Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΑΠΟΘΗΛΑΖΟΥΜΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Recommended Posts

Γεια σας και απο εμένα..με έχει απασχολήσει πολλές φορές αυτό το θέμα, τώρα όμως που ήρθε η ώρα να αποθηλάσω μου φαίνεται βουνό. Θηλάζουμε 22 μήνες και νιώθω πλέον οτι θέλω να σταματήσω,κουράστηκα, βαρέθηκα, έχω και κάποια θέματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσω και θέλω να αποθηλάσω. Ξέρω οτι δεν είναι εύκολο,καθόλου μάλιστα, το νιώθω. Εχω μιλήσει με μαμάδες που θήλασαν και αυτές αρκετό καιρό και κάποιες μου είπαν οτι τα παιδιά τους το δέχτηκαν εύκολα και κάποιες άλλες πέρασαν πολύ δύσκολα και αυτές και τα παιδάκια τους. Υπάρχει τελικά κάποιος πιο ανώδυνος τρόπος; εχει καμιά απο εσάς σχετική εμπειρία; γιατί κάθε φορά που προσπαθώ να της εξηγήσω, κλαίει με αναφιλητά και τελικά σταματάω τη συζήτηση. Πρέπει να το κάνω μια και έξω; δηλαδή, θηλάζει τώρα τα μεσημέρια και το βράδυ πριν κοιμηθεί, πρέπει να τα κόψω και τα δυο μαχαίρι;

• 2 months later...

Διαφημίσεις

Καλημερα φίλη μου, δεν ξέρω αν βρήκες τρόπο να σταματήσεις τον θηλασμό (αν ναι πες τον μου) γιατί και εγώ θηλάζω τον 16μηνων γιό μου.Το πρόβλημα είναι ότι για να κοιμηθεί πρέπει να τον θηλάσω και το μεσημέρι και το βράδυ όπως επίσης αν ξυπνήσει το βραδυ θέλει το στήθος μου για να ξανακοιμηθεί επειδή πιπίλα δεν την ήθελε ποτέ.Εχω δοκιμάσει να το δώσω Ολυμπος βιολογικό, κατσικίσιο και Δέλτα αλλά δεν τα θέλει με τιποτα να τα πιεί.Ο παιδίατρος μου είπε να του δώσω σκόνη αλλά είναι κάτι που δεν θέλω με τίποτα μετα από τόσο αγώνα θηλασμού να του δώσω σκόνη.Αν βρήκες τρόπο να του το κόψεις και πως τον βοήθησεις να κοιμάται χωρίς να θέλει να θηλάσει θέλω να μου τον πεις!!!!!

εχεις πιει ολυμπος βιολογικο?????βρωμαει!!!!!!!!!!!!!!!!και απο γευση δεν ηταν και η καλυτερη μου μπλιαχ

εχει ενα τοπικ για τον αποθηλασμο με πολλες προτασεις

μια ωραια που βρηκα εκει για να συνιθιζει το ξενο γαλα ειναι τα κορνφλεικς

κανε αναζητηση για αποθηλασμος και ολο και καποια λυση θα βρεις που να σου αρεσει

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Τη δεύτερη κόρη μου τη θήλασα μέχρι 30 μηνών. Είχα κάνει ''απαλές'' προσπάθειες να αποθηλάσω, απ' όταν ήταν 2 ετών. Όμως, έβλεπα οτι το παιδί ζοριζόταν, μου έκλαιγε, και ζητούσε περισσότερο το στήθος και φυσικά την αγκαλιά μου. Ευτυχώς, ακολουθησα το ένστικτο μου και όχι τη λογική- ή καλύτερα τη λογική των άλλων που με παρότρυναν να κόψω το θηλασμό γιατί τους φαινότανε παράλογο να γίνεται σε αυτή την ηλικία.

Αν δεν συντρέχει κάποιος άλλος λόγος, π.χ εγκυμοσύνη και στο συνιστεί ο γιατρός να το κόψεις, θα έλεγα-προσωπική μου γνώμη πάντα- να αποθηλάσεις σιγά- σιγά χωρίς βιασύνες και να μη ζορίσεις τις καταστάσεις. Ας πάρεις παράταση και έξι μήνες ακομη. Τι έγινε δηλαδή? Δε θα πάθει τίποτα το παιδί, ούτε θα το κακομάθεις, ούτε θα αγκιστρωθεί πάνω σου, που πολλοί χρησιμοποιούν αυτή την καραμέλα, οτι θα γίνει μαμόθρεφτο.

