Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ή ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤΙΑΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΑΡΩΝ

Recommended Posts

Πλησιαζοντας στη μεγαλη στιγμη της γεννας και αφου τεθηκε το θεμα ,πολλες φορες απο φιλικα ζευγαρια, της φυλαξης των βλαστοκυτταρων και του ομφαλοπλακουντιακου αιματος αρχισαμε με τον συζηγο την ερευνα και την συζητηση!

Ο συζηγος απο την αρχη θερμος υποστηρικτης της δημοσιας φυλαξης εγω απο την πλευρα μου δηλωνα απληροφορητη αλλα ηθελα την ιδιωτικη φυλαξη λεγοντας του οτι " αν συμβει κατι θα τραβαμε τα μαλλια μας"

Τελικα ομως με φιλους γιατρους που μιλησα και αφου εψαξα κατεληξα στην δημοσια φυλαξη.

Θα σας εξηγησω παρακατω γιατι και πως κατεληξα σε αυτο αλλα θα ηθελα τις γνωμες σας και τι κανατε ή τι θα κανετε????

Εμεις ηδη καναμε το σεμιναριο στην Ακαδημια Αθηνων και προμηθευτηκαμε τους ειδικους ασκους μετα και το σεμιναριο ενυσχηθηκε η αποψη μου για την φυλαξη σε δημοσια τραπεζα!

Α!Κατι ακομα το κρατος, τα ιδιωτικα και τα δημοσια μαιευτηρια δεν εχουν φροντισει για την φυλαξη θα πρεπει πριν τον τοκετο να εχετε αποφασισει και καταληξει και αναλογως δρασει για να μην παει χαμενο το υλικο γιατι ειτε δημοσια ειτε ιδιωτικη τραπεζα πρεπει να το αποφασισετε απο πριν και να εμημερωθειτε!

Περιμενω τις γνωμες σας!

Διαφημίσεις

Οπως λοιπον σας προανεφερα πολλοι φιλοι γιατροι με προετρεψαν στο να καταληξω στην δημοσια φυλαξη!

Μου εξηγησαν οτι το δειγμα που συλλεγεται ειναι αχριστο για μεταμοσχευσεις και χρειαζεται μονο σε εκφυλιστικες νοσους απο τον ιδιο το δοτη , διοτι οπως μου ειπαν το αιμα που σε αρρωσταινει δεν μπορει να σε βοηθησει να γινει καλα!

Μου εξηγησαν λοιπον οτι:

1. Οταν υπαρξει καποιο προβλημα καποιας νοσου το 1/3 των ασθενων βρισκουν δοτη απο αδελφο/η ή απο συγγενικο προσωπο
  2. η ποσοτητα που φυλλασεται δεν ειναι αρκετη γιατι πηγαινει συμφωνα με σωματικο βαρος αρα θα χρειαστει συμπληρωματικος δοτης
  3. οταν δεν βρεις απο συγγενικο προσωπο τοτε στρεφονται στην Δημοσια ή την ΠΑγκοσμια τραπεζα φυλαξης

Επομενως κατεληξα οτι αν λειτουργουσαμε ολοι με την λογικη της δημοσιας φυλαξης θα ειχαμε μεγαλυτερο ποσοστο στην δημοσια τραπεζα και αν ποτε το χρειαζομασταν και εμεις εκει θα απευθυνομασταν και θα χρησιμοποιουσαμε καποιου αλλου παιδιου το δειγμα οπως καποιο αλλο παιδι πηρε του δικου μας.

Επισης μετα το σεμιναριο καταλαβα το εξης οτι οπως και στην μεταγγιση αιματος ετσι και στην μεταμοσχευση βλαστοκυτταρων παιζει ρολο το σωματικο βαρος αρα δεν θα φτασει και δεν φτανει να χρησιμοποιηθει απο 1 ατομο μια μοναδα συνηθως χρειαζονται 2 μοναδες.

Επειτα παιζει ρολο η φυλη και η καταγωγη οταν δεν ειχαμε εμεις δημοσια τραπεζα αιματος και περναμε απο την παγκοσμια τα ποσοστα επιτυχιας αποδοχης του μοσχευματος ηταν μικροτερα ενω τωρα εχουν ανεβει!

