Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Να του παρω κινητο??

Recommended Posts

Λοιπον ο μεγαλος μου γιος (16 χρονων) μου ζηταει κινητο.Δεν του εχουμε παρει μεχρι τωρα αλλα αρχισε να το ζηταει επιμονα τον τελευταιο καιρο.Το προβλημα ειναι οτι ο μικρος γιος (10 χρονων) ζηταει κ αυτος κινητο γιατι εχουν οι φιλοι του κ αν παρω στον μεγαλο τοτε ο μικρος θα ζηταει ακομα πιο επιμονα.Τι να κανω?Το θεωρω απαραδεκτο για ενα παιδι 10 χρονων να κυκλοφορει με το κινητο στο χερι (κ μου ζηταει κινητο με καμερα,οθονη αφης κτλ).Βασικα ουτε για τον μεγαλο το θεωρω απαραιτητο αλλα πιστευω οτι θα μπορω να τον ελεγχω καλυτερα οταν ειναι εξω.Τι να κανω?Επισης ολα τα παιδια εχουν κινητα με καμερα κτλ αλλα εγω δν θελω ο δικος μου να το επιδεικνυει.Ουτως η αλλως για φωτο κ βιντεο εχει ωραιοτατη ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη κ για μουσικη mp3.Να του παρω με η χωρις καμερα κτλ?

Διαφημίσεις

συγνωμη αλλα εχω ενα χαμογελο στα χειλη μου γιατι διαβασα και το αλλο θεμα που ανοιξες.(με την βραδυνη εξοδο).ο νεαρος σου μεγαλωνει.:D

ναι στο γιο σου φυσικα και να παρεις κινητο ειναι πλεον σε μια ηλικια που ακομα και για θεμα ασφαλειας πρεπει να εχει μαζι του ενα τροπο επικοινωνιας οταν ειναι εκτος σπιτιου μαζι σου.

και φυσικα στην ηλικια που ειναι μπορει να γνωρισει καμια κοπελια :-Dκαι να θελουν να ανταλλαξουν τηλ,πιο τηλ θα της δωσει καλη μου;του σπιτιου και να περνει το κοριτσι να ακουει ολο το σοι πριν μιλησει με το γιο σου;:rolleyes:πως θα ανταλασουν μνμ οταν θα ειναι μακρυα;;) και πως θα την εχει φωτο στο κιν του αν δεν εχει κιν με φωτο;) εεε σου λεω λοιπον καλη μου φυσικα και να του παρεις εφοσον οπως λες εχεις εμπιστοσυνη στο παιδι σου.

οσο για το μικρο ειμαι καθετη οχι,εγω δε θα του επαιρνα κιν οχι για την ηλικια αλλα ο μεγαλος εφτασε 16 και τωρα θα αποκτησει κιν,ο μικρος να περιμενει τη σειρα του.σιγουρα δε θα φτασει 16 για να του παρεις,αλλα οχι και τωρα που κανει την επανασταση του ο μεγαλος,ας αισθανθει και ο μεγαλος μια διαφορα.γνωμη μου φυσικα-περιμενω και εγω απαντησεις απο αλλες μανουλες.

συγνωμη αλλα εχω ενα χαμογελο στα χειλη μου γιατι διαβασα και το αλλο θεμα που ανοιξες.(με την βραδυνη εξοδο).ο νεαρος σου μεγαλωνει.:D

ναι στο γιο σου φυσικα και να παρεις κινητο ειναι πλεον σε μια ηλικια που ακομα και για θεμα ασφαλειας πρεπει να εχει μαζι του ενα τροπο επικοινωνιας οταν ειναι εκτος σπιτιου μαζι σου.

και φυσικα στην ηλικια που ειναι μπορει να γνωρισει καμια κοπελια :-Dκαι να θελουν να ανταλλαξουν τηλ,πιο τηλ θα της δωσει καλη μου;του σπιτιου και να περνει το κοριτσι να ακουει ολο το σοι πριν μιλησει με το γιο σου;:rolleyes:πως θα ανταλασουν μνμ οταν θα ειναι μακρυα;;) και πως θα την εχει φωτο στο κιν του αν δεν εχει κιν με φωτο;) εεε σου λεω λοιπον καλη μου φυσικα και να του παρεις εφοσον οπως λες εχεις εμπιστοσυνη στο παιδι σου.

