Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Αύριο θα ξεκινήσουμε παιδικό σταθμό..για πρώτη μέρα θα πάμε 1 ώρα μόνο.Έχω αγχωθεί...μακάρι να πάνε όλα καλά και να της αρέσει..πειτε μου καλή τύχη..έχει καμια αναλογη εμπειρία να μου πεί τι να προσέξω??

A3Oip2.png

 

MzPrp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Η μικρή πήγε υπέροχα σήμερα στο σταθμό...την άφησα για μια ωρίτσα μόνο σήμερα μιας και ήταν πρώτη μέρα.Της άρεσε πολύ..δε ήθελε να φύγει!!!!

Έφαγε κιολας φρουτοκρεμούλα!!! :) Οι δασκάλες όλες πολύ ευγενικές..όλα καλά γενικα.Με το που την πήγα και ήρθε η δασκάλα να την πάρει για να την πάει στο τμήμα με τα άλλα παιδάκια...της λέει της μικρής...?"πάμε να παίξουμε Ιωάννα??"..και λέει η μικρή ΝΑΙ ΝΑΙ και έφυγε..

A3Oip2.png

 

MzPrp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πολυ καλα για πρωτη μερα!!!Μακαρι και ο δικος μου να αντιδρασει καλα. Απο Δευτερα θα ξεκινησει.Σε ποιον παιδικο σταθμο πηγαινετε;

Link to comment
Share on other sites

Ατυχία!! :( Η μικρή είναι με ίωση και εγώ το ίδιο..δεν μπορέσαμε να πάμε στο σταθμό σήμερα :( Λέτε να κόλλησε για μια ώρα που πήγε τη Παρασκευή??

Δεν πιστεύω τόσο γρήγορα..

A3Oip2.png

 

MzPrp2.png

Link to comment
Share on other sites

Έχω απαντήσει λιιιιίγο πιο πάνω...στο ΝΑΝΝΩ. Σήμερα πήγε κανονικά..7:30 την πήρε το σχολικό και 15:30 περίπου θα μου την επιστρέψουν.Η μικρή μου έκλεγε το πρωί που την άφησα..η καρδιά μου έγινε πέτρα.. :( ΈΧΩ πάρει 10 φορές να ρωτήσω τι κάνει.Έχει ακόμα λίγα δεκατάκια..αλλά κατα τα άλλα είναι λέει καλά ....παίζει με τα παιδάκια και μόνη της ,έφαγε λέει κιόλας.

Εγώ κάθομαι εδώ και νιώθω λες και την έχω παρατήσει..φαντάζομαι θα ναι φυσιολογικό εεε??

 

Δε μπορώ να προσαρμοστώ ρε παιδια....αν ήμουν παιδί σε παιδικό θα είχα πλαντάξει στο κλάμα τώρα!! θέλω το παιδί μου πίσω!!!!!! :mad:

A3Oip2.png

 

MzPrp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ ΒΡΕ ΚΑΙ ΓΩ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΗΓΑ ΕΝΙΩΘΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΞΕΡΙΖΩΝΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΥΝΗΘΗΣΑ ΒΕΒΑΙΑ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΖΩΗΡΗ ΕΙΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕΡΑΣ.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ :(

ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΛΙΑ

Link to comment
Share on other sites

Μου γύρισε πτώμα το παιδί απο το σταθμο.Εκέί έφαγε φρουτόκρεμα και το μεσημέρι λίγη ψαρόσουπα μόνο.Δεν κοιμήθηκε καθόλου ,δηλαδή είναι ξύπνια απο τις 7 το πρωι.Κοιμάται απο τις 6..δεν μπορούσα να την κρατήσω ξύπνια με τίποτα.Τώρα φοβάμαι μήπως ξυπνήσει κατα τις 12 και δεν ξνακοιμηθεί όλο το βράδυ.

Αυτό είναι η προσαρμογή?? Τόσο πολύ θα ταλαιπωρείται? :(

A3Oip2.png

 

MzPrp2.png

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβα καλα ή πηγες το παιδι την παρασκευη για μια ωρα και σημερα ξαναπηγε 2η φορα και καθισε εκει τοσες ωρες? :shock:

Δεν θα του κανεις προσαρμογη? Το οτι δεν κλαιει δεν σημαινει απόλυτα οτι είναι ετοιμο να παραμεινει για τοσες πολλες ωρες στο σταθμο.

Κανονικα θα επρεπε να της αφησεις τουλαχιστον 2 εβδομαδες περιθωριο να προσαρμοστει μεχρι να την αφησεις πληρες ωραριο.

Το καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο αν δουλευεις αλλα δεν υπαρχει κανεις να το πηγαινει για ενα διωρακι το παιδι?