Το αντίθετο μάλιστα. Είδα, οτι η δεύτερη κόρη μου, είναι πολύ πιο ανεξάρτητη απ' ότι η πρώτη που δεν τη θήλασα παρά 8 μήνες και αυτό με θήλαστρο γιατί είχα μπλεχτεί σε έναν φαύλο κύκλο.

Θα δεις, που απο μόνο του το παιδί, όταν θα νιώσει έτοιμο, θα αρχίσει απο μόνο του να ''ξεκολλάει'' απο το στήθος σου, φυσικά με τη δική σου παρότρυνση χωρίς πιέσεις.

Έτσι έγινε και με την κόρη μου. Ενω μέχρι 2 ετών ήταν ανένδοτη, μόλις πέρασε το εξάμηνο και της έλεγα, οτι σιγά σιγά θα τελειώσει το γαλατάκι μας και θα σου παίρνω ωραία μπουκαλάκια με καινούριο γάλα, άρχισε να το βλέπει ναι μεν διστακτικά στην αρχή , αλλά θετικά στο τέλος.

Δε θα ξεχάσω τη μέρα, που ήρθε μόνη της και μου είπε, οτι μεγάλωσε και το βράδυ θα κοιμόταν χωρίς να θηλάσει..Έπαθα σόκ! Βέβαια το πρωι, μου ζήτησε πάλι να θηλάσει. Εγω δεν της αρνήθηκα αλλά της είπα οτι θα είναι για λίγο, γιατί τώρα που μεγάλωσε και δεν είναι πια μωρό, το γάλα θα σταματήσει.

Και να σου απαντήσω αυτό που ρωτάς. Όχι, ποτέ μαχαίρι, κατά τη γνώμη μου. Αυτό θα ήταν πολυ οδυνηρό για το παιδί...Προετοίμασε το, οτι σε λίγο καιρό θα σταματήσει το γάλα, παρε του παιδιού κανά φρεσκο γάλα, απο τα παιδικά για αρχή, δείξτου το μπουκάλι με τα σχεδιάκια που έχει απάνω. Επίσης παρε ενα ωραίο ποτηράκι να του τραβήξει την προσοχή, με καλαμάκι για παράδειγμα..

Κάνε μικρές κινήσεις χωρίς βιασύνες. Εγω, είχα χρόνιο προβλημα και έχω με αλλεργική ρινιτιδα και δεν μπορουσα να παιρνω χαπια ή σπρευ, με αποτελεσμα η αλλεργία μου να οργιάζει. Έκανα υπομονή-εφόσον ήταν εφικτό στην περίπτωση μου- και έδωσα χρόνο και μένα και στο παιδί να γίνει ο αποθηλασμός σιγά σιγά χωρίς βιασύνες.

Άλλωστε θηλασμός δεν είναι μονο γαλα. Είναι και η σιγουριά και η αποδοχη που παίρνει απο σένα. Δεν είναι τόσο το γάλα που φοβάται μηπως δεν πιει, αλλά το δέσιμο που σας ενώνει. Κάνε το παιδί να αισθανθεί ασφαλες, οτι οταν και αν τελειώσει ο θηλασμός, θα το αγκαλιάζεις, θα το φιλάς, θα κοιμάστε μαζί οταν θα είναι αρρωστο και γενικά οτι όλα θα είναι όπως πριν.

Καλό κουράγιο και υπομονή

Εν ολίγοις, πήρε κανά 6μηνο η εντατική προσπάθεια να της το κόψω, ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΙΕΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ, ακολουθησα δηλαδή τους ρυθμούς του παιδιού. Ακόμη και τώρα, που είναι 3.5 χρονών, όταν με βλέπει να αλλάζω, παρατηρεί το στήθος και μου χαμογελάει. Καταλαβαίνω, οτι θυμάται ακόμη το θηλασμό, αλλά αμέσως με καθησυχάζει και μου λέει..'' δε θελω γαλα δικό σου, ειμαι μεγάλη τώρα..''

τελικα αποθηλασες παπι?

