Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δευτερος μεγάλος υπερηχος στα διδυμα

Recommended Posts

καλησπερα διδυμομανούλες είμαι στην 24ηw και κάναμε τον β επιπεδου στη 19 w.Ο γιατρός που μας έκανε τον υπέρηχο μας είπε πως όλα είναι καλά και θέλει ναμας ξαναδεί στην 28w με 30w.Ρωτήσαμε τη γιατρό μας και μας είπε πως καλό θα είναι να το κάνετε γιατι στα δίδυμα υπάρχει πάντα ο φόβος της υποκλοπής:? και να κάνουμε και doppler.τα διδυμακια μας είναι διζυγωτικα διαμνιακα διχοριακα.Εσείς κανατε κατι τετοιο και σε ποια εβδομάδα;;:confused:

lMz8p3.png[

Διαφημίσεις

καλησπερα διδυμομανούλες είμαι στην 24ηw και κάναμε τον β επιπεδου στη 19 w.Ο γιατρός που μας έκανε τον υπέρηχο μας είπε πως όλα είναι καλά και θέλει ναμας ξαναδεί στην 28w με 30w.Ρωτήσαμε τη γιατρό μας και μας είπε πως καλό θα είναι να το κάνετε γιατι στα δίδυμα υπάρχει πάντα ο φόβος της υποκλοπής:? και να κάνουμε και doppler.τα διδυμακια μας είναι διζυγωτικα διαμνιακα διχοριακα.Εσείς κανατε κατι τετοιο και σε ποια εβδομάδα;;:confused:

το συνδρομο της υποκλοπης το φοβασαι μετα την 28 εβδομαδα κοπελα μου και να ξερεις οτι φαινεται απο τις απλες μετρησεις και κυριως απο το doppler......το ξερω απο μια συγγενη μου που το περασε και μας ελυσε τις αποριες ο γιατρος μου.... τις εκανε πολυ συχνα doppler και την παρακολουθουσε πιο συχνα απ'οτι τις απλες εγκυμοσυνες.... συχνο doppler και μετρησεις ειναι αρκετα !! με το καλο !

Εγω δεν έκανα δεύτερο μεγάλο υπέρηχο έκανα όμως doppler. Εχω την εντύπωση χωρις να είμαι και σίγουρη ότι στα μονοζυγωτικά είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος υποκλοπης. Τελος πάντων αφού σου είπε να το κάνεις κάντο δε χάνεις τίποτα ίσα ίσα θα έχεις το κεφάλη σου ήσυχο

eNortjK1UjKzMLM0V7IGXDAS-gKw47.png

Εγω δεν έκανα δεύτερο μεγάλο υπέρηχο έκανα όμως doppler. Εχω την εντύπωση χωρις να είμαι και σίγουρη ότι στα μονοζυγωτικά είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος υποκλοπης. Τελος πάντων αφού σου είπε να το κάνεις κάντο δε χάνεις τίποτα ίσα ίσα θα έχεις το κεφάλη σου ήσυχο

ετσι καριβως ειναι οπως τα λες !! εκει ο κινδυνος ειναι μεγαλυτερος.... και γι'αυτο τα παιρνουν νωριτερα....

το ξέρω οτι στα μονοζυγωτικα είναι πιο δύσκολα...σίγουρα θα το κάνω απλά ήθελα να δω κι άλλες εμπειρίες:lol:σε ποια εβδομάδα έκανες doppler didimakia2008;

lMz8p3.png[

Διαφημίσεις

Μετα το β επιπεδου, εκανα υπερηχο μεγαλο περιπου ανα 15 μερες.

Με το καλο τα μωρακια σου.

καλημερα ζωη ! απλα αυτο που εκανες καθε 15 μερες δεν ηταν β επιπεδου...απλα γινοταν ενας υπερηχογραφικος ελεγχος στα διδυμα....ειναι μεγαλος γιατι πρεπει να ελεγχθουν δυο μωρα..... οχι οτι πρεπει να γινεται ξανα και ξανα β επιπεδου....... εαν ο γιατρος σου ξερει υπερηχο τα ελεγχει ο ιδιος...... και κανει και doppler.....εδω ακουω να παρακολουθουν εγκυμοσυνες γνωστοι γιατροι και δεν εχουν ή δεν μπορουν να κανουν doppler.......

Δε θυμάμαι ακριβως xristina σε πιο εβδομάδα έκανα doppler απλώς θυμάμαι οτι κάναμε αυτό ακριβώς που λέει η zounzoun κάθε φορά στις τελευταίες εβδομάδες κάναμε αναλλυτικό υπέρηχο και doppler δηλ. doppler έκανα 2 ή 3 φορές

eNortjK1UjKzMLM0V7IGXDAS-gKw47.png

καλημερα ζωη ! απλα αυτο που εκανες καθε 15 μερες δεν ηταν β επιπεδου...απλα γινοταν ενας υπερηχογραφικος ελεγχος στα διδυμα....ειναι μεγαλος γιατι πρεπει να ελεγχθουν δυο μωρα..... οχι οτι πρεπει να γινεται ξανα και ξανα β επιπεδου....... εαν ο γιατρος σου ξερει υπερηχο τα ελεγχει ο ιδιος...... και κανει και doppler.....εδω ακουω να παρακολουθουν εγκυμοσυνες γνωστοι γιατροι και δεν εχουν ή δεν μπορουν να κανουν doppler.......