Και τους εμπιστευεσαι τοσο που το παραδιδεις το παιδι με το σχολικο από την πρωτη κιολας μερα?

Χωρις να εχεις κατσει στο σταθμο να τσεκαρεις τι παιζει?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα ήταν Τρίτη μέρα που πήγε. Δε ξέρω...θεωρώ κι εγώ ότι 2 μέρες ήταν αρκετές..και επίσης στο σχολικό δεν υπάρχει προσαρμογή.θα έμπαινα κι εγώ μαζί?? Και όσον αφορά να είμαι μαζί του στους χώρους που είναι το παιδί νομίζω ότι δεν επιτρέπεται..και οσες μέρες και αν καθόμουν να τους παρατηρώ τι νόημα θα είχε?θα τους μάθαινα καλύτερα??

Το παιδί κουράστηκε γιατί δεν κοιμήθηκε εκεί και γενικά είναι πολύ δύσκολο στον ύπνο.Πόσο μάλλον σε ξένο περιβάλον.Δε πρόκειται να κοιμάται στο σταθμο το ξέρω.

A3Oip2.png

 

MzPrp2.png

Link to comment
Share on other sites

μην στεναχωριεσαι, σε 2-3 ημερες ολα θα μπουν στον ρυθμο τους ειναι καλο που απο την αρχη την εβαλες ολοκληρωμενο προγραμμα.

οσο για τον υπνο (επειδη πανω κατω το ιδιο ωραριο με την δικη μου κανει)

μπορει να μην κοιμηθηκε σημερα στον σταθμο αλλα θα δεις οτι αν οχι την δευτερα την τριτη σιγουρα θα κοιμηθει στο σταθμο,μετα θα ερθει σπιτι θα παιξετε και μεχρι τις 21:30 θα σου εχει κοιμηθει.

καθε αρχη και δυσκολη για ολους μας. :lol:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Έχω αγχωθεί πολύ.Ούτε κοιμάται ούτε τρώει εκεί.Μηπως δεν είμαι καλή μάνα...μήπως έπρεπε να κατσω σπίτι να το μεγαλώσω λίγο?? μήπως δεν έπρεπε να τη πάω τόσο μικρή στο σταθμό????Τη λυπάμαι...τα ματάκια της σήμερα ήταν κόκκινα απο την αυπνία μέσα στη γκρίνια.ούτε που παίξαμε..κοιμήθηκε αμέσως που ήρθε :cry:

A3Oip2.png

 

MzPrp2.png

Link to comment
Share on other sites

καλημερα μην το ξανα πεις αυτο οτι δεν εισαι καλη μανα επειδη στελνεις το παιδι σου σταθμο απλα ολα στην αρχη ειναι λιγο δυσκολα,θα δεις σημερα τα πραγματα θα πανε λιγο καλυτερα μην εισαι τοσο απαισιοδοξη βρε

στειλε μου σημερα πως πηγε η μικρη και πανω απ ολα μην στεναχωριεσαι γιατι το μεταδιδεις και στο μικρακι σου :)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα..σήμερα δεν την πήγα γιατί μας ανέβασε πάλι πυρετο με πολύ βήχα..έχει κολλήσει μια ίωση που δεν λέει να περάσει.Πιθανών και να μην αναρρώνει ευκολα λόγω του ότι συνέπεσε με την πρισαρμογή της...και την κούρασε το πολύ πρωινό ξύπνημα και ότι δεν έτρωγε καλά εκεί.Καλά που μεσολαβεί σαβ/κο να της περάσει και Δευτέρα να πάει με καλύτερη διάθεση.

A3Oip2.png

 

MzPrp2.png

Link to comment
Share on other sites

μην στεναχωριεσαι, σε 2-3 ημερες ολα θα μπουν στον ρυθμο τους ειναι καλο που απο την αρχη την εβαλες ολοκληρωμενο προγραμμα.

 

ΌΚ παιδια τα σκίζω τα πτυχία μου.... :(

 

Εlepet εδω το θεμα δεν ειναι αν εισαι καλή μανα ή όχι..

Μην μπαινεις καν στη διαδικασία να κανεις τετοιες ερωτησεις στον εαυτο σου. Ουτε έπρεπε να κατσεις στο σπίτι σου, ουτε ηταν λάθος να την πας σε αυτη την ηλικία στο σταθμο...

 

Αλλα βρε κοριτσακι τοσο καιρο εδω μέσα τι διαβαζεις?

Μιλαμε καθε τρεις και λίγο για την προσαρμογη...

Πως πρεπει να γινει η προσαρμογη? Ποσο καιρο θα παρει η προσαρμογη? Πότε το παιδι να παει με το σχολικο?

