Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

συμπλήρωμα σιδήρου;;;

Recommended Posts

Γεια σας και πάλι! Όλο απορίες είμαι αλλά τι να κάνω η καημένη! Έχω μια μικρή η οποία κλείνει τους 5 μήνες στις 13/3. Θηλάζω αποκλειστικά. Η παιδίατρος μας είπε να πάρουμε συμπλήρωμα σιδήρου, όχι γιατί είδε κάτι στο παιδί αλλά γιατί λέει ότι από 3 μηνών όσα μωρά θηλάζουν αποκλειστικά πρέπει να παίρνουν συμπλήρωμα. Δεν μου ακούστηκε σωστό, το έψαξα λίγο και κατέληξα οτι δεν πολυισχύει. Αυτό μας το είπε πριν 20 περίπου μέρες, αγόρασα το σίδηρο αλλά δεν της το έδωσα. Ποια είναι η γνώμη σας; Δεν θέλω να κάνω και τελείως του κεφαλιού μου :confused:!

Διαφημίσεις

Θηλάζω τη μικρή μου 8,5 μήνες και δεν έδωσα ποτέ συμπλήρωμα σιδήρου. Από όσο ξέρω το σωστό, είναι να κάνεις εξετάσεις για έλλειψη σιδήρου και αν υπάρχει λόγος τότε θα πρέπει να δώσεις. Σε ένα μήνα που θα ξεκινήσετε τις στερεές τροφές θα αρχίσει να παίρνει σίδηρο και από άλλες πηγές.

Θηλάζω τη μικρή μου 8,5 μήνες και δεν έδωσα ποτέ συμπλήρωμα σιδήρου. Από όσο ξέρω το σωστό, είναι να κάνεις εξετάσεις για έλλειψη σιδήρου και αν υπάρχει λόγος τότε θα πρέπει να δώσεις. Σε ένα μήνα που θα ξεκινήσετε τις στερεές τροφές θα αρχίσει να παίρνει σίδηρο και από άλλες πηγές.

sokolata μου ευχαριστώ πολύ, αυτό πιστεύω κι εγώ. Αυτοί οι παιδίατροι τελικά, πονεμένη ιστορία! Χωρίς εξετάσεις πως μπορεί να δίνει συμπληρώματα; Από οτι ξέρω και η υπερβολική κατανάλωση σιδήρου έχει πολύ κακά αποτελέσματα. Εξάλλου πίνω εγώ σίδηρο. Δεν περνάει αυτό στο γάλα; Και διάβασα επίσης οτι απορροφάται πολύ περισσότερο το σίδηρο από το μητρικό γάλα παρά από τα ξένα κι ας περιέχουν σίδηρο.

Στο μεγάλο μου γιο, αλλά και στο μικρό που κλείνει τους 5 μήνες στις 12/3 η παιδίατρος έδωσε συμπλήρωμα σιδήρου,βιταμίνης Α και D.Το έχω ακούσει και από άλλους γιατρούς.Όταν ρώτησα μου είπε πως είναι καλό για δόντια, οστά.Και είχα σταματήσει να θηλάζω από το 3ο μήνα.

Κι εμένα η παιδίατρος πριν καμια 10αρια μέρες μου είπε για συμπλήρωμα σιδήρου για το μωράκι μου (3,5 μηνών) που θηλάζω αποκλειστικά.Μου είπε ότι είναι πολύ άσπρος και ότι το μητρικό γάλα είναι χαμηλό σε σίδηρο οπότε καλό είναι να του δώσουμε. Αλλά ούτε κι εγώ του το έδωσα. Άρχισα να πίνω εγώ, μια και έχω ούτως ή άλλως χαμηλό αιματοκρίτη, κι ελπίζω να περνάει και στο μωρό...

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Διαφημίσεις

Κορίτσια, γεία σας και από μένα. Εγώ και στο μεγάλο μου γιο και στον μικρό μου γιο έδωσα σταγόνες σιδήρου. Ο παιδίατρος μου τις σύστησε γιατί είπε πως επειδή εγώ έχω χαμηλό αιματοκρίτη και σίδηρο έπρεπε να τους δώσω.

Στον μεγάλο μου έδωσα για ένα μήνα. Στον μικρό έδωσα αφού σταμάτησα να τον θηλάζω, από τριών μηνών και μετά. Την διάρκεια του θηλασμού έπερνα εγώ συμπλήρωμα σιδήρου, μου το είχανε συστήσει και ο παιδιάτρος και η γυναικολόγος.

