Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υπαρχουν εξετάσεις που δειχνουν για ποιο λογο εχει δημιουργηθει αποκόλληση?

Recommended Posts

Σημερα πήγε η μητέρα μου με τα χαρτια του υπέρυχου σ ενα γνωστο μας γιατρο του Ικα για να μπορέσει να μου γράψει αναρρωτική. Του είπε η μητέρα μου για την αποκόλληση και οτι δεν εχω παρουσιασει (Δοξα το Θεο) μεχρι στιγμης δειγματα αιμοραγιας ή καφε υγρών. Της είπε ότι θέλει να με δει οπωσδήποτε γιατι δεν πιστευει οτι υπάρχει αποκόλληση (δεν είχε προβλημα να μου γραψει την αναρρωτικη) δεν θέλησε να δει τον υπέρηχο και κλεισαμε ραντεβού για το απογευμα στο ιατρείο του. Της είπε οτι ακομη και αν υπάρχει αποκόλληση καλο ειναι να κανουμε μια σειρα εξετάσεων να δούμε για ποιο λόγο προκλήθηκε . (Τις εξετασεις αποτι καταλαβαβε η μητέρα μου αν χρειαστει θα μου τις κανει μεσω ΙΚΑ και νοσοκομείου) Υπάρχουν τετοιου ειδους εξετασεις που μπορει να διαγνωστει ο λόγος και να λυθεί ευκολότερα ή μηπως ειναι επικίνδυνο να υποβληθω σε οποιαδήποτε αλλη εξεταση σ αυτή τη φάση? Ο ηπέρηχος που θα μου κάνει θα είναι κοιλιακός γιατι είπε να πιώ 3 ποτήρια νερο στο 2 ωρο πριν πάω να τον επισκεφτώ.Ποιά είναι η γνώμη σας?

ο πρίγκιπας μου..

Διαφημίσεις

Συγνώμη, αλλά ο γιατρός είναι απαράδεκτος και το μόνο που τον νοιάζει είναι να πληρώσετε την επίσκεψη στο ιδιωτικό του ιατρείο.

Όταν έπαθα αποκόλληση, το πρώτο που μου είπε ο γιατρός μου μου ήταν κάτσε στο κρεβάτι, μην κουνηθείς και μετά από μια εβδομάδα θα κάνουμε υπέρηχο να δούμε την αποκολληση. Έπρεπε η μητέρα σου να του πει ότι θα κάνει καταγγελία στα κεντρικά του ΙΚΑ για το γεγονός ότι σας ζητησε να πάτε στο ιατρείο του.

Δεν χρειάζεται να κάνεις εξετάσεις για να δεις την αιτία της αποκόλλησης. Είναι πάρα πολύ συνηθισμένο το πρώτο τρίμηνο και πολλές γυναίκες παθαίνουν. Το μόνο που χρειάζεται για να περάσει είναι ξεκούραση και κάποια φάρμακα.

Μάλλον έχει πολύ παλιο μηχάνημα στο ιατρείο του γιατί στην εβδομάδα που είσαι γίνεται κολπικός υπέρηχος, χωρίς να χρειάζεται να πιεις νερό. Με κοιλιακό υπέρηχο όχι την αποκόλληση, ούτε το μωρό δεν θα δει (και θα σε τρελάνει στην αγωνία)

Τελικα δεν φαινοταν τιποτα με τον κοιλικο υπέρηχο (αχνα μια βουλα το εμβρυο). Δεν βλεπω λεει καμία αποκολληση όλα πανε καλα κ κακως που παιρνω προγεστερονη γιατι μελλοντικα αν κανω κοριτσακι πιθανον να παρουσιασει προβληματα τριχοφιας και ακμής. Καλο λεει θα ηταν να τα ελαττωσω και σιγα σιγα να σταματησω την προγεστερονη. (ultragestan). δεν λέω οτι τον εμπιστευομαι αλλα κ αν εχει δικιο?

ο πρίγκιπας μου..

Είχες κάνει υπέρηχο και με αλλο γιατρό και είδατε αποκόλληση; Έτσι κατάλαβα. Αν όντως δεν υπάρχει αποκόλληση δεν χρειάζεται η προγεστερόνη.

