Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατελείωτοι μαραθώνιοι θηλασμοί και εμετός

Recommended Posts

Καλησπέρα και από μένα!

Έχω μια κορούλα 2 μηνών και ακολουθώ αποκλειστικό μητρικό θηλασμό. Έχω διαβάσει πολλά στο φόρουμ και έχω βοηθηθεί, οι αμφιβολίες και οι απορίες όμως δεν έχουν διαλυθεί τελείως, γι αυτό και θα ήθελα να γράψω κι εγώ για την περίπτωση μου και να διαβάσω τις απαντήσεις σας μπας και αναθαρρήσω.

Γεννήθηκε στις 38,5 εβδομάδες με καισαρική. Θήλασα για πρώτη φορά σχετικά γρήγορα, όσο ήμουν στην ανάνηψη ακόμα, και χωρίς δυσκολία, το μωρό μου έπιασε αμέσως τη θηλή. Ήδη από το μαιευτήριο φάνηκε ότι ήταν φαγανό το παιδάκι μου καθώς αρκετά συχν'α συν'εβαινε το εξής: τη θήλαζα επί 1-2 ώρες, αποκοιμιόταν και έτσι την έπαιρναν οι μαίες, κι έπειτα από 5-10 λεπτά έρχονταν και με ρωτούσαν αν θέλω να μου την ξαναφέρουν γιατί κλαίει, κι εγώ απαντούσα ναι κι έτσι ξαναθήλαζα. Όταν ήρθαμε στο σπίτι άρχισε όμως το μαρτύριο. Ήταν συνέχεια στο στήθος, μπορεί και 20 ώρες την ημέρα. Έκανε μαμ κακά μαμ κακά και ξεχνούσε το νάνι. Μετά από 2 εβδομάδες άρχισε κάπως να βελτιώνεται η κατάσταση (για 2-3 μέρες) και μετά έπιασαν οι πρώτες ζέστες και το παιδάκι δεν ξεκολλούσε από το στήθος. Από τότε ζήτημα αν έχει κοιμηθεί μέσα στη μέρα 10 μέρες όλες κι όλες. Τις υπόλοιπες αποκοιμιέται στο στήθος, με το που την ακουμπάω στο πορτ μπεμπέ/λούνια/ριλάξ ξυπνάει και κλαίει και σταματάει μόνο άμα τη βάλω στο στήθος. Να παρατηρήσω εδώ ότι οι μέρες όπου κοιμάται είναι αυτές όπου πέφτει η θερμοκρασία και έχει δροσιά. (στο air condition κοιμάται την 1η μέρα αλλά τις επόμενες φαίνεται σαν να την ενοχλεί κι αυτό, αφήστε που κάνει συνέχεια αψού!).Εδώ και μια εβδομάδα έχουμε φτιάξει τη νύχτα, καθώς γύρω στις 12 ξεραίνεται και ξυπνάει μετά από 5-6 ώρες. Μια φορά μάλιστα κοιμήθηκε 7 ολόκληρες ώρες (κάναμε πάρτι με τον άντρα μου!!!). Την ημέρα όμως δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου. Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα, κανένας ρυθμός. Ο παιδίατρος επιμένει πλέον για τα 3ωρα για να αποκτήσει το παιδάκι ρυθμούς και προτείνει να την αφήσουμε να κλάψει. Εγώ δεν θέλω όμως...

Και πώς περιπλέκεται το θέμα τώρα. Η μικρούλα κάνει συνέχεια εμετούς, και γουλίτσες και ρουκέτες. Πολλές φορές βγαίνει γιαουρτάκι ή τυράκι, αλλά εκείνη εξακολουθεί αμέσως μετά να θέλει να ξαναφάει. Πολλές φορές μπορεί να έχει αποκοιμηθεί και να ξυπνάει μετά από 5 λεπτά λόγω του εμετού. Ο παιδιάτρος δεν ανησυχεί καθώς αναπτύσσεται καλά, και λέει ότι προφανώς γεμίζει το στομάχι της. Αφού γεμίζει το στομάχι της, γιατί θέλει να πιει κι άλλο γάλα; Πρέπει να της δίνω ή μήπως κάνω κακό στο στομαχάκι της;

Να προσθέσω επίσης ότι γεννήθηκε 2830 (βγήκε 2620 από το μαιευτήριο), κάθε βδομάδα βάζει 300-400 γραμμάρια, μέσα σε ένα μήνα πήρε 1600 γραμμάρια και στις 8 εβδομάδες ήταν 5200 γραμμάρια. Πάνες αλλάζουμε συχνά 6-8 σίγουρα. Ό παιδίατρος λέει ότι αναπτύσσεται τέλεια και μάλιστα κάνει περισσότερα από ένα μωρό της ηλικίας της, πχ στήριγμα κεφαλιού.

