτητα να συμβει κατι ασχημο και μου ειπε "ναι υπαρχει ενα 15-20%, αλλα αν δεν ακουσω την καρδια του δεν μπορω να πω τιποτα".Τωρα ειμαι στο σπιτι 3 μερες, παιρνω utrogestan, ποναω, δεν μπορω να περατησω καλα καλα κτλ. Παντως δεν εχω καφε υγρα , μονο αχρωμα. Οπως καταλαβαινετε εχω τρελαθει , φοβαμαι και δεν ξερω πως να αντιδράσω... Εχει βρεθει καμια σε αναλογη θεση? :-( :-(

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλες!! Σας γράφω για πρώτη φορά αν και σας διαβάζω πολύ καιρό τώρα! Είμαι στην 6η εβδομάδα κύησης και ευτυχώς συνέλαβα με την πρώτη προσπάθεια! Το θέμα μου είναι το εξής : Την προηγούμενη Δευτέρα πήγα στο γιατρό, μου έκανε υπέρηχο και όπως μου είπε, ήταν όλα καλα και το μωρο σε καλη θέση. Μου είπε να παω σε 10 μερες για να ακουσουμε την καρδούλα του. Την επόμενη μέρα (Τριτη) είχα κάτι καφε ανοιχτα υγρα- κιτρινα σκουρα, και πηρα το γιατρο και μου ειπε να μην ανησυχω κι οτι ισως προηλθαν κι απο την εξέταση.Οντως με το που ξεκουραστηκα εφυγαν. Την Τεταρτη το βραδυ ομως με επιασαν πολύ εντονοι πόνοι περιόδου και το επόμενο πρωι πήρα το γιατρό μου μου ειπε να παιρνω 3 utrogestan τη μερα, να ξεκουραζομαι κτλ. Τον ρωτησα αν υπαρχει πιθανοτητα να συμβει κατι ασχημο και μου ειπε "ναι υπαρχει ενα 15-20%, αλλα αν δεν ακουσω την καρδια του δεν μπορω να πω τιποτα".Τωρα ειμαι στο σπιτι 3 μερες, παιρνω utrogestan, ποναω, δεν μπορω να περατησω καλα καλα κτλ. Παντως δεν εχω καφε υγρα , μονο αχρωμα. Οπως καταλαβαινετε εχω τρελαθει , φοβαμαι και δεν ξερω πως να αντιδράσω... Εχει βρεθει καμια σε αναλογη θεση? :-( :-(

mary καταρχήν συγχαρητήρια και έυχομαι όλα να πάνε καλά!!!! να έχεις μία τελειόμηνη εγκυμοσύνη! να σε ρωτήσω κάτι, από πότε μετράς ότι είσαι 6 εβδομάδων.? θέλω να πω αν μετρας πό την πρωτη ημέρα της τελευταίας περιόδου σου ή αν στο είπες γιατρός!

b1xOp2.png

QBskp2.png

anastasaki τελευταια περιοδο ειχα 26 Απριλιου οποτε... Σημειοτεον απο χτες το βραδυ εχω ΚΑΙ καφε υγρα... Δεν ξερω τι να υποθεσω... :(:(:(

Διαφημίσεις

γεια και απο μενα.. και εγω καπου κοντα στη δικη σου εγκμοσυνη ειμαι και εχω και εγω υγρα αλλα ασπρα.εμενα μου ειπε ο γιατρος να περιμενουμε να ακουσουμε καρδουλα την επομενη βδομαδα για να ειμαστε πιο σιγουροι.αρα και εσυ υπομονη οπωσ κι εγω και ελπιζω ολα να μας πανε καλα......

