Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ

Recommended Posts

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΠΑΠΑΓΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, ΜΑΙΡΗ ΑΡΓΥΡΗ, ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

• 4 weeks later...

Διαφημίσεις

ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΕΧΩ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΑΙΡΗ ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ. ΜΕ ΒΟΛΕΥΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ. ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ. ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΜΗΝ.

Lgpcp3.png

uxqmp3.png

• 8 months later...
ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΕΧΩ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΑΙΡΗ ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ. ΜΕ ΒΟΛΕΥΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ. ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ. ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΜΗΝ.

Σκέφτομαι να στείλω εκεί τα παιδιά μου. Είσαι ακόμα ευχαριστημένη; Πόσο περίπου είναι τα δίδακτρα;

Ευχαριστώ

Η μαμά του Γρηγόρη και της Αφροδίτης

• 4 weeks later...

Θα ήθελα να ξέρω σε τι πραγματικά είναι καλύτερη η ΜΑΙΡΗ - ΑΡΓΥΡΗ.

Γιατί:

έχω βρει κι άλλα σχολεία με πολύ καλό πρόγραμμα ή

με καλύτερες εγκαταστάσεις ή με πολλές έξτρα υπηρεσίες κ.λπ., αλλά δε ζητούν αυτά τα εξωφρενικά ποσά, εκτός από τα μεγάλα εκπαιδευτήρια που φυσικά ζητούν ό,τι θέλουν (και βάσει Νόμου πια).

Επίσης, μου έκανε εντύπωση ότι ενώ άλλα σχολεία κάνουν έκπτωση στο β' παιδί της τάξης του 15%-25% (δε μιλώ για τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που έχουν πολύ χαμηλά δίδακτρα και η έκπτωση είναι συνήθως της τάξης του 5%) εκείνη δεν κάνει την αντίστοιχη - κι επίσης ζητάει 90 ευρώ μόνο για το γεύμα, ενώ πρέπει να στέλνεις το δεκατιανό του παιδιού - να το παίρνει μαζί του όπως γίνεται στα Δημόσια σχολεία.

Προς τι τα 90 ευρώ το μήνα; Φασιανό τα ταϊζει κάθε μεσημέρι; Επίσης τα μεταφορικά τα χρεώνει 2 φορές για μία διαδρομή. Δηλ. μου ζητάει 145 ευρώ για κάθε παιδί το μήνα.

Για το μόνο που είμαι σχεδόν σίγουρη, είναι για τις δασκάλες. Φαίνονται όλες έμπειρες - γιατί είναι και μεγάλες απ'ότι είδα.

Η μαμά του Γρηγόρη και της Αφροδίτης

• 1 year later...

Επανερχόμενος στο θέμα ανεύρεσης βρεφ/κού σταθμού σε αυτές τις περιοχές να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανείς τους σταθμούς:

- ζαρκαδάκια

- Το παιχνίδι της χαράς

- ηλιαχτίδα

κάποιο σχόλιο θετικό ή αρνητικό?

ευχαριστώ

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Τα Ζαρκαδακια ειναι σχετικα ακριβα για αυτο που παρεχουν, οι εγκαταστασεισ ειναι καθαρές αλλα παλιες, μικρος εσωτερικος χώρος παιχνιδιου σε περιπτωση βροχής, στο τμήμα βρεφων έχει μια τηλεοραση σε ενα ραφι ψηλα ψηλα και στην ακρη>.. οι ιδιοκτητρια βεβαια προσχαρη, ευγενική, με εμπειρια, ειναι 35 χρόνια εκει αλλα μου φανηκε ακριβος. Βεβαια δεν έχουν εσωτερικες σκάλες που ειδα σε πολλουσ σταθμους και αυτο ειναι καλο..αλλα δεν ξερω τελικα. Για το παιχνιδι της χαρας μονο θετικα έχω. Η ιδιοκτητρια ευγενεστατη και πολυ καλή, ο χωρος προσεγμένος, καθαρος πηε για λιγο η κορουλα μου και ειμασταν πολυ ευχαριστημενοι. Μακαρι να μπορουσαμε να παμε και φετος αλλα δεν εξυπηρετει πλεον την περιοχη μας και εμεισ χρειαζομαστε το σχολικο. Δεν ηταν πολυ ακριβος απο οτι θυμαμαι. Αυτα και καλη επιτυχια στην ευρεση.