εμενα με βοηθησε πολυ να μετραμε μεχρι το 10...τις ελεγα θα θηλασουμε λιγο τωρα μετραγα μεχρι το 10 και σταματουσα...το ειχε δει και σαν παιχνιδι..ηταν δυσκολα θελει θεληση σιγουρα..εγω αποθηλασα σε 1 μηνα περιπου..αφου ομως ειχα ελαττωσει τους θηλασμους μονο πριν κοιμηθει και την νυχτα που ξυπναγε..οταν δεν εδινα στηθος της ελεγα πως θα κανουμε πολλες αγκαλιτσες και φιλακια οπως και καναμε...πολλες πολλες.

Κατα την γνωμη μου αν το παιδι δεν αποθηλασει μονο του δεν υπαρχει ανωδυνος τροπος.Θεληση, υπομονη απο πλευρας σου και πολλες αγαπουλες με τα παιδι.

Δεν μετανιωσα καθολου και ας εφτασα λιγο στα ορια μου λιγο πριν τα 2 χρονια θηλασμου.Βλεπω το παιδακι μου γερο σαν ατσαλι, να συναναστρεφεται συνεχως και τα κρυωλογηματα να τα περναει με μονο μια καταρροη στην μυτη ενω οι εμας που μας κολλησε να πεφτουμε με πυρετους!φτου φτου δεν εχει παρει ποτε αντιβιωση..

Τωρα στο δευτερο θα θηλασω το ιδιο

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Διαβάζω τις εμπειρίες σας και παίρνω θάρρος! Θηλάζω τον 15μηνο γιό μου όποτε το ζητήσει και για όσο θέλει μιας και είναι λιγοδίαιτος και έχει προτίμηση στο μητρικό γάλα παρά σε άλλες τροφές. Απολαμβάνω τον θηλασμό οπως και αυτός. Ανησυχώ όμως για τον απογαλακτισμό μιας και για να κοιμηθεί θέλει να θηλάσει και το ίδιο και όταν ξυπνά το βράδυ κάθε 2 ώρες περίπου. Βρήκα σαν λύση να τον βάζω μαζί μου στο κρεβάτι και να τον θηλάζω σαν κοιμάμαι. Δεν με ενοχλεί καθόλου. Απλά σκέφτομαι εάν συνεχίσω θα αποφασίσει απο μόνος του πότε να σταματήσει ή πρέπει εγώ να ξεκινήσω σιγα σιγα να τον προετοιμάζω για τον απογαλακτισμό? Είναι λάθος που δεν μαθαίνει να αποκοιμάται μόνος του και θέλει να θηλάσει? Δεν θα ανεξαρτητοποιηθεί? Είναι μικρές ανησυχίες που έχω και θα ήθελα τη γνώμη σας μιας και τα περάσατε αυτά. Θα μου φανούν χρήσιμες όποιες συμβουλές σας ή εμπειρίες και θα με καθησυχάσουν. Ευχαριστώ

Κατερίνα, ειμαι ακριβως στην ιδια κατασταση με σενα μονο που επαψα πια να ανησυχω. Νομιζω οτι αυτο με τον υπνο σταματαει οταν αρχιζει το παιδι να αποθηλαζει (που σιγουρα καποια μερα θα γινει) ή τελος παντων οταν η μαμα αποφασιζει να το σταματησει. Συνηθως οταν ερχεται αυτη η ωρα νιωθουμε αποφασισμενες κι αυτο βοηθαει πολυ, οπότε ολα γινονται πιο ευκολα! Ας τα απολαύσουμε ετσι τωρα που ειναι ακμα στην αγκαλιτσα μας γιατι συντομα θα ερθει η ωρα που θα ανοιξουν τα φτερακια τους....