Συγνώμη για την πολυλογία, αλλά ήθελα να έιμαι όσο πιο σαφής μπορούσα.

Σας παρακαλώ πείτε μου την αποψή σας, τι δεν κάνω σωστά και τι κάνω σωστά; Τι πρέπει να προσέξω; Δεν θέλω να χαλάσω ούτε τους ρυθμούς του παιδιού ούτε το στομαχάκι του, αλλά δεν θέλω ούτε και να της δώσω ξένο γάλα ούτε να την αφήνα να κλαίει σπαραχτικά. Αφήστε που φοβάμαι μην πνιγεί στον ύπνο της! Βοηθήστε με γιατί δεν βρίσκω κανένα συμπαραστάτη, όλοι μου τη λένε που την έχω συνέχεια στο στήθος. (Ο άντρας μου βοηθάει, αλλά δεν είναι απόλυτα πεισμένος).

Να προσθέσω και κάτι τελευταίο, πολλές φορές φυσικά είμαι τόσο εξαντλημένη από τους θηλασμούς που νιώθω ότι δεν αλληλεπιδρώ αρκετά με το μωρό μου, μερικές φορές είμαι τόσο κουρασμένη που θυμώνω όταν θέλει κι άλλο και δεν κοιμάται. Την λατρεύω αλλά ώρες ώρες νιώθω ότι δεν είμαι καλή μανούλα κι αυτό με σκοτώνει.

Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε

ουφφφφφφφφφφ:confused::?

zr2np2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και από μένα!

Έχω μια κορούλα 2 μηνών και ακολουθώ αποκλειστικό μητρικό θηλασμό. Έχω διαβάσει πολλά στο φόρουμ και έχω βοηθηθεί, οι αμφιβολίες και οι απορίες όμως δεν έχουν διαλυθεί τελείως, γι αυτό και θα ήθελα να γράψω κι εγώ για την περίπτωση μου και να διαβάσω τις απαντήσεις σας μπας και αναθαρρήσω.

Γεννήθηκε στις 38,5 εβδομάδες με καισαρική. Θήλασα για πρώτη φορά σχετικά γρήγορα, όσο ήμουν στην ανάνηψη ακόμα, και χωρίς δυσκολία, το μωρό μου έπιασε αμέσως τη θηλή. Ήδη από το μαιευτήριο φάνηκε ότι ήταν φαγανό το παιδάκι μου καθώς αρκετά συχν'α συν'εβαινε το εξής: τη θήλαζα επί 1-2 ώρες, αποκοιμιόταν και έτσι την έπαιρναν οι μαίες, κι έπειτα από 5-10 λεπτά έρχονταν και με ρωτούσαν αν θέλω να μου την ξαναφέρουν γιατί κλαίει, κι εγώ απαντούσα ναι κι έτσι ξαναθήλαζα. Όταν ήρθαμε στο σπίτι άρχισε όμως το μαρτύριο. Ήταν συνέχεια στο στήθος, μπορεί και 20 ώρες την ημέρα. Έκανε μαμ κακά μαμ κακά και ξεχνούσε το νάνι. Μετά από 2 εβδομάδες άρχισε κάπως να βελτιώνεται η κατάσταση (για 2-3 μέρες) και μετά έπιασαν οι πρώτες ζέστες και το παιδάκι δεν ξεκολλούσε από το στήθος. Από τότε ζήτημα αν έχει κοιμηθεί μέσα στη μέρα 10 μέρες όλες κι όλες. Τις υπόλοιπες αποκοιμιέται στο στήθος, με το που την ακουμπάω στο πορτ μπεμπέ/λούνια/ριλάξ ξυπνάει και κλαίει και σταματάει μόνο άμα τη βάλω στο στήθος. Να παρατηρήσω εδώ ότι οι μέρες όπου κοιμάται είναι αυτές όπου πέφτει η θερμοκρασία και έχει δροσιά. (στο air condition κοιμάται την 1η μέρα αλλά τις επόμενες φαίνεται σαν να την ενοχλεί κι αυτό, αφήστε που κάνει συνέχεια αψού!).Εδώ και μια εβδομάδα έχουμε φτιάξει τη νύχτα, καθώς γύρω στις 12 ξεραίνεται και ξυπνάει μετά από 5-6 ώρες. Μια φορά μάλιστα κοιμήθηκε 7 ολόκληρες ώρες (κάναμε πάρτι με τον άντρα μου!!!). Την ημέρα όμως δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου. Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα, κανένας ρυθμός. Ο παιδίατρος επιμένει πλέον για τα 3ωρα για να αποκτήσει το παιδάκι ρυθμούς και προτείνει να την αφήσουμε να κλάψει. Εγώ δεν θέλω όμως...

