Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 6ΜΗΝΟ;

mania

Recommended Posts

ειναι βασικο να εχεις αιτη8ει εγγραφως τη κανονικη αδεια γιατι μπορει να σου κανει διαφορα ο εργοδοτης....οποτε αν δεν υπαρχει προ8εσμια μεσα στο 2009 να στη δωσει μετα το 6μηνο την δινει πριν..τελικα κοντεπσαμε να παμε δικαστικως για το ζητημα αλλα μαλλον συβοθλευτικε διαφορους και τελικα εδωσε τηυν κανονικη μετα τη λοχειας για να ακολου8ησει το 6μηνο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 71
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να΄μαι κι εγώ, γεννησα 22/1/09, σταμάτησα 19 μέρες αργότερα από το προβλεπόμενο που έλεγε ο νόμος με σκοπό να τις πάρω μετά, αφού τελείωσε η άδεια λοχείας πήρα το 6μηνο, μου χρωστάει ακόμα όμως 20 μέρες από το 2008 που ούτε λόγος να μου της πληρώσει 756? ποσό, και επισης όλη την άδεια του 2009, στις 29 Σεπτεμβρίου τελειώνει το 6μηνο, τί με συμβουλέυετε να κάνω;;;

Εγώ θα σε συμβούλευα να πάρεις κάποιες ημέρες από την άδεια που έχεις και να επιστρέψεις στην δουλειά του - ας πούμε- στα μέσα οκτωβρίου και φυσικά να κρατήσεις λίγες και για τις γιορτες των Χριστουγέννων.

Όσο για τις περσινές 20 ημέρες... Δεν κατάλαβα αν πρόκειται για ημερες αδείας, αλλά αν πρόκειται για άδεια εγώ θα τις καθόμουν σίγουρα....

ΥΓ. Αυτή είναι η γνώμη μου. έτσι;;; Δεν σου λεω να το κάνεις και εσύ...

Διαφημίσεις

Εγώ θα σε συμβούλευα να πάρεις κάποιες ημέρες από την άδεια που έχεις και να επιστρέψεις στην δουλειά του - ας πούμε- στα μέσα οκτωβρίου και φυσικά να κρατήσεις λίγες και για τις γιορτες των Χριστουγέννων.

Όσο για τις περσινές 20 ημέρες... Δεν κατάλαβα αν πρόκειται για ημερες αδείας, αλλά αν πρόκειται για άδεια εγώ θα τις καθόμουν σίγουρα....

ΥΓ. Αυτή είναι η γνώμη μου. έτσι;;; Δεν σου λεω να το κάνεις και εσύ...

Σέυχαριστω, ναι του 2008 ειναι μερες αδειας. Η αληθεια ειναι οτι θελω πολύ να κατσω τις επιπλεον μερες

δεν μπορεις τον σεπτεμβρη μολις τελειωσεις το 6μηνο να παρεις τις περσυνες για να κατσεις πιο πολυ με το παιδι σου?καλα αρνειται να σου τις πληρωσει αλλα αρνειται και να σου την δωσει????

Kht7p2.png

3iVPp3.png

δεν μπορεις τον σεπτεμβρη μολις τελειωσεις το 6μηνο να παρεις τις περσυνες για να κατσεις πιο πολυ με το παιδι σου?καλα αρνειται να σου τις πληρωσει αλλα αρνειται και να σου την δωσει????

Εγώ αυτό θέλω να της ζητήσω αλλά χλωμό να μου της δίνει και εννοείται ότι δεν θέλει να μου τις πληρώσει γιατί της τα είχα ζητήσει τα λεφτά αλλά τίποτα.. τί ωραία τί καλά..

• 1 month later...