Διαβάζω τις εμπειρίες σας και παίρνω θάρρος! Θηλάζω τον 15μηνο γιό μου όποτε το ζητήσει και για όσο θέλει μιας και είναι λιγοδίαιτος και έχει προτίμηση στο μητρικό γάλα παρά σε άλλες τροφές. Απολαμβάνω τον θηλασμό οπως και αυτός. Ανησυχώ όμως για τον απογαλακτισμό μιας και για να κοιμηθεί θέλει να θηλάσει και το ίδιο και όταν ξυπνά το βράδυ κάθε 2 ώρες περίπου. Βρήκα σαν λύση να τον βάζω μαζί μου στο κρεβάτι και να τον θηλάζω σαν κοιμάμαι. Δεν με ενοχλεί καθόλου. Απλά σκέφτομαι εάν συνεχίσω θα αποφασίσει απο μόνος του πότε να σταματήσει ή πρέπει εγώ να ξεκινήσω σιγα σιγα να τον προετοιμάζω για τον απογαλακτισμό? Είναι λάθος που δεν μαθαίνει να αποκοιμάται μόνος του και θέλει να θηλάσει? Δεν θα ανεξαρτητοποιηθεί? Είναι μικρές ανησυχίες που έχω και θα ήθελα τη γνώμη σας μιας και τα περάσατε αυτά. Θα μου φανούν χρήσιμες όποιες συμβουλές σας ή εμπειρίες και θα με καθησυχάσουν. Ευχαριστώ

εγω αφησα πριν λιγες μερες τη μικρη μου, 14 μηνων και γυρισα στη δουλεια, λειπω περιπου 9-10 ωρες. Σε αυτο το διαστημα κοιμαται περιπου 1-2 φορες και ποτέ μεχρι τωρα δεν κοιμοταν χωρις στηθος. Ηταν το μεγαλο μου αγχος, πώς θα κοιμηθει και ποση ωρα θα μπορεσει να κοιμηθει. Οσο ημουν σπιτι, ξυπνουσε ακομα και το μεσημερι 1-2 φορες θηλαζε και ξανακοιμοταν.

Σε πληροφορω οτι και μπορεσαν να την κοιμησουν πολυ ευκολα, και συνεχομενα κοιμηθηκε χωρις προβλημα..

Μην ανησυχεις , ολα παιρνουν το δρομο τους με τον καιρο, οι συνθηκες και οι αναγκες επηρεαζουν και διαμορφωνουν τις καταστασεις.

Γεια σας και απο εμένα..με έχει απασχολήσει πολλές φορές αυτό το θέμα, τώρα όμως που ήρθε η ώρα να αποθηλάσω μου φαίνεται βουνό. Θηλάζουμε 22 μήνες και νιώθω πλέον οτι θέλω να σταματήσω,κουράστηκα, βαρέθηκα, έχω και κάποια θέματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσω και θέλω να αποθηλάσω. Ξέρω οτι δεν είναι εύκολο,καθόλου μάλιστα, το νιώθω. Εχω μιλήσει με μαμάδες που θήλασαν και αυτές αρκετό καιρό και κάποιες μου είπαν οτι τα παιδιά τους το δέχτηκαν εύκολα και κάποιες άλλες πέρασαν πολύ δύσκολα και αυτές και τα παιδάκια τους. Υπάρχει τελικά κάποιος πιο ανώδυνος τρόπος; εχει καμιά απο εσάς σχετική εμπειρία; γιατί κάθε φορά που προσπαθώ να της εξηγήσω, κλαίει με αναφιλητά και τελικά σταματάω τη συζήτηση. Πρέπει να το κάνω μια και έξω; δηλαδή, θηλάζει τώρα τα μεσημέρια και το βράδυ πριν κοιμηθεί, πρέπει να τα κόψω και τα δυο μαχαίρι;

καλησπέρα, εμενα η μπέμπα μου είναι 12μηνων και ξεκίνησα σταδιακα 4μερεσ τώρα με το βραδυνο, δεν ειναι ευκολο ετσι το ξέρεις και εσύ αλλωστε στην αρχή μου σπ΄ρωχνει το μπιμπερό μετα όμως οταν το δοκιμάσει το πίνει αλλα θα τησ κρατήσω για κανα μήνα ακόμα το πρωινο όχι δηλαδη μαχαιρι το κοψιμο, σταδιακα, εγω τησ πήρα στην αρχή σκόνη ούτε που να το φτύσει δεν ήθελε μετα τησ πήρα εβαπορε τησ νεστλε ακόμα χειρότερα, μέχρι και ρυζόγαλο τησ το έκανα αλλα πάλι δεν το ήθελε η αλήθεια είναι ότι βρομάει και τώρα τησ πήρατο almiro στο μπουκάλι και το πίνει, πιστεύω παντως οτι θέλει υπομονή και επιμονή και όντωσ εξαρταταει και απο το πότε θα νιώσει έτοιμο το παιδί

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...