Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν χορταινει με την φρουτοκρεμα

mariazei

Recommended Posts

Κοριτσια η ζουζουνα μου δεν χορταινει με την φρουτοκρεμα κ πειναει πολυ γρηγορα.Δηλαδη φρουτα τρωει συνηθως κατα τις 12 περιπου 150γρ κ αυτα με το ζορι αφου δεν της αρεσουν ιδιαιτερα και μεσα σε μια ωρα πειναει κ θελει το μεσημεριανο της (χορτοσουπα με κρεατακι) που απο αυτο τρωει τουλαχιστον 300γρ!!! Τι να κανω για να μην πειναει τοσο γρηγορα?

i55Ip3?r=1285530151

Διαφημίσεις

Κοριτσια η ζουζουνα μου δεν χορταινει με την φρουτοκρεμα κ πειναει πολυ γρηγορα.Δηλαδη φρουτα τρωει συνηθως κατα τις 12 περιπου 150γρ κ αυτα με το ζορι αφου δεν της αρεσουν ιδιαιτερα και μεσα σε μια ωρα πειναει κ θελει το μεσημεριανο της (χορτοσουπα με κρεατακι) που απο αυτο τρωει τουλαχιστον 300γρ!!! Τι να κανω για να μην πειναει τοσο γρηγορα?

Εγω απο 6 μηνων ενδιαμεσα για να την ξεγελασω αν πειναγε της εδινα βρεφικα μπισκοτακια!

fmpG.jpgaurPp2.png?UGOrssO8

Αν θελεις γραψε μας αναλυτικα το προγραμμα γευματων της μπουμπους καθως και ποσο μηνων ειναι, ουτως ωστε να σε βοηθησουν οι εμπειρες μανουλες.

Επισης, τι φρουτακια της βαζεις και δεν της αρεσουν? (Πληροφοριακα)

Αν θελεις γραψε μας αναλυτικα το προγραμμα γευματων της μπουμπους καθως και ποσο μηνων ειναι, ουτως ωστε να σε βοηθησουν οι εμπειρες μανουλες.

Επισης, τι φρουτακια της βαζεις και δεν της αρεσουν? (Πληροφοριακα)

Σωστα...Λοιπον η ζουζουνα ειναι 8 μηνων.Το πρωι μολις ξυπνησει κατα τις 8 πινει 200-230 γρ γαλατακι, επειτα στις 12 την φρουτοκρεμα που αποτελειται απο μπανανα, μηλο, αχλαδι, ροδακινο, πεπονι (δεν τα βαζω ολα μαζι συνδυασμους κανω), το μεσημερι τρωει τουλαχιστον 300γρ πατατα, καροτο, κολοκυθι, σπανακι, σεληνο, αρακα, φασολακι, μοσχαρι, κοτοπουλο (και με αυτα συνδυασμους κανω), το απογευμα φαριν λακτε 150γρ αν κ δεν της αρεσει πολυ (με το ρυζαλευρο ξετρελαινοταν) και τελος το βραδυ πριν κοιμηθει 60-100γρ γαλα. Αυτα!

i55Ip3?r=1285530151

Γεια σου , λοιπον το α πρωινα πιστευω οτι μενει αρκετη ωρα νυστικη δηλαδη απο της 8 μεχρι της 12 ειναι 4 ωρες οποτε ειναι αρκετη ωρα , θα της δινεις πιο νωρις την φρουτοκρεμα κατα της 11 , μπορεις επισης αν εχει δοντακια η μικρη να της τα δινεις λιωμενα με το πειρουμε π.χ. την μπανανα , η στον τριφτη τα πιο σκληρα , το μεσημεριανο κατα της 2 και το απογευμα αφου δεν της αρεσει η farin lacte η οποια ειναι τιγκα στη ζαχαρι μπορεις να της δοσεις κανονικο γιαουρτι και οχι επιδορπιο η qaker η κολοκυθα με ρυζακι η τραχανα .

Διαφημίσεις

Γειά σου mariazei. Καιρό έχουμε να τα πούμε! Τι κάνει το κορίτσι μας? Ολα καλά φαντάζομαι.

Δεν προσπαθείς να κάνεις αλλαγή την κρέμα με τη φρουτόκρεμα? Τo λέω γιατί κι εμείς έτσι είχαμε κάνει.