Επισης μου εξηγησαν οτι οταν το δινεις το δειγμα σε ενημερωνουν αν ειναι υγειες , ικανο προς φυλαξη ενω η ιδιωτικη εταιρεια το παιρνει παιρνει και τα 2000 -2500 ευρω και δεν σου απανταει ποτε αν το δειγμα σου ηταν ικανο προς φυλαξη!

Το συνειδητοποιησαμε αυτο με αλλους γονεις που ητνα στο σεμιναριο και ειχαν δωσει σε ιδιωτικη στο πρωτο παιδι και σαστισαν οταν μας ειπε η υπευθυνη οτι θα σας ενημερωσουμε για την πορει ατου δειγματος!

Τοτε πολλοι ειπαν οτι εμεις στο 1ο παιδι τα δωσαμε σε ιδιωτικη και δεν μας ενημερωσαν!

Επισης γνωριζατε οτι το δειγμα ανηκει στην μητερα και οχι στο παιδι ή στους γονεις?

Η μητερα ειανι αυτη που πρεπει να συνενεσει γιατι ο πλακουντας ειναι ακομα κολλημενος στην μητρα της οταν γινεται η συλλογη!

Εσεις αληθεια τι κανατε ?

Που τα αποθηκευσατε ?

Που θα τα αποθηκευσετε εαν περιμενετε παιδακι?

Καλησπέρα Μαρία! Είσαι όντως άρτια ενημερωμένη, είμαι νοσηλεύτρια και εγώ όπως και εσύ θα δώσω το ομφαλοπλακουντιακό αίμα σε δημόσια τράπεζα! Οι ιδιωτικές τράπεζες παίζουν πονηρά παιχνίδια!!!!!!!:evil:

αχ πολυ χαιρομαι που βρισκω καποιον ανθρωπο που το επαγγελμα του ανηκει στα επαγγελματα υγειας και ειναι συμφωνος με την αποφαση μας!

Να σου πω την αληθεια δεν ημουν σιγουρη για την αποφαση που πηρα ακομα και τωρα αλλα παλι λεω απο το να φυλαχθουν και να πετχθουν διοτι μετα απο καποια χρονια ειναι αχρηστα καλυτερα καποιος να βοηθηθει και αν Θεος επιτρεψει να δοκιμαστει το παιδακι μου ας ελπισουμε οτι θα βρουμε καποιο συμβατο δοτη!

Αυτο που με επεισε ηταν οτι αν δεν σου χρειαστουν πετιουνται!

Φρικαρα στην κυριολεξια κατι τοσο σημαντικο που σωζει τη ζωη καποοιου αλλου συνανθρωπου μας ξαφνικα να πετιεται!

Το μονο που αναρωτιεμαι ειναι γιατι το κρατος δεν βοηθα την κατασταση εγω κατα τυχη ανακλυψα οτι επρεπε να προμηθευτω τους ειδικους ασκους συλλογης εννοειται δωρεαν ολα!

Μια φιλη μου γεννησε πριν 6 μηνες και δεν το ηξερε και πηγαν χαμενα γιατι το μονο που μπορουσε να κανει ηταν να φωναξει ιδιωτικη εταιρεια εκεινη τη στιγμη!

Καλησπέρα Μαρία! Είσαι όντως άρτια ενημερωμένη, είμαι νοσηλεύτρια και εγώ όπως και εσύ θα δώσω το ομφαλοπλακουντιακό αίμα σε δημόσια τράπεζα! Οι ιδιωτικές τράπεζες παίζουν πονηρά παιχνίδια!!!!!!!:evil:

Ασχετο εισαι εγγυουλα?

Αν ναι ποσων εβδομαδων?

Διαφημίσεις

Maria110610 σε βλέπω πάρα πολύ ενημερωμένη!! Και εγώ λοιπόν που ρώτησα τον γυναικολόγο μου για τα βλαστοκύτταρα και την άποψή του για ιδιωτική ή δημόσια τράπεζα, ήταν υπέρ της δημόσιας!! Και αυτό γιατί στην δημόσια τράπεζα κοιτάνε αν είναι καλό το δείγμα ή όχι! Στις ιδιωτικές κοιτάνε πως θα σου πάρουν τα λεφτά!! Επίσης μου είπε οτι και στην δημόσια τράπεζα μπορείς να τα κρατήσεις αποκλειστικά δικά σου αλλά φυσικά πληρώνεις αλλά και πάλι η αποψή του ήταν να μην το κάνουμε!!

