Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,

Σας γράφω επειγόντως για μια φίλη μου που γέννησε την Πέμπτη, ένα κοριτσάκι, με Φ.Τ. βάρους 2800, η οποία θέλει πολύ να θηλάσει.

Έγραψα π.μ. στην Αγλαϊα, αλλά ξέρω ότι λείπει και ίσως αργήσει να το δει. Αλλά η φίλη μου αγωνιά, καθότι πρωτάρα, και φοβάμαι μην της δώσω λα΄θος συμβουλή...

Σήμερα πήγε σπίτι της και είναι αγχωμένη. Το μωρό ήδη θηλάζει (παρότι έφαγε ήδη ΚΑΙ ξένο γάλα στη κλινική), το βάρος του είναι εκεί γύρω πάλι στα 2800, αλλά είναι στα όρια στον ίκτερο. Με ρωτάει λοιπόν, ή Λ. αγχωμένη: Το μωρό κοιμάται πάνω από 4 ώρες, πρέπει να το ξυπνήσω για να φάει? Κι εγώ δεν ήξερα τι να πω. Πριν τον ύπνο το μωρό θήλασε για 1 ώρα σχεδόν (νομίζω), ικανοποιητικά. Τι άλλο να την συμβουλέψω? Πριν γεννήσει, ήταν στην Ξάνθη και διάβαζε το φόρουμ, αλλά τώρα που ήρθε στους γονείς της Θεσ/νίκη δεν έχει Ιντερνετ, οπότε μόνο από μένα έχει πηγή πληροφόρησης. Στο απαράδεκτο Διαβαλκανικό που γέννησε της δώσαν την γνωστή -απαράδεκτη- οδηγία: Θηλασμός κάθε 2,5 ώρες, αν ανεβάσει ίκτερο, να δώσεις ξένο για να μην πάθε αφυδάτωση... Ευτυχώς σε αυτό, την ενθάρρυνα, να θηλασει περισσότερο.

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια, μόλις πάρω κάποια απάντηση, θα της στείλω sms...

Αν τα καταφέρει, θα το χρωστάει και αυτή σε μας!

ΕΥΧΑΡΣΙΤΩ ΠΟΛΥ! :)

Διαφημίσεις

αλλά είναι στα όρια στον ίκτερο. Με ρωτάει λοιπόν, ή Λ. αγχωμένη: Το μωρό κοιμάται πάνω από 4 ώρες, πρέπει να το ξυπνήσω για να φάει? Κι εγώ δεν ήξερα τι να πω. Πριν τον ύπνο το μωρό θήλασε για 1 ώρα σχεδόν (νομίζω), ικανοποιητικά.

Στο απαράδεκτο Διαβαλκανικό που γέννησε της δώσαν την γνωστή -απαράδεκτη- οδηγία: Θηλασμός κάθε 2,5 ώρες, αν ανεβάσει ίκτερο, να δώσεις ξένο για να μην πάθε αφυδάτωση... Ευτυχώς σε αυτό, την ενθάρρυνα, να θηλασει περισσότερο.

μπορω να σου απαντησω οσον αφορα τον ικτερο,ναι να το ξυπναει το μωρο να κανει οσο πιο πολλους θηλασμους μπορει!!!και να το εχει στον ηλιο κοντα στο παραθυρο....

αυτα

9a7bp2.pngIm47p2.png

Μετά από πόση ώρα ύπνου να το ξυπνάει?

καλο ειναι να κανει και 12 θηλασμους το 24ωρο,αλλα επειδη δεν θελω να σου πω και κατι λαθος,περιμενε να σου απαντησουν καλυτερα οι βετερανες μανουλες....

9a7bp2.pngIm47p2.png

Χαιδω καλησπερα!