8x6sp2.pngy8Lfp2.png

σωστα προβληματιζεσαι cheesecake και σωστα δεν της εδωσες.εαν κανει αιματολογικες και το χρειαζεται οκ.αλλα ετσι απλα.....τι να πω!

και εμενα το ιδιο μου ειπε γιατρος του ικα που μας κανει τα εμβολια αλλα για το αντιθετο,οτι τα γαλατα σε σκονη δεν εχουν αρκετο σιδηρο και πρεπει να της δωσω.μετα ομως που την 'εκοψε" με το ματι λεει ¨ας μην παρει,ενταξει φαινεται το χρωμα της " :evil:.

ωραιοι γιατροι!!!!!!

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Τυχαιοποιημένη, διπλή τυφλή, ελεγχόμενη μελέτα της επίπτωσης στην επάρκεια σιδήρου κατά το πρώτο έτος της ζωής από την προσθήκη ή μη σιδήρου στην βρεφική τροφή επί τρεις μήνες Πρόσφατες έρευνες όχι μόνο αμφισβητούν την αναγκαιότητα της προ*σθήκης συμπληρωματικού σιδήρου στα υποκατάστατα ανθρώπινου γάλακτος πριν από τον απογαλακτισμό, αλλά θέτουν και την υπόνοια ενδε*χόμενων παρενεργειών. Οι συγγραφείς αυτής της μελέτης διερεύνησαν την υπόθεση ότι δεν υπάρχει ανάγκη να περιέχουν οι βρεφικές τροφές συμπλη*ρωματικό σίδηρο κατά τους 3 πρώτους μήνες της ζωής. Στη μελέτη έλαβαν μέρος υγιή τελειόμηνα νεογνά που κατανεμήθηκαν τυχαία σε χορήγηση, για τους 3 πρώτους μήνες της ζωής τους, νέου σκευάσματος χωρίς συμπληρω*ματικό σίδηρο (51 βρέφη) ή κλασσικού σκευάσματος με συμπληρωματικό σίδηρο (49 βρέφη). Μελετήθηκε επίσης ομάδα μαρτύρων που τρεφόταν με μητρικό θηλασμό (49 βρέφη). Δεν υπήρχαν διαφορές μεταξύ των ομάδων ως προς το φύλο, το βάρος γέννησης ή τη διάρκεια της κύησης. Η εκτίμηση των βρεφών περιλάμβανε γενική εξέταση αίματος και μέτρηση δικτυοερυθροκυττάρων, σιδήρου και φεριτίνης σε ηλικία 3 και 12 μηνών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, δεν παρατηρήθηκαν διαφορές μεταξύ των ομάδων ως προς τα κύρια κριτήρια έκβασης (μέσες τιμές αιμοσφαιρίνης, μέσοι όγκοι ερυθρών, τιμές φεριτίνης), ούτε ως προς τα ποσοστά βρεφών με επίπεδο αιμοσφαιρίνης κάτω των 11 gr ή επίπεδο φεριτίνης κάτω των 10 pgr. Συμπεραίνεται ότι η χορήγηση κατά τους 3 πρώτους μήνες της ζωής βρεφι*κής τροφής χωρίς προσθήκη σιδήρου αντί της κλασσικής βρεφικής τροφής που περιέχει συμπληρωματικό σίδηρο δεν επηρεάζει κλινικά τα επίπεδα σιδήρου κατά τον 3ο και 12ο μήνα της ζωής. Η προσθήκη σιδήρου γενικά στις τροφές αυτής της περιόδου θα πρέπει να επανεξετασθεί.

πηγη paidiatros.gr

Kht7p2.png

3iVPp3.png

kai emas o paidiatros mas eipe oti apo ton 4o kai meta prepei na ksekinisoume sumplhrwma sidhrou alla kai vit D nomizw. akoma den agorasame alla tha ton ksana rotisw otan tha pame gia to embolio mas.

pantws meta thn genna mou eipe o gunaikologos na pernw egw sumplhrwma sidhrou gia 6mhnes alla to stamathsa giati eferne duskiliothta se mena alla kai to mwro ekeinh thn periodo htan duskilio . den kserw isws prepei na ksana ksekinhsw egw to sumplhrwma ...

Η Ζωηρούλα μου μας άλλαξε την ζωή!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...