.... Για το παιχνιδι της χαρας μονο θετικα έχω. Η ιδιοκτητρια ευγενεστατη και πολυ καλή, ο χωρος προσεγμένος, καθαρος πηε για λιγο η κορουλα μου και ειμασταν πολυ ευχαριστημενοι. Μακαρι να μπορουσαμε να παμε και φετος αλλα δεν εξυπηρετει πλεον την περιοχη μας και εμεισ χρειαζομαστε το σχολικο. Δεν ηταν πολυ ακριβος απο οτι θυμαμαι. Αυτα και καλη επιτυχια στην ευρεση.

Μήπως μπορείς να μας γράψεις για τα δίδακτρα?

t6c4p3.pngXRnsp2.png

• 3 weeks later...

Επισκέφθηκα σήμερα τα Ζαρκαδάκια και Το παιχνίδι της χαράς για την 10μηνη κορούλα μου. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιον από τους δύο γιατί μου μένει να δω και την Ηλιαχτίδα τη Δευτέρα που μας έρχεται αλλά θα σας γράψω τι μου άρεσε και τι όχι στον καθένα από αυτούς. Τιμές δεν θα γράψω γιατί δεν ξέρω αν επιτρέπεται από τους κανονισμούς του φόρουμ αλλά έτσι κι αλλιώς οι δικές μας τιμές αφορούν χωρίς σχολικό μιας και θα την μεταφέρω εγώ με το αυτοκίνητο αφού δουλεύω στην περιοχή. Όποιος πάντως θέλει ας μου στείλει πμ να του πω.

Τα Ζαρκαδάκια έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα και αυτό είναι το δάσος και ο Υμηττός που βρίσκεται ακριβώς από πάνω τους. Βρίσκεται πολύ μακριά από κίνηση αυτοκινήτων σε μια πολύ ήρεμη περιοχή. Ο χώρος για τα βρέφη είναι ασφαλής και δεν υπάρχουν πάρκα ή παρκοκρέβατα. Κάθε παιδί έχει το κρεβατάκι του (σε ξεχωριστό δωμάτιο) αλλά στο μείον είναι ότι δεν υπάρχουν πάντες προστασίας και είναι σιδερένια τα κρεβατάκια. Στα μείον επίσης η τηλεόραση με το dvd ψηλά στο ράφι που θέλω να ελπίζω πως δεν χρησιμοποιείται. Σε σχέση με το φαγητό τα βρέφη έχουν ξεχωριστό διαιτολόγιο αλλά τα φρούτα τα πηγαίνουν οι γονείς. Επίσης δεν έχουν καρεκλάκια φαγητού που για μένα είναι σημαντικό. Τα παιδιά τρώνε σε παγκάκια σε τραπέζι ή τα μικρότερα στην αγκαλιά. Δεν μας ζήτησαν χρήματα για εγγραφή. Η ιδιοκτήτρια είναι η προσωποποίηση της επικοινωνίας και της χαράς και όση ώρα είμασταν εκεί αυτά που άκουγα να συμβαίνουν στο παιδικό τμήμα με έκαναν να αισθανθώ καλά. Το βρεφικό τμήμα αποτελείται από 8 παιδιά και μια παιδαγωγό σε ξεχωριστό χώρο από το μεταβρεφικό (άνω των 2). Λειτουργεί μέχρι τις 17.00.

Το παιχνίδι της χαράς που λειτουργεί ουσιαστικά δεύτερο χρόνο φέτος (παλιά το κτίριο στέγαζε την αστυνομία του Χολαργού) έχει μεγάλο κήπο με γκαζόν φυσικό και τα παιδιά βγαίνουν σε ομάδες με δύο παιδαγωγούς σε κάθε ομάδα. Το βρεφικό τμήμα στεγάζεται στον πρώτο όροφο και δεν επιτρέπονται παπούτσια σε όλο τον όροφο. Τα παιδάκια μένουν με τις καλτσούλες τους, τρώνε σε καρεκλάκια και κοιμούνται σε ειδικό χώρο σε κρεβατάκια ξύλινα με πάντες. Φρουτόκρεμα, φαγητό, απογευματινό περιλαμβάνονται στην τιμή του βρεφικού. Υπάρχει ωράριο ύπνου 13:30-15:00 το οποίο τηρείται εκτός αν αλλιώς έχουν ζητήσει οι γονείς (εγώ όταν πήγα κοιμόνταν τα παιδιά εκτός από αυτά που περίμεναν να τα πάρουν οι γονείς τους). Υπάρχουν ώρες προσαρμογής με τους γονείς για τις πρώτες μέρες ώστε ο γονέας να δώσει κατευθυντήριες γραμμές και στις παιδαγωγούς για τις συνήθειες του παιδιού και το παιδί να προσαρμοστεί πιο εύκολα (η υπεύθυνη επιμένει να τηρηθεί αυτός ο χρόνος). Ούτε σε αυτό υπήρχαν πάρκα ή παρκοκρέβατα. Το βρεφικό τμήμα λειτουργεί στον ίδιο όροφο με το μεταβρεφικό. Λειτουργεί 12 μήνες και υπάρχει και ένα κόστος εγγραφής το οποίο όμως περιλαμβάνει κάποια από τα πράγματα που θα χρειαστούν στη διάρκεια του χρόνου για τις δραστηριότητες του παιδιού (δίνεται αναλυτική κατάσταση). Λειτουργεί όλο το χρόνο (12 μήνες) και μέχρι τις 18.00.