Η φαρίν λακτέ σε κρατάει πιο πολύ, ενώ η φρουτόκρεμα είναι πιο ελαφριά. Τότε μπορεί να πιει και παραπάνω βραδυνό γαλατάκι ;) (Δοκίμασε και άλλη μάρκα φαρίν λακτέ, γιατί όλες δεν είναι το ίδιο νόστιμες)

Η άλλη λύση είναι στα πολύ ζουμερά φρουτάκια να προσθέτεις και άνθος ορύζης ή ακόμα και λίγη φαρίν λακτέ, απλά το άνθος δυαλύεται πιο εύκολα στο κρύο.

Καλή επιτυχία και φιλιά στην μπουμπού σου.

932708c9ku0fnaz0.gif

Σωστα...Λοιπον η ζουζουνα ειναι 8 μηνων.Το πρωι μολις ξυπνησει κατα τις 8 πινει 200-230 γρ γαλατακι, επειτα στις 12 την φρουτοκρεμα που αποτελειται απο μπανανα, μηλο, αχλαδι, ροδακινο, πεπονι (δεν τα βαζω ολα μαζι συνδυασμους κανω), το μεσημερι τρωει τουλαχιστον 300γρ πατατα, καροτο, κολοκυθι, σπανακι, σεληνο, αρακα, φασολακι, μοσχαρι, κοτοπουλο (και με αυτα συνδυασμους κανω), το απογευμα φαριν λακτε 150γρ αν κ δεν της αρεσει πολυ (με το ρυζαλευρο ξετρελαινοταν) και τελος το βραδυ πριν κοιμηθει 60-100γρ γαλα. Αυτα!

Απο νερακι, πως πατε? Πινει αρκετο?

Επισης μηπως η φρουτοκρεμα ειναι "νερουλη" αν καταλαβες τι εννοω, λογω του πεπονιου?

Γεια σου , λοιπον το α πρωινα πιστευω οτι μενει αρκετη ωρα νυστικη δηλαδη απο της 8 μεχρι της 12 ειναι 4 ωρες οποτε ειναι αρκετη ωρα , θα της δινεις πιο νωρις την φρουτοκρεμα κατα της 11 , μπορεις επισης αν εχει δοντακια η μικρη να της τα δινεις λιωμενα με το πειρουμε π.χ. την μπανανα , η στον τριφτη τα πιο σκληρα , το μεσημεριανο κατα της 2 και το απογευμα αφου δεν της αρεσει η farin lacte η οποια ειναι τιγκα στη ζαχαρι μπορεις να της δοσεις κανονικο γιαουρτι και οχι επιδορπιο η qaker η κολοκυθα με ρυζακι η τραχανα .

Δεν δειχνει ομως να πειναει νωριτερα ισως γιατι πινει αρκετο γαλα!Δοντακια ακομη δεν εχει κανενα.Κανονικο γιαουρτι ποιο δλδ?

i55Ip3?r=1285530151

Γειά σου mariazei. Καιρό έχουμε να τα πούμε! Τι κάνει το κορίτσι μας? Ολα καλά φαντάζομαι.

Δεν προσπαθείς να κάνεις αλλαγή την κρέμα με τη φρουτόκρεμα? Τo λέω γιατί κι εμείς έτσι είχαμε κάνει.

Η φαρίν λακτέ σε κρατάει πιο πολύ, ενώ η φρουτόκρεμα είναι πιο ελαφριά. Τότε μπορεί να πιει και παραπάνω βραδυνό γαλατάκι ;) (Δοκίμασε και άλλη μάρκα φαρίν λακτέ, γιατί όλες δεν είναι το ίδιο νόστιμες)

Η άλλη λύση είναι στα πολύ ζουμερά φρουτάκια να προσθέτεις και άνθος ορύζης ή ακόμα και λίγη φαρίν λακτέ, απλά το άνθος δυαλύεται πιο εύκολα στο κρύο.

Καλή επιτυχία και φιλιά στην μπουμπού σου.

Γεια σου maeleni!!! Ναι καιρο εχουμε να τα πουμε! Ειμαστε καλα το ιδιο ελπιζω κ εσεις! Λες να της δινω το πρωι φαριν λακτε? Θα κανω μια προσπαθεια να δω αν πιασει! Σ ευχαριστω φιλιαααα!!!

i55Ip3?r=1285530151

κατσικισιο η αγελαδινο οποιο προτιμας ολυμπος η αλλες καλες μαρκες (δεν ξερω αν βγαζουν γιαουρτια διοτι μονο ακουστα της εχω ) κουκακι η αμεκαρικανικης γεωργικης σχολης η βιολογικο!

