Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κοιμάται το μεσημέρι μόνο αν τον θηλάσω! Τί να κάνω?

Recommended Posts

Εχω απελπιστεί στην κυριολεξία!

Ο μικρός είναι 14 μηνών. Μεσα στο 24ωρο κάνει περίπου 5 με 6 θηλασμούς, δλδ ξυπνάει και το βράδυ 2 φορες. Καναμε αποκλειστικό θηλασμό και δεν εχει πάρει καθόλου ξένο γάλα.

Στον ύπνο του είναι γενικά αρκετά δύσκολος. Το μεσημέρι για να κοιμηθεί μπορεί να πάρει και 2 ώρες, και κοιμάται 30 λεπτά! Είναι εφιάλτης.

Το μεσημέρι αρχίζει πάντα μια γκρίνια όταν είμαι σπίτι, και ζητάει στήθος. Τον θηλάζω και αποκοιμιέται.

Οταν όμως είμαι στην δουλειά και δεν προλαβαίνω να γυρίσω, γίνεται πανικός. Ο άντρας μου δεν μπορεί να τον κανει καλά. Δεν κοιμάται με τπτ. Μένει ξύπνιος με απίστευτη γκρίνια, πάει στο κρεβάτι μου και με ζητάει, βάζει το χέρι στην μπλούζα του άντρα μου, (τί να ψάχνει άραγε?:rolleyes:).

Χτες χτυπιόταν για 2 ωρες. Εγώ άργησα γιατί ειχα ενα δύσκολο περιστατικό και με πήρε ο άντρας μου να μου τα πει, αγχώθηκα χειρότερα... Μόλις τελείωσα, εφυγα σαν τρελη για το σπίτι. Η ψυχολογία μου είναι χάλια. Δεν μπορώ να γίνω 2 κομμάτια!

Σήμερα ήθελα να πάω σε μια δουλειά το μεσημέρι και επρεπε να περιμένω να νυστάξει για να τον θηλάσω και μετά να κοιμηθεί, για να φύγω. Τελικά δεν μπόρεσα να παω!

Δυστυχώς δεν μπορώ να συνεχισω έτσι. Νιώθω τελειως εγκλωβισμένη σε αυτή την κατάσταση.

Τα βράδια για να κοιμηθεί πρεπει να είμαι εγω εκει, να θηλάσει πρώτα. Οκ αυτό το έχω αποδεχτει και το θεωρώ λογικό. Αλλά το μεσημέρι είναι εφιάλτης.

Σημειωτέον, όταν τον κρατάει η μαμά μου, και αυτή ζορίζεται τα μεσημέρια να τον βάλει για ύπνο. Συνήθως δεν τα καταφέρνει.

Τί μου προτείνετε?

Σκέφτηκα την λύση του ξένου γάλατος, μήπως ξεγελαστεί και πιει και κοιμηθεί.

Να αποθηλάσω δεν θέλω ακόμα. Πιστεύω όμως πως ειναι ψυχολογικό το θέμα, δλδ δεν θέλει τόσο το γάλα, όσο την επαφή με εμένα πριν τον ύπνο.

Πειτε μου κάποια ιδέα, γιατί δεν αντέχω άλλο!!!!!!

Διαφημίσεις

Εχω απελπιστεί στην κυριολεξία!

Ο μικρός είναι 14 μηνών. Μεσα στο 24ωρο κάνει περίπου 5 με 6 θηλασμούς, δλδ ξυπνάει και το βράδυ 2 φορες. Καναμε αποκλειστικό θηλασμό και δεν εχει πάρει καθόλου ξένο γάλα.

Στον ύπνο του είναι γενικά αρκετά δύσκολος. Το μεσημέρι για να κοιμηθεί μπορεί να πάρει και 2 ώρες, και κοιμάται 30 λεπτά! Είναι εφιάλτης.

Το μεσημέρι αρχίζει πάντα μια γκρίνια όταν είμαι σπίτι, και ζητάει στήθος. Τον θηλάζω και αποκοιμιέται.