οσο για το μικρο ειμαι καθετη οχι,εγω δε θα του επαιρνα κιν οχι για την ηλικια αλλα ο μεγαλος εφτασε 16 και τωρα θα αποκτησει κιν,ο μικρος να περιμενει τη σειρα του.σιγουρα δε θα φτασει 16 για να του παρεις,αλλα οχι και τωρα που κανει την επανασταση του ο μεγαλος,ας αισθανθει και ο μεγαλος μια διαφορα.γνωμη μου φυσικα-περιμενω και εγω απαντησεις απο αλλες μανουλες.

Ακριβως αυτο πιστευω κι εγω....Ενα κινητακι να του το παρεις...το δικαιουται!!!Μαλιστα να πας να του το αγορασεις και να του κανετε δωρο,εκπληξη,θα χαρει πολυ.Ασε που η φιλη ΤΙΓΡΑΚΙ εχει δικιο...για να ζηταει επιμονα κινητο...ολο και καποια τσαπερδωνα σας εχει κλεψει την καρδουλα!!!

Ο μικρουλης να περιμενει τη σειρα του...

Και εγω θα σου πω να του παρεις ειναι στην ηλικια και εσυ θα μπορεις να τον βρισκεις οποτε θες για να μην εχεις αγχος αν τυχει να καθυστερησει για καποιο λογο.Τωρα για τον μικρο δεν θα του επερνα δλδ ο μεγαλος εφτασε στα16 και πηρε, και ο μικρος απο τα 10 να παρει εκει θα εχεις θεμα, θα σου πει ο μεγαλος οτι τα ξεχωριζεις και θα εχει και δικιο.

Διαφημίσεις

Ο,τι και να κάνετε, παιδιά μου,

να τους υποχρεώνετε να φοράνε handsfree ή bluetooth!

(το bluetooth θέλει φόρτισμα και είναι λίγο εκνευριστικό.. άσε που κλείνει όταν είναι ανενεργό.. handsfree με σχετικά κοντά και χοντρά καλώδια για να μην μπλέκονται συνέχεια είναι η καλύτερη λύση για τα παιδάκια).

Ποτέ δεν έχω δει ένα παιδάκι με handsfree! Καημό το'χω!

Και το βράδυ να μη κοιμούνται με το κινητό δίπλα στο κεφάλι τους..

Nothing you would take... Everything you gave...

συμφωνω με το ΤΙΓΡΑΚΙ! επισης απο τη στιγμη που το παιδι μενει εξω μεχρι τα ξημερωματα ειναι υπεραπαραιτητο να εχει κινητο να μπορει να σας βρισκει σε περιπτωση αναγκης!

και φυσικα ο μικρος να περιμενει... :)

Ο γιός μου είναι 12 και εδώ και ένα χρόνο( και μετά πό πολύ σκεψη) έχει κινητό.Τα απογεύματα βγαίνει έξω , στην πλατεία της περιοχής μας , όπου συναντιέται με φίλους του και παίζουνε.Εγώ λόγω ότι δουλεύω το πρωί το απόγευμα τρέχω να κάνω ότι προλαβαίνω στο σπίτι και έτσι δεν μπορώ να τον ακολουθώ , δυστυχώς.Αλλά και δεν μπορώ να τον κλείνω και μέσα στο σπίτι.Οπότε του έδωσα ένα παλιό , γιατί φοβάμαι κιόλας μην του το πάρουν , τόσα ακούμε ότι γίνονται.

Και ο μικρός 5 ετών , έχει ένα ψεύτικο δικό του.