Επειδη ξερω καλυτερα τι εκανα , εκανα B επιπεδου στο Ιασω με συγκεκριμενο γιατρο (που εχει δικο του πλεον κεντρο υπερηχων) και το εκανα 3 φορες εκει. Ελεγχαν τα παντα, οχι μονο τα μωρα αλλα και την ροη του αιματος απο τους πλακουντες κτλ κτλ. Τα μωρα μου ειχαν και διαφορα στο βαρος. Στο Ιασω λοιπον πληρωνα κανονικα αυτη την εξεταση σαν β επιπεδου. Απλους υπερηχους εκανα στο ιατρειο του γιατρου μου. Αφου στο τριτο β επιπεδου μου ειπεοτι βλεπει καποιο προβλημα και με παρεπεμψε στο δικο του κεντρο, εφυγα απο το Ιασω και πηγαινα στο ΗΡΑ καθε 15 μερες για μεγαλο παλι υπερηχο. (μιλαω για το 1999). Γεννησα στις 32 εβδομαδες!!!

Επισης οταν εμεινα εγκυος στον γιο μου (γεννησα το 2003) παλι εκανα 2 φορες β επιπεδου, ενα κοντα στην 20+ και ενα αργοτερα. Και παλι ο γιατρος μου με ελεγχε συχνα υπερηχογραφηκα στο δικο του ιατρειο αλλα για μεγαλους υπερηχους με εστελνε αλλου.

Επειδη ξερω καλυτερα τι εκανα , εκανα B επιπεδου στο Ιασω με συγκεκριμενο γιατρο (που εχει δικο του πλεον κεντρο υπερηχων) και το εκανα 3 φορες εκει. Ελεγχαν τα παντα, οχι μονο τα μωρα αλλα και την ροη του αιματος απο τους πλακουντες κτλ κτλ. Τα μωρα μου ειχαν και διαφορα στο βαρος. Στο Ιασω λοιπον πληρωνα κανονικα αυτη την εξεταση σαν β επιπεδου. Απλους υπερηχους εκανα στο ιατρειο του γιατρου μου. Αφου στο τριτο β επιπεδου μου ειπεοτι βλεπει καποιο προβλημα και με παρεπεμψε στο δικο του κεντρο, εφυγα απο το Ιασω και πηγαινα στο ΗΡΑ καθε 15 μερες για μεγαλο παλι υπερηχο. (μιλαω για το 1999). Γεννησα στις 32 εβδομαδες!!!

Επισης οταν εμεινα εγκυος στον γιο μου (γεννησα το 2003) παλι εκανα 2 φορες β επιπεδου, ενα κοντα στην 20+ και ενα αργοτερα. Και παλι ο γιατρος μου με ελεγχε συχνα υπερηχογραφηκα στο δικο του ιατρειο αλλα για μεγαλους υπερηχους με εστελνε αλλου.

ναι κοπελα μου καθαρα εννοιολογικα αναφερομουν.... β επιπεδου 21-22 αναπτυξης 31-32 doppler η οποιαδηποτε αιματικη ροη (ομφαλικη,μητριαια κτλ...)και απο εκει και περα ανα περιπτωση μεγαλοι υπερηχογραφικοι ελεγχοι.... δεν σε διορθωσα ουτε σου υπεδειξα τι εκανες...φυσικα και ξερεις καλυτερα τι εκανες....

Διαφημίσεις

Δεν ξερω τι εννοεις εννοιολογικα. Εγω ξερω οτι εκανα β επιπεδου ολες τις φορες. Και επειδη εχω βαρυ ιστορικο, γενικοτερα εχω ψαξει πολυ και ξερω ακριβως τι εχω κανει και τι οχι.

(Παντως μεταξυ μας, ειπες οτι αυτο που εκανε δεν ηταν β επιπεδου :-) , για αυτο εσπευσα να διορθωσω) .

• 2 months later...

Χριστινα γιατι ο γιατρος σου υποπτευεται υποκλοπη? Εχουν διαφορα στο μεγεθος τα δυο παιδακια? Μια παρομοια φαση αντιμετωπιζω και εγω. Λογω διαφορας στο μεγεθος, ο γιατρος μου ειπε νασ τα παρακολουθουμε καθε 15 μερες. Θα τον ρωτησω και εγω για τον doppler.

βρε κορίτσια εγω που έκανα β επιπέδου αυτη την εβδομαδα είχαν διαφορά μεταξύ τους. το ένα ήταν 273 και το άλλο 308 αν θυμάμαι καλα. Μου είπε να ξανακάνω επαναληπτικο β επιπέδου σε 20 ημερες (ετσι ακριβως μου το είπε). Η διαφορά είναι καλή?:confused: ασε που μου φαίνονται μικρούλικα,αυριο μπαινω στην 21 εβδομαδα,και μοιράζοντε τον ίδιο πλακουντα. Απο ποτε ανησυχούμε για υποκλοπή??