Ο πρωτος γιατρος που πήγα με κολπικο υπερηχο στην 4 προς 5 εβδομαδα ειδε οτι υπαρχει αποκολληση. Πριν 5 περιπου μερες που ξαναπήγα μου είπε οτι η αποκολληση εμεινε σταθερη αλλα το εμβρυο αναπτυσεται φυσιολογικα και καλο ειναι για αλλες 15 μερες να μεινω στο κρεβατι και να συνεχισω τα φαρμακα μεχρι τις 15/7 που θα παω να με ξαναδει. Στο γιατρο τον 2ο (του ΙΚΑ) πήγα για να μου γραψει την αναρρωτική με τον υπερηχο του του 1ου γιατρου.Ειδε τον υπέρηχο μου εκανε και κοιλιακο υπέρηχο και επιμένει οτι δεν υπαρχει αποκολληση. Και οτι δεν νοηται αποκόλληση χωρις ίχνος αιμοραγίας ή έστω και καφε υγρών.Μου έγραψε βεβαια την αναρρωτική αλλα για ¨ψυχολογικούς" και μόνο λόγους για να μην αγχωνομαι.. Δεν ξέρω ποιος εχει δίκιο και ποιος αδικο αλλα δεν διακινδυνευω να κόψω την προγεστερόνη.

Στις 12/7 εχω κλεισει ραντεβού και με έναν αλλον γιατρο στο νοσοκομείο (γιατι ο πρωτος μου γιατρος μπορει να με ξεγεννήσει μόνο στο Γέννεσης και οικονομικά αδυνατώ) και θα δούμε τι θα μου πει και εκεινος.

Τι να πώ αντί να υπαρχει συναδελφική αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ γιατρών αισθάνομαι οτι οτι ο καθένας τους έχει το δικό του "μαγαζάκι" και σε βλέπουν σαν όρθιο πεντοχίλιαρο....

ο πρίγκιπας μου..

Διαφημίσεις

έψαξα λίγο στο ιντερνετ και είδα ότι μπορεί να γίνει αποκόλληση χωρίς αιμορραγία. Κατά την γνωμη μου δεν έπρεπε να πας στο ιατρείο του. Όταν υπάρχει αποκόλληση κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να πας στο ΙΚΑ γιατί πολύ απλά πρέπει να μείνεις στο κρεβάτι. Αν επέμενε στο να μην γράψει την άδεια να ζήταγε η μητέρα σου να περάσει από επιτροπή και να έβρισκε ή να απειλούσε ότι θα βρει τον διευθυντη για να κάνει παράπονα για την "πρόσκλησή στο ιατρείο του". Ειχατε υπέρηχο που αποδείκνυε την αποκόλληση και έπρεπε να επιμείνετε

Επειδή υποψιαζομαι ότι ο συγκεκριμένος γιατρός θα σου δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στο μέλλον (δνε θα γράφει εξετασεις, φάρμακα κτλ) μπορείς να πηγαίνεις και σε διαφορετικό υποκατάστημα/κέντρο μάνας παιδιού από αυτό της περιοχής σου

Ο γιατρός ο δεύτερος μάλλον έχει πάρα πολύ παλιό υπέρηχο και δεν θα το εμπιστευόμουν με τίποτα, συν το ότι το μόνο που ήθελε ήταν να σου πάρει τα λεφτά στο απογευματινό ιατρείο του. Προς το παρόν συνέχισε τα utrogestan και αν και ο τρίτος γιατρός δε βρει τίποτα τα σταματάς. Αυτά για τις τρίχες, είναι τρίχες.

Χθες πηγα στον 3ο πλεον γιατρο (του νοσοκομειου , αυτον που θα με παρακολουθει μεχρι κ τον τοκετο). Είδε τα προηγούμενα υπερηχογραφήματα με εξετασε κ ο ίδιος κ μου είπε τελικά οτι δεν υπαρχει αποκόλληση. Μου έκοψε τα utrogestan και το μαγνησιο, μου εδωσε σιδηρο και μου ειπε να συνεχίσω κανονικά το φυλικο οξύ και το ασβέστιο. Τι να πώ? Αδικα ταλαιπωρήθηκα 1 μήνα με χαπια ξάπλα κ αγχος....

ο πρίγκιπας μου..

Χθες πηγα στον 3ο πλεον γιατρο (του νοσοκομειου , αυτον που θα με παρακολουθει μεχρι κ τον τοκετο). Είδε τα προηγούμενα υπερηχογραφήματα με εξετασε κ ο ίδιος κ μου είπε τελικά οτι δεν υπαρχει αποκόλληση. Μου έκοψε τα utrogestan και το μαγνησιο, μου εδωσε σιδηρο και μου ειπε να συνεχίσω κανονικά το φυλικο οξύ και το ασβέστιο. Τι να πώ? Αδικα ταλαιπωρήθηκα 1 μήνα με χαπια ξάπλα κ αγχος....

Άρα δεν θα πρέπει να ξαναπάς στον πρώτο γιατρό! Να που ο γιατρός του ΙΚΑ είχε δίκιο τελικά. Πάντως καταστάλαξε σε ένα γιατρό που να ξέρει τι λέει.....

Διαφημίσεις