Σας ευχαριστω ολες παρα παρα πολυ!!Τελικα θα παρω μονο στον μεγαλο.Κ οταν ηταν ο μεγαλος 10 χρονων παλι ειχαν οι φιλοι του αλλα ο δικος μου δν ειχε.Οντως πριν απο 2 μηνες περιπου ο μεγαλος τα εφτιαξε με μια κοπελα :D .!!Με τις κοπελες που ειχε κατα καιρους (κ με αυτην που εχει τωρα) μιλουσε μεσω msn facebook αλλα τωρα ειναι στο χωριο οποτε μαλλον γι αυτο μου ζηταει.Ολο τρεχει στα internet cafe που εχει εκει .Μαλλον θα του το παρω οταν θα παω κ εγω κ ο αντρας μου εκει.Καλα για το hands free εννοειται οτι θα του το επιβαλλω.Αλλα λογικα πρεπει κατι να παρω κ στον μικρο.Εχετε καμια ιδεα?

Σας ευχαριστω ολες παρα παρα πολυ!!Τελικα θα παρω μονο στον μεγαλο.Κ οταν ηταν ο μεγαλος 10 χρονων παλι ειχαν οι φιλοι του αλλα ο δικος μου δν ειχε.Οντως πριν απο 2 μηνες περιπου ο μεγαλος τα εφτιαξε με μια κοπελα :D .!!Με τις κοπελες που ειχε κατα καιρους (κ με αυτην που εχει τωρα) μιλουσε μεσω msn facebook αλλα τωρα ειναι στο χωριο οποτε μαλλον γι αυτο μου ζηταει.Ολο τρεχει στα internet cafe που εχει εκει .Μαλλον θα του το παρω οταν θα παω κ εγω κ ο αντρας μου εκει.Καλα για το hands free εννοειται οτι θα του το επιβαλλω.Αλλα λογικα πρεπει κατι να παρω κ στον μικρο.Εχετε καμια ιδεα?

καποιο ηλεκτρονικο παιχνιδι! playstation, wii, η κατι τετοιο (δεν τα ξερω κ ολα:oops:)

Διαφημίσεις

ένα από τα πιό σημαντικά θέματα που πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξεις ΠΡΙΝ αγοράσεις είναι η τιμή SAR που δίνει ο κατασκευαστής - είναι μια μέτρησητου πόση ακτινοβολία δέχεται το σώμα από το συγκεκριμένο κινητό, το αποδεκτό όριο είναι 1,5. Οτιδήποτε μέχρι 1,1 είναι ΟΚ, κάποια λεπτά και εφετζίδικα κινητά έχουν 1,3 και 1,4...

Επίσης μην πάρεις κάτι ακριβό, για να μην είναι στόχος - καλύτερα κάντε μια κουβέντα πριν πας για έρευνα αγοράς.

Καλό θα ήταν να κάνεις και μια συζήτηση για το θέμα της ακτινοβολίας και τα βασικά σημεία προσοχής όπως

1. δεν κοιμόμαστε ή καθόμαστε αγκαλιά με το κινητό - απο μακριά και αγαπημένοι! Ούτε θα κάνει διαφορά το hansdfree αν όσο μιλάμε το έχουμε στην τσέπη μας.

2, Χρησιμοποιούμε handsfree (αν του πάρεις κάποιο που παίζει mp3 τότε σίγουρα θα συνηθήσει στη χρήση handsfree αφού θα ακούει και τη μουσική του έτσι),

3. Σκεφτόμαστε λογικά: αν το κινητό δεν έχει καλό σήμα σημαίνει οτι δεν πιάνει καλά και άρα εκπέμπει δυνατότερα - άρα αποφέυγουμε να το κρατάμε κοντά μας ή να μιλάμε χωρίς handsfree σε τέτοιες συνθήκες, μπορούμε να μιλήσουμε λίγο αργότερα απο κάπου που θα έχει καλύτερο σήμα.

4. Εάν πρέπει να μιλήσουμε χωρίς handsfree, τότε είναι απαραίτητο να αλλάζουμε αυτί περίπου κάθε 1-2 λεπτά, γιανα μειώσουμε το χρόνο έκθεσης.. κάνε μνεία οτι αν πρόκειται να μιλήσει για πολύ ώρα, να βάλει οπωσδήποτε handsfree.