Διαφημίσεις

Απο νερακι, πως πατε? Πινει αρκετο?

Επισης μηπως η φρουτοκρεμα ειναι "νερουλη" αν καταλαβες τι εννοω, λογω του πεπονιου?

Με το νερο ακομη στην προσπαθεια μειναμε! Δεν πινει...Κατι γουλιτσες μονο. Οντως η φρουτοκρεμα ειναι συνηθως "νερουλη".

i55Ip3?r=1285530151

Παρακαλώ. Πάντως στον δικό μου τον φαγανούλη έπιασε μια χαρούλα ;)

Ακόμα περιμένω το mail σου για τις φωτο! Με ξέχασες :( :(

Οσο για το γιαουρτάκι θα δώσεις κανονικό από αυτό που τρώμε εμείς, αλλά και πάλι μόνο αν σου το έχει πει ο γιατρός σου.

Μην ξεχνάς ότι πάμε λίγο πιο αργά από τα τελειόμηνα παιδάκια! Εμάς μετά το χρόνο μας το επέτρεψε, όπως και το αυγό.

Τα φιλιά μου και πάλι και μακάρι να έχετε επιτυχία.

932708c9ku0fnaz0.gif

Εχω δωσει μαχες για να καταφερω το μπεμπουλη να φαει φρουτοκρεμα, αλλαζα συνδιασμους φρουτων, θερμοκρασια, καθισματακια, ωρες κλπ..

Κατεληξα στο εξης, το οποιο φυσικα ισχυει για το δικο μου παιδι, αλλα ισως να βοηθησει:

1) Το πρωτο γαλα του το δινω κοιμισμενο στις 07:00 (και ο δικος μου ειναι σαν τη δικη σου, ξυπναει κατα τις :cool: Του δινω 210 γραμμαρια

2) Φρουτοκρεμα κατα τις 11:00. Χωρις νερακι ή χυμο πορτοκαλι (καλα χτυπημενη στο μπλεντερ) με λιγη παραπανω μπανανα και λιγοτερο μηλο και αχλαδι. (200 γραμμαρια του δινω)

Ειναι δεμενος στο καρεκλακι φαγητου μεχρι να τελειωσει. (αν κλαψει εννοειται τον βγαζω, δεν ειμαι ναζι)

Δεν του μιλαω, δεν του δινω παιχνιδακια, δεν εχει γυρω γυρω οτιδηποτε θα μπορουσε να του προκαλεσει την προσοχη.

Δεν τον πιεζω με το κουταλι, παρα μονο του δινω οταν ανοιξει μονος του το στομα.

Μετα απο 3 μηνες, λουσιματος με φρουτα, ομολογω οτι πλεον κανει 5 λεπτακια να τη φαει :D:D:D:D:D:D

Τελος, την κρεατοχορτοσουπα (150 γραμμαρια του δινω - ειναι λιγο παχουλος) την τρωει κατα τις 14:30...

Το απογευμα στις 6 βιολογικο γιαουρτακι, και κατα τις 22:00 γαλα..

Αυτα απο μενα, ισως να βοηθησα σε κατι

Διαφημίσεις

Αν βγαλεις ακρη, πες το και σε εμενα... :lol: (Πλακα κανω, δεν πιστευω να παρεξηγηθηκες? :D)

Κι εμενα η δικη μου η κορη ετσι εκανε...

Επινε το πρωι το γαλα της και την ωρα της φρουτοκρεμας γινοταν πανωλεθρια...

