Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Aποκλειστικος θηλασμός και κενώσεις

Recommended Posts

Την καλησπέρα μου

Θα ήθελα να ρωτήσω πόσες κενώσεις είναι φυσιολογικές για βρέφος 4μιση μηνών.

Η μικρή μου εδώ και μια εβδομάδα κάνει 4-5 φορές άλλα λίγα πράγματα είναι φυσιολογικό ?

qbd8p2.png

Διαφημίσεις

Με το θηλασμό είναι φυσιολογικό μετά τον 4ο μήνα να μειώνονται οι κενώσεις. Εμένα έκανε μονάχα μια φορά στις πέντε μέρες στον 5ο μήνα. Όσο είναι μαλακά, μουσταρδί και ρευστά είναι όλα εντάξει. Στα μωρά που θηλάζουν μόνο τα σκληρά κόπρανα σημαίνουν δυσκοιλιότητα ή άλλο πρόβλημα.

Με το θηλασμό είναι φυσιολογικό μετά τον 4ο μήνα να μειώνονται οι κενώσεις. Εμένα έκανε μονάχα μια φορά στις πέντε μέρες στον 5ο μήνα. Όσο είναι μαλακά, μουσταρδί και ρευστά είναι όλα εντάξει. Στα μωρά που θηλάζουν μόνο τα σκληρά κόπρανα σημαίνουν δυσκοιλιότητα ή άλλο πρόβλημα.

Καλά που έτυχε να σας διαβάσω γιατί είδα κι εγώ ξαφνικά διαφορά κ ανησύχησα! Απο'κει που τα "κάναμε" 3 με 4 φορές την ημέρα, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας φθάσαμε στη 1 την ημέρα ή μέρα παρα μέρα κ θορυβήθηκα λιγάκι. Σε χρώμα κ ρευστότητα μια απ'τα ίδια. Αλλά αφού είναι φυσιολογικό :rolleyes: όλα καλά! Το παθαίνουν όλα τα μωράκια σ'αυτή την ηλικία?

4aMNp3.pngfA7Ap2.png

oxi ola.....μερικα, αλλα δεν ανησυχουμε οταν προκειται για μωρα που θηλαζουν

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Απο 6 μηνων ξεκινησε να κανει αραια κακα της, στην αρχη καθε 2-3 μερες, στη συνεχεια καθε 15-20 μερες.

Την πρωτη φορα που περασαν τοσες μερες χωρις κακα, την πηγα στον παιδιατρο, επιασε την κοιλια της μαλακη, αλλά επειδη φυγαμε για διακοπες της εκανα ενα βρεφικο υποθετο στις 20 μερες που ειχε να ενεργηθει και εκανε κακα της. Ηταν μαλακα αλλα πολυ δυσοσμα.

Μετα απο αυτο ξεκινσε ενα νεο μεγαλο διαστημα που δεν εχει κανει παλι κακα. Αεριζεται συνεχεια (πολυ δυσοσμα), αλλα κακα τιποτα.

Θηλαζει αποκλειστικά, συνολικα απο 6 μηνων μεχρι σημερα 7.5 εχει φαει 2 κουταλιες φρουτο και 2 κουταλιες φαγητο. Αρνειται εντονα και η κατασταση αυτη ξενικησε απο την πρωτη αποπειρα στερεας τροφης. (ή ηταν συμπτωματικο;; )

Ειμαι στο τσακ να επαναλαβω το υποθετο (τωρα 15 μερες χωρις κακα) αλλά προβληματιζομαι....

Γενικα ειναι χαρουμενη και δεν δειχνει να ποναει...

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ??? ΣΟΣ..:confused::confused:

Κι εμενα πολυ μου φαινεται.......καναμε τρομερη δυσκοιλιοτητα με τις πρωτες τροφες, ειδικα η μπανανα τον ξεσκιζε......το υποθετο ομως δεν ειναι λυση.

Για δες αυτο

http://www.osteopathy.gr/link1.html

Σκεφτομαι να παω το μωρο για να δω τι γινεται....διαβασα οτι ασχολουνται και με δυσκοιλιοτητα.

