Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ποτε πρεπει να κοψω την αποστειρωση στο θηλαστρο και στα δοχεια φυλαξης του γαλακτος;

Recommended Posts

Ποτε πρεπει να σταματησω την αποστειρωση;;;;;;;;

Παιζει ρολο οτι το γαλα που αποθηκευω στο ψυγειο ή την καταψυξη ειναι μητρικο;;;

Θηλαζω αποκλειστικα τωρα εδω και 5 μηνες!

Διαφημίσεις

Στεγια μου καλα ειμαστε.....ξεκιναμε κρεμουλες!!!!!!!!!!!!!!!

Να σου πω....και στα μπιμπερο πρεπει να συνεχισω;;;;αυτα δεν τα αποθηκευω(στο ψυγειο μονο αφου τα εχω αποστειρωσει)....οταν ειναι βγαζω το γαλα απ το ψυγειο ,το ζεστενω και μετα το ριχνω στο μπιμπερο!!

Αυτα οχι....μεχρι να γινει 6 μηνων και μετα σταματα την αποστειρωση.

παντως να ξερεις, οτιδηποτε το κρατας σε ψυγειο-καταψυξη, ανεξαρτητως αν ειναι για το μωρο, κανονικα θελει αποστειρωση.

Ολα τα αποστειρωνω μεχρι στιγμης και τα βαζω στο ψυγειο!!

Οταν θα σταματησω που θα βαζω μετα τα μπιμπερο......σε ενα ντουλαπι;;;;; ή πρεπει να κανω παλι κατι συγκεκριμενο;;;

Διαφημίσεις

Λοιπον...μολις γυρισαμε απο τον γιατρο!!!Καναμε το εμβολιακι μας...κλαψαμε για 2 δευτερολεπτα και ολα τελεια!!!!

Μου ειπε σταματω την αποστειρωση μονο στα μπιμπερο και το θηλαστρο!!!!

Οσο για τις κρεμουλες γιατι Στεγια μου να το καθυστερησω;;;;;

Τον ρωτησα και μου ειπε οτι μετα τον 5ο οσο το καθυστερουμε τοσο το παιδι δυσκολευεται μετα να συνηθισει.Επισης οτι απο τωρα χρειαζεται τροφες που συμπληρωνουν το σιδηρο και χρειαζονται και για τον εγκεφαλο!!!

Υπαρχει κατι που πρεπει να ξερω;;;;:confused:

μου ειπε οτι το θηλαστρο δεν χρειαζεται πλεον να το αποστειρωνω παρα μονο τα δοχειακια που αποθηκευω το γαλα!!!Να το πλενω καλα οπως τα μπιμπερο!!

7 μηνων για πρωτη φορα;;;;;;;;Για πιο λογο τον αργησες τοσο;;;;παιζει κατι αλλο;;;;

εμενα η γιατρος μου ειπε οτι αφορα το μητρικο γαλα να το αποστειρωνω οσο καιρο παρει. ολα τα αλλα μετα τους 4-5 μηνες δεν χρειαζεται (πιπιλες, μπιμπερο για τσαι ή ξενο γαλα)

Διαφημίσεις

μου ειπε οτι το θηλαστρο δεν χρειαζεται πλεον να το αποστειρωνω παρα μονο τα δοχειακια που αποθηκευω το γαλα!!!Να το πλενω καλα οπως τα μπιμπερο!!

7 μηνων για πρωτη φορα;;;;;;;;Για πιο λογο τον αργησες τοσο;;;;παιζει κατι αλλο;;;;

οτιδηποτε ερχεται σε επαφη με το γαλα (π.χ. θηλαστρο και δοχεια) τα αποστειρωνεις. Ο λογος ειναι οτι το γαλα που βαζεις στην καταψυξη για να διατηρηθει οσο το δυνατον αναλλοιωτο , πρεπει να μην εχει κανενα μικροβιο.Εαν το θηλαστρο που ερχεται σε επαφη με το γαλα σου ειναι βρωμικο, τοτε και το γαλα παιρνει τα μικροβια!!! μαλλον δεν ξερει τι ειναι θηλαστρο ο γιατρος??:mrgreen::mrgreen:

οσο για την αλλη εξυπναδα του ''οσο αργεις τοσο πιο δυσκολο ειναι να συνηθησει!!'' ας μας πει προτεινομενη βιβλιογραφια γιατι μαλλον κι εμεις αποτελουμε θαυμα!

οπως και η στεγια ξεκινησαμε στον 7ο να τρωμε στερεες σταδιακα..και οχι κρεμες,αλλα φρουτακια..βημα-βημα ενα φρουτακι ανα 2-3 μερες..

τωρα τρωμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και εχουμε σταματησει και το αλεσμα εδω και ενα μηνα..ηταν και για μας πολυ δυσκολο να συνηθισουμε βλεπεις!!!:lol::lol:

83hKp3.png

εμενα η γιατρος μου ειπε οτι αφορα το μητρικο γαλα να το αποστειρωνω οσο καιρο παρει. ολα τα αλλα μετα τους 4-5 μηνες δεν χρειαζεται (πιπιλες, μπιμπερο για τσαι ή ξενο γαλα)

ακριβως!!! οτι ερχεται σε επαφη με το γαλα το αποστειρωνεις οχι γιατι το χρειαζεται το μωρο,αλλα για να κρατας ''καθαρο'' το γαλα. Από την αλλη οτι εχει να κανει με το μωρο,πλεον δεν θελει αποστειρωση ..αλλωστε τα βαζει ΟΛΑ στο στομα του και ειναι περιττο!εχουμε δοκιμασει και σολες παπουτσιων!!

83hKp3.png

και γω προσωπικά είμαι της άποψης να ξεκινήσουμε από τον έκτο μήνα (κλείνοντας τον πέμπτο) σιγά σιγά το ριζάλευρο (1 κουταλάκι την ημέρα) έτσι για να μπούμε και σε ρέγουλα... Μας το πρότεινε και ο γιατρός μας τονίζοντας όμως ότι αμέσως μετά θα πρέπει να τον θηλάζω για να μην χάσω το θηλασμό...

Θα τον πάω με 1-2 κουταλάκια την ημέρα για 1 βδομάδα, μετά 2-4 κουταλάκια την άλλη βδομάδα και έτσι μέχρι να κλείσουμε τον έκτο (αν συνεργαστεί και το μωρό) να μπορεί να τρώει και 8 κουταλάκια ριζάλευρο και να ξεκινήσουμε και φρουτάκια...

Καλά δεν είναι έτσι;

eNortjKzUjI0MjAztVSyBlwwFXYC1A,,39.png

Ξεκινησαμε απο Δευτερα με ρυζαλευρο........εννοειτε δεν μπορει να φαει με το κουταλι.....δεν μπορει να καταλαβει ακομη τι πρεπει να κανει!!Δεν αγχωνομαι......το παμε χαλαρα....και εννοειτε συνεχιζουμε το θηλασμο!!!:D

Τωρα οσο για την αποστειρωση κανω και στο θηλαστρο.....δεν μου πηγαινε καλα!!!Εεε διαβαζω τωρα και αυτα που μου λετε και ειμαι σιγουρη πλεον!!!!Ευχαριστωω!!!!