Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Το μωρό μου πίνει μόνο γάλα


MOY

Recommended Posts

Καλησπέρα . Σας παρακαλώ βοηθήστε με . Το αγοράκι μου είναι περντέμιση μηνών και εδώ και δέκα πέντε περίπου μέρες ξεκινήσαμε το ρυζάλευρο και τη φρουτόκρεμα. Αρνείται όμως να φάει , σφάγίζει το στόμα και δε δέχετε με τίποτα . Εχω κάνει τα πάντα , εχώ αλλάξει εταιρείες στο ρυζάλευρο και διάφορες υφές αλλά τίποτα . Κάθε μέρα προσπάθώ τουλάχιστον μία ώρα για να φάει πενήντα γραμμάρια το πολύ με το ζόρι. Η υπομονή μου έχει εξαντληθεί βοηθήστε με .....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μήπως το μωρό σου δεν είναι ακόμη έτοιμο για στερεές τροφές; Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στο θέμα, αλλά μήπως να σταματούσες για λίγο την προσπάθεια και να ξαναρχίσεις σε 1-2 εβδομάδες;

Link to comment
Share on other sites

Για αρχή θα ξεκινήσεις με 50 ml νερό και 2 μεζούρες ριζάλευρο βανίλια. Θα προσπαθήσεις να το δώσεις στο μωρό για 4 μέρες και έπειτα θα δίνεις συπλήρωμα γάλα. Κάπου εκεί, όταν το φάει όλο θα διπλασιάσεις την ποσότητα, δλδ 100 ml νερό και 4 μεζούρες κρέμα και θα συνεχίσεις να δίνεις όσο συμπλήρωμα γάλα θέλει. Μετά από άλλες 4 μέρες θα κάνεις 150 ml νερό και τις ανάλογες μεζούρες κρέμας. Όταν καταλήξει να τρώει όλη την κρέμα του χωρίς να χρειάζεται συμπλήρωμα, τότε θα ξεκινήσεις την φρουτόκρεμα το πρωί. Ξεκινάς με μισό μήλο πολτοποιημένο + συμπλήρωμα γάλα για να χορτάσει. Μετά από 4 μέρες προσθέτεις μισό αχλάδι και έπειτα από άλλες 4 μισή μπανάνα. Κατόπιν μπορείς να κάνεις και άλλους συνδυασμούς φρούτων.

Το να προσθέτουμε ανά 4 μέρες και κάτι άλλο γίνεται για να βλέπουμε στα κακάκια τους αν κάτι τα έχει πειράξει και να το αφαιρούμε από τη διατροφή τους.

Εγώ πάντως αυτά κάνω αυτόν τον καιρό, έπειτα βέβαια από την συμβουλή της παιδιάτρου μας.

Καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

Όσο κι αν σου φαίνεται δύσκολο, μην πιέζεις το μωρό και μην ανησυχείς κι εσύ η ίδια!! Θα φάει όταν έρθει η ώρα του.

Εμένα η δικιά μου, ήταν 7 μηνών όταν έφαγε πρώτη φορά φρουτόκρεμα μετά από ένα μήνα προσπάθειας. Κρέμες, ρυζάλευρα, φαρίν λακτέ, μπισκοτόκρεμες, δεν έφαγε ποτέ, ούτε αλεσμένο φαγητό έφαγε ποτέ. Μέχρι να γίνει ενός έτους έδινα πρωί και απόγευμα φρούτα (απλά στα απογευματινά φρούτα έριχνα λίγες νιφάδες βιολογικών δημητριακών για μωρά) και το μεσημέρι προσπαθούσα για φαγητό αλλά δεν έτρωγε τίποτα. Και τα φρούτα δεν τα έτρωγε πάντοτε και ούτε έτρωγε πολύ, ειδικά το καλοκαίρι είχε κλείσει και 10 μέρες συνεχόμενες που δεν έιχε φάει τίποτα!!