Οταν όμως είμαι στην δουλειά και δεν προλαβαίνω να γυρίσω, γίνεται πανικός. Ο άντρας μου δεν μπορεί να τον κανει καλά. Δεν κοιμάται με τπτ. Μένει ξύπνιος με απίστευτη γκρίνια, πάει στο κρεβάτι μου και με ζητάει, βάζει το χέρι στην μπλούζα του άντρα μου, (τί να ψάχνει άραγε?:rolleyes:).

Χτες χτυπιόταν για 2 ωρες. Εγώ άργησα γιατί ειχα ενα δύσκολο περιστατικό και με πήρε ο άντρας μου να μου τα πει, αγχώθηκα χειρότερα... Μόλις τελείωσα, εφυγα σαν τρελη για το σπίτι. Η ψυχολογία μου είναι χάλια. Δεν μπορώ να γίνω 2 κομμάτια!

Σήμερα ήθελα να πάω σε μια δουλειά το μεσημέρι και επρεπε να περιμένω να νυστάξει για να τον θηλάσω και μετά να κοιμηθεί, για να φύγω. Τελικά δεν μπόρεσα να παω!

Δυστυχώς δεν μπορώ να συνεχισω έτσι. Νιώθω τελειως εγκλωβισμένη σε αυτή την κατάσταση.

Τα βράδια για να κοιμηθεί πρεπει να είμαι εγω εκει, να θηλάσει πρώτα. Οκ αυτό το έχω αποδεχτει και το θεωρώ λογικό. Αλλά το μεσημέρι είναι εφιάλτης.

Σημειωτέον, όταν τον κρατάει η μαμά μου, και αυτή ζορίζεται τα μεσημέρια να τον βάλει για ύπνο. Συνήθως δεν τα καταφέρνει.

Τί μου προτείνετε?

Σκέφτηκα την λύση του ξένου γάλατος, μήπως ξεγελαστεί και πιει και κοιμηθεί.

Να αποθηλάσω δεν θέλω ακόμα. Πιστεύω όμως πως ειναι ψυχολογικό το θέμα, δλδ δεν θέλει τόσο το γάλα, όσο την επαφή με εμένα πριν τον ύπνο.

Πειτε μου κάποια ιδέα, γιατί δεν αντέχω άλλο!!!!!!

filoudaki, σε καταλαβαινω. Κι εγω ξεκιναω δουλεια και προσπαθω να λυσω αυτα τα προβληματα... Κι εμενα η μικρη ουτε να το δει το ξενο... Εχω προσπαθησει να της βαλω "προγραμμα". Δηλαδη τη θηλαζω το πρωι στις 8, στις 11 τρωει φρουτοκρεμα, στις 2 φαγητο, τη θηλαζω στις 5 και στις 7 γιαουρτι. (αν δεν ειμαι καποια στιγμη στις 5 μπορουν να της δώσουν τότε το γιαουρτι), και μετα ακολουθουν θηλασμοι. Τωρα για τις δυσκολες στιγμες οπως αυτη που λες του υπνου, σκεφτομαι να βγαλω με θηλαστρο μερικα μπουκαλια για τις δυσκολες ωρες. Θα παρακολουθω μηπωε πει καποια αλλη μανουλα και μας βοηθησει. Ελπιζω να βρεθει συντομα λυση!!!

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Σε ευχαριστώ. Ξέρω οτι τα περνούν και άλλες μανούλες αυτά.

Εγώ δεν θέλω να αντλω, γιατί μετά απο 14 μήνες με το απλό θήλαστρο που έχω (swing) δεν νομίζω να βγάλω και τπτ, μάλλον θα παιδευτώ χωρίς αποτέλεσμα. Οι δε ώρες που μεσολαβούν μεταξύ των θηλασμών δεν είναι και τόσες πολλές και θα είναι ούτως ή άλλως ελάχιστο το γάλα. Ετσι νομίζω.