wMpkp2.png

tUiRp2.png

anastasaki ναι επικοινώνησα και δεν τον ακουσα να ανησυχει ιδιαιτερα και ειπε οτι μονο αν ακουσουμε την καρδουλα θα ειμαστε σιγουροι κι οτι τα καφε ειναι φυσιολογικα. Τωρα εχω ραντεβου την Τεταρτη και θα σκασω μεχρι τοτε.evinicolas τα ασπρα δεν ειναι καθολου ανησυχητικα , παρολα αυτα καταλαβαινω την αγωνια σου... παντως σημερα νιωθω πολυ καλυτερα, ισως να ειναι και το οτι ειπα στη δουλεια τι μου συμβαινει, με στηριξαν και μου ειπαν να κατσω και μια βδομαδα σπιτι να ξεκουραστώ!:-D

θα ειναι πολυ καλυτερα να μεινεισ στο σπιτι για να ηρεμησεισ λιγο...παλι καλα που σε κατανοησαν στη δουλεια σου...ποτε εχεισ ραντεβου για την καρδουλα;

wMpkp2.png

tUiRp2.png

Ξερω πως καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος και δεν ειμαι κ για γιατρος για διαγνωση, αλλα θα σου ελεγα να μην ανησυχεις.. εγω ειμαι τωρα στον 6ο μηνα αλλα οταν ημουν οσο εσυ ειχα τρομερους πονους, δεν ειχα υγρα αλλα ελεγα θυμαμαι στον αντρα μου πως κατι κακο γινεται εκει μεσα.. ευτυχως ομως δεν ηταν τιποτα.. η μητρα κανει συσπασεις και νιωθεις τοσο αβολα.. οπως και να χει χαλαρωσε και σε 2 μερες θα ξερεις, επειδη παιζει κ η ψυχολογια ομως ρολο (ποια μιλαει τωρα ..αλλα λεμε!) προσπαθησε να απασχολεις το μυαλο σου.. ευχομαι ολα καλα κουκλα μου

Σορρυ 12 Απριλιου, 26 εγινε η συλληψη

geia sou mary26 kai apo mena.euxomai ola na pane kala an kai eimai sigourh gia auto!apla 8a h8ela na sou pw pwsan h periodos sou htan 12 apriliou tote aurio 8a eisai 9 evdomadwn kai oxi 7 opws sou eipe o giatros.gt upologizoun +2 vdomades prin thn periodo!oso gia to aima egw eimai 15 evdomadwn kai eixa mia mikrh apokollhsh me 8erapeia kai plhrh ksekourash twra ola einai ola mia xara kai den exw kapoio provlhma!

kserw pws anushxeis to mono omws pou xreiazetai einai na mhn kourazeis polu ton eauto sou.egw pantws etsi thn pathsa :(

QVXsp3.png

Διαφημίσεις

Εγω επαθα μεγαλη αιμορραγία στην 10 εβδομάδα χωρίς προειδοποίηση. Να προσεχεις παρα πολύ τις πρώτες εβδομάδες μεχρι να σταθεροποιηθει η κατασταση σου και μεχρι να βλεπετε οτι ολα ειναι καλα με το μωρακι. Εγω μετα απο τοση πολύ αιμορραγία και πόνους, το μωρο (εμεινα στο κρεβατι 1,5 μηνα, τουαλετα-κρεβατι) ευτυχως δεν επαθε τιποτα :-). Βεβαια καφε υγρα ειχα μεχρι πριν 5 μερες περιπου. Μάλλον το utrogestan θα το παιρνω μεχρι να γεννησω....Γενικοτερα κοριτσια..να προσεχετε...:wink:;-)

UJF8p2.png

aq8Pp2.png

Koritsia sas euxaristw para polu!! Mou dinete polu kouragio! Twra vevaia aisthanomai polu kalutera , ki exw rantevou simera me to giatro!! Xristina pragmatika exw mperdeutei, 12 Apriliou eixa teleutaia periodo, kai o giatros mou eipe oti kathe 19 tha allazw mina...Twra to poso evdomadwn eimai... ereunatai!Elpizw ola na pane kala kai na akousoume kardoula! ;)

Koritsia sas euxaristw para polu!! Mou dinete polu kouragio! Twra vevaia aisthanomai polu kalutera , ki exw rantevou simera me to giatro!! Xristina pragmatika exw mperdeutei, 12 Apriliou eixa teleutaia periodo, kai o giatros mou eipe oti kathe 19 tha allazw mina...Twra to poso evdomadwn eimai... ereunatai!Elpizw ola na pane kala kai na akousoume kardoula! ;)