10 μέρες πριν κλείσει χρόνο έφαγε πρώτη φορά μπιφτέκι (της είχα ξαναδώσει και παλιότερα αλλά τζίφος) και σταμάτησε να τρώει τή φρουτόκρεμα!! Τώρα πλέον που είναι 14 μηνών, τρώει αρκετά καλά, αλλά τα πάντα μη αλεσμένα (φρούτα, μπανάνα, αχλάδι, αυγό, φέτες κασέρι, μπιφτέκια, φακές, ρεβύθια, φασόλια, αρακά, σπανακόρυζο, ψάρι, κοτόπουλο). Σε κρεμώδες τρώει μόνο γιαουρτάκι αλλά βάζω μέλι μέσα, χωρίς μέλι δεν το τρώει. Και πάλι περνάει φάσεις, όπως σήμερα που είναι και λίγο αρρωστούλα και δεν έφαγε καλά, δηλ. καθόλου φρούτα, ελάχιστα μακαρονάκια με κιμά το μεσημέρι και ένα αυγό και 1 φέτα κασέρι το απόγευμα.

Το πρόβλημα είναι που δεν μπορώ να δώσω μοσχάρι γιατί δεν μπορεί να το μασήσει, αλλά το έλυσα ως εξής: αγοράζω άπαχο κρέας (σπάλα, κιλότο ή νουά) και λέω στον κρεοπώλη να το περάσει από τη μηχανή του κιμά ;). Στα κιλά βέβαια μη φανταστείς ότι είναι κανένα θηρίο (λίγο πιο πάνω από την κάτω γραμμή είναι στις καμπύλες), αλλά και πριν που τρεφόταν αποκλειστικά με γάλα πάλι στα ίδια ήταν.

Εσύ να κάνεις την προσπάθεια, αλλά να μην πιέζεις. Έχω πετάξει εγώ φαγητό και φαγητό. Να ρωτήσεις και τον παιδίατρο πόσο γάλα σκόνη μπορείς να δίνεις την ημέρα (για να μη μένει και θεονήστικο το μωρό), γιατί εγώ θηλάζω, οπότε έπινε πολύ γάλα όταν δεν έτρωγε. Και τώρα βέβαια θηλάζει αρκετά συχνά κι ας έχει φαέι.

Μην αγχώνεσαι, θα φάει!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μ'αλλον είμαι εγώ γιατί εχθές για παράδειγμα με έπιασε υστερία που δεν έτρωγε , έδωσα το μώρό στο μπαμπά του και εγώ κλείστηκα στο δωμάτιο και έκλαιγα με μάυρο δάκρυ , δεν μπορούσα να ηρεμήσω με τίποτα.Ημουν όλη μέρα χάλια. Σήμερα κατάφερα να συγκρατηθώ άλλα έχω πάρα πολύ άγχος, έκανα ασκήσεις ηρεμίας για νατον ταίσω....και πάλι τίποτα , μόνο γάλα!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω. Δεν τρώει καθόλου λες. Δεν έχει δοκιμάσει έστω την κρέμα με την γλωσσίτσα του? Όταν λες τρώει μόνο γάλα εννοείς από μπουκάλι ή θηλάζεις? Μήπως προσπαθείς να ταϊσεις το παιδί κάποια ώρα που είναι χορτάτο?

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμάζει , ανοίγει το στόμα κανονικά αλλά το βγάζει συνέχεια έξω , αυτό βέβαια στις πρώτες κουταλιές ( δύο ή τρεις ) μετά αρχίζει και κλάίει με αποτέλεσμα να μη δέχεται τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμάζει , ανοίγει το στόμα κανονικά αλλά το βγάζει συνέχεια έξω , αυτό βέβαια στις πρώτες κουταλιές ( δύο ή τρεις ) μετά αρχίζει και κλάίει με αποτέλεσμα να μη δέχεται τίποτα.Του δίνω μπουκάλι και αυτό το τρώει με όρεξη 180 γρ. περίπου άρα λογικά πινάει την ώρα που το ταίζω. Συνήθως τον ταίζω κάθε τέσσερις ώρες περίπου
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...