Και πώς περιπλέκεται το θέμα τώρα. Η μικρούλα κάνει συνέχεια εμετούς, και γουλίτσες και ρουκέτες. Πολλές φορές βγαίνει γιαουρτάκι ή τυράκι, αλλά εκείνη εξακολουθεί αμέσως μετά να θέλει να ξαναφάει. Πολλές φορές μπορεί να έχει αποκοιμηθεί και να ξυπνάει μετά από 5 λεπτά λόγω του εμετού. Ο παιδιάτρος δεν ανησυχεί καθώς αναπτύσσεται καλά, και λέει ότι προφανώς γεμίζει το στομάχι της. Αφού γεμίζει το στομάχι της, γιατί θέλει να πιει κι άλλο γάλα; Πρέπει να της δίνω ή μήπως κάνω κακό στο στομαχάκι της;

Να προσθέσω επίσης ότι γεννήθηκε 2830 (βγήκε 2620 από το μαιευτήριο), κάθε βδομάδα βάζει 300-400 γραμμάρια, μέσα σε ένα μήνα πήρε 1600 γραμμάρια και στις 8 εβδομάδες ήταν 5200 γραμμάρια. Πάνες αλλάζουμε συχνά 6-8 σίγουρα. Ό παιδίατρος λέει ότι αναπτύσσεται τέλεια και μάλιστα κάνει περισσότερα από ένα μωρό της ηλικίας της, πχ στήριγμα κεφαλιού.

Συγνώμη για την πολυλογία, αλλά ήθελα να έιμαι όσο πιο σαφής μπορούσα.

Σας παρακαλώ πείτε μου την αποψή σας, τι δεν κάνω σωστά και τι κάνω σωστά; Τι πρέπει να προσέξω; Δεν θέλω να χαλάσω ούτε τους ρυθμούς του παιδιού ούτε το στομαχάκι του, αλλά δεν θέλω ούτε και να της δώσω ξένο γάλα ούτε να την αφήνα να κλαίει σπαραχτικά. Αφήστε που φοβάμαι μην πνιγεί στον ύπνο της! Βοηθήστε με γιατί δεν βρίσκω κανένα συμπαραστάτη, όλοι μου τη λένε που την έχω συνέχεια στο στήθος. (Ο άντρας μου βοηθάει, αλλά δεν είναι απόλυτα πεισμένος).

Να προσθέσω και κάτι τελευταίο, πολλές φορές φυσικά είμαι τόσο εξαντλημένη από τους θηλασμούς που νιώθω ότι δεν αλληλεπιδρώ αρκετά με το μωρό μου, μερικές φορές είμαι τόσο κουρασμένη που θυμώνω όταν θέλει κι άλλο και δεν κοιμάται. Την λατρεύω αλλά ώρες ώρες νιώθω ότι δεν είμαι καλή μανούλα κι αυτό με σκοτώνει.

Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε

ουφφφφφφφφφφ:confused::?

Πως θηλάζεις σε τι στάση? Πόσες εναλλαγές κάνεις δίνσεις στήθος και γεύμα ή και τα δύο στήθη ανα γεύμα ? Το μωρό δείχνει να πονάει?

Συνήθως κρατώντας την με ίδιο χέρι στο ίδιο στήθος, ή κάποιες φορές το χιαστί, θέση του ποδοσφαιριστή δεν της αρέσει κθόλου οπότε όχι, και στις μεγάλες ταλαιπωρίες ξαπλωμένες και οι δύο μπας και κοιμηθούμε λίγο. Όχι δεν δείχνει να πονάει, απλά κάποιες φορές μαζεύει λίγο τα πόδια ή τινάζεται και σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι από το συντριβανάκι και τότε γέρνω προς τα πίσω ώστε να έρθει το μωρό σχεδόν από πάνω μου.

Στήθος και γεύμα , απλά όταν τα "γεύματα" κρατάνε πάνω από 2ωρο, κάποια στιγμή της δίνω και από το άλλο στήθος (όταν δείχνει να πεινάει αλλά πιπιλάει το πρώτο στήθος, ή φτύνει τη θηλή-τότε της δίνω από το άλλο και αρχίζει πάλι να χλαπακιάζει!)

zr2np2.png

Συνήθως κρατώντας την με ίδιο χέρι στο ίδιο στήθος, ή κάποιες φορές το χιαστί, θέση του ποδοσφαιριστή δεν της αρέσει κθόλου οπότε όχι, και στις μεγάλες ταλαιπωρίες ξαπλωμένες και οι δύο μπας και κοιμηθούμε λίγο. Όχι δεν δείχνει να πονάει, απλά κάποιες φορές μαζεύει λίγο τα πόδια ή τινάζεται και σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι από το συντριβανάκι και τότε γέρνω προς τα πίσω ώστε να έρθει το μωρό σχεδόν από πάνω μου.

