Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μπάνιο μπροστά στο παιδί

Recommended Posts

Γυρίζουμε από τη θάλασσα και ο μικρός με ακολουθεί παντού...και έτσι αναγκάζομαι να κάνω μπάνιο μπροστά του. Είναι σωστό να με βλέπει γυμνή? Ο γιος μου είναι δύο ετών.

Διαφημίσεις

φυσικα κ καλα κανεις.μεχρι τα 4 αν δε κανω λαθος δεν υπαρχει τετοιο θεμα.φυσικα εδω κ εναμισι χρονο η κορη μου δε παει τουαλετα οποτε παει ο μπαμπας της.αλλα μαζι μου ερχεται κ οταν κανω μπανιο κ οταν παω για πιπι κ δε της κανει καμια εντυπωση αυτο που βλεπει το θεωρει πλεον κατι συνηθισμενο.κ ο μικρος μας βλεπει κ εμενα κ τον μπαμπα του.εμενα βεβαια για κανενα χρονο ακομη.πρεπει να καταλαβουν οτι το σωμα μας ειναι κατι φυσιολογικο κ οχι να το κρυβουμε γιατι ετσι θα νιωθουν κ αυτα ενοχες για το δικο τους.κ αν καταλαθος σε μια μεγαλυτερη ηλικια πχ 5 ετων δουν καποιο σημειο σωματος πχ το πεος του μπαμπα δε πρεπει να κανουμε σαν υστερικες μπροστα τους του τυπου '''ιιιιιιιιιιι κρυψτο κρυψτο μπροστα στο παιδι δε ντρεπεσαι!!!μη κοιτας παιδι μου!!!'' αλλα το σωστοτερο ειναι να πουμε εντελως αδιαφορα ''α το πεος/πιπι/η οπως αλλιως το λεμε,του μπαμπα'' σα να μη συμβαινει τιποτα.υπαρχει σχετικο θεμα στο παρεντς

Κι εγω πολλες φορες γδυνομαι μπροστα στη μικρη. Βεβαια οταν δεν εχεις τι να το κανεις (το παιδι) και σε ακολουθει παντου, αυτα ειναι αναποφευκτα..

Και μπανιο εχουμε κανει μαζι και εχω αλλαξει μπροστα της και ολα... Βεβαια εμεις σκαμε στα γελια και οι δυο γιατι οταν βλεπει το στηθος μου γουρλωνει τα ματια και το κοιταει λες κι ηρθε απο το υπερπεραν -αυτα γινονται οταν δεν εχεις θηλασει- :lol:.

Και με το μπαμπα της εχει κανει μπανιο μετα τη θαλασσα, αλλα ο αντρας μου επελεξε να φοραει το μαγιω του γιατι δεν αισθανοταν ανετα.

Ενταξει, δεν ειπαμε να κυκλοφορουμε κι ολη μερα ξεβρακωτοι αλλα καλο ειναι οπως ειπε και η Δημητρα να μην τα μαθουμε να ντρεπονται για κατι τοσο φυσικο οσο το σωμα τους.

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

ναι ρε παιδι μου κ αργοτερα οκ στο δημοτικο πχ δε θα ξεβρακωνεσαι κ απροκαλυπτα μπροστα τους αλλα αν παει να μπει το παιδι δε θα κανουμε κ σαν τρελες''ααα μηηηη αλλαζω ρουχα'' απλα διακριτικα γυρναμε απο την αλλη κ τελος.δε πρεπει να αντιδραμε με φωνες η με σοκαριστικα επιφωνηματα γενικως οταν μας δει γυμνους.

• 2 months later...

εγω ρε κοριτσια δεν το κανω,ειναι αγορι αλλο αμα ηταν κοριτσι.δεν θελω να μαθει κνα το εχει ως φυσιολογικο η μαμα του να εμφανιζεται γυμνη μπροστα του

Διαφημίσεις

Εγω παλι δεν το θεωρω και κακο βρε παιδια . Εντα3ει δεν ειπαμε να κυκλοφορουμε παντα γυμνοι μπροστα στα παιδια αλλα δεν θελω να το θεωρουνε και θεμα ταμπου . Και στο μπανιο με εχουνε δει , εντα3ει δεν εγινε εσκεμενα αλλα δεν επαθα και πανικο οταν μπηκανε μεσα , συνεχισα σαν να μην συμβαινει τιποτα , και τσισακια εχω κανει μπροστα τους και εχω ντυθει και ξεντυθει μπροστα τους .

QRyOp2.png

μεχρι ποια ηλικια πιστευετε οτι δεν υπαρχει θεμα?

Εγω τον παιρνω και κανουμε μαζι μπανιο στη μπανιερα, θηλαζουμε εκει, παιζουμε κλπ κλπ...ειναι μικρουλι ομως ακομα....6 1/2 μηνων...

εμενα ο μεγαλος μου ειναι 4.5 χρονων και με βλεπει όταν 'τυχαινει'....δεν του προκαλει περιεργεια....νομιζω πως η σωστη ηλικια για να μη μας βλεπουν ειναι όταν αρχισουν ακι αισθαβονται ασχημα...περιεργα....θα το καταλαβουμε, πιστευω....