ένα από τα πιό σημαντικά θέματα που πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξεις ΠΡΙΝ αγοράσεις είναι η τιμή SAR που δίνει ο κατασκευαστής - είναι μια μέτρησητου πόση ακτινοβολία δέχεται το σώμα από το συγκεκριμένο κινητό, το αποδεκτό όριο είναι 1,5. Οτιδήποτε μέχρι 1,1 είναι ΟΚ, κάποια λεπτά και εφετζίδικα κινητά έχουν 1,3 και 1,4...

Επίσης μην πάρεις κάτι ακριβό, για να μην είναι στόχος - καλύτερα κάντε μια κουβέντα πριν πας για έρευνα αγοράς.

Καλό θα ήταν να κάνεις και μια συζήτηση για το θέμα της ακτινοβολίας και τα βασικά σημεία προσοχής όπως

1. δεν κοιμόμαστε ή καθόμαστε αγκαλιά με το κινητό - απο μακριά και αγαπημένοι! Ούτε θα κάνει διαφορά το hansdfree αν όσο μιλάμε το έχουμε στην τσέπη μας.

2, Χρησιμοποιούμε handsfree (αν του πάρεις κάποιο που παίζει mp3 τότε σίγουρα θα συνηθήσει στη χρήση handsfree αφού θα ακούει και τη μουσική του έτσι),

3. Σκεφτόμαστε λογικά: αν το κινητό δεν έχει καλό σήμα σημαίνει οτι δεν πιάνει καλά και άρα εκπέμπει δυνατότερα - άρα αποφέυγουμε να το κρατάμε κοντά μας ή να μιλάμε χωρίς handsfree σε τέτοιες συνθήκες, μπορούμε να μιλήσουμε λίγο αργότερα απο κάπου που θα έχει καλύτερο σήμα.

4. Εάν πρέπει να μιλήσουμε χωρίς handsfree, τότε είναι απαραίτητο να αλλάζουμε αυτί περίπου κάθε 1-2 λεπτά, γιανα μειώσουμε το χρόνο έκθεσης.. κάνε μνεία οτι αν πρόκειται να μιλήσει για πολύ ώρα, να βάλει οπωσδήποτε handsfree.

πολυ χρησιμες πληροφοριες! :)

Στον μεγάλο να πάρεις .Στον μικρό όχι! Βλέπω ότι πλέον το κινητό είναι ένα απαραίτητο ''εργαλείο'' στις μικρές ηλικίες -πράγμα που δεν μου αρέσει και με φοβίζει. Το παιδί μου είναι μικρό αλλά η ανηψιά μου μού λέει πως είναι ένα μέσω κοινωνικοποίησης στους νέους. Η αδερφή μου της πήρε με τα χίλια ζόρια κινητό στα μέσα του γυμνασίου κι αυτό γιατί ένιωθε ''στην απέξω'' η μικρή .

Κάπου εκεί λέω πως είναι και η κατάλληλη ηλικία...

Κάθε μέρα μαζί σου είναι γιορτή κι ομορφότερη απο ότι η χτεσινή...Κάθε μέρα μαζί σου νιώθω πως δώρο είσαι που μου στειλε ο θεός

KUeyp3.png

Διαφημίσεις

nai kalo tha itan ston megalo na paris kinito gia tous logous pou anaferthikan.episis kalo tha itan na min kanete sindesi alla na protimisete tin kartokiniti.i cosmote kai i cu prosferoun dorean xrono omilias k sms kai afto einai polu boliko giati den tha ksodeyete polla xrimata.

oso anafora ton mikro xmmm den pisteyw oti prepi na exei kinito an den einai aparetito.egw exw dei paidia mikroteris ilikias me kinita telefteas texnologias k den to pisteya.

Μου ειπε να του παρουμε με καρτα.Υπαρχει ενα προγραμμα που οσοι εχουν το ιδιο μιλανε χωρις να χρεωνονται για 1000 λεπτα κατι τετοια μου λεει.Θα το ψαξω κιολας.Κ εμενα μου ζητουσε απο 2α γυμνασιου αλλα εγω του ελεγα οχι.Αλλα τωρα πιστευω οτι πρεπει του παρω γιατι κ μενει εξω μεχρι αργα κ αν αργησει εστω κ 5 λεπτα εγω αρχιζω κ ανησυχω.Κ στην 3ημερη του εδωσα καρτα για να με παιρνει τηλ κ αυτος δν με πηρε ουτε μια φορα κ για να του μιλησω αναγκαστηκα κ πηρα στο κινητο τον κολλητο του πραγμα που τον εκνευρισε αφανταστα.