Στήθος και γεύμα , απλά όταν τα "γεύματα" κρατάνε πάνω από 2ωρο, κάποια στιγμή της δίνω και από το άλλο στήθος (όταν δείχνει να πεινάει αλλά πιπιλάει το πρώτο στήθος, ή φτύνει τη θηλή-τότε της δίνω από το άλλο και αρχίζει πάλι να χλαπακιάζει!)

Προσπάθησε να την θηλάζεις με κλίση προς τα πίσω. Αν π.χ είσαι στο κρεβάτι σου βάλε μαξιλάρια και ακούμπα την πλάτη πιο πίσω( να μην είσαι σε κλίση 95ο ) φρόντιζε το στοματάκι της να μην κάτω από το στήθος αλλά πιο πάνω....

Όταν αρχίζει να κατεβαίνει το γάλα βάλε το δαχτυλάκι σου στην ένωση των χειλιών της για να απελευθέρωση το στήθος και άσε το συντριβανάκι να τρέξει σε μια πετσέτα, μετά ξαναβάζεις το μωρό

(Έτσι το μωρό θα ελέγχει τη ροή καλύτερα. Τα μωρά δεν έχουν καλή αντίληψη του κορεσμού συνήθως καταλαβαίνουν ότι παραέφαγαν αφού συμβεί αυτό οπότε δυσφορούν και αναζητούν το στήθος για ανακούφιση αλλά λαμβάνουν και άλλο γάλα. ............)

Μόλις αρχίσει να θηλάζει πιο νωχελικά σταματάς (πάλι βάζοντας το δαχτυλάκι) και την βάζεις να ρευτεί ........ επιστρέφεις στο ίδιο στήθος αν πιπιλάει αδιάφορα πίεσε λίγο το στήθος να βγάλει γάλα και κοιτάς αν αρχίζει να θηλάζει ξανά....τελειώνοντας την βάζεις πάλι να ρευτεί και τότε προσφέρεις το άλλο στήθος ........(γενικά όταν βλέπεις να πιπιλάει στο στήθος πίεσε λίγο να βγάλει γάλα να δεις αν θα ξεκινήσει πάλι)

Γενικά στις αναγωγές καλό είναι το μωρό να θηλάζει σε κλίση όχι ξαπλωμένο λίγο πιο όρθιο, συχνό ρέψιμο (για να αποδεσμεύεται ο εγκλωβισμένος αέρας) και να το ξαπλώνεις μετά σε κλίση όχι τελείως κάτω....

Το βάρος σας είναι εξαιρετικό σε καμία περίπτωση δεν σκέφτεσαι το ξένο γάλα κάνε μια προσπάθεια

Σου βάζω και ένα λινκ που θα σου φανεί χρήσιμο και έχει και κάποιες στάσεις να δοκιμάσεις αν σε βολεύουν.

http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html

Τον πρώτο καιρό που θήλαζα το μωρό, γυρνώντας απο την κλινική στο σπίτι, επειδή ήταν δύσκολος στον ύπνο, ακόμα κι όταν είχε φάει πρίν από λίγη ώρα, τον ξαναέβαζα στο στήθος για να αποκοιμηθεί και πολλές φορές γινόταν ένας φαύλος κύκλος στήθος - κρεβάτι - στήθος -κρεβάτι.Κάποιες φορές έτρωγε πιο νωχελικά,(όχι ακριβώς να πιπιλίζει αλλά ούτε και να τρώει κανονικά)και μετά έβγαζε ρουκέτες.

Προφανώς, δεν ένοιωθε πείνα και έτρωγε ασυναίσθητα επειδή ήταν στο στήθος. Μάλλον, το παθαίνουν τα παιδάκια που έχουν μάθει όταν είναι στο στήθος να τρώνε και όχι τόσο να πιπιλίζουν ακόμα κι όταν είναι χορτάτα.

Υπάρχουν μωρά, που αν τα βάλεις στο στήθος χορτάτα, ή κάνουν πίσω ή πιπιλίζουν απλά για να αποκοιμηθούν. Υπάρχουν πιο λαίμαργα μωράκια που τρώνε ασυναίσθητα, φορτώνουν με παραπάνω γαλατάκι το στομαχάκι τους και μετά βγάζουν το περίσιο ή είναι ανήσυχα γιατί έφαγαν πολύ.