Προσωπικά κάνω μπάνιο μπροστά στη μικρή. Ξεκίνησε από τότε που ήταν μωρό που την έβαζα στο ριλαξ και έκανα μπάνιο μαζί με εκείνη μέσα στο μπάνιο και τώρα όποτε κάνω μπάνιο και είμαστε οι δυο μας ή / και οι τρεις μας στο σπίτι αφήνω ανοικτή την πόρτα. Ξέρει όμως ότι στο μπάνιο δεν μπαίνει μόνη της (από φόβο να μην πάει στη λεκάνη το έχουμε κανει αυτό) και καθώς περνάει με χαιρετάει και μου μιλάει. Επίσης αυτή η τακτική με είχε βοηθήσει για να μάθει πως να κάθεται εκείνη στη μπανιέρα της και να ανέχεται το νερό να πέφτει στη μούρη της. Αν δεν έβλεπε εμένα να το κάνω δεν θα είχα ποτέ καταφέρει να της ξεπλύνω το κεφάλι σωστά! Έτσι άλλωστε έμαθε να μην φοβάται το ντουζ και να παίζει μαζί του.

Με τον μπαμπά της δεν ισχύουν τα ίδια. Δεν τον έχει δει ποτέ να κάνει μπάνιο γιατί ο ίδιος δεν αισθάνεται καλά. Το πουλί του το έχει δει και απόρησε κοιτώντας το δικό της :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Εγώ κάνω μπάνιο μπροστά στην κόρη μου αλλά στο γιο μου νομίζω θα ενοιωθα αβολα. Με εχει δει γυμνη βεβαια αλλά μου λεει να δω τα βυζια σου. απο εκεί έπινα γαλα ?

Διαφημίσεις

Λοιπον με την μικρη κανω μπανιο, περπαταω γυμνη, κανω τουαλετα και τα δυο και μαλιστα επιτηδες μπααας και κανει και εκεινη στο γιογιο. Μαζι καθομαστε δλδ. Αν ειχα αγορι ισως να ηταν διαφορετικα. Αλλα να ξερετε οτι απο μονα τους τα παιδια αρχιζουν να αισθανονται αβολα και στο λενε. Το εχω ζησει απο την προγονη μου. Πιο μικρη την επλενα, την αλλαζα της εβαζα κρεμμες, την καθαριζα στο πιπι της και ολα αυτα που κανω στην δικια μου. Απο ενα σημειο και περα ηθελε μονο απλα μπανιο να της κανω, και καποια στιγμη ηθελε μονη της. Και πλεον 11 χρονων δεν θελει ουτε καν να γδυνεται μπροστα μου......οποτε μην τρελλενεστε. Μονα θα σας το πουν τα παιδια. Με τον τροπο τους.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Και εγώ μπροστά της και γδύνομαι, κάνω μπάνιο κτλ...

Ο μπαμπάς μας, έχω προσέξει ότι ψιλοκολλάει να γδύνεται εντελώς μπροστά της, δεν ξέρω γιατί... Δεν θέλει να τον βλέπει η μικρή με όλα έξω φόρα παρτίδα... Συνήθως όταν γδύνεται γυρίζει την πλάτη του.

Θεωρώ πάντως απόλυτα φυσιολογικό να μας κοιτάει και να αρχίσει να καταλαβαίνει τις διαφορές ανάμεσα στο ανδρικό και το γυναικείο φύλο. Βέβαια είναι μικρούλα ακόμα, αλλά νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μας μαθαίνουν να αισθάνονται άνετα με το σώμα τους.

I LOVE LOVE LOVE MY LOVEs!!!

kk3v338aind9kxn9.png

kk3v94dfbst5o12x.png

Κι εγώ κάνω μπάνιο, ντύνομαι, γδύνομαι κοκ κι ας έχω αγόρια. Τώρα βάζω την κουρτίνα μπροστά αλλά βλέπω τον μεγάλο να έρχεται και να κοιτάζει με περιέργεια και να με ρωτάει τι κάνεις μαμα; Του εξηγώ φυσικά. Δεν έχει ρωτήσει κάτι άλλο σχετικά με την ανατομία του σώματος μέχρι σήμερα. Ίδωμεν...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Και εγώ μπροστά της και γδύνομαι, κάνω μπάνιο κτλ...

Ο μπαμπάς μας, έχω προσέξει ότι ψιλοκολλάει να γδύνεται εντελώς μπροστά της, δεν ξέρω γιατί... Δεν θέλει να τον βλέπει η μικρή με όλα έξω φόρα παρτίδα... Συνήθως όταν γδύνεται γυρίζει την πλάτη του.

Θεωρώ πάντως απόλυτα φυσιολογικό να μας κοιτάει και να αρχίσει να καταλαβαίνει τις διαφορές ανάμεσα στο ανδρικό και το γυναικείο φύλο. Βέβαια είναι μικρούλα ακόμα, αλλά νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μας μαθαίνουν να αισθάνονται άνετα με το σώμα τους.

Ο αντρας μου με ΤΠΤ δεν θελει η μικρη να τον δει. ΠΟΤΕ.....ουτε και πιο μικρη οταν ηταν......:-D......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...