Εχω βρει αυτο το site το οποίο ειναι καταπληκτικό, βρισκει ημερομηνίες αλλαγής μηνα, εβδομαδας κτλ. και πολλές άλλες πληροφορίες.

http://www.baby2see.com/index.html ENJOY!!!:-D

UJF8p2.png

aq8Pp2.png

mary26 συνχαρητηρια!!και μην λησμονησεις να μας ενημερωσεις τι εγινε με το γιατρο.η δικη μου εμπειρια ηταν 3 utrogestan την ημερα ενδοκολπικα και τωρα εχω μια κοπελαρα 27 μηνων.ολα καλα θα πανε!!καθε αρχη και δυσκολη λενε!το αποτελεσμα θα σε δικαιωσει!!

Διαφημίσεις

Αχ κοριτσια τα νέα είναι πολύ καλά!! Ακούσαμε και καρδουλα χτες και ο γιατρός μου είπε οτι έχει ριζώσει το μωράκι!! Βέβαια μου ειπε να προσέχω και σιγα σιγα να κοβω τα utrogestan! Παρόλα αυτά εχω και πόνους και λίγο καφε... Ομως μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικα και οταν περασουν κατα τον 3ο μηνα τότε θα του λέω "γιατρέ δεν έχω κανένα συμπτωμα, μήπως κατι δεν παει καλα?":lol::lol:

Μου εδωσε κι ενα κυκλακι κοκκινο που εχει δυο δεικτες και βρισκεις τις εβδομαδες οποτε ειμαι 7 εβδ και 2 ημερων!! :-P

Αχ κοριτσια τα νέα είναι πολύ καλά!! Ακούσαμε και καρδουλα χτες και ο γιατρός μου είπε οτι έχει ριζώσει το μωράκι!! Βέβαια μου ειπε να προσέχω και σιγα σιγα να κοβω τα utrogestan! Παρόλα αυτά εχω και πόνους και λίγο καφε... Ομως μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικα και οταν περασουν κατα τον 3ο μηνα τότε θα του λέω "γιατρέ δεν έχω κανένα συμπτωμα, μήπως κατι δεν παει καλα?":lol::lol:

Μου εδωσε κι ενα κυκλακι κοκκινο που εχει δυο δεικτες και βρισκεις τις εβδομαδες οποτε ειμαι 7 εβδ και 2 ημερων!! :-P

Πολύ χαιρομαι!!! :)) Ολα καλα θα πάνε. Απλα μην κουραζεσαι τους πρωτους μήνες...(ΕΙΔΙΚΑ σκυψίματα και βάρη) τουλάχιστον μεχρι να εξαφανιστεί και το καφε αίμα. xxxxxxxx Με το καλο!!!

UJF8p2.png

aq8Pp2.png

Κορίτσια εξαφανίστηκε το καφε εδώ και 2 μέρες!! Τώρα αρχισαν οι αναγούλες! Αχ δεν θα γλυτώσω από τίποτα φαίνεται!!

Κορίτσια καλημέρα! Είμαι και γω εγκυούλα στις πρώτες εβδομάδες. Εδω και μια εβδομαδα είχα πονάκια στην κοιλιά σχετικά πυκνά μερα-νυχτα. Τωρα μια βδομαδα μετα μου εχουν σταματήσει σχεδόν εντελώς. Τι σημαίνει αυτό; Είναι καλό ή κακό; Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Χοριακή εκανα τελευταια φορά την Τεταρτη και εκτοτε δεν ξέρω τιποτα. Ουτε στο γιατρό πηγα ακομα για μου είπε ότι είναι νωρίς. Μεχρι τότε (13/6) τι κάνουμε;