Σε παρακαλώ θέλω να με ενημερώσεις που κάνατε σεμινάρια και πως πας εκεί!! Κλείνεις κάποιο ραντεβού για να σε ενημερώσουν?? πως γίνεται αυτή η διαδικασία?? Γιατί και εμείς θα τα κρατήσουμε και δεν γνωρίζουμε τίποτα περί διαδικασίας στο τι πρέπει να κάνουμε πριν μπούμε να γεννήσουμε!! Σ'ευχαριστώ προκαταβολικά...

επειδη γεννησα προσφατα δεν θελω να σας μπερδεψω αλλα υπαρχουν πλεον2 δημοσιες τραπεζες και οχι μια.δωρεαν ειναι μονο το αμφαλομλακουντιακο αιμα.ο ιστος ο οποιος δεν δωριζεται γιατι ειναι μονο για το μωρο χρεωνεται κανονικα ανεπιθυμεις να τον κρατησεις.εκτος απο αυτο κανετε ενα βασικο λαθος.οι δημοσιες τραπεζες δεν ειναι κρατικες.η μια ειναι η στεμ χελθ η οποια ανοικει στον ομιλο υγεια και η οποια αναλαμβανει τη δωρεαν μεταφορα του υλικου.εγω εκει τα εδωσα η αλλη ειναι ιδιοτικη δημοσιου δικαιου την διευθυνει μια γιατρος που δεν θυμαμαι το ονομα της και δεν αναλαμβανουν μεταφορα.εμενα αυτο που με τρομαξε στη δευτερη και δεν τους εμπιστευτικα ειναι οτι εκτος απο το σεμιναριο που ειπατε και παρα πανω πρεπει να παρω εγω την ευθυνη της μεταφορας του υλικου το οποιο πρεπει να ειναι σε θερμοκρασια 4 βαθμων και δεν πρεπει να καθυστερησεις να το πας.απο την αλλη ομως σου λενε οτι αν γεννησεις μετα τις τρεις κλεινουν!!!!!!!!:shock:και πρεπει να φυλαχτει στο μαιευτηριο με ευθυνη του μαιευτηριου και δικη μου ΦΥΣΙΚΑ και να παει εκει την επομενη μερα.δεν μου φανηκε νορμαλ αυτο.μου εκανε πολυ αγχωτικο και δεν ασχοληθικα.

η δεύτερη τράπεζα που αναφέρεις ανήκει στην Ακαδημία Αθηνών. Δέχονται καθημερινά το υλικό (ακόμα και σαββατοκύριακα) και αν δεν προλάβεις να το πας εκείνη τη μέρα, μπορείς να το αφήσεις στο ψυγείο (στην απλή ψύξη) και να το πας την επόμενη το πρωί, δεν παθαίνει τίποτα. Είναι μεν ΝΠΙΔ, αλλά ανήκει στο κράτος, είναι δημόσια τράπεζα.

Γεια σας και απο μένα! Είμαι και γω νοσηλεύτρια και Διανύω και γω την 36 εβδομαδα κυησης και αποφάσισα να κάνω δωρεά στην δημόσια τράπεζα. Ο Εξαντας νομίζω τα λέει όλα...δεν χρειαζεται να μπερδευόμαστε παραπάνω. Αρκει να αναλογιστούμε πως τα πάντα γινονται και θυσιαζονται στον βωμό του χρήματος.

Παρακάτω σας παραθέτω ένα κομμάτι της ενημέρωσης που έλαβα από τον σύλλογο αιμοδοτών της πόλης μου:

Στην Ελλάδα λειτουργούν οι περισσότερες ιδιωτικές τράπεζες φύλαξης ομφαλοπλακουντιακού αίματος σε αναλογία πληθυσμού παγκοσμίως και οι περισσότερες σε απόλυτο αριθμό στην Ευρώπη. «Περίπου 15 με 20», λέει ο κ. Αντώνης Δημόπουλος από το υπουργείο Υγείας ο οποίος παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό τους καθώς «αυτή τη στιγμή ουσιαστικά λειτουργούν εν κενό και χωρίς καθορισμένο νομικό πλαίσιο».