Εγω είμαι κατά των κινητών απο τέτοιες ηλικιες. Για να μην είναι το παιδί τόσο εκτός μπορεί να υπάρχει ένα κινητό στο σπίτι με κάρτα να μπορεί να στέλνει κάποια μηνύματα σε φίλους ή σε κοπέλα (άραγε εμείς που δεν είχαμε κινητά πως επικοινωνούσαμε;) η σε κάποια έξοδο. Απο εκεί και πέρα όχι το βράδυ στο προσκεφάλι τους, όχι μαζί του στο διάβασμα και επουδενεί στο σχολείο. Ισως στο φροντηστίριο αν είναι να επιστρέψει αργά απο το μάθημα.

Εννοειται οτι δν θα το εχει πανω απο το κεφαλι του το βραδυ.Κ του εχω πει οτι θα στελνει κυριως μηνυματα κ σπανια θα μιλαει κ μονο με hands-free.Τωρα για το σχολειο δν ξερω τα περισσοτερα παιδια παιρνουν για να στελνουν τραγουδια κτλ.Οποτε λογικα θα το θελει κ αυτος (να δω πως θα τον πεισω να μην το εχει στο σχολειο).Αφηστε στο σχολειο κυκλοφορει με το mp3 κ την ψηφιακη,μονο το κινητο του ελλειπε.

Εγω κορίτσια ειμαι πιο παραδοσιακη ισως!Οχι,σε καμια περιπτωση δεν θα επερνα κινητο ο ουτε στον ενα γιο,ουτε στον αλλο!Μιλαμε για ακτινοβολια,για καρκινο.....θα παω εν γνωση μου να του αγορασω τον καρκινο?

Παλια δηλ που δεν υπηρχαν τα κινητα πως ζουσαμε??Μια χαρα μεγαλωσαμε,μια χαρα φλερταραμε,μια χαρα ολα!

Εγω κορίτσια ειμαι πιο παραδοσιακη ισως!Οχι,σε καμια περιπτωση δεν θα επερνα κινητο ο ουτε στον ενα γιο,ουτε στον αλλο!Μιλαμε για ακτινοβολια,για καρκινο.....θα παω εν γνωση μου να του αγορασω τον καρκινο?

Παλια δηλ που δεν υπηρχαν τα κινητα πως ζουσαμε??Μια χαρα μεγαλωσαμε,μια χαρα φλερταραμε,μια χαρα ολα!

Συμφωνω με αυτο αλλα τοτε που ημουν εγω στην ηλικια του ηταν αλλιως γιατι εχουν περασει κ αρκετα χρονια απο τοτε.Ουτε ο γιος μου βλεπω να εχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα.Μια χαρα επικοινωνουσε με τις κοπελες του κ με τους φιλους του κτλ.Αλλα τωρα με αυτην την κοπελα μου φαινεται καπως πιο σοβαρο.Κ δυσκολευεται λιγο.Ας πουμε παιρνει τηλ η κοπελα στο σταθερο κ το σηκωνει ο μικρος κ της πιανει κουβεντα πραγμα που εκνευριζει τον μεγαλο.Αφηστε που δν μπορει κ να μιλησει γιατι το τηλ ειναι στο σαλονι που μαζευομαστε ολοι.Ενταξει μιλανε κ στο msn κ στο facebook αλλα μου ζηταει κινητο.Καπου ειχα διαβασει οτι καλο ειναι να τους δινουμε κινητο μετα τα 16 κ γι αυτο αρχισα να ρωταω τωρα.Ας πουμε οταν μου ζητουσε στα 12-13-14 του ελεγα οχι.

Βρε Βαλια μου,τι προτιμας...ενα γιο που δυσκολευεται να μιλησει λιγο με την κοπελια του...ή ενα γιο με καρκινο??