GlXHp3.png

YCLEp3.png

Κορίτσια καλημέρα! Είμαι και γω εγκυούλα στις πρώτες εβδομάδες. Εδω και μια εβδομαδα είχα πονάκια στην κοιλιά σχετικά πυκνά μερα-νυχτα. Τωρα μια βδομαδα μετα μου εχουν σταματήσει σχεδόν εντελώς. Τι σημαίνει αυτό; Είναι καλό ή κακό; Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Χοριακή εκανα τελευταια φορά την Τεταρτη και εκτοτε δεν ξέρω τιποτα. Ουτε στο γιατρό πηγα ακομα για μου είπε ότι είναι νωρίς. Μεχρι τότε (13/6) τι κάνουμε;

Με το καλό και να πάνε όλα καλά. Το ότι σταμάτησαν τα πονάκια δεν νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να σε κάνει να ανησυχείς. Υπομονή μέχρι να πάς στον γιατρό σου. Πότε είχες τελευταία φορά περίοδο?

oIKlp2.png

Η ΤΕΡ ηταν 9/3 αλλά η σύλληψη έγινε πολύ αργότερα. Δηλ. τώρα χοντρικά υπολογίζω ότι είναι στην αρχή της 5ης εβδομάδας το πολύ πολύ με βαση τις δύο χοριακές (30/5 η χοριακή ήταν 121 και 1/6 η χοριακή ήταν 388. )

GlXHp3.png

YCLEp3.png

Η ΤΕΡ ηταν 9/3 αλλά η σύλληψη έγινε πολύ αργότερα. Δηλ. τώρα χοντρικά υπολογίζω ότι είναι στην αρχή της 5ης εβδομάδας το πολύ πολύ με βαση τις δύο χοριακές (30/5 η χοριακή ήταν 121 και 1/6 η χοριακή ήταν 388. )

Τα πονακια χωρις αλλα συμπτωματα (αιμα) ειναι φυσιολογικά, τα ειχα και εγω, ο γιατρος μου ειχε πει οτι προσαρμοζεται η μητρα. Βασικα καλο θα ειναι να μην κουραζεσαι πολύ τωρα στην αρχή. xxx :wink::wink:

UJF8p2.png

aq8Pp2.png

Επανέρχομαι με νεότερα πάνω στο θέμα μας. Χτες έκαν χοριακή (7508 γιατι είχα σκάσει από την αγωνία μου!!! Πάνω που χάρηκα σήμερα το πρωί επιασα να κανω λίγες δουλίτσες ελαφριές ( συμμάζεμα,ξεσκόνισμα ,μπάνια) και νιώθω μια κούραση και ένα ξαφνικό πόνο στην κοιλια σαν κράμπα αλλά όχι πολύ δυνατό. Μετά νιώθω μια υγρασία απο κάτω, παω τουαλετα και βλέπω στο εσωρουχο ανοιχτές καφε εκκρίσεις. Τα είδα όλα με το ζόρι κρατήθηκα και δεν λιποθύμησα!!!! επαθα ΠΑ-ΝΙ-ΚΟ!!!! Πήρα το γιατρό και μου είπε 3 utrogestan των 200 ως την Τρίτη και ξάπλα. Νιώθω τόοοοοοσο ηλίθια που σηκώθηκα να κάνω δουλειές γιατί το απόγευμα θα έρχονταν για καφέ τα πεθερικά.... Εχω πολλές ενοχές....

GlXHp3.png

YCLEp3.png

μην νιωθεις τυψεις.ακομα ειμαστε στην αρχη και δεν πολυκαταλαβαινουμε την κατασταση μας.εγω μπορει να ξεκινησω να κανω δουλειες του σπιτιου, να σπρωξω το κρεββατι για να το στρωσω και οταν δω τα ανιψια μου τρεχω να τα παρω αγκαλια..μετα θυμαμαι την κατασταση μου, αλλα τις βλακειεσ τις εχω κανει ηδη.:rolleyes:

τωρα εσυ αφου σου ετυχε αυτο ξαπλωσε και μεινε ηρεμη.....και μη φοβασαι, θα περασει...:wink:

wMpkp2.png

tUiRp2.png