 

Ειναι θέματα που τα εχουμε συζητησει εκατονταδες φορες. Τα εχουμε πει ξανα και ξανα και θα τα ξαναλέμε σε όποια μανούλα έχει αναγκη τη συμβουλή μας.

 

Το προβλημα με τη μικρή σου ειναι μονο ένα...

οτι δεν της αφησες το περιθώριο να προσαρμοστει.

Ειναι σαν να ζητας από ενα παιδι που βλέπει πρωι φορα στη ζωή του θαλασσα να παρει το ψαροντουφεκο και να παει για υποβρυχιο ψαρεμα..

Δεν γινεται αυτο. Θα πνιγει.

 

το να μην κλαίει δεν ειναι ενδεικτικο σημαδι οτι το παιδι εχει προσαρμοστει επαρκώς και οτι ειναι ετοιμο να παραμεινει για τοσες πολλες ωρες σε εναν ξενο χωρο με ξενους ανθρωπους. Σιγουρα η δασκαλα θα βρει εναν τροπο να την παρηγορήσει, να την ξεγελασει .. κανεις δεν αντεχει να ακουει ενα παιδι να κλαιει για τοσες ωρες. Όμως αυτο δεν ειναι αρκετο.

 

Αφησε της ενα μικρο διαστημα να επανελθει και αυτη τη φορα ξαναξεκινα στον παιδικο σαν να την πηγαινεις πρωτη φορα. Ενας καλός παιδικος που σεβεται το παιδι θα σε αφησει να περασεις χρονο μαζι της μεσα στην ταξη με τα αλλα παιδια , να κατσεις το πρωι μαζι τους να πεις τραγουδακια, να παραμείνεις στο χωρο του σταθμου για αρκετες μερες και να επεμβαινεις διακριτικα όποτε το εχει αναγκη το παιδι με μικρες επισκεψεις του τυπου.."κοιτα εδω είμαι, καθομαι και συζηταω λίγο με την κυρια εξω και θα ερθω σε λίγο να σε παρω"

Δωσε της οσο χρονο χρειαστει να γνωρισει τη δασκαλα της, να την εμπιστευτει.

 

Στο θεμα του σχολικου είμαι απολυτη..ΟΧΙ!!!!!!

Οχι μεχρι το παιδι να προσαρμοστει επαρκως. Οχι μεχρι το παιδι να χαμογελα και να πηγαινει χαρουμενο στην αγκαλια της δασκαλα του.

 

Το καταλαβαινω πως ειναι δυσκολο.. Όλες εργαζομενες ειμαστε. Εγω εκανα παρα πολλες ωρες "κοπανα" απο τη δουλεια μου για να το κανω αυτο και εξαντλησα αρκετο μερος της αδεια μου.

 

Όμως η πρωτη επαφη του παιδιου με το "σχολειο" είναι καθοριστικη για την μετεπειτα "σχολική" εξελιξη και τη σχεση του με το σχολείο.

 

Η μικρη σου αυτη τη στιγμή νιωθει χαμενη..

θα την αφηνες ποτε μονη της στη λαική? Ακόμα κι αν ηξερες οτι καποιος θα την προσεξει , και οτι το μεσημερι θα την παρεις όπως την αφησες?

Μάλλον οχι. Γιατι λοιπον την αφηνεις ετσι στον παιδικο? Για το παιδι δεν εχει διαφορα..

Πάλι νιωθει οτι την εγκαταλείπεις. δεν ξερει οτι θα γυρίσεις.. και ο χρονος αναμονής είναι παρα πολύ μεγαλος για να τον αντεξει.

 

Εχεις την ευκαιρία να προσφερεις στο παιδι σου την "τελεια" προσαρμογη.

και μονο το γεγονος οτι αυτη την περίοδο τα περισσοτερα παιδακια είναι ηδη αρκετο καιρο στο σταθμό βοηθαει παρα πολύ την κατασταση. Γιατι η δασκαλα εχει περισσοτερο χρονο να ασχοληθει μαζί της, γιατι τα αλλα παιδακια δεν κλαίνε το πρωι που πανε (πολυ σημαντικο για την ψυχολογια των αλλων παιδιων), γιατι ειναι καλοκαιρι και τα παιδακια θα βγαινουν πιο συχνα στην αυλή και δεν θα ειναι κλεισμενα στους τεσσερεις τοιχους.

 

ίσως ακούγομαι υπερβολική όμως εχω κανει την προσαρμογη τουλαχιστον 200 παιδιων (εκ τω εσω) και αυτο με βοηθαει να εχω μια πιο ξεκαθαρη απόψη.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον λοιπόν τα κανα θάλασσα...