Εγώ αυτό που έκανα όταν πέρασε ο πρώτος καιρός, ήταν να τον παίρνω περισσότερο αγκαλίτσα με χαδάκια και τραγουδάκια όταν ήταν ήδη φαγωμένος και δεν έψαχνε στήθος και να αποφεύγω να τον ξαναβάζω "στο καπάκι" ξανά. Είδα βελτίωση. Βέβαια, αν τον έβλεπα να ψάχνει, έστω κι αν τον είχα θηλάσει πρίν από 1 ώρα, τον ξαναέβαζα. Δεν κοιτούσα το ρολόι.

Επίσης να προσθέσω ότι όταν τον θήλαζα έχοντας τον στην αγκαλιά και μετά τον έβαζα στην καλαθούνα, έκλαιγε αμέσως. Αυτό που βρήκα σαν λύση, ήταν να τον θηλάζω στο πλάι και μόλις τον έβλεπα να αποκοιμιέται και να σταματάει να τρώει, απλά έφευγα εγώ από δίπλα του με τρόπο. Έτσι δεν αναστατωνόταν γιατί δεν τον μετακινούσα.

Αυτό που σου προτείνει η παιδίατρος,για το 3ωρο έρχεται ενάντια στις αρχές του θηλασμού, όπως φαίνεται ότι ήδη γνωρίζεις, γι'αυτό και σωστά δεν το έπραξες. Όσο για το κλάμα....πώς να αφήσεις δηλαδή ένα μωρό 2 μηνών να πλαντάξει και να μην κάνεις τίποτα; Είναι δυνατόν; Πολύ καλά έκανες που δεν εφάρμοσες ούτε το ένα ούτε το άλλο. ;)

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας!

Κριστίνα πλέον αυτό κάνω, ή με τα μαξιλάρια όπως το λες ή κάθομαι σε μια καρέκλα που η πλάτη της γέρνει προς τα πίσω. Και τη διακόπτω συχνά για να ρευτεί. Το πρόβλημα είναι όταν αποκοιμιέται πάνω στο στήθος, όπου αν την ξαπλώσω, θα κάνει εμετό και θα ξυπνήσει ή αν τη σηκώσω να ρευτεί κοιμισμένη, θα ξυπνήσει. Τις λίγες φορές που δεν έχει ξυπνήσει, δεν έχει ρευτεί κοιμισμένη και όταν πλέον την ξάπλωνα έκανε εμετό ύστερα από λίγο. Την κοιμίζω στρο πορτ μπεμπέ όπου ο πάτος του μπορεί και ανασηκώνεται και της το έχω ανασηκώσει λίγο στο κεφαλάκι της. Αυτό βοήθησε στο εξής: δεν κάνει πλέον εμετό ξαπλωμένη αλλά ξυπνάει και με το που τη σηκώνω κάνει τον εμετό. Ευχαριστώ και για το λινκ, θα το μελετήσω,

Μάτα κάνουμε και αγκαλίτσες και τραγουδάκια κλπ, ειδικά τώρα που έχει αρχίσει και περιεργάζεται έντονα το γύρω περιβάλλον, το πρόβλημα είναι ότι μετά από αυτό, είτε είναι 10 είτε 50 λεπτά, θέλει να ξαναφάει. Κοινώς δεν κοιμάται μέσα στη μέρα σχεδόν καθόλου. Και αυτό είναι πολύ κουραστικό, ειδικά όταν είμαι μόνη μου στο σπίτι, γιατί ένα φαγητό θέλω να φτιάξω, ή ένα ντουζ να κάνω, και δεν βρίσκω το χρόνο!

zr2np2.png

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας!

Κριστίνα πλέον αυτό κάνω, ή με τα μαξιλάρια όπως το λες ή κάθομαι σε μια καρέκλα που η πλάτη της γέρνει προς τα πίσω. Και τη διακόπτω συχνά για να ρευτεί. Το πρόβλημα είναι όταν αποκοιμιέται πάνω στο στήθος, όπου αν την ξαπλώσω, θα κάνει εμετό και θα ξυπνήσει ή αν τη σηκώσω να ρευτεί κοιμισμένη, θα ξυπνήσει.!

να την προλαβαίνεις πριν κοιμηθεί σου έγραψα μόλις αρχίσει να χαλαρώνει λίγο ρυθμούς (στην αρχή φαντάζομαι ότι τρώει πιο έντονα) να την βγάλεις και να την βάλεις να ρευτεί

Την κοιμίζω στρο πορτ μπεμπέ όπου ο πάτος του μπορεί και ανασηκώνεται και της το έχω ανασηκώσει λίγο στο κεφαλάκι της. .!