---------------------------------------------------------

Επειδή πηγαίνω ήδη τη μικρή σε ένα βρεφικό σταθμό κοντά στο σπίτι θα ήθελα να επισημάνω μερικά πράγματα τα οποία πρέπει να προσέξετε για να έχετε :D και που εγώ τα θεωρούσα αυτονόητα αλλά τελικά δεν ήταν. Φεύγουμε από τον συγκεκριμένο παιδικό επειδή δεν είμαι ικανοποιημένη και την φέρνω κοντά στη δουλειά μου εφόσον ξεκίνησα πριν 2 μέρες ξανά τη δουλειά. Ο σταθμός που την πηγαίνουμε λοιπόν έχει και παρκοκρέβατα και τα κρεβατάκια βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο που τα παιδιά παίζουν. Όλη η μέρα των παιδιών είναι μέσα σε ένα δωμάτιο αφού εκεί παίζουν εκεί κοιμούνται εκεί τρώνε! Η μικρή μου δεν είχε κοιμηθεί ποτέ αγκαλιά και δεν είχε χρειαστεί ποτέ κούνημα για να την κοιμίσω δεδομένου ότι 3 μηνών έσπασα το χέρι μου οπότε το παιδί έμαθε να κοιμάται χωρίς αγκαλιές και κουνήματα. Στον ένα μήνα που είμαστε στον παιδικό σταθμό έχω δεινοπαθήσει με τον ύπνο της γιατί όπως ανακάλυψα στην πορεία τον πρωινό της ύπνο τον έπαιρνε σε κούνια ρηλάξ και της καλάρεσε φαίνεται! Επίσης την πρώτη εβδομάδα που πήγαμε στον παιδικό σταθμό πήραμε και την πρώτη μας ίωση με αποτέλεσμα να είναι άρρωστη στην βάφτισή της. Αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν χρησιμοποιούσαν για το πλύσιμο της μικρής την πετσέτα που της βάζω μέσα στην τσάντα της την οποία ουδέποτε χρησιμοποίησαν και το ανακάλυψα μόλις πριν 4 μέρες! Τα ρούχα δε της μικρής έχουν γεμίσει με στάμπες από φρουτόκρεμα που δεν βγαίνουν καθόλου εύκολα όπως γνωρίζετε καθώς δεν χρησιμοποιούν σαλιάρα (και το παιδί μου δεν είναι και το ευκολότερο στο τάισμα της φρουτόκρεμας). Ουδέποτε με άφησαν να μπω στο δωμάτιο που ήταν η μικρή στο διάστημα που πήγαινα και την έπαιρνα. Όσο συμπαθητικές και αν είναι οι κοπέλες (με τις συγκεκριμένες δεν είχα ποτέ πρόβλημα!) που κρατούν τα παιδιά αν δεν τηρούνται κάποια βασικά στάνταρτς εγκαταστάσεων και υγιεινής τότε δημιούργούνται προβλήματα. Το ίδιο το παιδί δεν έδειξε να δυσαρεστείται ποτέ οπότε επαναπαυόμουν μέχρι που ανακάλυψα όσα σας έγραψα ήδη. Όσο για την ιδιοκτήτρια... για να σου κόψει όλη την απόδειξη των χρημάτων που έπαιρνε έπρεπε να το διαπραγματευτούμε και να επιμείνουμε. Αυτός ο παιδικός δεν είναι στις συγκεκριμένες περιοχές που συζητάμε. Ο λόγος που τα γράφω ειναι για να ξέρετε τι άλλο να προσέξετε.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

Τελικά στην Ηλιαχτίδα δεν θα πάμε καθόλου.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

• 3 months later...