Της εβαζα ενα μηλο (ολοκληρο), ενα αχλαδι (ολοκληρο), μια μπανανα (επισης ολοκληρη), το χυμο απο ενα πορτοκαλι και επειδη εβγαινε νερουλη, μια μεζουρα φαριν λακτε. Σκεψου αυτο εβγαινε γυρω στα 400 ml... Ε, το ετρωγε ολο και μολις φταναμε στην τελευταια μπουκια εκλαιγε γιατι ηθελε κι αλλο... :shock:

Εγω λυση δεν βρηκα, περα απο το να της δινω πιο νωρις το μεσημεριανο της (το οποιο εβγαινε γυρω στα 300 ml και επισης το κατασπαραζε). Τα πραγματα σε εμας αρχισαν να στρωνουν μετα το χρονο που βαλαμε και το αυγο ενδιαμεσα στο γαλα και τη φρουτοκρεμα και ετσι καπως "ρουπωνει" (=χορταινει ;))

Οσο για τα απογευματινα, εχω και εκει την καλη τυχη να τρωει τα παντα. Ετσι δεν πεσαμε ποτε κατω απο τα 200 ml στις κρεμες (φαριν λακτε, μπισκοτοκρεμα κτλπ), τα γιαουρτια τα ετρωγε ολα και το ρυζογαλο επισης.. Απλα το βραδυ δεν πινει καθολου γαλα (δινουμε μαχη για να πιει εστω 20 ml αλλα και παλι... δεν!), ομως δεν με πειραζει αφου ειναι φαγανη σε ολα τα αλλα!

Για να μη σε μπερδευω αλλο, το προγραμμα μας ειναι καπως ετσι (και ηταν ετσι απο την ηλικια σας, απλα δεν τρωγαμε αυγο):

09:00 --> 100 ml γαλα

10:45 --> Αυγο (Οχι ομως καθε μερα, αλλα 2 -3 -το πολυ- φορες την εβδομαδα)

12:15 --> 400 ml φρουτοκρεμα (διαφοροι συνδυασμοι, ειδικα τωρα το καλοκαιρι)

14:00 --> 300 ml μεσημεριανο (τρωει απο ολα, πολλες φορες δεν της μαγειρευω ξεχωρα, τρωει κανονικα απο τα δικα μας)

18:00 --> Γιαουρτι ή ρυζογαλο ή 200 ml κρεμα σε σκονη

21:30 --> 20 ml (ή αν εχουμε τις καλες μας 100 ml) γαλα.

Αυτο που μας σωζει και δεν εχει γινει baby sumo, ειναι πως ειναι υπερκινητικη.. Δεν υπαρχει περιπτωση να καθησει σε ενα μερος πανω απο 5 λεπτα σερι. Να φανταστεις παμε στη θαλασσα και την περπαταει απο ακρη σε ακρη ή παμε στις κουνιες και μολις περασει ενα τεταρτο, παει στην πορτα και λεει "γεια" (συνθηματικο οτι βαρεθηκε και θελει να φυγουμε) για να βγει εξω στο δρομο και να εξερευνησει καινουρια πραγματα.

Καλη επιτυχια σε οποιο προγραμμα διαλεξεις για τη μικρη σου! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

καλησπερα και απο μενα,να σου πω και το δικο μας προγραμμα να παρεις μια ιδεα οταν ημασταν στην δικη σας ηλικια γιατι τωρα εχουμε γινει 15μηνων και εχουμε ελαχιστες διαφορες στα γευματα της...το πρωι πινει γαλα γυρω στις 8,στις 11-11,30τρωμε το φρουτο οπου ειμαστε με τις μερες μας αλλα στο τελος το τρωμε,στο οποιο εγω εβαζα στην αρχη φαριν λακτε η ρυζαλευρο για να πηξει γιατι οταν ηταν αραιο δεν το ετρωγε με τιποτα,μετα εβαζα και μιραντα μπισκοτακια,στις 14-14,30την κρεατοσουπα η κοτοσουπα αναλογα,και το απογευμα στις 6,00 εδινα βιολογικο επιδορπιο γιαουρτιου η κρεμα.Οταν εδινα κρεμα επινε λιγοτερο γαλα απο οτι οταν εδινα το γιαουρτακι.Δεν εδωσα κανονικο γιαουρτι γιατι ακομα και τωρα δεν μου το επιτρεπει η παιδιατρος..το βραδι εδινα το γαλα της.Ποσοτητες δεν σου γραφω γιατι δεν μετρουσα στο μεσημεριανο της,τα γιαουρτακια που εδινα καποια στιγμη απο ενα που τρωγαμε μετα εγιναν δυο(και τωρα δεν το θελει καθολου)και γενικα ηταν φαγανη απο βρεφος οποτε δεν μετρησα τις ποσοτητες..επισης νερακι ζητουσε απο μονη της αφου χρονισαμε..ξερουν αυτα τι κανουν..να το χαιρεσαι το ζουζουνι σου.:P:p:p