Μόνο κατά την γέννηση η φύση δίνει τόσο απλόχερα κάτι τόσο πολύτιμο. Τα αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα του ομφάλιου αίματος, που μέχρι πρόσφατα τα πετούσαμε, τώρα σώζουν ζωές. Μεταμοσχεύονται με επιτυχία σε ασθενείς με λευχαιμία και άλλα σοβαρά αιματολογικά νοσήματα, ως εναλλακτική πηγή αντί για το μυελό των οστών. Και το σημαντικότερο, οι επιστήμονες έχουν πια τη δυνατότητα να βρουν κατάλληλο μόσχευμα για κάθε ασθενή, καθώς το ομφάλιο αίμα απαιτεί μικρότερη συμβατότητα απʼ ότι ο μυελός των οστών. Μέχρι σήμερα έχουν σωθεί περίπου 30.000 ζωές. Οι 60 στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία όσων θεραπεύτηκαν, δεν έγιναν καλά με το δικό τους «αίμα» - που ενδεχομένως και να είχαν φυλάξει - αλλά με το ομφαλοπλακουντιακό αίμα κάποιου άλλου, συνήθως άγνωστου δότη.

Ενός άλλου μωρού, το ομφάλιο αίμα του οποίου δώρισε η μητέρα του στην παγκόσμια δεξαμενή για δημόσια χρήση.

Έγκυρες επιστημονικές ενώσεις όπως η Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρεία, τάσσονται υπέρ της δωρεάς των βλαστοκυττάρων σε δημόσιες τράπεζες. Όσο για την οικογενειακή φύλαξη του ομφάλιου αίματος, τη συνιστούν μόνο αν υπάρχει ιστορικό αιματολογικών ασθενειών στην οικογένεια.

Κάτι που μπορούν να κάνουν δωρεάν σε όλες της δημόσιες τράπεζες του κόσμου – συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Αθηνών. «Είναι κρίμα να φυλάτε για τον εαυτό σας κάτι το οποίο είναι μάλλον απίθανο να χρησιμοποιήσετε, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν τις επόμενες βδομάδες καθώς δεν βρίσκουν μόσχευμα» λέει ο εκπρόσωπός της Δρ. Mitchel Cairo.

Στην Γαλλία, απʼ όπου ξεκίνησαν όλα, οι ιδιωτικές τράπεζες απαγορεύονται με νόμο και η εξαγωγή ομφαλοπλακουντιακού αίματος για ιδιωτική φύλαξη σε άλλες χώρες είναι ποινικά κολάσιμη, καθώς τα βλαστοκύτταρα θεωρούνται εθνικός πόρος.

«Είναι σα να φυλάς το αίμα σου στο ψυγείο για να το έχεις εύκαιρο αν πάθεις κάποιο ατύχημα», λέει η διευθύντρια της Υπηρεσίας Βιοϊατρικής της χώρας, Emmanuelle Prada-Bordenave. «Αν όμως σου συμβεί κάτι, δεν θα σε σώσουν οι 3-4 φιάλες που θα έχεις στο ψυγείο, αλλά οι 20 που θα πάρεις απʼ την Αιμοδοσία, από τους εθελοντές αιμοδότες. Είναι η ίδια ιδέα. Γεννιόμαστε μέσα σε μια κοινωνία. Αυτή η κοινωνία, είναι που δεσμεύεται να μας βοηθήσει να μεγαλώσουμε, να ζήσουμε και να θεραπευτούμε αν αρρωστήσουμε. Δεν είναι ότι το κάθε μωρό φτάνει με το μικρό κιτ επιδιόρθωσής του και ότι θα τα βγάλει πέρα μόνο του, δεν είναι έτσι. Δεν είμαστε μια κοινωνία μεμονωμένων ατόμων που ζουν χωριστά ο ένας δίπλα στον άλλο, είναι λάθος να σκεφτόμαστε έτσι. Οι ιδιωτικές εταιρείες πουλούν όνειρα και υποσχέσεις και τα πουλούν ακριβά».

