Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

depon επικίνδυνο ή όχι στην οδοντοφυία?

Recommended Posts

καλημέρα

Έχω μια κόρη 7 μηνών.Δεν έβγαλε ακόμα δοντάκια.Είχε έντονη ενόχληση από 3 μηνών και πόνο πολύ.Της έδωσα depon για ένα μήνα,δηλαδή 5,5 εως 6,5 αλλά το 1/3 της δόσης 1,5 cc και όχι 3,5cc σύμφωνα με το βάρος της.Την έπιανε μετα από μια ώρα και παρόλα αυτά ξυπνούσε 2-3 φορές το βράδυ,αν και πριν κοιμόταν μονοκόματα.

Ο ενας παιδίατρος που την είδε είπε είναι ακίνδυνο,ο άλλος που πήρα τηλέφωνο(και ήταν αυτός που την εξέτασε όταν γεννήθηκε) είπε απαράδεκτο ένα μήνη depon.

Aν δε της έδινα ήταν υπερκινητική,δε κοιμόταν και έκλαιγε πολύ.

Εν τω μεταξύ πέρασε η φλεγμονή και ο ερεθισμός και ηρέμησε και είναι άσπρα και φουσκωμένα πάνω από 4 δόντια.

Τελικά το depon είναι ακίνδυνο?Έχει επιπτώσεις?

Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε

κατώτεροι χωρίς την άδεια μας Eleanor Roosevelt

Πες μου κάτι, θα το ξεχάσω,δείξε μου κάτι, μπορεί να μην το θυμηθώ,Βάλε με να κάνω κάτι, θα το καταλάβω Ρητό, ιθαγενών της Αμερικής

Διαφημίσεις

αν καταλαβα καλα εδινες στο μωρο ντεπον καθε μερα για ενα μηνα.

δεν ειμαι γιατρος αλλα εγω στο δικο μου παιδι δε θα εδινα καθε μερα το βρισκω υπερβολικο.

ακομα και οταν ειναι αρρωστο με μετρο το δινω και οταν χρειαζεται.

εγω μεσα στο γαλα βουταγα ενα φακελακι χαμομηλι για 5 λεπτα και ετσι μπρουσε να χαλαρωσει καλυτερα και να κοιμηθει.

Απ όσο γνωρίζω δεν πρέπει να λαμβάνεται καθε μερα για καιρό. επίσης στα μωρά δίνουμε εναλλάξ αυτου του ειδους τα αντιπυρετικά. νομίζω για την μακροχρόνια χρήση λέει και στο εσώκλειστο χαρτί. γιατι δεν του εβαζες λίγο mundozal στα ούλα? ο γιατρός συμφωνουσε για τη λήψη depon?

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα, και μένα μου φαίνεται πολύ μεγάλο διάστημα για να δίνεις κάθε μέρα depon. Εμείς ξεκινήσαμε να βγάζουμε δόντια από 3,5 μηνών και σήμερα έχουμε 6!!! Κάθε φορά που νόμιζα ότι δεν αντέχει τον πόνο τότε του έδινα εναλλάξ depon-dollal μέχρι 2 μέρες συνεχόμενες. Έτσι τουλάχιστον μου είπε η παιδίατρος. Να το αποφεύγω όσο μπορώ. Προσπαθούσα να τον χαλαρώσω με μπανάκι, χαμομήλι, το τζελ για τα ούλα και μια οδοντόβουρτσα σιλικόνης που τον βοηθούσε να τα ξύσει. Μην νομίζεις...δεν πετύχαινε πάντα. Σκέψου ότι ξυπνάει ακόμα το βράδυ 5-6 φορές. Έχουν μεγάλο ζόρι τα καημένα με αυτά τα δόντια!!!

μα και εγώ υπερβολικό το θεώρησα αλλά έλεγε παιδίατρος 1,5 cc τημέρα για μια εβδομάδα π.χ. είναι οσο παίρνει ένα μωρό μια μέρα άρρωστο.Και να σκεφτεί κανείς ότι η μικρή δεν έχει αρρωστήσει ως τώρα με τόσες ιώσεις.Και εγώ της έδινα χαμομήλι,κάνοντας της μασάζ,αλλά άλι δεν ηρεμούσε.Δε βαριόμουνα να την έχω αγκαλιά και να την ηρεμώ αλλά και με το κλάμα συνεχεια στεναχωριόμουν.όχι ώρες ατέλειωτες αλλά πολύ συχνά ανά διαστήματα.Είπε πάλι ότο ο πόνος ο έντονος είναι γιατί ανατείλουν πολλά δοντάκια μαζί και ότι είχαν ερεθιστει και οι πάνω και οι κάτω κοπτήρες και οι πλάγιοι και είναι φουσκωμένοι,ενώ σε άλλα παιδάκια βγαίνουν μόνο οι κάτω πρώτα.Τι να πω?Εμπειρία δεν έχω αλλά στεναχωρέθηκα με τόσο depon

Πες μου κάτι, θα το ξεχάσω,δείξε μου κάτι, μπορεί να μην το θυμηθώ,Βάλε με να κάνω κάτι, θα το καταλάβω Ρητό, ιθαγενών της Αμερικής

6,5 μηνών που της έκοψα το depon είχε φαγούρα αλλά δεν έχει πόνο πια.Χαμομήλι της τρίβω τα δόντια και με το μπανάκι της περνάει όντως.Μundisal και bexident δεν της έκανε τίποτα.

Και τώρα 5 μέρες έχει μπούκωμα χωρίς συνάχι.Είπε παιδίατρος είναι από τα δόντια.Ισχύει?Η από αλλεργία άνοιξης.

Σε τόσο μωρά ισχύει?Γιατι έχω ακούσει πως αλλεργίες εμφανίζουν μετά τα 2 χρόνια.

Με ορό physiomer και συσκευή ρινικής απόφραξης τη βοηθώ αλλά δε βγάζει κάτι ιδιαίτερο και το μπούκωμα παραμένει και φαίνεται εσωτερικά βαθιά να υπάρχει

το depon γιατρός το συνέστησε,εγώ ούτε καν ήξερα

Κανένα φάρμακο δεν είναι ακίνδυνο. Για το λόγο αυτό η χρήση φαρμάκων πρέπει να γίνεται με φειδώ και μόνο οταν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Εμείς τα δόντια τα μετρήσαμε ένα προς ένα.... Μήνες είχαμε κάνει τη νύχτα μέρα απο τα κλάμματα του μικρού. Depon έδωσα μόνο 2 φορές και σε ποσότητα μικρότερη απο αυτή που προβλεπόταν λόγω του βάρους του.

Θα σου έλεγα να αποφύγεις να ξαναδώσεις του μωρού φάρμακο για τόσο μεγάλο διάστημα. Και οσο και αν είναι τρομερά κουραστικό, η αγκαλιά είναι το καλύτερο αναλγητικό...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...