Ο γιατρος που εξεταζε τον μικρο μου στο νοσοκομειο μου ειχε πει οτι λογο του ικτερου επρεπε να τον ξυπναω για να τον θηλασω καθε 2 ωρες!Κ να τον βαζω στο φως!Καπου εχω διαβασει οτι με τον θηλασμο αποβαλλεται πιο γρηγορα η χολερυθρινη(καλα την ειπα?)που ευθυνεται για τον ικτερο!Οσο για την πορεια του θηλασμου πες της να εμπιστευεται το ενστικτο της κ το ενστικτο του μωρου!Ξερει αυτο τι κανει! :wink:

age.png

Διαφημίσεις

εμενα που ηταν επισης στα φυσιολογικα ορια του ικτερου κ ειχε φοβερη υπνηλια μου ειπε να την ξυπναω καθε 4 ωρες να τρωει.το εκανα τις πρωτες 20 μερες μεχρι να παμε ξανα στη γιατρο κ ειχε παρει γυρω στα 800γρ :D:D πολυ καλα δηλαδη :D

Είσαι τόσο καλή φίλη haido :)

Χαίρομαι που η φιλενάδα σου έχει τόσο καλή υποστήριξη. Όλα θα πάνε καλά, κάνει το καλύτερο δυνατό για το μωρό της και η φύση θα την ανταμείψει.

Φως πολύ για το μωρό και να το ξυπνάει κάθε 2-3 ώρες (από τα λίγα που ξέρω). Νομίζω οτι μπορεί να χρειαστεί και κάποιο κατάλληλο νοσοκομειακό θήλαστρο, σε περίπτωση που το μωρό δυσκολεύεται να συνεργαστεί. Οι έμπειρες μαμάδες μπορούν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Να ζήσει το μωράκι και καλή σας δύναμη! :)

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

haido καλημερα.

Απο την προσωπικη μου εμπειρια εχω να σου πω τα εξης:

Η μικρη μου ανεβασε ικτερο οταν γυρισαμε απο το μαιευτηριο, κατι που διαπιστωσε η παιδιατρος μου στην πρωτη της επίσκεψη. Με συμβούλεψε λοιπον να εχω το λικνο της καθ ολη τη διαρκεια της ημερας κοντα στο παραθυρο με τραβηγμενες τις κουρτινες, ωστε να τη βλεπει ο ηλιος για να πεσει. Αν σκεφτεις οτι γεννησα Νοεμβριο, σκεψου ποσο καλυτερα θα ναι τωρα που χει ωραιο καιρο. Δεν μου ειπε να διακοψω φυσικα το θηλασμο σε καμια περιπτωση. Αντίθετα μου συνεστησε να ταιζω τη μικρη καθε 3 ωρες κατα τη διαρκεια της ημερας, δηλαδη να την ξυπναω αν χρειαστει. Και γω νομιζα οτι το παρακανε με τον υπνο και φοβομουν οτι θα ξαναχρειαστει εξεταση χολερυθρινης, αλλα τελικα διαπιστωσα πως με την παρατηρηση βλεπεις πως καθε μερα το μωρο κοιμαται και λιγοτερο. Για το βραδυ τωρα τι να σου πω... ειναι και θεμα παιδιου. Εγω μεχρι τους 2 μηνες θηλαζα ανα 4 ωρο σχεδον. Απο τους 2μιση και μετα αρχισε να κοιμαται μονοκομματα και το κοψαμε το βραδυνο.

Αν χρειαστεις οτιδηποτε στη διαθεση σου

Θήλασα το Βικάκι μου για 7 μήνες!

Προσοχή να της πεις στο συμπλήρωμα αν του δίνει. Είναι μεγάλη παγίδα και θα την πάει πίσω στην εδραίωση του θηλασμού. Εγώ την πάτησα έτσι και προσπαθώ με θήλαστρο.

Να το ξυπνάει και συχνότερα αν βλέπει ότι είναι καλύτερο. Και εμένα ο μικρός είχε ίκτερο και έκανα οτι είπανε και οι άλλες κοπέλες. Φως και πάλι φως.

Βοήθησε την οσο μπορείς. Είναι η ποιο δυσκολότερες ημέρες αυτές οι αρχικές.

Αντε και να της πεις καλή δύναμη

ltPsp2.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ όλες σας κορίτσια!

Μου απάντησε και η Αγλαϊα με π.μ. οπότε είμαστε πλήρεις!

Της τα μετέφερα και ελπίζω να τα καταφέρει.

Καλή Ανάσταση σε σας και τα μωράκια σας