Δείτε την ταινία http://exandas.ert.gr/el/kentriko-eksantas/featured-documentaries/to-polytimo-kyttaro

Ελπίζω να βοήθησα..!

UYijp2.png

2Wlep2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια επειδή θέλω να πάω στην Ακαδημία Αθηνών με τον άντρα μου και να ενημερωθούμε, πείτε μου κάτι... Πρέπει να τους πάρουμε τηλ. να κλείσουμε κάποιο ραντεβού??

Κορίτσια επειδή θέλω να πάω στην Ακαδημία Αθηνών με τον άντρα μου και να ενημερωθούμε, πείτε μου κάτι... Πρέπει να τους πάρουμε τηλ. να κλείσουμε κάποιο ραντεβού??

το σεμηναριο ειναι καθημερινα στις 11,30 και διαρκει μια ωρα με μιαωρα και κατι

δεν χρειαζεσαι ραντεβου!

Σωρανου Εφεσιου 4

2106597697

ειναι πισω απο το Σωτηρια!

Μια φορα πας και το κανεις και τελειωνεις, δεν χρειαζεται να ειστε και οι δυο μπορει να πει μονο ο ενας!

Mήπως μπορείτε να με ενημερώσετε κι' εμένα για τη φύλαξη σε Δημόσια Τράπεζα. Αν και στο πρώτο επειδή γέννησα πρόωρα, τα δώσαμε στη Τράπεζα του Ιασώ, αλλά τώρα θέλω να το ψάξω για Δημόσια.

Από που πρέπει να ξεκινήσω? και εφόσον γεννήσω σε Ιδιωτικό μαιευτήριο πως γίνεται να πάει σε Δημόσιο?

Mήπως μπορείτε να με ενημερώσετε κι' εμένα για τη φύλαξη σε Δημόσια Τράπεζα. Αν και στο πρώτο επειδή γέννησα πρόωρα, τα δώσαμε στη Τράπεζα του Ιασώ, αλλά τώρα θέλω να το ψάξω για Δημόσια.

Από που πρέπει να ξεκινήσω? και εφόσον γεννήσω σε Ιδιωτικό μαιευτήριο πως γίνεται να πάει σε Δημόσιο?

Δεν εχει σχεση η φυλαξη με το ανα θα γεννησεις σε ιδιωτικο ή δημοσιο μαιευτηριο!

Εγω θα γεννησω στο ΙΑΣΩ αλλα θα δωρισω το ομφαλοπλακουντιακο αιμα στην δημοσια τραπεζα η οποια ανηκει στην ακαδημια αθηνων βεβαια υπαρχει δημοσια τραπεζα και στην Θεσ/νικη!

H δημοσια φυλαξη δεν ειναι για αποκλειστικη χρηση αλλα για δημοσια, δλδ, μπορει ο οποιοσδηποτε να τα χρησιμοποιησει βεβαια δεν ειναι ανεξελεκτη η κατασταση υπαρχει λιστα με ατομα που χρειαζονται βλαστοκυτταρα και βρισκουν συμβατο δοτη και τα δινουν.

Το θεμα ειναι αν ειμαστε υπερ της δημοσιας ή της ιδιωτικης φυλλαξης!

Εγω με τον συζηγο μου απλα αφου το μελετησαμε το θεμα αποφασισαμε οτι ειναι αδικο κατι τοσο πολυτιμο να το φυλαμε για τον εαυτο μας και το παιδι μας ενω ουτε το παιδι μας τελικα δεν θα το χρειαστει, δεν θα το χρειαστει γιαιτι δεν ειναι χρησιμο για να το γιατρεψει.

Οποτε αποφασισαμε την Δημοσια Φυλλαξη ωστε καποιο παιδακι ή ενηλικας να τα χρησιμοποιησει και να φανουν χρισημα τελικως!