βάλε κάτι κάτω από το στρώμα της για να ανασηκώνεται το κορμάκι της από την μέση και πάνω όχι μόνο το κεφαλάκι ....

και αυτό το λινκ........

http://www.kellymom.com/babyconcerns/reflux.html#increased

το μωρό σου μοιάζει να έχει συμπτώματα ΓΟΠ (δεν επηρεάζεται το βάρος του αρνητικά δεν δείχνει να πονάει )

Following are symptoms of GERD -- there are varying degrees and need your doctor's involvement to diagnose:

• Frequent spitting up or vomiting; discomfort when spitting up. Some babies with GERD do not spit up – silent reflux occurs when the stomach contents only go as far as the esophagus and are then re-swallowed, causing pain but no spitting up.
  • Gagging, choking, frequent burping or hiccoughing, bad breath.
  • Baby may be fussy and sleep less due to discomfort.

GERD may cause babies to either undereat (if they associate feeding with the after-feeding pain, or if it hurts to swallow) or overeat (because sucking keeps the stomach contents down in the stomach and because mother’s milk is a natural antacid).

Current information on reflux indicates that testing or treatment for reflux in babies younger than 12 months should be considered only if spitting up is accompanied by poor weight gain or weight loss, severe choking, lung disease or other complications. Per Donna Secker, MS, RD in the article Gastroesophageal Reflux Disease pdf.gif, "The infant with significant reflux who seems to be growing well and has no other significant health problems benefits most from little or no therapy."

Οπότε επικεντρώσου στο να διευκολύνεις το μωρό με τις στάσεις θηλασμού όπως τα είπαμε(το μωρό πιο όρθιο), ρέψιμο, να μην το ξαπλώνεις αμέσως μόλις φάει, κράτα το λίγο μετά ξαπλωμένο σε κλίση

Κι εγώ το χω σκεφτεί για ΓΟΠ, αλλά ο γιατρός λέει ότι αφού παίρνει τόσο βάρος, δεν υπάρχει λόγος να μπλεχτούμε και να κάνουμε εξετάσεις. Θα προσπαθήσω με τις στάσεις θηλασμού και ίσως να της δίνω πιο πολλές ώρες από το κάθε στήθος και θα δω αν θα υπάρξει βελτίωση. Ευχαριστώ πολύ για τα άρθρα, πολύ ενδιαφέροντα!

zr2np2.png

Συμφωνώ εξετάσεις ή κάποια γιατρική παρέμβαση (με φάρμακα) χρειάζεται μόνο όταν το μωρό δεν παίρνει αρκετό βάρος ή πονάει πάρα πολύ.........κατά τ άλλα απλά το διευκολύνεις μέχρι να περάσει μόνο του

Διαφημίσεις

ο γιος μου μολις μπηκε στον 5..εχω ξαναπει οτι θηλαζει αποκλειστικα παιρνοντας 1 κιλο μεσο ορο τον μηνα...ζυγιζει σημερα 6400

παρολο που δεν ειναι πια νεογεννητο θελει να ειναι συνεχεια στο στηθος και δεν κοιμαται καθολου

δεν μπορω να συνεχισω αλλο ετσι

εννοειται οτι την νυχτα τον παιρνω στο κρεβατι και καθε 30 λεπτα στην καλυτερη ξαναναζηταει το στηθος....3 ωρες συνεχωμενα δεν εχω κοιμηθει ποτε μεχρι σημερα

την ημερα δεν κοιμαται ποτε πανω απο 2 ωρες κι αυτο οχι καθε μερα

ξυπναει με το παρμικρο...οταν δεν με νοιωθει διπλα του, οταν εχει αερια...μοιαζει σαν να μην ειναι ποτε ικανοποιημενο...κι αλλο στηθος κι αλλο στηθος κι αλλο στηθος

επισης... εχει πολλα αερια που του προκαλουν πονακια και ανησυχια. ολη μερα... το ενστικτο μου λεει οτι αυτο συμβαινει απο το πολυ φαι....οταν ομως εχει αερια και κολικακους ακομα κι αν εχει φαει πριν απο 30 λεπτα ξαναζηταει στηθος......