Εγω ειμαι καθετη τελειως!Τα κινητα προκαλουν περισσοτερο κακο απο οτι καλο!

Αν θελει να μιλαει με την κοπελια του,ας τον περνει στο σταθερο!Σημερα η εποικοινωνια ειναι πολυ πιο ευκολη απο οτι ηταν πριν 10 χρονια πχ!Και μονη σου το ειπες...μιλανε στο μσν και στο φεις!Χιλιες φορες φεις....απο κινητο!

Αν αυριο μεθαυριο σου ζητησει,σκουλαρικι στην γλωσσα,θα το σκεφτεις????Οσα περισσοτερα του δινεις,τοσα θα απαιτει βρε συ Βαλια!

Γιος σου ειναι,εσυ ξερεις καλυτερα τι ειναι καλο για εκεινον και για σενα..τι να πω και εγω,μια ξενη ειμαι.....

Βρε Βαλια μου,τι προτιμας...ενα γιο που δυσκολευεται να μιλησει λιγο με την κοπελια του...ή ενα γιο με καρκινο??

Εγω ειμαι καθετη τελειως!Τα κινητα προκαλουν περισσοτερο κακο απο οτι καλο!

Αν θελει να μιλαει με την κοπελια του,ας τον περνει στο σταθερο!Σημερα η εποικοινωνια ειναι πολυ πιο ευκολη απο οτι ηταν πριν 10 χρονια πχ!Και μονη σου το ειπες...μιλανε στο μσν και στο φεις!Χιλιες φορες φεις....απο κινητο!

Αν αυριο μεθαυριο σου ζητησει,σκουλαρικι στην γλωσσα,θα το σκεφτεις????Οσα περισσοτερα του δινεις,τοσα θα απαιτει βρε συ Βαλια!

Γιος σου ειναι,εσυ ξερεις καλυτερα τι ειναι καλο για εκεινον και για σενα..τι να πω και εγω,μια ξενη ειμαι.....

Θα σε παρακαλουσα θερμα να κανεις edit στη φραση σου..

Βαζεις αυτες τις δυο λεξεις μεσα στην ιδια προταση οταν το 90% των νεων παιδιων σημερα εχουν κινητο?

Ολοι θα παθουν καρκινο?

Θα σε παρακαλουσα θερμα να κανεις edit στη φραση σου..

Βαζεις αυτες τις δυο λεξεις μεσα στην ιδια προταση οταν το 90% των νεων παιδιων σημερα εχουν κινητο?

Ολοι θα παθουν καρκινο?

Τι ακριβως εννοεις με το εντιτ???

Μαιρη μου,η ακτινοβολια ειτε μας αρεσει ειτε οχι,προκαλει σοβαρα προβληματα!

Επειδη δηλ χρησιμοποιουν ολοι κινητο,αυτο αυτοματως μας δηλωνει οτι ειναι ασφαλες?

Οτι βλακεια κανει δηλ ο ενας,πρεπει απαραιτητα να ακολουθει και ενας δευτερος?

Παρε ενα απλο παραδειγμα...ποσα ατομα 50/60 ετων σημερα, εχουν αρρωστησει απο καρκινο????Και να φανταστεις οτι αυτοι ζουσαν σε πιο καλυτερες συνθηκες απο εμας!

Ενα παιδι σημερα,με επιβαρυμενη κακη διατροφη,με ακτινοβολια,με ενα καρο ραδιοκυματα στην ατμοσφαιρα..και τοσα αλλα,θα την γλυτωσει πιστευεις????

Απο οτι μπορεις να προστετευτεις...καλο ειναι να το αποφευγεις!Πχ ενα κινητο δεν ειναι απαραιτητο παντα!

γνωμη μου...

Να πω την αμαρτια μου εγω θα το ειχα ηδη παρει. Η αδερφη μου ειναι 17 και εχει κινητο απο τα 13. Δεν γινοταν αλλιως αφου θελαμε να τη βρισκουμε ανα πασα ωρα και στιγμη. Πλεον το κινητο σου δινει μια σιγουρια οτι το παιδι ειναι τουλαχιστον καλα αν οχι το που ειναι.