Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

βρεφονηπιακοι σταθμοι

Recommended Posts

Καλημερα, :D

Ειναι η πρωτη φορα που μπαινω στο site και θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε ποσα χρηματα χρειαζονται σε ενα βρεφονηπιακο σταθμο, ιδιωτικο ή δημοσιο. Η κόρη μου ειναι 6 μηνων, παω για δουλεια τον Οκτωβριο, και θα ηθελα επισης να ξερω ποτε γινονται οι εγγραφες, ωστε να μην ψαχνομαι τελευταια στιγμη.

Ευχαριστω!

Διαφημίσεις

Στο Δημόσιο οι εγγραφές ξεκινάνε τώρα τον Μάιο κι αν χάσεις τις προθεσμίες το ξεχνάς για όλη τη χρονιά

Ο Δημόσιος σαφως και είναι η οικονομικότερη εκδοχή καθότι θα πληρώνεις το πολύ 80 ευρω το μήνα, ανάλογα με την φορολογική σας δήλωση.

Το μέγα ερώτημα είναι αν θα στο πάρουν καθότι είναι δύσκολο να καταφέρεις να το βάλεις σε Δημόσιο χωρίς μέσον (ναι ναι... μέσον για τον παιδικό σταθμό)

Οι ιδιωτικοί δεν ξέρω πότε γίνονται οι εγγραφές (αν γίνονται από τώρα δλδ ή αν έχεις περιθώριο και τον Αυγουστο)

Δυστυχώς το κόστος τους για πολλές οικογένειες είναι απλησίαστο

Ξεκινάει ο πιο φτηνός γύρω στα 250 το μήνα και φτάνουν έως και 400 και 450... (όσα του λείπουν του καθενός τόσα ζητάει)

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ιδιωτικοί σταθμοί ζητούν ΠΡΟ-πληρωμη

Δλδ δεν πληρώνεις μήνα μήνα το ποσόν αλλά δίνεις μια καλή προκαταβολή και το υπόλοιπο σε 2-3 δόσεις...

Θέλουν να εξασφαλίσουν τα λεφτουδάκια τους στην περίπτωση που δεν πάει το παιδί εκεί εκτός από ένα δύο μήνες....

Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο είναι νόμιμο κάτι τέτοιο αλλά έτσι γίνεται δυστυχώς

Προταιρήματα και ελλατώματα θα βρεις και στις δύο περιπτώσεις

Το θέμα είναι να σταθείς τυχερή να είναι καλός ο σταθμός αν είναι δημόσιος, κι αν είναι ιδιωτικός να το ψάξεις παρα πολύ καλά

Σε κάθε περίπτωση, τώρα πρεπει να ξεκινήσεις τις ενέργειες σου (αν δεν έχεις αργήσει κι όλας)

Καλή τύχη :D

Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες που μου εδωσες.

Ευτυχως ελπιζω να εχω λιγο χρονο, αλλα το δυσκολο ειναι η επιλογη του σωστου παιδικου σταθμου. Θα το ψαξω παντως, και καθε βοηθεια θα ειναι καλοδεχουμενη.

Ψαχνω στην Αγ. Παρασκευη, αν και ειμαστε σε φαση μετακομισης απο Γαλατσι. Ελπιζω μεχρι να πιασω δουλεια να εχουμε μετακομισει.

Καλο μηνα ευχομαι και θα τα ξαναπουμε!