Στην ιδιωτικη φυλλαξη εχεις προσβαση μονο εσυ στην Δημοσια εχουν ολοι , οποτε αν τα δωσεις σε ιδιωτικη εταιρεια θα φυλαχθουν αποκλειστηκα για εσενα το θεμα ειναι οτι κατα 90% δεν θα τα χρησιμοποιησεις ποτε οποτε στο τελος θα πεταχθουν και δεν θα εχουν φανει χρισημα για κανεναν!

Αν ολοι λειτουργουσαμε με την λογικη της Δημοσιας Φυλλαξης οι τραπεζες θα ηταν γεματες υλικο με αποτελεσμα να μπορουμε και εμεις αν συμβει κατι να μπορουμε να βρουμε ποιο ευκολα!

Για να τα δωσεις στην Δημοσια τραπεζα απλα εχει μια μικρη διαδικασια παραπανω, στην ιδιωτικη επειδη πληρωνεις σου τα κανουν ολα αυτοι στην δημοσια τα κανεις ολα εσυ και νομιμα.

Οποτε σου κανουν εσενα ή του αντρα σου ενα σεμιναριο 1 ωρας και μετα σε προμηθευουν με το απαραιτητο υλικο, τα φυαλλιδια φυλαξης αιματος και τον ειδικο ασκο και μια ισοθερμικη σακουλα, μετα σου δινουν καποια εγγραφα τα οποια πρεπει να συμπληρωσεις κατα την παραδωση του αιματος.

Περισσοτερες πληροφοριες μπορεις να παρεις αν καλεσεις στο 2106597697 καθημερινα 8.30-15.30 , το σεμιναριο γινεται 11.30πμ καθημερινα στην διε/νση: Σωρανου Εφεσιου 4, οπου γινεται και η παραδωση εντος 24 ωρου του αιματος μετα την γεννα καθημερινα απο 8.30 εως και 15. 30 και Σαβ/κο 10.00-14.00

Διαφημίσεις

Τελικά, ξέρει κάποιος να μου πει αν η Stem-Health λειτουργεί σαν τράπεζα με δημόσια πρόσβαση όπου μπορεί καθένας να απευθυνθεί (εφόσον έχεις δώρίσει το υλικό για δημόσια φύλαξη);

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Τελικά, ξέρει κάποιος να μου πει αν η Stem-Health λειτουργεί σαν τράπεζα με δημόσια πρόσβαση όπου μπορεί καθένας να απευθυνθεί (εφόσον έχεις δώρίσει το υλικό για δημόσια φύλαξη);
φυσικα και μπορει.τουλαχιστον εγω αυτο εχω καταλαβει.ειδα ενα σποτ στο οποιο το αναφερει.

• 9 months later...

Kαι γω στην Δημόσια προκειται να τα δωρίσω. Με επηρέασε πολυ το ντοκυμαντερ του εξάντα και το γεγονός ότι στην Ελλάδα μονο υπαρχουν τόσες πολλές ιδιωτικές εταιρείες χωρις ιδιαίτερο νομικό πλαίσιο. Μυριστηκαν λεφτα και ευκολοπιστους και πλουτιζουν. Συνηθες για τα ελληνικα δεδομένα!

Kαι γω στην Δημόσια προκειται να τα δωρίσω. Με επηρέασε πολυ το ντοκυμαντερ του εξάντα και το γεγονός ότι στην Ελλάδα μονο υπαρχουν τόσες πολλές ιδιωτικές εταιρείες χωρις ιδιαίτερο νομικό πλαίσιο. Μυριστηκαν λεφτα και ευκολοπιστους και πλουτιζουν. Συνηθες για τα ελληνικα δεδομένα!

Αυτο ξανα πες το πατανε πανω στην αγωνια του νεου γονιου!

Κι εγώ έκανα δωρεά στην δημόσια μετά από πολύ ψάξιμο.Δεν το μετάνιωσα.Νομίζω οτι έκανα την σωστή επιλογή!:-)

Αμα το καλοσκεφτουμε ειανι η καλυτερη λυση εγω ειδικα μετα το σεμηναριο στην ακαδημια αθηνων δεν το ξανασκεφτηκα!

Το μονο κακο ειναι οτι δεν υπαρχει καλη συνεργασια με τα μαιευτηρια εγω γεννησα και αντρας μου ετρεχε να παει το αιμα για την δωρεα μην χαλασει!