Αχ τί να κάνω??

περασαμε κ εμεις μια τετοια περιοδο, μαλλον στην ηλικια σας..βεβαια εγω μπορουσα να φτιαξω ετσι το προγραμμα μου ωστε να ειμαι σπιτι τα μεσημερια...αλλα οσο να 'ναι, επρεπε καποιες φορες να λειπω, κ ετσι επρεπε να δοκιμασουμε κατι αλλο.

αρχικα, μην τον πιεζεις να κοιμηθει, αν δεν θελει. 2 ωρες να προσπαθεις ειναι πολυ, το ξερω, το εχω περασει...δοκιμασε το πολυ ενα μισαωρο κ μετα παιχνιδι! καλυτερα παιχνιδι κ κατι που τον ενδιαφερει , παρα η κουραστικη διαδικασια του υπνου σε εκνευρισμενο μωρο.

επειτα θα μπορουσες να αρχισεις να του μιλας κ να του εξηγεις γιατι δεν μπορεις να εισαι εκει καποια μεσημερια και οτι θα ειναι ο μπαμπας του που θα τον βαλει για υπνο...μιλα του καθημερινα γι'αυτο, με τα ιδια λογια κ με σκοπο να τον βεβαιωσεις οτι θα γυρισεις και θα ειστε μαζι.

για την αντληση κ εγω δεν νομιζω οτι ειναι το γαλα που θελει, αλλα η επαφη μαζι σου. πρεπει να αισθανθει σιγουρια πρωτα, αλλα και οτι η μαμα εχει δουλεια που δεν αναβαλλεται, τι να κανουμε..δεν θεωρω δλδ οτι ειναι νωρις να μπουν καποια ορια στον θηλασμο, για τη συγκεκριμενη περιπτωση του μεσημεριανου υπνου.

καλη τυχη....

Επειδή εκτός από συνομήλικοι είμαστε και τάλε κουάλε στη συμπεριφορά ως προς τον ύπνο είδα ότι λειτουργεί το εξής: όταν τον κοιμίζει κάποιος άλλος εκτός από εμένα τον κοιμίζει στο καρότσι. Εντάξει δε θα κοιμηθεί το δίωρό του, αλλά θα ξεκουραστεί λίγο ώστε να μην είναι εκνευρισμένος. Αν δουν ότι δεν.... με τίποτα... ε τότε παιχνίδια μέχρι τελικής πτώσης (του ενηλίκου γκρρρρ).

Μου άρεσε και η πρόταση της DaF. Το μπίρι μπίρι κάποια στιγμή λειτουργεί.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

ευχαριστώ κορίτσια!

θα δοκιμάσουμε πάλι το κόλπο με το καρότσι. Και λέω πάλι,γιατί και παλιότερα το επιχειρήσαμε...

Η μαμά μου χτες τα είδε όλα... απο το μεσημέρι που της αρχισε την γκρίνια, τελικά κοιμηθηκε 1 ώρα στις εξι και μιση το απόγευμα!!!:rolleyes:

Να υποθέσω ότι κοιμάται πάνω στο στήθος; Αν ναι, αυτό είναι το πρόβλημα. Στο στήθος πρέπει μόνο να τρώει. Μόλις δεις ότι πάει να κοιμηθεί, εαν έχει χορτάσει βγάλτον και βάλτον στο κρεβάτι, κι αν δεν έχει χορτάσει βρες τρόπους να τον κρατάς ξύπνιο στο στήθος. Ούτε μια φορά ξανά στο στήθος ύπνο. Στο κρεβάτι σίγουρα θα κλάψει.. πάρτον αγκαλίτσα...ηρεμία και μετά πάλι κρεβάτι. Κάντο όσες φορές χρειαστεί μέχρι να κοιμηθεί. Οι πρώτες φορές θα είναι μαραθώνιες αλλά μετά από λίγες μέρες θα τρίβεις τα μάτια σου!! Καλή επιτυχία!!

gth0p3.png