Ίσως όπως λες να μην είναι αργά...και απο Δευτέρα να την προσαρμόσω έτσι όπως εγώ αισθάνομαι και όχι όπως προτείνει ο σταθμος..γιατι ο σταθμός μου είπε απο την τρίτη μέρα να έρθει το σχολικο και όταν ρώτησα αν αυτό είναι σωστό για την προσαρμογή μου απαντησαν ναι δεν θα έχει πρόβλημα.Τι να πω ..δεν είμαι σίγουρα παιδαγωγός..γι αυτό και ρώτησα..αλλά τελικά ίσως έχεις δίκιο...την έβαλα πολύ απότομα στα βαθια.Απο Δευτέρα θα την πηγαίνω εγω..και θα την φέρνω και όχι ως τις 3 και μισύ αλλά θα την πέρνω 1 το μεσημερι για μια βδομάδα μέχρι να προσαρμοστεί πιο ομαλά.

Σωστό αυτό που λέω τώρα?? θα είναι πιο σωστο έτσι πιστεύεις dora?

A3Oip2.png

 

MzPrp2.png

Link to comment
Share on other sites

μην ανγχωνεσε ολα θα πανε καλα και εμενα δεν κοιμοταν την πρωτη εβδομαδα, τωρα και κοιματε τρωι τα παντα και οχι μονο αυτο αλλα οταν κοιματε εγω της εβαζα πανα εκει δεν τις βαζουν. Δεν ειχε κατουριθει ποτε,μεχρι προχτες που ειχε ενα μικρο ατυχημα, εγω στο σπιτι τουλαχιστον τα μεσημερια το σαββατοκυριακο οσες φορες το επιχειρισα μασ κατουρισε. Θελει και λιγο υπομονη και παντα θετικη σκεψη διοτι την αρνιτικοτητα την καταλαβαινουν τα παιδια.

Ολα θα πανε καλα

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα...η ίωση την έχει ρίξει πολύ και είναι όλο γκρίνια. Συνέπεσε και η προσαρμογή στο σταθμό και έχω προβληματιστεί πολύ.Μάλλον μέχρι να γίνει καλά θα την πηγαίνω εγώ τα πρωινά και θα μου την φέρνει το σχολικό το μεσημέρι.Δε ξέρω τι να κάνω...έχω ραντεβού σε δουλειές αυτή την εβδομάδα και δε μπορώ να την κρατἠσω σπίτι άλλο.Έχω αγχωθεί πολύ πάντως αυτό το καιρό,είμαι συνέχεια στη πίεση..δε ξέρω τι κάνω σωστό,τι κάνω λάθος για τη μικρή..... :(

A3Oip2.png

 

MzPrp2.png

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει καποιος συγ΄γενής να την πηγαινει αρχικα για κανα διωρο?

Πχ 9.30 με 11.30.. τις δημιουργικες ωρες δηλαδη του προγραμματος, στις οποίες δεν εμπλέκεται η ημερησια φροντιδα (αλλαγμα, ταισμα, υπνος)

Ωστε να της δωθει η ευκαιρία να συνδιασει το σταθμο με ενα χωρο όπου θα παιξει, θα τραγουδησει, θα περασει καλα..

και οχι με ενα χωρο που καποιος αγνωστος θα καλύψει τις βιολογικες της αναγκες.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

2 ημέρες την πήγα για ένα δίωρο,και πέρασε καλά,δεν ήθελε να φύγει.Μέτά εἰπαμε με την υπεύθυνη του σταθμού να ξεκινήσει με το σχολικό,εκείνη δηλαδή το πρότεινε.Τελοσπάντων επείδή μάλλον λάθος ήτανε να ξεκινήσει με σχολικό απο τη 3 μέρα,θα φροντίσω να τα αλλάξω λίγο τα πράγματα.Θα την πηγαίνω κατα τις 9 το πρωί εγώ ώστε να μην της είναι απότομο το πρωινο και η αποχώρηση με το σχολικό και θα την επιστρέφει το σχολικό κανονικά,δεν πιστεύω να έχει έτσι πρόβλημα.Και όσον αφορά τις βιολογικές τις ανάγκες γι αυτό έκατσα και στο σπίτι 1,5 χρόνο και δε τη πήγα νωρίτερα ,γιατί θεωρώ ότι το παιδί έχει ανάγκη τη φροντίδα της μάνας και όχι του σταθμού ή της γιαγιάς ή της νταντάς.Πόσο καιρό να την πηγαίνω για 2 ώρες...και μια βδομάδα να την πηγαίνω για 2 ώρες,πάλι μετ τη βδομάδα θα πρέπει να προσαρμοστεί στη καθημερινή ρουτίνα του σταθμου..θέλω να πω τι τώρα,τι μετα απο 7 ημέρες.

A3Oip2.png

 

MzPrp2.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...