για μενα ο τελευταιος μηνας ειναι πιο δυσκολος και απο την αρχη

το παιδι μου δεν ικανοποιειται με τιποτα

η παιδιατρος μου ειπε λιγο υπομονη ακομα κανα 2 εβομαδες και να το βαλουμε σιγα σιγα στα φρουτακια

φλερταρω ολο και πιο πολυ την ιδεα του γαλατος σε φορμουλα μπας και μπει καποιο προγραμμα...κι αυτο λογω απελπισιας απο την κουραση

γραψτε μου σας παρακαλω τις εμπειριες σας καο οσε αντεξατε και οσες περασατε σε φορμουλα

προσπαθησε να μην απελπιζεσαι και απολαυσε το....βαλε αλλους να κανουν τα απαραιτητα-φαγητο,μια σκουπα,ενα πλυντηριο-(αν εχεις βοηθεια φυσικα,που για να εχεις φτασει μεχρι εδω σιγουρα θα εχεις)γιατι θα περασουν αυτα και μετα θα τα αναπολεις!!ω,ναι!!!!ημουν κι εγω σε αυτη τη φαση.οσο δεν ηταν στο στηθος,τον εβγαζα στο μπαλκονι και του εδειχνα γυρω-γυρω,του εβαζα τραγουδακια,του εδινα παιχνιδια,(ειδικα αυτα που κανουν μουσικη)καναμε βολτουλες,τον επαιρνε λιγο και ο μπαμπας του...βοηθησε πολυ και το περιστρεφομενο που ειχαμε στην κουνια,το οποιο χαζευε για ωρες!!!!!!

για τα αερια και την ανησυχια,εγω στη θεση σου θα δοκιμαζα να κοψω τα γαλακτοκομικα απο την διατροφη μου...εμεις ειδαμε μεγαλη διαφορα.

μην αρχισεις τα φρουτα παντως με το σκεπτικο οτι ετσι θα χορταινει κ δεν θα ειναι συνεχεια στο στηθος!ξερεις τι προετοιμασια εχουν:πλυνε,καθαρισε,κοψε,πολτοποιησε!!!!και φυσικα μετα πλυν'τα!και ολα αυτα για να φαει μολις λιγες κουταλιες και μετα παλι στηθος!

ξεκινα τα κανονικα στους 6 μηνες καλυτερα,καθε πραγμα στον καιρο του που λενε οι παλιοι.

για τον ιδιο λογο,ασε και την φορμουλα καλυτερα.αφου ειναι συνεχεια στο στηθος,μεχρι να μπει σε ρυθμο κ να τρωει συγκεκριμενα μλ καθε 2-3-4 ωρες,θα τρελαθεις στην αποστειρωση,στο πλυσιμο,στο ζεσταμα...γιατι θελεις να κανεις τη ζωη σου πολυπλοκοτερη?

οσο για τους θηλασμους,μπορει να εχει χιλιους λογους που θελει να ειναι στο στηθος,εκτος απο το να πιει γαλα.ισως να νιωθει και τον δικο σου εκνευρισμο και να προσπαθει να σε νιωσει πιο κοντα...τα βραδια οντως ειναι μαρτυριο,φαντασου οτι εγω εκανα και την εξυπναδα να τον βαλω στην κουνια για 1-2 μηνες,με αποτελεσμα απο το βαλε-βγαλε τον νικολα απο την κουνια να εχουν γεμισει τα χερια μου μελανιες!(καθοτι κ βραδυ κ μες στη νυστα μου.....)

πραγματικα χαλαρωσε οσο μπορεις και πηγαινε με τους ρυθμους του.οσο προσπαθουμε να τα βαλουμε εμεις σε ενα προγραμμα δικο μας,τοσο δυσκολευει η ζωη μας,οποτε ας κανουμε καλυτερα εναν συνδυασμο κ των 2!!!

φιλια και να χαιρεσαι τον μπεμπουκο σου!!!

fBaep3.png

uwK7p3.png

εσενα ποσο ειναι τωρα

ποτε μπηκατε σε ενα προγαμμα

δυστυχως δεν εχω βοηθεια απο κανεναν...εχω βεβαια τον αντρα μου ο οποιος δουλευει ολη μερα και μια γυναικα που ερχεται 1 φορα την εβδομαδα

τωρα ειναι 10 μηνων.προγραμμα δεν θα σου πω οτι εχουμε,γιατι θα πω ψεμματα:):)

προσπαθω να κανει 2 γευματα στερεας τροφης την μερα,αλλα ολο τσαχπινιες μου κανει.την μια τριβεται,την αλλη δεν ανοιγει το στομα,οποτε τα δινω χωρις στανταρ ωραριο.επισης θηλαζει οποτε θελει!

μπραβο σου παντως που το παλευεις χωρις βοηθεια.κι εγω μονο τον αντρα μου ειχα,αν και οι γονεις μου μενουν πολυ κοντα,τους χρειαστηκαμε ελαχιστα!

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

Αυτα που περιγράφετε τα ζούμε και μεις! Εχω δοκιμάσει τα παντα. Δώσαμε και συμπλήρωμα με ξένο και συμπλήρωμα με δικό μου γάλα αλλά και πάλι δεν σταματησε να θηλάζει ΠΟΛΥ και να μην κοιμάται.