YiMXp3.png

βρε κορίτσια εγω που έκανα β επιπέδου αυτη την εβδομαδα είχαν διαφορά μεταξύ τους. το ένα ήταν 273 και το άλλο 308 αν θυμάμαι καλα. Μου είπε να ξανακάνω επαναληπτικο β επιπέδου σε 20 ημερες (ετσι ακριβως μου το είπε). Η διαφορά είναι καλή?:confused: ασε που μου φαίνονται μικρούλικα,αυριο μπαινω στην 21 εβδομαδα,και μοιράζοντε τον ίδιο πλακουντα. Απο ποτε ανησυχούμε για υποκλοπή??

για υποκλοπη ανησυχεις απο την στιγμη που μαθαινεις οτι ειναι μονοζυγωτικα διδυμα :roll:. οι γιατροι το ψαχνουν πιο εξονυχιστικα απο τον 5ο μηνα κ μετα αλλα κ παλι μια διαφορα της ταξεως 10-13% το θεωρουν φυσιολογικο...οπως κ να εχει ομως θα πρεπει να σε κοιταει συνεχεια ο γιατρος σου. πιο πανω γραφανε οι κοπελες για τις εξετασεις... εμενα με παρακολουθουσε καθε εβδομαδα η γιατρος μου , βδομαδα παρα εβδομαδα στο ιατρειο της κ ενδιαμεσα στο μητερα. εκανα καθε 15 μερες επαναληπτικο β επιπεδου μεχρι τις 28 εβδομαδες οπου ξεκινησα τα ντοπλερ...

t7XLp3.png

Διαφημίσεις

εμενα είναι σε ξεχωριστους σακους.η διαφορά τους είναι 11% μου είπε αυτός που μου έκανε την β επιπέδου. Πηρα την γιατρό μου να τις πω τα αποτελέσματα και μου είπε ότι θα με δεί παλι σε ένα μήνα αφου έκανα αυτη την εβδομάδα β επιπέδου και θα ξανακάνω σε 20 ημερες μου είπε στο τηλέφωνο "εγω τι παραπάνω θα δω? ελα σε 1 μηνα" τωρα τι να πω....

YiMXp3.png

Εμενα τα μικρουλια ειχαν μεγαλη διαφορα απο την αρχη. Στον τελευταιο υπερηχο το ενα ηταν 525 και το αλλο 800. Ειναι σε διαφορετικο σακο.

Ο γιατρος που μου εκανε τον β επιπεδου μου ειπε οτι ειναι σε επιτρεπτα πλαισια και τα δυο και τα αντιμετωπιζω σαν διαφορετικες εγκυμοσυνες.

Ο δικος μου τωρα ο γιατρος μου ειπε οτι μπορει να υπαρχει υποκλοπη ασχετως οτι ειναι σε διαφορετικο σακο!!! Πωσς γινεται τωρα αυτο δεν εχω ιδεα!!!!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ SOS!!!ΑΠ'ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ!!ΕΧΩ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΕ ΜΟΝΟΧΩΡΙΑΚΑ ΔΙΔΥΜΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ ΔΙΑΝΥΩ ΤΗΝ 20ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 14 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΕΝΑ ΕΜΒΡΥΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕ ΜΑΖΕΨΕ ΥΓΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ!!ΗΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΗΣΗΣ ΜΙΛΗΣΑΜΕ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΤΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ.ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ???ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ?

my son is my angel

θα σου έλεγα να πας αλλου,εμενα μου είπε όταν έχουν μεταξύ τους πανω απο 20% διαφορα στο βαρος τοτε αρχίζουμε να ανησυχούμε,εσενα τι διαφορά εχουν? τωρα για το υγρο μήπως υπαρχει τροπος απορροφησης? εγω σίγουρα θα σου έλεγα να σε δεί δευτερος γιατρός!!!!

YiMXp3.png

mariakyr βλεπω εισαι απο πατρα.

ποιον γιατρο εχεις;

εγω γεννησα πριν τρεις μηνες μονοχοριακα διδυμα στο ριο στον παπαδοπουλο.

ειναι εξαιρετικος γιατρος κ χειριστηκε την περιπτωση μου με φοβερο τροπο.βεβαια δεν ειχαμε τιποτα περιεργα με τα μωρα αλλα ειδικευεται σε αυτον τον τομεα.

θα σου προτεινα να παρεις κ τη γνωμη του.αν χρειαστεις κατι ρωτα με.

• 2 months later...

Εξεταση dopler καθε ποτε κανατε? Εγω εκανα εναν στην 35η βδομαδα και τωρα οσο αργει να παρει τα διδυμα καθομαι σε αναμενα καρβουνα.

εσεις κανατε υπερηχους στον γιατρο σας στο τελος ή πηγαινατε στο νοσοκομειο για πιο σοβαρο υπερηχο? με τι συχνοτητα?