Hello και από εμένα!Πάλι με έκαναν μπουρλώτο σήμερα που πέρασα από την δουλειά!Το θέμα εξάμηνο το έχω ξεχάσει γιατί ο κλάδος μου ανήκει στις εξαιρέσεις, πίκρα νούμερο ένα!Και το κακό συνεχίζεται!Δεν μου δίνουν λέει από την άδεια μου την κανονική γιατί πρέπει να πάρουν άλλοι που και καλά δεν πήραν το καλοκαίρι!Να προσθέσω οτι έχω τις περισσότερες μέρες κανονικής άδειας μιας και όλοι κάτι έχουν πάρει και ότι ζήτησα απλά 10 ημέρες!Τί μπορώ να κάνω για αυτό?Η άδεια του 2009 δεν πρέπει να εξαντληθεί μέσα στο έτος?

Να προσθέσω οτι το μωράκι μου θα είναι δυόμιση μηνών όταν πάω στην δουλειά και ζήτησα 10 ημέρες ώστε να είναι τριών μηνών!Υπάρχει περίπτωση να μην μου δώσουν άδεια μέσα στο έτος και να μου την μεταφέρουν το 2010?Είναι νόμιμο αυτό?

Διαφημίσεις

Να προσθέσω οτι το μωράκι μου θα είναι δυόμιση μηνών όταν πάω στην δουλειά και ζήτησα 10 ημέρες ώστε να είναι τριών μηνών!Υπάρχει περίπτωση να μην μου δώσουν άδεια μέσα στο έτος και να μου την μεταφέρουν το 2010?Είναι νόμιμο αυτό?

Το πρόβλημα στο δημιουργεί το προσωπικό ή ο διευθυντής σου; Κανονικά την άδεια του 09 πρέπει να την εξαντλήσεις το 09. Το αν δεν έχουν πάρει και οι άλλοι την άδειά τους δεν είναι δικό σου θέμα, ας κανονίσουν να την πάρουν τώρα ή μέχρι να επιστρέψεις εσύ.

Συγκεκριμένα ο προιστάμενός μου.Με έχει κάνει άνω κάτω σήμερα!Σίγουρα η άδεια πρέπει να εξαντληθεί μέσα στο 2009?Φοβάμαι μην μου την τραβήξει για το 2010!

Συγκεκριμένα ο προιστάμενός μου.Με έχει κάνει άνω κάτω σήμερα!Σίγουρα η άδεια πρέπει να εξαντληθεί μέσα στο 2009?Φοβάμαι μην μου την τραβήξει για το 2010!

To περίμενα! Εγώ θα έλεγα να μιλήσεις με τον προϊστάμενό σου πάλι και να του πεις ότι καλό θα ήταν να βρει μία λύση και με τις άδειες των άλλων γιατί ΚΑΙ εσύ θέλεις να εξαντλήσεις και τη δικιά σου. Πες του ευγενικά μήπως θα ήθελε να μιλήσεις και με το προσωπικό να τον βοηθήσει; Και δεν κατάλαβα στην τελική, θα πρέπει ή εσύ ή οι άλλοι να αφήσουν υπόλοιπα του 2009 για του χρόνου; Γιατί; Στο προσωπικό πιέζουν να εξαντληθούν οι άδειες εντός της χρονιάς. Νομικά νομίζω μπορείς να πάρεις το υπολοιπό σου άλλη χρονιά, αλλά γιατί; Εσύ πρέπει να το πάρεις τώρα!

Γεία σου Κάτια,

αυτό που ξέρω εγώ είναι οτι έιναι παράνομο να μην σου δώσει την άδεια του 2009 μέσα στο έτος, η άδεια κανονικά δεν μεταφέρετε στο επόμενο έτος με τίποτα....

καλύτερα όμως πάρε τηλέφωνο στην επιθεώρηση εργασίας και νομίζω ότι θα σου λήσουν τις απορίες σου μία και καλή.

eNortjK1UjI2NzCyULIGXDASqAKg17.png

Διαφημίσεις

κοριτσια το τι επιτρεπετε και τι οχι στον ιδιωτικο τομεα ειναι μεγαλη ιστορια!εγω τον φετινο σεπτεμβρη τελειωσα την περσινη αδεια :evil::evil::evil:.για να μας την πληρωσει ουτε λογος,παλι καλα που δεν την χανουμε.katia ευχομαι να σου την δωσει για να μεινεις λιιιιιιγο ακομα με το μωρο σου.......