Γινεται ενα ειδικο μασαζ στα σπλαχνα που βοηθαει.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

οταν τα μωρακια ξεκινανε τις στερεες τροφες συνηθιζεται να ξεκιναει δυσκοιλιοτητα; το περασμα απο το μονο θηλασμος στο θηλασμος και λιγο αχλαδι η κρεμα προκαλει δυσκοιλιοτητα;

το ρυζαλευρο στουπωνει; τι λετε η πιο εμπειρες;

Διαφημίσεις

Ειναι λογικο να συμβει αυτο αφου ξαφνικα το εντερακι του μωρου θα πρεπει να επεξεργαστει τροφες. Ενιοτε το πεπτικο τους συστημα ειναι ακομα ανωριμο και χρειαζεται να περιμενουμε λιγο. Το ρυζαλευρο ειναι απο τις τροφες που κανουν δυσκοιλιοτητα, επισης ειναι κι απο τις τροφες που δεν προσφερουν πραγματα στο μωρο, μπορεις δλδ να την αποφυγεις, εγω δεν εδωσα ποτε. Δινεις κατευθειαν φρουτα και μετα σουπα.

Υπαρχει ειδικο τοπικ για δυσκοιλιοτητα να ενημερωθεις!!!

eve ο γιατρός σου τι λέει? Δεν έχω ανάλογη εμπειρία αλλά 15-20 μέρες μου φαίνονται πολλές. Εγώ θα ρωτούσα τον γιατρό μου.

την ειχα παει, ειχε πιασει την κοιλια της και μου ειχε πει οτι ειναι πολυ μαλακη.

της εδωσε κατι ομοιοπαθητικο, δεν της εκανε ομως τιποτα και μετα απο λιγες μερες μου ειπε να της κανω ενα βρεφικο υποθετο.

τωρα ειμαστε παλι στα ιδια ομως, πανε 15-20 μερες. Θηλαζει αποκλειστικα....γιατι ξαφνικα συμβαινει αυτο??

κατα τα αλλα ουρει πολύ και ειναι πολυ ευδιαθετη.. ΑΓΛΑΙΑ ΣΟΣΣΣΣΣΣ

• 4 weeks later...

Καλησπερα μανούλες,

Το αγοράκι μου είναι είναι σχεδόν 3 μηνών (κάτι δεν παει καλά με το τικερακι μου ...)και θηλάζουμε αποκλειστικά.Το βαρος μας είναι μια χαρα,όπως και τα τσισακια και οι κενώσεις...ως τωρα.

Εδω και 2 μέρες(σημερα είναι η τρίτη) δεν εχει κανει κακακια καθόλου, ενω αερίζεται αρκετα.

Θηλάζει κανονικα,δεν μπορω να πω οτι είναι κακοδιάθετος, αλλά είναι λίγο πιο ...ανησυχος(το βραδυ δεν κοιμόταν ήσυχος παρόλο που συνηθως κοιμάται ένα 5ωρο -6ωρο τελευταια).

Την ανησυχια και την αναταραχη του υπνου την απέδοσα στο εμβολιο που κάναμε πριν 3 μερες(το πρωτο διφθεριτιδα-τετανο-κοκκυτη).

Γιατι αλλαξε τόσο ξαφνικα?Να ανησυχησω?Υπαρχει περιπτωση να φταιει το εμβόλιο?

QqmLp3.png

Απο τη στιγμή που θηλάζει αποκλειστικά δεν υπάρχει περίπτωση δυσκοιλιότητας!!Τα μωρά που θηλάζουν μπορεί να κάνουν έως και μια βδομάδα να κάνουν κακά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!!Τώρα η ανησυχία που έχει μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους..

