Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ? (τραπεζα)

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια θαθελα την βοηθεια σας οποια γνωριζει.

διανυω τον 2ο μηνα της εγυμοσυνης μου,εργαζομαι σε τραπεζα και εχω ασφαλεια ικα.τα ερωτηματα μου ειναι τοσο μα τοσο πολλα.καταρχας νιωθω χαλια με πονους στο στομαχι εμετους και αναγουλες ολη μερα.δεν εχω παρει αναρρωτικη αλλα το σκεφτομαι για τι κρατιεμαι με το ζορι.θαθελα να μαθω το εξης την αναρρωτικη καταρχας θα την παρω απο γιατρο του ικα α)ποσες μερες δικαιουσαι αναρρωτικη και β)μενω στην επαρχια και δουλευω εκει αλλα ο γιατρος μου ειναι σε ικα της θεσσαλονικης μηπως υπαρχει προβλημα που θα παρω αναρρωτικη απο ικα εκτος της μονιμης κατοικιας μου?:?:

αλλο ερωτημα μετα την γεννα ποση ειναι η συνολικη αδεια που δικαιουμαι?δηλ. αδεια λοχειας+6 μηνο (το μειωμενο 2ωρο)+την κανονικη μου αδεια?αχ αν καποια εργαζεται στον τραπεζικο χωρο και τα γνωριζει ας με ενημερωσει...

ειμαι πολυ μπερδεμενη ευχαριστω

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Σου εύχομαι καταρχάς να έχεις μια καλή εγκυμοσύνη.

Ξέρω ότι δικαιούμαστε απο το ΙΚΑ 25 μέρες το χρόνο αναρρωτική, αλλά οι 15 από αυτές είναι που δεν χρειάζονται επιτροπές.

Τώρα, όσον αφορά την άδεια λοχείας, είναι 56 μέρες πριν τον τοκετό, 63 μέρες μετά (από το ΙΚΑ αυτά τα δύο), μετά μπορείς να πάρεις την ισόχρονη αν δεν επιθυμείς να δουλεύεις για ένα χρόνο 2 ώρες λιγότερο και για άλλο μισό χρόνο 1 ώρα λιγότερο και τέλος το εξάμηνο του ΟΑΕΔ.

Αναλόγως τι σε βολεύει πράττεις....

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Ελενίτσα μου εγώ από την ώρα που έμαθα πως είμαι έγκυος ξεκίνησα τους εμετούς χωρίς σταματημό έως την μέρα που γέννησα. Ειδικά τους πρώτους 6 μήνες, έκανα εμετό πανώ από 60 φορές την ημέρα χωρίς υπερβολές. Φυσικά όπως καταλαβαίνεις δεν έβγαζα και τίποτα γιατί δεν μπορούσα καν να φαώ. Κάτι απαίσια υγρά έβγαζα. Φαντάσου ότι το πρώτο 4μηνο έχασα 6-7 κιλά. Στο γραφείο ήμουν σαν φάντασμα. Με λυπόντουσαν όλοι, γιατί τους μιλούσα και εκεί που ήμουν καλά, έτρεχα στην λεκάνη... Τελικά παρότι έλεγα ότι θα δουλεύω μέχρι τελευταία στιγμη, δεν άντεξα 6 μηνών και κάτι ψιλά, πηγά στο ΙΚΑ (μου είχε κάνει και ένα χαρτί ο γυναικολόγος μου) και πήρα άδεια.

Κατά τ' άλλα ισχύουν ακριβώς αυτά που σου λέει η Babycakes. Αν θες, όταν λήγει ή άδειά σου (χοντρικά 2 μήνες πριν και 2 μετά τη γέννα) μπορείς να πάρεις το 6μηνο του ΟΑΕΔ και παίρνεις 690 ευρώ το μήνα (εγώ αυτό έκανα.)

Πάντως έχω φίλη που και στις 2 εγκυμοσύνες της, επείδη ταλαιπωρούταν από εμετούς και πόνους στην πλάτη, δεν πάτησε στο γραφείο της μετά το πρώτο 2μηνο. Το ΙΚΑ της είχε γράψει άδεια. Βέβαια είχε πρόβληματα με συναδέλφους της, αλλά το μόνο που την ένοιαζε ήταν ο ευατός της και η υγεία των παιδιών της.

I LOVE LOVE LOVE MY LOVEs!!!

kk3v338aind9kxn9.png

kk3v94dfbst5o12x.png

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΡΕΣ....ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 1.5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΑΔΙΑΘΕΣΙΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΧΕΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΜΕΤΟΥΣ????ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ!!!!!ΕΠΙΣΗΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ(ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ)ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ?ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝΕ?ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ?????ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΠΟΙΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΡΕΣ....ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 1.5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΑΔΙΑΘΕΣΙΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΧΕΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΜΕΤΟΥΣ????ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ!!!!!ΕΠΙΣΗΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ(ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ)ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ?ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝΕ?ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ?????ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΠΟΙΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

ΜΥRTULIENA ΓΕΙΑ ΣΟΥ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΙΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΑΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ. ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ Η ΜΙΑ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ ΟΙ ΔΥΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΓΚΥΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 1,5 ΜΗΝΩΝ.ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ ΗΜΟΥΝ Κ ΓΩ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕ ΠΟΝΟ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΨΙΜΟ.ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΧΩ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΓΙΑΥΤΟ ΜΕ ΧΤΥΠΑΕΙ ΕΚΕΙ.ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ Κ ΠΗΡΑ 2 ΜΠΟΥΣΚΟΠΑΝ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΑΣΑΖ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΛΑΔΑΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...