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Δεν βρίσκω άκρη με αυτόν τον άνθρωπο.Το αστείο είναι οτι δεν καίγεται κανένας συνάδελφος για άδεια αυτήν την περίοδο!Επίτηδες το κάνει!Δεν ξέρω τί να κάνω!Θα πάρω και την επιθεώρηση εργασίας αύριο να μου πουν.

Κορίτσια στην περίπτωση της Κatia 83 καλό θα ήταν να μη μπλέξει η επιθεώρηση εργασίας διότι δε φταίει ο εργοδότης της (μεγάλη τράπεζα) αλλά το θέμα είναι προσωπικό με τον προίσταμενό της. Προφανώς έχει τσαντιστεί που έμεινε έγκυος η Κatia 83 και που έλειπε με αναρρωτικές (φαντάζομαι πήρε αναρρωτικές στην εγκυμοσύνη γι΄αυτό και θα πάει στη δουλειά τόσο νωρίς, εννοώ δε μετέφερε τη μητρότητα για μετά τη γέννα). Αυτό που μπορείς να κάνεις Κatia 83 είναι να μιλήσεις πρώτα με τον Διευθυντή σου και να του εξηγήσεις τη προθεσή σου για άδεια και τη συζήτηση με τους συναδέλφους σου (ότι δεν καίγονται για άδεια εκείνο το διάστημα, όπως σου είπαν). Έτσι πιστευω θα βρεις άκρη, αν όχι το επόμενο βήμα είναι να μιλήσεις με το προσωπικό της τράπεζας (HR) που εκεί σίγουρα θα βρεις άκρη. Ευτυχώς για σένα ο προισταμενός σου δε δουλευει στην εταιρεία του μπαμπά του για να σου κάνει "νερά".

Αχ δεν πήρα αναρρωτικές απλά έφυγα 56 ημέρες νωρίτερα όπως ορίζει ο νόμος δηλαδή.Απλά τον πείραξε που ήταν καλοκαίρι, αλλά δεν το ήξερα οτι πρέπει να πάρουμε την άδεια κάποιων ακόμα και για να γίνουμε μητέρες!

Ευτυχώς που δεν είναι εταιρεία του μπαμπά του!Θα είχα φύγει από μόνη μου!Την άλλη εβδομάδα θα περάσω από την δουλειά αν και είμαι σίγουρη ότι δεν θα βγάλω άκρη!

Ti σημαίνει δε θα βγάλεις άκρη! Θα βγάλεις και θα παραβγάλεις. Σου χει πάρει τον αέρα, δεν είναι δική του η τράπεζα. Θα κινηθείς όπως σου είπα αν δε βγάλεις: Πρώτα στον διευθυντη σου και μετα HR. Σε κατ/μα είσαι; Αθήνα ή επαρχία;

Επαρχία είμαι.Αυτό είναι το κακό!Να πάρω στο τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού λες?

Οχι, πρώτα θα μιλήσεις με τον Διευθυντη του κατ/τος, λες και εκεί να μη βρεις άκρη;

Κανονικά πότε είναι να επιστρέψεις και πόσες μέρες έχεις υπόλοιπο για το 09;

Δύσκολο το βλέπω να μου την δώσει ο διευθυντής.Μακάρι δηλαδή,αλλά αν έχει τον προιστάμενό μας να τον ζαλίζει δύσκολα θα μου την δώσει.Θα πάω να συζητήσω την Δευτέρα μαζί του.Άντε να δούμε τί θα γίνει!16 Νοέμβρη επιστρέφω και έχω άλλες 14 ημέρες του 2009.

Γράψε μας νέα τη Δευτέρα που θα πας. Από την άλλη εγώ δε βρίσκω λόγο να στην αρνηθεί ο Διευθυντης. Εσύ θα πας μες στην ευγένεια και την καλοσύνη και τα γλυκάκια για το μωρό σου. Στην τελική θα παρακαλέσεις τον διευθυντη για κάτι που δικαιούσαι. Μη πτοείσαι, δε ζητάς άγραφη άδεια, την κανονική σου ζητάς.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...