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Το ίδιο συνέβει και με τον δικό μου 2 φορές. Την πρώτη ήταν 2μιση μηνών, πήρα τον παιδίατρο την τρίτη μέρα και μου είπε ότι έίναι φυσιολογικό για παιδί που θηλάζει αποκλεισιτκά να μην έχει ενεργηθεί τρεις μέρες (μετά την πέμπτη μέρα είναι ανησυχητικό) και ότι μπορούσα να του βάλω ένα υπόθετο γλυκερίνης. Μετά από 5 λεπτά ενεργήθηκε και τις υπόλοιπες μέρες δεν είχε πρόβλημα. Τη δεύτερη φορά ήταν τριών μηνών ακριβώς, πήγα να του βάλω το υπόθετο και ενεργήθηκε από την πίεση πριν προλάβω να το βάλω.

eNortjK1UrKwMDYxVbIGXDAS3wKo85.png

Διαφημίσεις

υΠΑΡΧΕΙ ομως η περιπτωση να το πειραζει κατι που τρως. Δεν ξερω αν δημιουργειται και δυσκοιλιοτητα αλλα κοιταξε το...η δικια μου παιδιατρος λεει οτι παιζει μεγαλο ρολο η δικη μου διατροφη.

Δεν εχω αλλάξει κατι στην διατροφή μου.Δεν ξερω τι μπορει να τον πειραζει.

Μου ειχε πει καποτε η παιδιατρος οτι μωρα που θηλαζουν αποκλειστικα μπορει και μια εβδομαδα να κανουν βα ενεργηθουν,αλλα οταν το κανουν δεν θα ειναι σκληρα και δεν ειναι ανησυχιτικο.

Τωρα ομως που μου ετυχε φαινεται περιεργο να από εκει που "τα εκανε" 4-5 φορες ...ξαφνικα τίποτα!!:?

QqmLp3.png

• 3 weeks later...

κοριτσια εχω μια φιλη που εχει ενα μωρακι 9 ημερων και θηλαζει και δινει και 240 συμπληρωμα ημερισιος(προσπαθει να το κοψει σταδιακα απο 360 που επερνε )τωρα με πηρε τηλ και μου ειπε οτι το μωρο ουρει 8 με 10 φορες τη μερα αλλα κακακια εχει να κανει 2 μερες σημερα ειναι η τριτη!!!

ειναι φυσιολογικο σε τοσο λιγο μερων μωρο?ξερω οτι τα μωρα που θηλαζουν κανουν και 10 μερες να ενεργηθουν αλλα μετα το 40ημερο αν δεν κανω λαθος.....

παρακαλω τα φωτα σας

μηπως κατι αλλο συμβενει γιατι μπροσπαθει να κοψει κ το συμπληρωμα

Μήπως να απευθυνθεί σε κάποιν ειδικό(παιδίατρο ή σύμβουλο θηλασμού); Και εδώ που κοίταξα http://www.kellymom.com/bf/normal/newborn-nursing.html επιβεβαιώνει αυτό που λες και εσύ: τις πρώτες 6 εβδομάδες κάνουν 3-4 φορές κακά...

• 3 weeks later...

Μήπως μπορεί κάποια να με διαφωτίσει; Το μωρό μου είναι 24 ημερών. Θηλάζουμε αποκλειστικά. Κάνει πολλές φορές την ημέρα τσίσα κακά....μαζί. Έχω δει κάποιες διαφοροποιήσεις στα κακά. Λίγα πράσινα χτες και ανησύχησα. Είναι κάτι; Δεν είναι πολλές 10 φορές τσίσα κακά; Κάνει και αεριάκια............

δες εδω:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39656&highlight=%F0%F1%E1%F3%E9%ED%E5%F2+%EA%E5%ED%F9%F3%E5%E9%F2

αλλα εαν ηταν μονο λιγο,η ηταν μονο μια φορα δεν αξιολογειται,μονο εαν επιμενει και ειναι σε ολες τις κενωσεις.για τα αερια παιζει μεγαλο ρολο η διατροφη σου-απο προσωπικη εμπειρια-,τα πολλα γαλακτοκομικα,τα πολλα οσπρια...

να σου ζησει!:)

fBaep3.png

uwK7p3.png