Δεν τον πιάνει ούτε το ξένο να πεις ότι θα κοιμηθεί λίγο παραπάνω. Ειτε θηλάσει είτε πιει ξένο είναι το ίδιο πράγμα. Οπότε παραιτήθηκα από την ιδέα του ξένου και κάνω υπομονή. Κάποιες μέρες νιώθω φοβερή κούραση και εξανληση και λέω θα τα παρατήσω, αλλές πάλι πεισμώνω και το παλεύω.

Το κακό είναι ότι δεν έχω καμια βοήθεια από κανέναν. Δεν προλαβαίνω ούτε στην τουαλέτα να πάω. Τον ταίζω, τον κοιμίζω και μπαινω για ένα μπάνιο και ακούω στριγγλιές και τρέχω σαν την τρελή με τα νερά...

Οσο πιο πολύ αντέξουμε τόσο το καλύτερο για τα μωρά μας!!

Το κακό είναι ότι δεν έχω καμια βοήθεια από κανέναν. Δεν προλαβαίνω ούτε στην τουαλέτα να πάω. Τον ταίζω, τον κοιμίζω και μπαινω για ένα μπάνιο και ακούω στριγγλιές και τρέχω σαν την τρελή με τα νερά...

χαχα μου έχει συμβεί πολλές φορές, χαρακτηριστικό σκηνικό!

πάντως ψάξτε το κιόλας γιατί μπορεί να είναι συνέχεια στο στήθος, μπορεί να μην είναι τπτ και να περάσει μόνο του, ή κάτι να συμβαίνει. Εγώ με τη βοήθεια των κοριτσιών και λινκς που μου έδωσαν κατάλαβα και ότι κάνει παλινδρομήσεις το παιδάκι μου με το που ξαπλώνει, και μάλιστα και από τις κρυφές που φτάνουν μέχρι πάνω και δεν βγαίνουν, εκτός από τους εμετούς, και ότι είχα υπερπαραγωγή γάλατος. Τώρα προσπαθώ να τα αντιμετωπίσω αυτά τα 2 και έχω δει μικρές μικρές αλλαγές, έχει κοιμηθεί δλδ και κανα μισάωρο μέσα στη μέρα...

zr2np2.png

Τι μου θυμήσατε τώρα!!!Μία απο τα ίδια,το έχω ξαναγράψει πως το δικό μας μωρό είναι το πιο αύπνο που υπάρχει!απο βρέφος κοιμόταν όλο το 24ωρο μόλις 4 ώρες!!!καλά διαβάσατε!αποκλειστικός θηλασμός και έλεγα α το καημένο πεινάει και δεν μπορεί να κοιμηθει,έλα όμως που τα κιλά έμπαινάν μια χαρά,ούτε πεινούσε ούτε τίποτα,ήθελε να είμαστε συνέχεια μαζί ε το πήρα κι'εγώ απόφαση φόρεσα ένα μάρσιπο και τα κάναμε όλα παρέα,αυτός με το στήθος στο στόμα κι'εγώ να καθαρίζω κρεμμύδια για να μαγειρέψω,βοήθεια απο κανέναν.κι'εγω και ο άντρας μου περάσαμε μία ίωση που σχετίζεται με την υπερβολική κούραση!τα είχαμε παίξει στην κυριολέξία!:Pακόμα και τώρα που είναι 14 μηνών δεν μπορώ να πώ ότι αγαπάει ιδιαίτερα τον ύπνο!με τον Μορφέα έχουν μαλώσει κάποια στιγμή όμως πολύ μελλοντικά θα μου πεί "μαμά νυστάζω" αυτό περίμένω!

Μην τα παρατάς λοιπόν και να δώσεις ξένο δεν έχει νόημα,έχεις φτάσει ως εδώ,τα δύσκολα τα πέρασες 'ερχονται καλύτερες μέρες!:):)

Σου μιλάει μια μάνα ερείπιο:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

z3Ehp3.png

αχ κοριτσια να στε καλα.....

εμενα σημερα κοιμηθηκε 2 ωρες το μεσημερι συνεχομενα...ουαου οποτε ψιλοκοιμηθηκα κι εγω...νιωθω ηδη πολυ πιο δυνατη

εμενα ο γιατρος μιλαει για κολικακους αερια....

ευχομαι να περασουν μπας και κοιμαται λιγο περισσοτερο τη νυχτα....ελπιζουμε!

τα νερα με μπουρμπουληθρες που πινω λετε να τον πειραζουν και να του προκαλουν αερια?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...